RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Laguna 2002
    CBC Senator
    • 13.12.2009
    • 297
    • Bačka Palanka

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by cikajowa
    Majstor mi je ponudio tu verziju os 11 000 sa zamenom, nisu orginalni.. i 13 000 sa orginalima, navodno mi je rekao 6000 blokovi i 7000 ruke, kao komplikovano i dugo traje zamena
    Radio sam silen blokove kod Geze u Budisavi 5000 par plus 2000 ruke. Isto su mi tražili 7000 za ruke na drugim mestima i da auto ostane dva dana. Čovek je sa dvijicom svojih majstora uradio za bukvalno 2,5 sata.

Comment

• mobbdeepqb
      CBC Senator XXL
      • 19.07.2009
      • 383
      • beograd

Dizne mozete da odnesete u Bosch-ov servis Moravcevic u Sinjskoj 21.Tamo Iz mog servisa nose i do sada nije bilo problema kako sam cuo.Daju garanciju 6 meseci.Meni su uradili remont 3 dizne(zamena ulozaka)cena 90 E po dizni,a cetvrtu su samo ocistili.

Comment

• thomas
        CBC Član
        • 04.10.2009
        • 97
        • Subotica

U subotici u ovlastenom servisu 6000 sileni, 5000 zamena

Comment

• markofpi
          CBC Senator XXL
          • 27.07.2006
          • 1552
          • Bezanijska Kosa

Originally posted by mobbdeepqb
          Dizne mozete da odnesete u Bosch-ov servis Moravcevic u Sinjskoj 21.Tamo Iz mog servisa nose i do sada nije bilo problema kako sam cuo.Daju garanciju 6 meseci.Meni su uradili remont 3 dizne(zamena ulozaka)cena 90 E po dizni,a cetvrtu su samo ocistili.
          Hvala! Ne znam ima li neki servis koji je po kvalitetu isti samo povoljniji ali u okolini Bg-a....kontam da sve sto je u Bg-u ima nerealne cene!?

Comment

• markofpi
            CBC Senator XXL
            • 27.07.2006
            • 1552
            • Bezanijska Kosa

Mozete da slikate te silen blokove, zanima me kako izgledaju.
            Inace posto mi ne radi taster za sva 4 migavca ja danas okrenem prvo reno Savu i pitam, cena 1600din. Onda okrenem Kompresor, a kod njih 3000+...
            U cemu je fora!?

Comment

• hope
              CBC Senator
              • 03.06.2010
              • 212
              • ca

dosta strana unazad se pominje turbo rupa ali sam mislio da je samo kod ph1 jer su te lagune prevalile dosta km ali sada vidim da pojedine kolege to pominju i na ph2 pa me zanima jesam li ja to pogresio ili je to problem i kod ph2,jer ja to na mojoj laguni nisam osetio

Comment

• savke
                CBC Senator XXL
                • 14.02.2006
                • 575
                • Novi Sad, Temerin
                • Laguna 2 ph2, Golf 3

Turbo rupa postoji na svakom automobilu i to nije problem nego cinjenica. Neko oseti neko ne ali nemoj mi reci da kada stisnes pedalu na 1500 obrtaja isto ubrzava kao i kad se obrtaji popnu na preko 2000.
                Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• Guru
                  CBC Član
                  • 15.01.2010
                  • 57
                  • NIS

Dragi moji
                  nije da nije bilo reci o silenima ( u nekoliko navrata). Pogledaj: http://www.cbc.rs/forum/viewtopic.ph...408&start=3800 a tamo jos jedan link
                  Vrlo bitno je da posle zamene istih primeticete veliku razliku u voznji. Takodje mislim da vas voze oko zamene meni je to radio jedan covek 60 min. Jeste da ceo zadnji trap ide dole, imao sam "popust" pa su me pustili da gledam. Kolikih naslaga sitnog peska, blata,.. ima na kapicama nosaca amortizera, na raznim supljinama pored, pa to nije blato vec beton.
                  Obratite paznju na nivo ulja u kocnicama pre i posle, zato sto za vreme zamene s vremena na vreme kapne po koja kap ( pa se nakupi za sat vrmena)

Comment

• Guru
                    CBC Član
                    • 15.01.2010
                    • 57
                    • NIS

Zaboravih i ja da iskomentarisem lance.
                    Mislim da bi ih trebalo tuziti, za sve i sve redom, i ja sam ih prosle godine platio 1000RSD a sada je pljacka, nije mi jasno da ovo niko ne vidi i ne zaustavi ovu pljacku vozaca. A sto je jos veca stvar preplavili nas oni koji su proizvedeni u Grckoj, kao oni veliki proizvodjaci a oni ( njih 90% ) vide sneg jedanput u 20god pa placu od srece.

Comment

• hope
                      CBC Senator
                      • 03.06.2010
                      • 212
                      • ca

Originally posted by savke
                      Turbo rupa postoji na svakom automobilu i to nije problem nego cinjenica. Neko oseti neko ne ali nemoj mi reci da kada stisnes pedalu na 1500 obrtaja isto ubrzava kao i kad se obrtaji popnu na preko 2000.
                      ja sam smatrao da se turbo rupa ogleda u tome da auto davanjem jaceg gasa pocne da vuce i u jednom trenutku dobija knedlu,a to sto ti pominjes da auto slabije povlaci sa 1500 obrtaja nego sa 3000,to je sasvim normalno pa i svaka fabrika kada daje najveci obrtni momenat napise na kom je to broju obrtaja.
                      sto se tice ubrzanja moje lagune mogu reci da ubrzava odlicno,moja je automatik pa salta na 1800 obrtaja sem kada dajem jaci gas u tim slucajevima prebacuje oko 2600(od prilike)zavisno od situacije kako je kompijuter procenjuje jer to 2600 varira +-300 u tim slucajevima jaceg gasa
                      nego me zanima jos nesto kod kolega kojima je euro 4 motor ili ti koji imaju fap,da li vam je crn auspuh jer u mom slucaju je skoro cist i vidi se metal ,cak kada prstom prodjes u auspuhu bude crnila koliko i od grafitne olovke

Comment

• savke
                        CBC Senator XXL
                        • 14.02.2006
                        • 575
                        • Novi Sad, Temerin
                        • Laguna 2 ph2, Golf 3

Ne bi valjalo da je bas crn, posto se FAP lako zacepi ako se vozi puno po lokalu. Inace moja nema FAP pa nemam bas iskustva sa tim...
                        Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• markofpi
                          CBC Senator XXL
                          • 27.07.2006
                          • 1552
                          • Bezanijska Kosa

Kupih danas taster za sva 4 migavca...zna li neko kako se menja!? Znam da moram da ostacim plastiku srednjeg grebena izmedju dva sedista ali za dalje nisam upucen.

Comment

• Gavra01
                            CBC Član
                            • 04.02.2010
                            • 26
                            • Beograd
                            • Laguna II 1.6 16v

Ako neko mora da menja sijalice u panelu za grejanje i klimu (u pitanju je manuelna klima) evo ga uputstvo i slike postupka (na engleskom)!

A,evo isto to i za climatronic!

Comment

• igogitar
                              CBC Član
                              • 14.07.2010
                              • 93
                              • R.Srpska,Gradiška

Turbo rupa je vrijeme potrebno da se stvori dovoljna kolicina izduvnih gasova i da se turbina zavrti na dovoljno obrtaja da pruzi svoj maksimum.

Comment

• igogitar
                                CBC Član
                                • 14.07.2010
                                • 93
                                • R.Srpska,Gradiška

Originally posted by Gavra01
                                Ako neko mora da menja sijalice u panelu za grejanje i klimu (u pitanju je manuelna klima) evo ga uputstvo i slike postupka (na engleskom)!

A,evo isto to i za climatronic!

http://www.youtube.com/results?searc...x&search_type=
                                Sve sam ja ovo uradio bez objasnjenja samo nigdje ne mogu da nadjem originalne sijalice za panel pa sam budzio kao i ovi na linku sto si postavio.

Comment

Working...
                                X