RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dci Šabac
    CBC Član
    • 16.10.2009
    • 60
    • Šabac

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Ej narode,
    pa i ja sam u subotu prolazio kroz Rumenku, i zvao sam Slobu da se dogovorimo oko velikog servisa, ali nije mogao da se organizuje, a u nedelju kad sam se vracao iz Sombora, omasio sam put, pa zavrsio u B. Palanci, tako da sam propustio priliku da upoznam Slobu legendu.
    Znaci coveku se svaki dan stuca od pominjanja.

Comment

• modesti
      CBC Senator
      • 26.08.2009
      • 239
      • novi sad
      • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

I ja sam se iznenadio kada su mi rekli cenu, kod Cvijića je 2900,00.
      It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• jocapa
        CBC Početnik
        • 17.08.2010
        • 3
        • Pancevo

Postovanje lagunari...
        skoro sam malo svrljao net-om i pronasao ovaj neverovatno dobar forum...i evo danas se i registrovao pa i ja da vas pitam stogod.
        Imam lagunu II 2003 godiste,122000km,1.9dci 88kw,dynamique,6 brzina, i zeza me svetlo rikverca...nisu sijalice,nisu osiguraci vec prekidac...pa vas pitam gde se on nalazi? Da li je komplikovano to sam uraditi ili treba strucno lice? I da li se zna cena samog prekidaca i ruke?
        Hvala najlepse...

Comment

• kucko
          CBC Početnik
          • 16.08.2010
          • 2
          • novi sad

Originally posted by savke
          Originally posted by kucko
          nece da se upali radio i navigacija, sta da radim
          imam lagunu II, 2007g, 1.9 dci.
          navigacija i radio su na istom displeju, radilo sve normalno, kad sam sutra upalio auto, nece da upali radio i navigaciju.
          Dali neko zna u cemu je problem?
          Postoji jos jedan osigurac za radio i navigaciju i nalazi se pored prikljucka za dijagnostiku. Tako je barem na fazi 2 a posto je tvoja 2007 god. to je to) Znaci skini onaj gumeni poklopac ispred pepeljare i proveri. Posto vidim da ti je ovo prva poruka, budi fer pa nam javi da li si uspeo.
          RADIIII!!!!Promenio sam osigurač ispred piksle!! HVALA!!!

Comment

• savke
            CBC Senator XXL
            • 14.02.2006
            • 575
            • Novi Sad, Temerin
            • Laguna 2 ph2, Golf 3

Pre svega dobrodosao!

Neko je vec imao na forumu slican problem ali se ne secam da li ga je resio. Prekidac, odnosno davac se nalazi negde na menjacu, a to bi majstor mogao da ti nadje bez problema. Znaci neke zice moraju da vode do njega. Treba probati da li je do njega, odnosno da li je neispravan ili je neki kontakt u pitanju, posto cesto kod lagune ume bas to da bude problem.
            Javi se kada resis problem, posto bi voleli da cujemo da li si uspeo i na koji nacin da ga resis, a do tada ostani sa nama.
            Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• gokkon
              CBC Član
              • 31.01.2010
              • 63
              • Subotica
              • Renault Laguna II 1.9 dCi

Pozdrav svima, evo i mene sa letovanja. Stvarno sve pohvale za Lagunu, presao sam 2460 km sa njom, i bez ijedne greske, sve je radilo super, i klima je odlicna hladila jer sam stalno po danu vozio. Jes da nije za ovaj forum al neznam kako ste vi, al ja sam imao losa iskustva na letovanju, posto sam bio u Splitu, u Hrvatskoj, svi su mi govorili da ne idem autom, ali im nisam verovao... Prvih 7 dana sve ok, lepo ko iz filmova, vazduh, voda, sve prelepo, i onda je pocelo... Idemo kuci (kod tetke sam bio nastanjen) i ispred neke prodavnice piju neki stariji ljudi, i kako sam prolazio, videli su tablice da smo iz Srbije, ustali su i poceli da vicu Mars iz Hrvatske... Sledeci dan nismo isli na to kupaliste, nego na neko drugo. Vracamo se sa kupanja i ukljucim radio Split, bas su bile vesti, i cujem da na kupalistu Kasljuni (tamo smo bili prethodni dan) e tamo je neko na kola sa BG tablicama stavio bombu kasikaru i ostavio pretece pismo... Znaci onda smo vec poceli malo da se uznemiravamo... I onda treci dan nam dodje slag na tortu... Odemo na kupanje na Kastele, stanem sa kolima u jednu sumicu gde sam i inace stajao, i nekih desetak metara ispred vidim nekoliko kola a jedna sa Dubrovnik reg. tablicama, i primetim da nas gledaju nekako jako primetno. Svejedno, odemo dole da vidimo kakva je voda, i slucajno smo zaboravili gore peskire, pa se sa devojkom vratim gore i ta dva momka koja sam video tamo sa DU tablicama sede dole na zemlji pored moje lagune, na 30 cm od kola. Sumnjivo mi je sto pored mojih kola nije bilo drugih, a mesta je bilo svugde da se sedne, zasto bas pored lagune??? Priblizavamo se polako kolima, otvorim vrata, uzimam peskire, a oni sede na zemlji iza lagune. A vidim da mi je devojka stala, ko da se u zemlju ukopala... Pitam je sta je, a ona samo stoji i cuti , gleda u njih. Pogledam bolje, oni stavljaju metke u pistolj, tip repetira pistolj i gleda u mene. Nista nije rekao samo cutao, i smeskao se. Naznam ni kako, samo smo seli u kola i otisli na drugo kupaliste. Neznam kako, znam da nisam ni pogledao u retrovizor, al sam se usrao stvarno. To nam je bio zadnji dan na letovanju, e stvarno nam nije bilo dosadno... Sve u svemu, prvih nedelju dana je bilo super, a i to nam je ostalo u secanju kao lepo, ali ovo zadnje... Covek da ne poveruje. Evo i nekoliko slika, i da, naravno, laguna je bila odlicna, tempomat je odlicno odradio svoje, vozio sam 140-150 vise ne, navigacija je isto posluzila svojoj svrsi

Comment

• modesti
                CBC Senator
                • 26.08.2009
                • 239
                • novi sad
                • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Gokkon ne znam sta da ti kazem ali ni meni ne bi bilo svejedno. Zna se da Split, Zadar, Šibenik i okolna manja mesta treba izbegavati pogotovo ako ides kolima. Inace ja u subotu ranom zorom idem u Crikvenicu, dosta je severnije i do sada nikakvih problema nismo imali, sa dvoje kola idemo kao i prethodnih godina, sa NS tablicama, mada ne prodje dan da ne procitas da neko od nasih nije imao problema, ali su to sve mesta koja sam malo pre pomenuo. I ovo ce biti drugo krstenje moje lagune, u junu me i nije nesto sluzila pri povratku iz Grcke ali je to sada sredjeno, nadam se
                It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• debeli73
                  CBC Član
                  • 16.05.2010
                  • 75
                  • Kragujevac

Bez uvrede, ja stvarno ne razumem kako neko može da rizikuje toliko a da nije posao u pitanju već odmor koga imamo jednom ili dva puta godišnje. Jeste Hrvatsko primorje prelepo ali stvarno ne razumem tu potrebu da iščekuješ da li će se nešto desiti. Mislim, ako treba da se ide u Istru ili na ostrva da ne bi bilo problema...onda...

Comment

• autentik
                    CBC Član
                    • 06.08.2010
                    • 11
                    • bosnia

Moze li neko da mi objasni kako da se stavi filter klime a da ga se ne slomije bocno..... Znam da ima neka caka ali ako bi neko bio ljubazan da mi to opise ili da posalje slike bio bih mu jako zahvalan (moze i link gdje se o tome prije pricalo).

Imam manual servisni ali mi nikako nije jasno kako da ga stavim a da ga ne slomijem..... ko je otvarao i mjenjao klima filter zna o cemu pricam, jer je kuciste filtera pomjereno skroz u lijevu,tako da ako ga guram ukoso pukne strana i unistim filter......

Comment

• CDanijel76
                      CBC Veteran
                      • 11.01.2010
                      • 144
                      • Novi Sad

autentik, ja sam menjao sam filter za kabinu, koji se nalazi u kaseti suvozaca (ako pricamo o istom "filteru klime") i nije nista strasno, niti ima sta da se lomi ...odvrne se 4 srafa, skine se zatvarac-plastika i izvuces stari filter, uguras novi i zatvoris sa plastikom , zavrnes srafove i to ti je to ,.... ja stvarno ne razumem u cemu je problem , ... kazem, jedino ako je rec o nekom drugom filteru klime ...
                      gokkon... sta reci, zao mi je sto se tako zavrsio vas godisnji,... al je ipak bolje da se nista nije desilo
                      --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• mazzy
                        CBC Veteran
                        • 25.07.2010
                        • 164
                        • Sarajevo

E imam taj problem sa autom, gubi mi na gasu .. Da ne objasnjavam sada. Majstor mi je rekao da sumnja na neku diznu ... Znate li o cemu se radi i koliko kosta ?

Comment

• gogi11
                          CBC Senator XXL
                          • 26.10.2009
                          • 790
                          • Sever Srbije - Novi Sad

Zato si ti Danijele odabrao pravu destinaciju MADE IN SERBIAAAA i nema brige .
                          Uskoro zavrsavam sa poslom pa cu malo navrnuti ako mi nesto ne iskrsne .Pozdrav svima .

Sarajlija opet pravis ssss*anja pa kaakva sada dizna majku mu ? kod kog ti to majstora ides ?

Comment

• mazzy
                            CBC Veteran
                            • 25.07.2010
                            • 164
                            • Sarajevo

ma to je prijatelj koji radi u renaultovom servisu . I nije rekao 100% da je dizna, ali sumnja ... Kaze , da je onaj vakum u cijevi , stalno bi zezalo . A mene cas zeza cas ne zeza . Za vikend cu na servis otici pa cemo vidjeti koliko ce me opaliti po usima. .

Comment

• savke
                              CBC Senator XXL
                              • 14.02.2006
                              • 575
                              • Novi Sad, Temerin
                              • Laguna 2 ph2, Golf 3

@gokkon
                              Stvarno ne znam sta da ti kazem. Ove godine sam ozbiljno razmisljao da odem u hrvatsku na more, jer smo kada sam bio mali redovno isli i ostalo mi je u lepom secanju. Ocekivao sam da je posle toliko godina tenzija ipak svedena na neki razuman nivo, ali u zadnje vreme ne samo na medijima, vec i od drugara koji su isli tamo cujem od svakog da su imali bar po jednu nezgodnu situaciju. Zivelo bratstvo i jednistvo!
                              Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• jocapa
                                CBC Početnik
                                • 17.08.2010
                                • 3
                                • Pancevo

Originally posted by savke
                                Pre svega dobrodosao!

Neko je vec imao na forumu slican problem ali se ne secam da li ga je resio. Prekidac, odnosno davac se nalazi negde na menjacu, a to bi majstor mogao da ti nadje bez problema. Znaci neke zice moraju da vode do njega. Treba probati da li je do njega, odnosno da li je neispravan ili je neki kontakt u pitanju, posto cesto kod lagune ume bas to da bude problem.
                                Javi se kada resis problem, posto bi voleli da cujemo da li si uspeo i na koji nacin da ga resis, a do tada ostani sa nama.
                                Hvala savke...
                                Idem sutra do "reno sava" pa kad se vrnem izvestaj!
                                Pozdrav!

Comment

Working...
                                X