RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • cale
    CBC Senator
    • 22.03.2009
    • 297
    • Backa Topola

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Jutros mi se javio jedan problem.Kad sam upalio kola i krenuo posle 100 m mi se upalila zuta lampica za ABS i ona pricljiva zenska rece da mi ABS ne radi ,samo obicno kocenje. Da li je neko imao takvih problema?
    NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• mupe
      CBC Senator XXL
      • 05.10.2006
      • 822
      • bg
      • Laguna 3 GT 2.0T 205

^^ Najbolje da odeš na dijagnostiku. 99% da ti je problem u nekom od senzora na točkovima. Možda je samo prljav, a možda je i oštećen kontakt pa prekinut zbog hladnoće.

Comment

• gogi11
        CBC Senator XXL
        • 26.10.2009
        • 790
        • Sever Srbije - Novi Sad

Isprobaj naglim kocenjem da li ti je abs u funkici , moze da javi problem na displeju ali abs bude u funkciji to se i meni desilo jutros na mom autu, zapisti abs i odmah ga isprobam na kamencice i u funkciji je, posle se sama ugasila lampica. Ma elektronika poblentavi, hoce to kod Francuza i Italijana

Comment

• cale
          CBC Senator
          • 22.03.2009
          • 297
          • Backa Topola

Probao sam da naglo kocim,levi tocak mi blokira a desni ne. Kao da mi se ucinilo da pomalo osetim ,na pedali , da ABS radi, ili sam ja to utripovao , ne znam je li to moguce, ili kad ne radi ne radi ni na jednoj strani?
          NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• gogi11
            CBC Senator XXL
            • 26.10.2009
            • 790

Ako su oba prednja tocka na klizavoj podlozi onda ce oba tocka proklizavati a abs tada stupa na snagu ako ti je npr samo desna strana auta na klizavoj podlozi pri kocenju opet ce abs odraditi svoje i nece dozvoliti zanosenje auta tj tockovi na suvoj podlozi ce takodje biti pod "tretmanom" anti blok sistema kako ne bi prejako kocili i zaneli vozilo. U principu i ja sam probavao da ocenim kada dodje do deljanja struganja tj kada je abs aktivan u kriticnim momentima da ocenim koja strana je prokliznula ali tesko osim ako jasno ne vidis led ili kamencice sa odredjene strane.

Comment

• laguna157
              CBC Član
              • 29.12.2009
              • 21
              • ns

Meni se taj problem sa lampicom abs javio pre mesec dana, stim što mi je svetlela i lampica esp koja se prva ugasila i servis natpis žute boje. Ugasila se posle prve vožnje i gašenja i ponovnog paljenja a sad opet kad je baš zahladnelo isto se ponavlja svakog dana i to kad je auto baš hladan i posle se ugasi kako sam već opisao. Dok lampice svetle neradi ni abs ni esp. zna li neko možda u čemu je problem? Unapred hvala.

Comment

• gogi11
                CBC Senator XXL
                • 26.10.2009
                • 790

Originally posted by laguna157
                Dok lampice svetle neradi ni abs ni esp. zna li neko možda u čemu je problem? Unapred hvala.
                Uz sve to ponekada se desi i da ne radi kilometar sat do duse ne znam da li je u pitanju i kod lagune to ali kod nekih drugih automobila se desava.

Comment

• markofpi
                  CBC Senator XXL
                  • 27.07.2006
                  • 1552
                  • Bezanijska Kosa

A mozda ti je 'samo' 'sat' (tabla) otisla. Ovo kazem jer sam ja imao problem indikacije nedovoljnog punjenja akumulatora te sam saznao od majstora da ako je sa acu i alternatorom sve u redu da je mozda do samog sata te da se tada mora menjati (imali su jedan slucaj). Uglavnom, dijagnostika ce ti sve reci.

Comment

• rilazi
                    CBC Član
                    • 09.06.2008
                    • 25
                    • Presevo

Ja imam sledeci problem sa Lagunom, inace 2001 dci 1.9.

Ujutro dok su na minusu temperature, ako krenem bez da se dobro greje motor javlja se crni (kafe-crno) dim iza i nece da vuce, npr pritisnem gas do kraja na prvu ili drugu a auto samo dimi i nece da vuce. Posle toga kad se greje kao da nema nista.

Ako je neko imao slican problem da pomogne.

Hvala

Comment

• corect
                      CBC Član
                      • 31.01.2011
                      • 14
                      • Pariz

Pozdrav svima, novi sam ovde, ali vas citam vec par meseci.
                      Imam jedno pitanje, naime prekjuce sam kupio lagunu 1.9 DCI Expression 2002 godiste. Pedala kocnice je tvrda, pa sam pregledao plocice, diskove itd, i video sam da na pumpi odmah iznad poklopca motora ima ulja. Auto koci, ali pedala postaje sve tvrdja i tvrdja. Verovatno je otisla ta pumpa, pa ako je neko imao isti problem, da mi objasni sta je i kako se menja. Hvala unapred.

P.S. Ako nekome treba prevod sa francuskog, u vezi servisne knjizice ili kilometarsata, nije problem, prevescu sa zadovoljstvom.

Comment

• miqele
                        CBC Početnik
                        • 19.11.2010
                        • 9
                        • kula

Pozz. Kada dajem gas u kabini cujem neko kao lupanje motora, kada smanjim gas i drzim jednako to lupanje se ne cuje, motor mi potrosi 4-5 deci ulja na 500 km, dali crkava motor ili moze da bude nesto drugo. Ne bi trebalo da ima vise od 160000km.

Comment

• slavenm
                          CBC Veteran
                          • 11.10.2010
                          • 128
                          • Bijeljina

@miqele
                          problem broj 1 : nosac motora "opizdio"
                          problem broj 2 : vidi jeli ti "balava" turbina, to ulje mora negdje da ode... ako ga ne sagorijeva onda mora biti fleka ispod auta ... nije neka misterija...

Comment

• miqele
                            CBC Početnik
                            • 19.11.2010
                            • 9
                            • kula

Ima fleka i dosta su masna creva inter-coolera. i dole masan motor!

Comment

• laguna157
                              CBC Član
                              • 29.12.2009
                              • 21
                              • ns

Crkla turbina

Comment

• miqele
                                CBC Početnik
                                • 19.11.2010
                                • 9
                                • kula

To se remotira ili nova? koja je cena odprilike?

Comment

Working...
                                X