RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • cikajowa
    CBC Veteran
    • 12.11.2009
    • 153
    • svugde

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Odlican ACU, pre par dana palio na -12 kao mina
    Jos jedno zapazanje, cim je prestala kazaljka temp da radi i poceo da lose vuce desava se jos jedna stvar. Kada stisnem START da upalim auto, on regularno testira sistem pogasi sve lampice na tabli (air bag acu i jos sta se pali pri kontaktu) ali ostane da svetli lampica grejaca,i zavergla posle 5-7 sec!!! POnasa se kao da je -50 napolju pa greje naftu jako dugo pa onda vergla i upali normalno. Ler gas ne varira sve ok .
    Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• savke
      CBC Senator XXL
      • 14.02.2006
      • 575
      • Novi Sad, Temerin
      • Laguna 2 ph2, Golf 3

Sve ukazuje na to da lose ocitava temperaturu rashladne tecnosti.
      Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• Annoy
        CBC Član
        • 28.08.2009
        • 19
        • Kanjiza

@NightRider
        Remont pumpe me je izasao ako se dobro secam nekih 120eur.I meni je bilo cudno sto je bas pumpa zezala a auto isao bez problema ali eto ispostavi se da je to bila stvarno greska jer od onda mi je sve u redu,a i pokazao mi je majstor sta je sve remontovao.Inace taj remont sam radio proletos znaci pre nekih 6-7 meseci.

Comment

• zivadin
          CBC Početnik
          • 08.01.2011
          • 2
          • Mladenovac

Pre svega pozdrav svima na ovom forumu.
          Potreban mi je savet oko kupovine automobila pa se nadam da ce te mi pomoci.
          Kupio bih Lagunu II pa vas molim da me posavetujete koji motor je prikladan za taj automobil (u obzir dolaze i dizel i benzin do 2000 kubika), nasta sve treba obratiti paznju pri kupovini, jer mnogi na sav glas kude ovaj autobobil ali se meni bas svidja i kupio bih ga, do sada sam vozio Lagunu I 1.8 benz+plin i prezadovoljan sam tim automobilom. A da imam i pitanje uz koje motore mogu ocekivati ASR jer bih voleo da moja Laguna ima i to u opremi.
          Svaka pomoc je dobrodosla.
          Hvala svima u napred!

Comment

• savke
            CBC Senator XXL
            • 14.02.2006
            • 575
            • Novi Sad, Temerin
            • Laguna 2 ph2, Golf 3

Dorodosao. Stvarno je vec previse pisano o svemu i skoro nemoguce naci na forumu sve sto trazis zbog previse stranica, pa sam uspeo da popisem postove sa korisnijim savetima. Ovde je jedan stvarno dobar o savetima pri kupovini lagune:

viewtopic.php?f=377&t=31408&start=2725#p774206
            Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• cale
              CBC Senator
              • 22.03.2009
              • 297
              • Backa Topola

Originally posted by cikajowa
              Test mod pokazuje t_ _ _ .Ja posumljam da mi kontakt na termostatu zeza jer kazaljka radi pa ne radi i mrdam malo tu kablove, i ono skoci na par sekundi na realnu tem u kabini, i spadne opet na min.
              Ta oznaka na self testu ti znaci ovo:[attachment=0:2bno9ewr]srpski.txt[/attachment:2bno9ewr]
              NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• cikajowa
                CBC Veteran
                • 12.11.2009
                • 153
                • svugde

Znam druze ,moze da bude milon stvari.. Eto sada primetih da mi pokazuje potrosnju 20+ l
                Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• markofpi
                  CBC Senator XXL
                  • 27.07.2006
                  • 1552
                  • Bezanijska Kosa

Originally posted by Annoy
                  @NightRider
                  Remont pumpe me je izasao ako se dobro secam nekih 120eur.I meni je bilo cudno sto je bas pumpa zezala a auto isao bez problema ali eto ispostavi se da je to bila stvarno greska jer od onda mi je sve u redu,a i pokazao mi je majstor sta je sve remontovao.Inace taj remont sam radio proletos znaci pre nekih 6-7 meseci.
                  A sta je sa garancijom!? Malo je cudno da odradis ozbiljan remont i da ti isti deo trazi ponovni remont za pola godine!?

Comment

• zivadin
                    CBC Početnik
                    • 08.01.2011
                    • 2
                    • Mladenovac

Originally posted by savke
                    Dorodosao. Stvarno je vec previse pisano o svemu i skoro nemoguce naci na forumu sve sto trazis zbog previse stranica, pa sam uspeo da popisem postove sa korisnijim savetima. Ovde je jedan stvarno dobar o savetima pri kupovini lagune:

viewtopic.php?f=377&t=31408&start=2725#p774206
                    Hvala savke

Comment

• modesti
                      CBC Senator
                      • 26.08.2009
                      • 239
                      • novi sad
                      • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Nesto me muci poslednjih par dana, naime kada predjem 90km/h pojaca mi se treskanje volana, do te brzine nema tih vibracija a i do sada ih nije bilo. Ima li iko ideju sta bi mogao da bude uzrok.
                      Gume su zimske nove, balansirane, nisam overavao rupe niti kratere i ivicnjake.
                      hvala unapred
                      It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• hope
                        CBC Senator
                        • 03.06.2010
                        • 212
                        • ca

bubac na gumi ili biksna na kraju letve

Comment

• modesti
                          CBC Senator
                          • 26.08.2009
                          • 239
                          • novi sad

Bubac na gumi je sta? A ako je biksna na kraju letve, koliko kosta to zdovoljstvo?

Comment

• imported_špediter
                            CBC Početnik
                            • 21.10.2010
                            • 5
                            • Beograd

Originally posted by hope
                            Originally posted by špediter
                            Nazalost,pogresno sam napisao ,stavio sam 205/50/17 ali to nije mnogo povecalo obim(mozes da vidis slike na 164 strani)ima i vise nego dovoljno mesta da bi kacilo bilo gde.Mene vise brine da nije problem sto sam uzeo uzu gumu od prethodne 225 a sad 205.pozdrav
                            definitivno si izbrao dimenziju koja nije preporucena od proizvodjaca a promenio si i obima tako da ti vise kilometraza nije tacna a samim tim ni potrosnja i ostali podaci sa borda .
                            bas me zanima kako si se odlucio za tu dimenziju tj ko ti je preporucio?
                            Zdravo hope
                            Tu sam gumu izabrao iz prostog razloga sta sam za zimu hteo uzu gumu jer se ponasa bolje po snegu i klizavom, a iz razgovara sa vise vulkanizera.kasnije sam nasao i neki kalkulator na internetu (mozda i na ovom forumu,ne secam se)koji je i potvrdio da je ta guma zamena za standardnu.Inace,sve mi je to sumnivo jer samo sa jednom istom gumom imam problem.Evo sad sam dosao sa puta i nista se nije desavalo,presao sam 500km bez problema.Ali nikad se ne zna.
                            pozdrav

Comment

• modesti
                              CBC Senator
                              • 26.08.2009
                              • 239
                              • novi sad

Špediter-TYRE PRESSURES (in bar or kg/cm² when cold)
                              Saloon versions 1.6 16V - 1.8 16V
                              2.0 16V
                              2.0 IDE - 1.9 dCi
                              3.0 V6 1.9 dCi 2.2 dCi
                              Type
                              (see vehicle identification plate)
                              BG0A - BG0B - BG0C
                              BG0E - BG0H - BG0J
                              BG0K - BG0L - BG0M
                              BG0N - BG0P - BG0S
                              BG0U - BG0V - BG0W
                              BG00 - BG03 - BG04
                              BG05 - BG06 - BG08
                              BG0D - BG0Y
                              BG01 - BG02
                              BG0G - BG0R
                              BG07
                              BG0F - BG09
                              Non-motorway use
                              • Front 2.0(1) 2.3 2.2 2.3(1)
                              • Rear 2.0 2.1 2.1 2.1
                              Motorway use (2)
                              • Front 2.3 (1) 2.7 2.5 2.7 (1)
                              • Rear 2.2 2.2 2.2 2.2
                              Spare wheel 2.3 2.7 2.5 2.7
                              Wheel sizes (3) 6.5 J 15 - 6.5 J 16 - 7 J 17
                              Tyre sizes (3) 195/65 R 15 H - 205/55 R 16 V - 205/60 R 16 V - 225/45 R 17 V
                              Tyre safety and use of chains
                              Refer to the Tyres paragraph in section 5 for information on maintenance and, depending on the version, the conditions
                              under which chains may be fitted to the vehicle.
                              (1) Vehicles with automatic gearbox: add 0.1 bar at the front.
                              (2) Special note concerning vehicles used at full load (maximum permissible all-up weight) and towing a trailer.
                              The maximum speed must be limited to 60 mph (100 km/h) and the tyre pressure increased by 0.2 bar.
                              Refer to the Weights paragraph in section 6 for more details.
                              (3) The wheel rim and tyre sizes depend on the version and country in which it is sold.
                              Ovo je copy/paste iz uputstva za lagunu...vidis da nigde ne pise da je moguce staviti tu dimenziju gume, ali kao sto kazes spadala bi guma sa svih tockova a ne samo sa jednog...postoji i mogucnost da je ta gume nesto veceg obima od ostalhi pa da spada, proveri to pa ako je do toga vracaj je i neka ti daju novu.

Comment

• imported_špediter
                                CBC Početnik
                                • 21.10.2010
                                • 5
                                • Beograd

hvala Modesti
                                probacu ovih dana da je stavim na neku drugu felnu po da vidim sta ce se desavati,mada da je ne ureknem evo 10 dana je sve u redu.javicu sta se desava.

Comment

Working...
                                X