Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke
hah nije , nego debela grana na sred krivine. Nisam htio da je izbjegajem, bolje u nju nego u auto .... Nagazim ja nju , i vozio neko vrijeme kad boooom ... h . Ali eto , sada znam i promjeniti gumu , bravo ja
Gogi11, Clio koji nije bele boje od 2006 godišta solidan košta preko 5000 eur Laguna 2005 godište je značajno ispod 7000eur. Clio pripada B segmentu istog proizvođača, Laguna dve klase iznad. Siguran sam da preko 50% kupovine Laguna je zbog dodatne opreme. Ako čovek razmišlja racionalno i kupi Lagunu sa Privilege paketom 2001 i plati je npr 5000eur šta je kupio treba da se zapita? Pogledaj renov sajt i koliko koštaju dodatni paketi opreme. Laguna 3 benzinac može da se kupi od 17000 eur NOVA a pogledaj dizelaše sa boljim paketima opreme. Dalje pogledaj koliko košta C5 ili Ford mondeo što je ista klasa. Samo hoću da kažem da ljudi moraju da budu svesni da ako daju 5000 eur za Lagunu znaju šta kupuju naročito sa boljim paketom koji diže cenu i do 1000 eur. Takođe da znaju da sigurno na tu cenu daju još 1000 eur za sređivanje minimum. Pa pogledaj jedan od prvih postova Markopfi-ja (njegove postove sam uživao da čitam, kada god neko pomene novi deo koji može da se pokvari ono zakači smajlija). Slažem se da je za ta godišta bolja varijanta benzinac. Ali tu je problem od 10 vozila u ponudi 9 su dizelaši. Za mlađa godišta i očuvanije automobile uzimanje benzinca je besmisleno bar po meni, naročito imajući u vidu reference dci motora.
I još nešto tvoja Laguna potvrđuje pravilo da je vrlo teško naći dobru Lagunu tog godišta.
Hoću samo da kažem bez namere da pametujem previše, da je najvažnije biti svestan kupovine i ne zavaravati se. Dakle nema dobre limuzine sa ESP, ABS, Tepmomatom, svim senzorima, kožnim sedištima, navigacijom, alu felnama, Cabasa sistemom da je prešla 120.000km i da valja za 5000 eur, gde je taj auto kao nov koštao preko 24000eur.
P.S. Ljudi ja nisam debeo to mi je samo nickname
debeli73,
kao opsta konstatacija, slozio bi se sa tobom, srbija je puna RENAULT krseva i iz krseva mi izvlacimo , generalno lose iskustvo,, e to bi bilo dobro da je samo RENAULT u pitanju, nego je trziste globalno, i mogu reci slobodno da sa RENAULT krsevima ulaze i recimo WV krsevi istog segmenta npr pasat, mazda krsevi, ford kresevi recimo mondeo, zatim fiat itd, krsevi istog segmenta, ali ni jedan izgleda nije toliki krs kao L... ... poenta je da je laguna, negde npr nova, cenovno blizu ovih ostalih proizvodjaca, ali realno za te pare nudi mnogo vise problema.
Na primer kod pomenutih proizvodjaca, koje sam i ja posedovao, poznajem ljude koji ih jos uvek poseduju a novije su prozvodnje, kad im pomenes renoa i probleme, oni slegnu ramenima i kazu "sam si trazio." e sad i oni se kvare, ako ne racunamo kratkorocno potrosan materijal i, npr srednjerocno potrosan, kao sto su npr, silen blokovi, diskovi, spone i delovi tog tipa, veoma retko im crkavaju npr dugogorocno potrosni ili delovi ciji je period rabata duzi,tj: egr ventili na dizelima, turbine, interkuleri, centralne kompiuterske jedinice, ucestalo na lagunama odlaze i menjaci pogotovo ph6, brave, senzori abs a da ne spominjem losu elektroniku i lose spojeve kablova (do duse sto se tice kablova ni nemci i zabari se nisu bas proslavili).
Sve u svemu jedino je po meni tacno sto se polovnjaka tice, a odrazava se i u ceni je koliko para toliko i muzike, ne drze polovne svabe i japanci dzabe 20-30 jace cene ,a na njihovu cenu kao polovnjaka pored osnovne vrednosti(placene a umanjene usled protoka vremena) utice i spremnost kupca da plati iznos i da za njega dobije ono sto treba i ocekuje (zna se da je nemac i japanac raga, a da je francuz mekan jos od pre 30 god pa i do danas)
U ovom izlaganju ne nipodastavam ljubitelje renoa, jel je po meni ljubav i vezanost za marku subjektivna stvar sisic
Jos u srednjoj skoli smo zajeb...drugara koji je tada vozio peugeot 309 da za Francuze postoji izreka: da ti pu.., da joj li..., prst u du.. i na generalku, nema jeb...
It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!
SerbianHero,
Slažem se, ali većina stvari koje si pomenuo je eskivirana kod ph2. I u pravu si da su i ostali krševi i tačno je da se kod francuza takve stvari dešavaju. Ali skoro sam čitao članak da je poslednjih 5 godina Opel ima najveći broj, Toyota pa Renault po povlačenju vozila na ispravke i dorade. Ali se kod Nemaca ne bih složio da su skupli zato što vrede (naravno pričamo do 10000eur). Prvo dobar Nemac mnooogo košta a tu je i najviše prevara naročiti sa Golfovima. NPR Kupi Pasata 2002/3 koji će da košta kao Laguna 2007. Tog Pasata ćeš da voziš dok si živ ne zato što je dobar i ne kvari se već zato što više nikom nećeš moći da ga prodaš. Lagunu ćeš da voziš 3 godine i za 6 godina starosti ćeš da je prodaš uz neki ne tako veliki gubitak dodaš i ideš dalje (eknomski zvuči smšno ali tvrdim da sve veća ponuda Laguna utiče na razvoj tržišta ovog vozila te će se dobre Lagune lakše prodavati kasnije). Ja i dalje tvrdim da su novije Lagune mnogo bolje od starih , da je Laguna III najbolja kupovina kroz godinu dana. Štos je samo kao i uvek i za sve automobile odabrati dobar auto i ne tripovati sa dodatnom opremom. Iskreno ja sam se mnogo dvoumio šta da kupim. Ulazio sam u sve i svašta (C4, Megan, razne Pežoe, Focus, Octavia)i ovo je stvarno bio najbolji automobil za taj novac 8nisam imao za C5 a i ne sviđa mi se kako izgleda)). Ne slažem se da je cenovno blizu, C5 je u proseku skuplji za 1500eur, Mondeo za 500-1000 jedinio je tu Octavia kod koje ako nije održavana još se gore stvari dešavaju. Drugo i najvažnije, siguran sam da Laguna do pravih 200.000km u redovno servisiranje neće praviti bilo kakav problem. Što se tiče Japanaca tu se apslutno slažem i dan danas patim za jedmom Mazdom 6 na Bubanj potoku.
U zadnjih par postova se moglo primetiti jedno opšte nezadovoljstvo Lagunom. Iskreno to mi je čudno, jer postovi prije ovih mi nisu baš tako izlgedali. Bilo je problema, ali rešavalo se na ovaj ili onaj način.... A sada kao da su svi odjednom otvorili dušu i rekli istinu!
Da li bi se moglo reći da su stvari kod Lagune ph2 malo poboljšane, ili je i ona ista kao i sve ostale počevši od ph1 2001 god?
Ja sam prezadovoljan, to je odličan auto sa fantastičnim motorom. Voleo bih samo da je malo tvrđe trimovan samo to. Probao sam skoro brdsku vožnju od nekih 30 kilometara i tu me je totalno kupila jer nisam očekivao takvo ponašanje. Ljudi samo je gazite, voli ona to.
Originally posted by minge
U zadnjih par postova se moglo primetiti jedno opšte nezadovoljstvo Lagunom. Iskreno to mi je čudno, jer postovi prije ovih mi nisu baš tako izlgedali. Bilo je problema, ali rešavalo se na ovaj ili onaj način.... A sada kao da su svi odjednom otvorili dušu i rekli istinu!
Ma ne slazem se da je tako . Ovo su govorili ljudi koji su imali vise problema nego neki drugi, i jednostavno su usli u dijalog. Pa svaki polovni auto je kao macka u dzaku, pa na sta naletis. Neki imaju vise srece neki manje. Nema veze da li je to Francuz, Nemac ,Filipinac...... Sa LAGUNOM ph1 2002 god, koju imam 2 godine ,sam isao redovno na god odmor, po 2000 km,znaci 2 puta i nisam imao nikakvih problema. Redovno je vozim na servis. Ne gazim je do daske, vozim umereno . Vollim svoju lagunu sa svim svojim sitnim zezalicama. Inace nisam zaljubljenik u Renoe. Lagunu sam kupio samo zato sto je neverovatno udoban auto, a takav mi treba. Pomirio sam se sa cinjenicom da kupujem polovnjaka , pa sta bude. A i para nije bilo na pretek!!!{ne za drugi auto nego za noviji}
pozzz svima, hocu da kupim lagunu 2002 god, 2.2 motor sa ful opremom, navigacija , parking senzori, bas sve ima, da li ima neko takvu ili slicnu da mi opise kakva je sto se tice kvarova, interesuje me motor, a ostalo je sve relativno, kakav je 2.2, dci, o 1.9 dci znam sve ali mi je ova izletila i svidja mi se opasno......... hvala svima
Originally posted by miroroma
pozzz svima, hocu da kupim lagunu 2002 god, 2.2 motor sa ful opremom, navigacija , parking senzori, bas sve ima, da li ima neko takvu ili slicnu da mi opise kakva je sto se tice kvarova, interesuje me motor, a ostalo je sve relativno, kakav je 2.2, dci, o 1.9 dci znam sve ali mi je ova izletila i svidja mi se opasno......... hvala svima
Druze posle 139 strana ti pitas o 2.2 motoru, mislim da si zalutao...
It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!
Comment