RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • lazarius
    CBC Početnik
    • 19.12.2009
    • 8
    • Arandjelovac

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Pozdrav svima.

Da li je neko ugradio ili je pokusao da ugradi bluetooth modul za handsfree telefoniranje? Gde se to moze odraditi i po kojoj ceni? Ne govorim o fm transmiterima sa ugradjenim BT, vec o posebnom kompletu koji se povezuje sa auto radiom (zvucnicima). Oni fm transmiteri imaju los ton i uticu na rad navigacionog uredjaja (ometaju prijem signala Garmin uredjaja-bar je tako kod mene). Zato bih odradio ovo.

Comment

• savke
      CBC Senator XXL
      • 14.02.2006
      • 575
      • Novi Sad, Temerin
      • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by SDSd
      Drugari, zna li neko u čemu je caka- povremeno mi ne radi ventilacija u kabini. Primetio sam da kada startujem motor pre no što on odradi sve provere, ventilacija ne radi, tako da uvek sačakam kraj provere ali i pored toga se povremeno desi da ne duva. Proradi nakon 2-3 ponovljena starta motora ali me ta nepouzdanost nervira, posebno zbog vremenskih uslova i magljenja šoferke, jer često putujem.
      Da li imas automatsku (digitalnu) klimu ili je obicna? Ako je automatska kao kod mene, kada upalim auto saceka neko vreme i zatim pali ventilator i ostalo, ali naravno uvek se pokrene. Naravno mogu uvek da ga na dugmice upalim i pojacam na koliko ja hocu, ali ovako radi sasvim lepo.
      Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• Masinac2
        CBC Član
        • 02.09.2010
        • 19
        • Beograd

Pozdrav.
        Ljudi dovezao sam konacno auto.
        Imam par stvari da resim.
        Neko je spominjao da je kupio plastiku koja drzi prozor , sluzi kao klizac i na tu plastiku se kaci zavrsetak sajle.
        Izgleda kao kutija sibica plave booje.
        gde to ima da se kupi na podruciju Beograda?
        Slike cu staviti samo da stane kise i da se malo sredi auto iznutra

Comment

• Guru
          CBC Član
          • 15.01.2010
          • 57
          • NIS

@thomas@
          Hvala puno na podeljenom iskustvu,to je slicna prica kao kod mene, samo sto ja nisam zadovoljan posle zamene imam blago podrhtavanje maske u leru. Cela maska vibrira. Ako ovo nije prisutno kod tebe?, onda je ova guma od losije legure ili problem treba traziti u jos necemu... Sta bi tu jos mogao da bude problem?

Comment

• slavenm
            CBC Veteran
            • 11.10.2010
            • 128
            • Bijeljina

@ savke
            Sto se tice one lampice , toxic fumes filter ... , kako se upalila tako se i ugasila, dijagnoza LOSE GORIVO a i auto je stajalo neko vreme na placu pa malo dok mu senzori dodju sebi sve u svemu autic polako lijeze na zemlju, rijesavaju se sitnice, napominjem da nema fabricki plin, znaci cisti benzinac ( grrr samo takve i volim)!!!
            P.S. samo da se pohvalim jos uvijek mi RADI i osvetljenje START dugmeta i ona zelena lampica a 250k kilometara na njoj nije ostavilo ama bas nikakav odraz

jos jednom hvala sto postojite

Comment

• SDSd
              CBC Član
              • 23.06.2010
              • 49
              • Beograd
              • VW touran 1.9 tdi

Da li imas automatsku (digitalnu) klimu ili je obicna? Ako je automatska kao kod mene, kada upalim auto saceka neko vreme i zatim pali ventilator i ostalo, ali naravno uvek se pokrene. Naravno mogu uvek da ga na dugmice upalim i pojacam na koliko ja hocu, ali ovako radi sasvim lepo.[/quote]

Imam automatsku(digitalnu) klimu. Znam za tu foru da uključuje ventilaciju nekon nekog kraćeg vremena od starta motora, ali se kod mene povremeno desi da ni posle 2-3 minuta ne počne da duva, pa kada isključim auto i ponovo startujem, nekim čudom proradi(ili kao pre neki dan, kada se ventilator uključio tek posle trećeg startovanja motora). I u slučaju kada ne radi ventilacija, na displeju mogu da pojačavam ili smanjujem brzinu ventilacije.

Comment

• cale
                CBC Senator
                • 22.03.2009
                • 297
                • Backa Topola

@Guru ajde kad vec radis mali servis, sigurno menjas i filter kllime, probaj ovo da mi pogledas ako ne ti onda tvoj majstor:
                viewtopic.php?f=377&t=31408&p=782444#p782444 , ako ih imas tamo?
                NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• markofpi
                  CBC Senator XXL
                  • 27.07.2006
                  • 1552
                  • Bezanijska Kosa

Originally posted by thomas
                  @ Guru @
                  Ja sam menjao taj gumeni ulozak u trapeznom nosacu motora, ovaj koji sam vadio je bio original Reno, raspao se , odvojio se metalni deo od gumenog i kada sam palio ili gasio auto onda se culo lupkanje. kod nas u ovlascenom servisu gumeni ulozak je bio 2000 dinara a zamena 1000.

Mozes li malo bolje pojasniti o kakvom lupkanju je rec jer obicno to lupkanje vezuju sa zamajcem i nosacem motora koji se ceo menja!?

Comment

• Guru
                    CBC Član
                    • 15.01.2010
                    • 57
                    • NIS

@CALE@
                    Pitacu sigurno a posto se radi o Renovom servisu duzni su da mi pruze odgovor. A inace filter klime sam menjam, zahvaljujuci savetima prijatelja sa foruma.
                    Kad smo vec kod svetala, jel ima neko iskustva sa ugradnjom biXenona? Prvenstveno mislim da li je neko to radio sam u domacoj radinosti, na drugom mestu da li je neko ugradio tj. da mu je majstor to zavrsio. Sta je sve potrebno? Kolika je muka da se sve to odradi? Najvise bi mi odgovaralo uputstvo u slikama,

@MARKOFPI@
                    1. Imam problem sa auspuhom koji zvecka na 1060obrtaja - znamo da dolazi od pletenice,
                    2. zveckanje je bilo sa suvozaceve strane i culo se narocito u prvoj i drugoj brzini kad jako opteretim motor tj. kad imam naglo ubrzanje, to je zakacainjao metal o metal jer je ova guma stradala ( doduse nije bila toliko ostecena kao na slikama gore) - posle zamene je nestao
                    3. takodje imao sam i propratni zvuk ( onako potmuli "TUP" kao npr da auspuh udari o karoseriju ) kad menjam brzinu, takodje je nesteo posle zamene
                    4. posle zamene se pojavilo podrhtavanje u leru, kao sto sam opisao u prethodnim postovima. Naravno kad motor dobije opterecenje on nalegne sve ove nosace i onda nema prostora za to.

E sad zasto je meni potrebna pomoc? Poslednji put su mi rekli sacekaj da vidimo sta ce jos da "pokaze". E sad generalno ja se slazem sa ovom majstorskom filozofojom, ali hocu da znam vise od njih da budem spreman da ih pitam i sl....

Hvala

Comment

• thomas
                      CBC Član
                      • 04.10.2009
                      • 97
                      • Subotica

@ Markofpi @
                      Guru je bio brzi od mene i objasnio simptome, znaci zvuk je dolazio bas sa suvozacevog mesta, meni se vise culo kada sam gasio auto, kao neki tupi udarci , i sad vec pri kraju mi se pojacala buka u kolima. Na slici vidis sastav nosaca i metalnog dela koji je povezan na sasiju, guma je imala dosta lufta u lezistu tako da je bilo jako puno slobodnog hoda cak i kad sam rukom pomerao aluminijumski nosac . kada su otpustili saraf , gumeni ulozak je sam ispao a novi mora da se upresuje.

Comment

• serences
                        CBC Početnik
                        • 17.10.2010
                        • 1
                        • Cantavir

Pozdrav ljudi, treba mi pomoć.
                        Otpada mi ukrasna lajsna na suvozačevim vratima Lagune.
                        Vratio sam je nazad ali se jako klima, tako da se bojim da ne otpadne usled vožnje.

Da li ima neko uputstvo u slikama ili je neko već imao slična iskustva.

Pozdrav,
                        Saša

Comment

• max3m87
                          CBC Senator XXL
                          • 17.05.2010
                          • 531
                          • Beograd
                          • Renault LagunaII 1.8 16v

ljudi hvala svima...
                          imam jos jedno pitanje... bio sam kod raznih majstora i svi kazu da je sve ok, ali meni je volan na laguni mojoj skroz cudan.. ne bi visee da davim majstore ali sad sam vozio megana 1.5dci i na njemu je volan normalan a kod mene je problem to sto ako je put nagnut na neku stranu onda mi okrece volan, zbog slivanja voda najcesce je na levo ali kad je nagnuto na desno on mota desno... dal je to zbog guma.. nemam pojma, svi kazu sve ok.. sve su gledali ceo sistem upravljanja..

Comment

• ludda
                            CBC Član
                            • 08.08.2010
                            • 19
                            • Novi Sad, Vojvodina
                            • Laguna II 1.8 16V

Isti slučaj, samo nisam siguran da li tako treba ili ne. Mnogi su mi rekli da im nešto slično smeta kod ranijih modela Renaulta (novih)... Pa sad ne znam ni sam...

Comment

• savke
                              CBC Senator XXL
                              • 14.02.2006
                              • 575
                              • Novi Sad, Temerin
                              • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by Guru
                              @CALE@
                              Kad smo vec kod svetala, jel ima neko iskustva sa ugradnjom biXenona? Prvenstveno mislim da li je neko to radio sam u domacoj radinosti, na drugom mestu da li je neko ugradio tj. da mu je majstor to zavrsio. Sta je sve potrebno? Kolika je muka da se sve to odradi? Najvise bi mi odgovaralo uputstvo u slikama,
                              ...Hvala
                              BiXenon je kada u jednoj sijalici imas i krtatka i duga svetla (npr. H4). Kod mene su H7 oborena, H1 diga i H11 maglenge. Oborena sam imao fabricka, a ugradio sam i duga i maglenke. Na zalost kada sam ugradjivao bio sam malo u frci sa vremenom i nisam se ni setio da slikam . Semu povezivanja uglavnom dobijes uz xenone, ali to je najmanji problem.Kabel koji je isao do sijalice sada ide u balast a iz njega ide kabel do nove sijalice. Najveci posao je naci mesta za balaste, koje je dovoljno blizu fara da moze da dohvati onaj kabel od i do sijalice. Najbolje je da se skine branik a zatim se lepo moze prici i postaviti sve kako treba.
                              Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• markofpi
                                CBC Senator XXL
                                • 27.07.2006
                                • 1552
                                • Bezanijska Kosa

Da li je neko na Laguni dopunjavao acu i tako ostavio auto bez napajanja 24h!?? Znam da kad se na kratko skinu kleme da se gubi kod od radija, poremeti casovnik i prozori brljave, a da li se moze jos nesto desiti kada auto na duze ostane bez napajanja!?

Comment

Working...
                                X