RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • rilazi
    CBC Član
    • 09.06.2008
    • 25
    • Presevo

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Evo i ja da dodam u vezi moje Lagune 120PS 2001.

Vec godinu dana je vozim bez nekih vecih problema i mene ne smaraju lampice i te male sitnice, tako da sam napravio 30.000km samo sa 3 redovna servisa. Poslednjih 5.000km pocela je da poenkad izbacuje u Safe Mode i ugasim/upalim i sve je u redu, ali pocela je da mi pocrni branik sto nije bio dobar znak al pre par dana sam morao da putujem za Banja Lluku poslovno i otisao sam bez problema do tamo iz Preseva. Usput inace je napunila 200.000km, koje su orginalne. Na vracanju po Hrvatskoj sam vozio 150-160km/h i bez problema do blizu granice kad je opet ukljucila Safe Mode dok sam bio vozio 140km/h i ukljucio klimu. Stao sam da ga ugasim i upalim da bi se vratila ali nije htela uopste, non stop bi izasla na Safe Mode i odlucio da vozim do granice tako, 20-30km. Posle granice je krenula dobro ali nije vukla kako treba, bas se oslabila i tako je sam vozio do Beograda max 120km/h koliko je mogla da podnese. Kroz Beograd je poceo beli dim da izlazi i vec na prvoj naplatnoj rampi ka Nisu iz Beograda pocela je da dimi i dok sam uzeo karticu sam je podigao gas do kraja i vratio se, pozadi sve belo kao dimnjak. Stao tu malo pitao majstora i rekao mi je da je turbina crkla al mogu da vozim do Preseva al da sipam non stop ulje jer trosi.

Tako da sam vozio 5 sata iz Beograda do Preseva tako i sada je kod majstora. Dal zna neko gde da se interesujem za turbinu, dal polovnu ili novu i koja je cena okvirna? Dal da repariram postojecu i koliko je to korisno?

Hvala unapred

Comment

• gogi11
      CBC Senator XXL
      • 26.10.2009
      • 790
      • Sever Srbije - Novi Sad

Rilazi mislim da ako je vec do turbine a bice da jeste najbolje je da radis reparaciju jer ce te kostati doooosta manje odprilike oko 600e reparacija plus ruke majstoru . Imas servis u Uzicu i mozes poslati brzom postom mada je tu skuplje od 600e ja mislim. Mogu kod mog majstora da se raspitam gde radi i koliko je ali misli da mi jednom prilikom rece 600e ali nije Uzice u pitanju !! Nadam se da ce sve oko problema da se zavrsi na turbini tj da nece dalje da ide

Comment

• Cherokee_NS
        CBC Senator XXL
        • 08.02.2009
        • 802
        • Novi Sad

Ne verujem bas da je tolika cena

Mislim da sam cuo da cena reparacije ide od 150 do 400 eura, u zavisnosti koliko je turbina potrosena...

A kod koga da radi - ima Turbo servis Uzice, i Zeravicu u Novom Milesevu.... Kontakt ova 2 naci na Google.
        Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• nashua
          CBC Član
          • 01.08.2010
          • 17
          • nis

Originally posted by max3m87
          ne brini to nema kome se nije desilo... skini konektor sa leptira gasa.. prsni wd malo... najcesce je do njega.. tako mi rekli u servisu.. meni se to desilo i prelemili su mi direktno na leptir gasa..od tad nemam problema nikakvih a presao sam dosta km skoro 5000.. on ti je kad otvoris haubu kako gledas u nju levo skroz na vrhu gore sirok je i crn.. sredi to pa ako ti se to desava ucestalo onda je crko leptir gasa on je od 200-400e... al nadam se da nije.. kazem ti najcesce je taj konektor...

@debeli
          treba da budes srecan sto imas para za lagunu... ljudi nemaju ni da jedu.. to sto imas je luksuz... ja sam zadovoljan sa bilo cime.. laguna mi je kao 7 na lotou...

kuku i lele dva dana je stajao kod majstora,kaze sad je super,radi ko sat,odem da uzmem ,kaze 10000 din,ja prevrnem dzepove,placem i dam mu,da upalim auto,kad,on opet,4000 obrtaja i ne spusta,majstor kao poludeo,sta je sad,jos jedan dan kod njega,sad kaze kompjuter ne valja,jer je leptir gasa napravio extra,i tako,sad ga uzeo ,radi,valjda je napravio....nisam znao za taj konektor,hvala u svakom slucaju

Comment

• savke
            CBC Senator XXL
            • 14.02.2006
            • 575
            • Novi Sad, Temerin
            • Laguna 2 ph2, Golf 3

Nije me bilo neko vreme, posto sam bio malo zapucao na Zlatibor na odmor. Vidim da ste se za to vreme raspisali (5 stranica). Postova administratora nesto vise nego pre..... Ono za umorna lica na pumpama na autoputu me je bas nasmejalo, jer bas je tako. Isao sam na zlatibor sa ladom samarom i mogu vam reci da sam bio poprilicno umoran posle puta. Isao sam i sa meganom 1, 2002 god i malo odmorniji sam bio nego posle putovanja samarom. Lagunom je put bio pravi odmor. Ne mogu da kazem e to i to je bolje nego kod drugih auta ali jednostavno posle bilo kog malo duzeg puta odusevim se lagunom. Jedinu zamerku je imala moja supruga koja je sedela nazad na sredini i njoj nije bilo bas udobno, ali uglavnom je tako...... Potrosnja me je iznenadila. Sa konstantno upaljenom klimom prosek 5.8l/100km ka zlatiboru, a 5.7l/100km od zlatibora kuci, doduse poslednjih 70km je bilo bez klime. U oba pravca troje odraslih i dvoje dece + krcat gepek. Inace generalno mi je potrosnja opala i redje se vidi dim iz auspuha od kada koristim sonax-ov aditiv za common rail motore.

Na komentar da li bih ponovo kupio lagunu, definitivno fazu 2 da ali misim da bih fazu 1 zaobisao u sirokom luku. Inace generalno gledajuci renault, isto mi je misljenje za sve faze 1 bilo kojeg modela.
            Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• cale
              CBC Senator
              • 22.03.2009
              • 297
              • Backa Topola

@felna Pogledaj kod nekog elektricara da ti ocisti senzor polozaja radilice. Tu se skupi opiljka i prasine, auto pobenavi i nece da upali, tj ima te simptome sto si ih opisao. Probaj to da uradis, mozda ce pomoci.
              NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• gogi11
                CBC Senator XXL
                • 26.10.2009
                • 790

Originally posted by nashua

kuku i lele dva dana je stajao kod majstora,kaze sad je super,radi ko sat,odem da uzmem ,kaze 10000 din,ja prevrnem dzepove,placem i dam mu,da upalim auto,kad,on opet,4000 obrtaja i ne spusta,majstor kao poludeo,sta je sad,jos jedan dan kod njega,sad kaze kompjuter ne valja,jer je leptir gasa napravio extra,i tako,sad ga uzeo ,radi,valjda je napravio....nisam znao za taj konektor,hvala u svakom slucaju
                Hm.... ja rekoh : Kao sto reece maxic uradi to ( sredi konektor) a ako ponovo bude zezao a verovatno hoce (na zalost) pa cak i za par meseci nadrljao si jer verovatno mora zamena cipa na kompjuteru a to te kosta ravno 300e plus majstor !!!

Comment

• Ole
                  CBC Član
                  • 24.05.2010
                  • 17
                  • ljubljana

Pozdrav ljudi. Uzeh lagunu i treba je oterati kuci, ulje min minimuma, koje da dosipam a da ne pogresim? Mozda je gloopo pitanje ali duduk sam totalni. Hvala unapred

Comment

• gogi11
                    CBC Senator XXL
                    • 26.10.2009
                    • 790

Najpre nam napisi koja laguna i koji motor . Velika je razlika po pitanju ulja za benzince i dizelase !! Najverovatnije je u laguni sintetika ili u krajnjem slucaju polisintetika te bi nesto od toga trebao dosuti.
                    No pogledaj dobro po autu da li ima servisne knjige i mozda ces pronaci podatak o poslednjem servisu i koje je ulje sipano , pogledaj i vozaceva vrata kada se otvore pa sa strane bocno gledano , serviseri tu cesto lepe nalepnicu sa datumom servisa i kilometrazom a vrlo cesto i napisu ulje koje je sipano. No sve ovo ne mora da garantuje da cemo pomoci 100% ali pokusavamo i pored toga sto smo dobili ne potpune informacije !!

PS dobro dosao na forum.

Comment

• Chubbs
                      Everybody lies
                      • 29.01.2006
                      • 5807
                      • Novi Sad
                      • Audi A6 1.8T

uspi bilo sta i pravac kod majstora da uradi servis.
                      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• mupe
                        CBC Senator XXL
                        • 05.10.2006
                        • 822
                        • bg
                        • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by gogi11
                        Hm.... ja rekoh : Kao sto reece maxic uradi to ( sredi konektor) a ako ponovo bude zezao a verovatno hoce (na zalost) pa cak i za par meseci nadrljao si jer verovatno mora zamena cipa na kompjuteru a to te kosta ravno 300e plus majstor !!!
                        Čekaj, meni ovo nema nikakve logike... Ako je neispravan konektor ili motor leptira gasa, on je neispravan i treba njega srediti. Ako postoji kvar na kompjuteru, treba popraviti njega. Ne razumem zašto bi kvar na konektoru prešao u kvar na kompjuteru...

Velika je razlika po pitanju ulja za benzince i dizelase !!
                        Zašto? Ide sintetika i u jedne i u druge (i to ista ulja, mada ima i po neko specijalizovano) ali to ne znači da je u njegov auto sipano baš sintetičko ulje.

Po meni je za Oletovu lagunu daleko bitnije saznati kako je došao do minimuma ulja i rešiti taj problem. Inače, Ole, smeš i na minimumu da je voziš do servisa, ali nemoj da preteruješ s gasom. Ako se ne pali lampica za ulje sve ok, teraj u servis i menjaj ulje i sve ostalo što treba. Manje je opasno tako nego da greškom pomešaš sintetiku i mineralno ulje...

Comment

• max3m87
                          CBC Senator XXL
                          • 17.05.2010
                          • 531
                          • Beograd
                          • Renault LagunaII 1.8 16v

leptir gasa nije motor nego bukvalno potenciometar tacnije 2 jedan koji meri koliko stisnes gasa i on to dalje pretvara u gas na motoru a drugi je taj koji kontrolise taj prvi(linija jedan i linija dva) e kad se oni razidju tad dobijes taj safe mod... prosto..

Comment

• SerbianHero
                            CBC Senator
                            • 10.10.2009
                            • 259
                            • Beograd

@felna,

imam slican problem kao i ti, kad mi se to prvi put desilo meni je isto kao i tebi kasnije proradio, medjutim, mosle nekog vremena opet, na sta sam okenuo majstora. Covek mi je rekao da pogledam crevo koje dovodi gorivo u filter za gorivo, sto sam i uradio i primetio da u njemu ima vazduha, resenje je veoma jednostavno, na jednom kraju tog creva trebala bi da ima mala pumpica, kojom nadrukas gorivo, on izbaci vazduh i problem resen. E sad to se meni desava bukvalno 2 puta godisnje na sta mi je majstor rekao da reno preporucuje da se pri promeni filtera goriva svaki put nadruka ta pumpica i izbaci visak vazduha koji se vremenom akomulira, takodje je dodao da te gumena pumpica vremenom propada i da pocinje da pusta sve vise fals vazduha

Takodje je bitno da znas da se moj sistem zasiva na ulosku-filteru koji se manja, a reno ima jos jedan sistem filtera goriva, koji se redje menja , znacajno je skuplji i neznam da li ima tu pumpicu pre filtera.

Comment

• lagunas
                              CBC Član
                              • 01.09.2010
                              • 28
                              • NOVI PAZAR

Originally posted by savke
                              Nije me bilo neko vreme, posto sam bio malo zapucao na Zlatibor na odmor. Vidim da ste se za to vreme raspisali (5 stranica). Postova administratora nesto vise nego pre..... Ono za umorna lica na pumpama na autoputu me je bas nasmejalo, jer bas je tako. Isao sam na zlatibor sa ladom samarom i mogu vam reci da sam bio poprilicno umoran posle puta. Isao sam i sa meganom 1, 2002 god i malo odmorniji sam bio nego posle putovanja samarom. Lagunom je put bio pravi odmor. Ne mogu da kazem e to i to je bolje nego kod drugih auta ali jednostavno posle bilo kog malo duzeg puta odusevim se lagunom. Jedinu zamerku je imala moja supruga koja je sedela nazad na sredini i njoj nije bilo bas udobno, ali uglavnom je tako...... Potrosnja me je iznenadila. Sa konstantno upaljenom klimom prosek 5.8l/100km ka zlatiboru, a 5.7l/100km od zlatibora kuci, doduse poslednjih 70km je bilo bez klime. U oba pravca troje odraslih i dvoje dece + krcat gepek. Inace generalno mi je potrosnja opala i redje se vidi dim iz auspuha od kada koristim sonax-ov aditiv za common rail motore.

Na komentar da li bih ponovo kupio lagunu, definitivno fazu 2 da ali misim da bih fazu 1 zaobisao u sirokom luku. Inace generalno gledajuci renault, isto mi je misljenje za sve faze 1 bilo kojeg modela.
                              Drago mi je da se bar neko nasmejao a i mislim da sam razbio onu monotoniju i neraspolozenje koje je vladalo u zadnjim postovima .Sada je red na mene da nesto ozbiljno pitam
                              imam 2.2 dci 2003 god na prvi gas izbaci crn dim odmah nakon toga prestaje da dimi .Da li je neko imao slican slucj i sta je radio. Napominjem auto radi perfektno ide kao lud cak i sumnjam da ima 150 hp cistio sam EGR i izduvnu granu za koju mi je jedam majstor rekao da ima klapne ali to kod mog modela nema , mislim da turbina nije jer auto vuce kao lud
                              nigde nema ni kapi ulja ni oko turbine ni oko EGR-a ni na zastiti motora a pri tom za 3500 km nije izgubio ni kap ulja.

Postoje dve vrste ljudi , oni koji voze reno i koji ce ga tek voziti

Pozdrav

Comment

• Ole
                                CBC Član
                                • 24.05.2010
                                • 17
                                • ljubljana

Najpre nam napisi koja laguna i koji motor . Velika je razlika po pitanju ulja za benzince i dizelase !! Najverovatnije je u laguni sintetika ili u krajnjem slucaju polisintetika te bi nesto od toga trebao dosuti.
                                No pogledaj dobro po autu da li ima servisne knjige i mozda ces pronaci podatak o poslednjem servisu i koje je ulje sipano , pogledaj i vozaceva vrata kada se otvore pa sa strane bocno gledano , serviseri tu cesto lepe nalepnicu sa datumom servisa i kilometrazom a vrlo cesto i napisu ulje koje je sipano. No sve ovo ne mora da garantuje da cemo pomoci 100% ali pokusavamo i pored toga sto smo dobili ne potpune informacije !!

PS dobro dosao na forum.
                                Ee hvala na dobrodoslici. Resio sam problem. Laguna je 1.9 DCI, 2002. Imam ja nju nekih dva meseca i presao sam oko 5000km, ulje sam pogledao kada sam je kupio i danas Pre dva meseca je bilo maltene na maxu danas min minimuma a ja preko(inostranstvo) pa u nekom strahu da se ne za****m rekao i vas da pitam sta dosuti. Nadjoh majstora,naseg coveka pitah ga posto zamena on kaze das kolko das i tako paljba u prodavnicu 5l castrola 5-40w sintetika + filter 70e i pala je zamena. E sad kao sto mupe rece brine me kako je on za 5000km pao sa maxa na min. Covek od kojeg sam ga kupio kaze da je uradio veliki servis nekoliko dana pre.. sad kontam da je verovatno lagao ili imam neki ajd da kazemo "manji" problem sa mojim novim autom. Inace malopre dodjoh iz trgovackog centra 6l elf motornog ulja za turbo dizel motore sintetika 19e a platio 5l castrola 58e...

Sto se lagune tice prezadovoljan sam znaci prezadovoljan,udobnost,snaga plus lepotan.

Comment

Working...
                                X