RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mupe
    CBC Senator XXL
    • 05.10.2006
    • 822
    • bg
    • Laguna 3 GT 2.0T 205

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by gogi11
    S'vremena na vreme treba odresiti kesu i zameniti filter u kabini jer je isti neverovatno prljav i pun bakterija no na samo pomisao da isti u proseku kosta oko 1200 din...
    Da li ste probali da perete filter? Ja moj operem dva puta godišnje. Prvo ga dobro u****m, a onda ga potopim u mlaku vodu sa sapunicom, prilično koncetrovanom. Kad tako ostoji, prljavština popusti i onda ga dobro isperem - pri tome izađe neograničena količina svega i svačega, voda bukvalno bude crna! Nakon par ispiranja, ostavim filter da se osuši, isprskam ga asepsolom i nazad u auto. Do sada sam ga prao već 3-4 puta i bez problema ga i dalje koristim.

Comment

• cale
      CBC Senator
      • 22.03.2009
      • 297
      • Backa Topola

ja tako perem carape!!!
      NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• slavenm
        CBC Veteran
        • 11.10.2010
        • 128
        • Bijeljina

@mupe
        ne znam prijatelju kolika je kriza kod tebe ali to ti bas i nije nesto isplativ poduhvat, potrosis vodu struju i vreme na nesto sto ti opet ne bude " to to", svaki filter vazdusnih cestica ima u sebi fine dlacice koje zaustavljaju mikrnonske cestice, kada se te dlacice pokvase slijepe se sa okolinom i ti onda dobijes filter vece propusne moci odnosno sa svakim pranjem na filteru se zadrzava sve manje i manje prasine, polena itd... mislim da po cijeni od 1200 dinara, ipak nov filter je nov filter

Comment

• max3m87
          CBC Senator XXL
          • 17.05.2010
          • 531
          • Beograd
          • Renault LagunaII 1.8 16v

ja sam oridjinale platio 3700 a bila je i neka zamena za 1500... poz svima i meni je tako smrdelo pisao sam vec o tome... poz ljudi

Comment

• Plavke
            CBC Član
            • 11.05.2010
            • 47
            • Nova Pazova
            • Renault Laguna II 1.6

Mupe daje dobar savet za uštedu pa ko voli nek pere a ko ne nek kupi novi. Mada ušpricati malo asepsola u ventilacioni sistem nije loše, jer stvarno može da uništi dosta bakterija. Kad izvadite filter, ventilator na max brzinu, i ušpricati 100 do 200mg asepsol aerosola na različitim položajima izduvavanja i sigurno bez bakterija u sistemu. A može i filter posle dobrog u****vanja poprskati i ostaviti da se osuši. I nema smrada bar dva do tri meseca.

Comment

• djura 82
              CBC Član
              • 23.10.2010
              • 27
              • vojka

Jel može mala pomoć,da li neko zna gde ima da se kupi plastika od šmigavca na lajsni suvozačevih vrata,a da nije ovlašćen servis gde košta 3200 RSD,može ako ima i neka na otpadu,a da je okolina Beograda?

Comment

• modesti
                CBC Senator
                • 26.08.2009
                • 239
                • novi sad
                • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Ljudi, vozite automiblie u vrednosti od 4500-7000 eura po mojoj proceni a spominje se usteda na filteru klime koji kosta 1200 dinara...nesto ovde smrdi a nije iz ventilacije od klime...
                It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• mupe
                  CBC Senator XXL
                  • 05.10.2006
                  • 822
                  • bg
                  • Laguna 3 GT 2.0T 205

^^ A zašto bacati pare na gluposti? Do skoro smo svi (ili bar većina nas) vozili automobile koji nisu imali nikakav filter za vazduh kabine, pa nam ništa nije falilo i sad je kao mnogo strašno kad se opere filter.

Verujem ja da njemu funkcija nije baš 100% očuvana posle pranja, ali sam potpuno siguran da ovaj moj posle nekoliko pranja i dalje filtrira bar 90% dobro kao nov. Meni je bar 50€ ostalo u džepu, koje mogu da upotrebim da obradujem sebe, ili nekoga, a meni je to važnije od ovog filtera, sorry.

Uostalom, što reče Plavke, ja dao savet, kome se ne sviđa - slobodno nek kupuje nov filter.

Comment

• modesti
                    CBC Senator
                    • 26.08.2009
                    • 239
                    • novi sad
                    • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

I dalje mislim da ako nemas 1200 dinara za filter klime, ne treba da vozis lagunu, ili bilo koji drugi malo vredniji auto od yuga...a problem filtera pranjem i prskanjem asepsolom nisi resio u to budi siguran...ali kao sto si rekao ti si dao samo savet...
                    It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• slavenm
                      CBC Veteran
                      • 11.10.2010
                      • 128
                      • Bijeljina

izvini mupe ali ja se slazem sa modesti-em, ja sam uvijek bio onog misljenja da ako je nesto fabrika napravila da tako radi , onda nek radi , ja pored lagune imam i reno 5 koji nema nikakav filter vazduha, ali zato je njegov sistem ventilacije jako jednostavan i u potpunosti mehanicki, i moram da napomenem nakon 20i kusur godina jaaaako je prljav, ali Laguna ima dosta komplikovaniji sistem ventilacije, sa motoricima koji pokrecu klapne za smjer duvanja, sa raznoraznim senzorima, sa svim i svacim u sebi , i ukoliko se na sve to nagomila prasina uvucena spolja kroz "polovan filter" dodjes na cifru od stotinjak i vise evra koje ces dati na zamenu senzora, motorica ili zaglavljene klapne, i na kraju krajeva zaprljace ti se celi sistem i onda nisi nista napravio.
                      Znam da je kriza, i svaki se dinar stedi, ali modesti je u potpunosti upravu kada kaze ovo da na takvim stvarima ne treba stediti, i ako si vec kupio auto od nekoliko hiljada evra koje ima tu opciju onda je treba koristiti kako treba i servisirati kako treba!
                      Istu stvar bi dobili kada bi pri malom servisu nasuli OPTIMA MODRICA ulje od 2 evra po litru, auto bi i dalje isao , bez vecih problema , ali dokle !

Comment

• Chubbs
                        Everybody lies
                        • 29.01.2006
                        • 5807
                        • Novi Sad
                        • Audi A6 1.8T

mislim da ako nemas 1200 dinara za filter klime, ne treba da vozis...
                        koliko istine u jednoj recenici. primenjivo na sve a ne samo na lagunu.
                        You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                        Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Eon
                          Moderator
                          • 10.03.2005
                          • 4225
                          • Beograd-NBG-44
                          • Superb 2.0 4x4 DSG

Originally posted by mupe
                          Originally posted by gogi11
                          S'vremena na vreme treba odresiti kesu i zameniti filter u kabini jer je isti neverovatno prljav i pun bakterija no na samo pomisao da isti u proseku kosta oko 1200 din...
                          Da li ste probali da perete filter? Ja moj operem dva puta godišnje. Prvo ga dobro u****m, a onda ga potopim u mlaku vodu sa sapunicom, prilično koncetrovanom. Kad tako ostoji, prljavština popusti i onda ga dobro isperem - pri tome izađe neograničena količina svega i svačega, voda bukvalno bude crna! Nakon par ispiranja, ostavim filter da se osuši, isprskam ga asepsolom i nazad u auto. Do sada sam ga prao već 3-4 puta i bez problema ga i dalje koristim.
                          Originally posted by cale
                          ja tako perem carape!!!
                          Originally posted by modesti
                          I dalje mislim da ako nemas 1200 dinara za filter klime, ne treba da vozis lagunu, ili bilo koji drugi malo vredniji auto od yuga...a problem filtera pranjem i prskanjem asepsolom nisi resio u to budi siguran...ali kao sto si rekao ti si dao samo savet...
                          I posle kupujte polovno vozilo iz Srbije.
                          Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                          Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• kgman83
                            CBC Početnik
                            • 29.12.2010
                            • 1
                            • RS

Dobar dan svima,
                            Ja sam nov clan ovog foruma, a mozda i buduci vlasnik Renault Lagune. Interesujeme kupovina Lagune 1.6 + (pozeljno i GAS) 2002-2004 god. Izabrao sam taj model zbog jeftinije registracije, kao i voznje, mada i vise volim benzince. Citao sam dosta toga da je vec pisano o tom vozilu, pa me zanima nesto vise, np. da li je pametno kupiti od ljudi sto dovoze iz Holandije, Slovenije itd.. Ako ima neko preporuku da mi predlozi ko uvozi takve automobile bio bih mu veoma zahvalan. I zanima me koliko je skuplje odrzavanje od Opela (razlika malog , velikog servisa i jos ako ima nesto bitno). Znam da je sve to vec neko od vas pisao, pa se izvinjavam po tom pitanju, jer stvarno nemam trenutno toliko vremena da procitam vecinu postova.
                            Pozdrav svima, Marko iz Kragujevca

Comment

• Mikara
                              CBC Početnik
                              • 25.12.2010
                              • 2
                              • Pljevlja

Originally posted by slavenm
                              pozz mikara,
                              iako je ovo tema za lagunu II gdje nema kljuca
                              tebi je problem ampula , odnosno kod kjuca, ako imas drugi kljuc od auta probaj s njim , ako se i on isto ponasa onda otidji kod nekog elektricara da ti pregleda prsten oko brave za paljenje (taj prsten ocitava kod tj tu ampulu)!

OK hvala puno. Nov sam na ovom forumu pa se jedva i snalazim, ali u svakom slucaju hvala jos jednom
                              Pozdrav

Comment

• savke
                                CBC Senator XXL
                                • 14.02.2006
                                • 575
                                • Novi Sad, Temerin
                                • Laguna 2 ph2, Golf 3

Skoro sam bio kod majstora, kada je neki lik doterao megana kojeg je kupio da se pregleda hvaleci ga kako predhodni vlasnik za 7 godina i 140.000km nije nista popravljao na njemu. Samo je menjao ulja i filtere i nikakvih drugih problema sa njim nije imao. Ispostavilo se posle pregleda da treba da se pod hitno menjaju obe kugle oba kraja spone svi nosaci motora sva cetiri diska, plocice na svim tockovima, gumice balans stangle, silen blokovi. Set zupcastog, set PK, vodena pumpa, filter kabine, antifriz nikada nisu menjani. Letva volana mora da se reparira ili menja, amortizeri i prednji i zadnji zali boze kakvi su, turbina (1.5dci) vec mora da se reparira jer gura ulje zestoko kroz nju a EGR je potpuno razdrndan i nema nista od ciscenja. Od ostalih "sitnica": instalacije podizaca, brave, malo ogreban tu i tamo, ventilator kabine ne radi....

Jednom recju auto je krs samo zato sto predhodni vlasnik nije popravljao stvari kada su crkavale, jer boze moj on je kupio nov auto 2003 i nece vise da ulaze u njega, vec je na kraju kada se vec sve nakupilo uspeo da ga uvali nekom jadniku koji ako hoce sve to da sredi ima da pljune para zestoko.
                                Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

Working...
                                X