RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vlaja1302
    CBC Član
    • 26.01.2011
    • 52
    • 245

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Hvala na odgovoru. A jel znas mozda kako ti je otisla lamela, cuo sam da neki kazu kad ti kvacilo vata visoko, a drugi kazu da nema to veze ako hvata visoko ako ide normalno onda nije otlisla?

Comment

• slavenm
      CBC Veteran
      • 11.10.2010
      • 128
      • Bijeljina

e ljudi kad vec spomenusmo funkcije, pametne ili ne, mene zanima da li neko na svojoj laguni ima sledece,
      kad upali zmigavac da se upali i maglenka na toj strani na kojoj je i zmigavac?
      ceprkao sam po uputstvu ali nisam nasao to, a na netu da bi trazio nisam bas siguran kako se zove ta funkcija!

Comment

• modesti
        CBC Senator
        • 26.08.2009
        • 239
        • novi sad
        • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Tu funkciju nemaju renault vozila, iskljucivo narodni auto...
        It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• mupe
          CBC Senator XXL
          • 05.10.2006
          • 822
          • bg
          • Laguna 3 GT 2.0T 205

A i nema veze sa paljenjem žmigavca, nego sa okretanjem volana. Meni je ovo glupost. Kao, služi da osvetli nepregledan unutrašnji ugao na neosvetljenom putu. Pa, majku mu, kao da je teško ručno upaliti maglenke na takvom putu...

PS: Nije samo narodni auto, ima i mercedes i još po neki... Neki čak i ne pale maglenku, nego imaju sijalicu baš za cornering light.

Comment

• max3m87
            CBC Senator XXL
            • 17.05.2010
            • 531
            • Beograd
            • Renault LagunaII 1.8 16v

e ljudi samo da vam kazem za bravu... svuda sam zvao i trazio 15 000rsd kosta... pa ono vidite i sami jos mora se ceka.. znaci zakljucaj vrata i ne pipaj kvake.. da ne boli glava i dzep... poz

Comment

• slavenm
              CBC Veteran
              • 11.10.2010
              • 128
              • Bijeljina

dobro mupe sto se odma nadje uvredjen , ce palimo maglenke
              hvala na odgovoru samo me zanimalo ima li to i jedan renault , jer sam vidio da neki modeli imaju GUIDE ME HOME svijetla pa mi i to palo na pamet
              pozzz

Comment

• Trenevski
                CBC Početnik
                • 24.01.2011
                • 4
                • Macedonia

Originally posted by vlaja1302
                Hvala na odgovoru. A jel znas mozda kako ti je otisla lamela, cuo sam da neki kazu kad ti kvacilo vata visoko, a drugi kazu da nema to veze ako hvata visoko ako ide normalno onda nije otlisla?
                Ja sam se malo raspitao u vezi lamela zasto i mene hvata kvacilo gore i majstor koi je i izvozio moj auto potvrdio da je lamela pri kraju i da osven to da hvata kvacilo gore drugi simptomi su i "tresenje" pri startu kad trgnes , pa posle na kraju ide ono kad dajes gas a kola vise brci nego sta ide. Kako i da e i meni je majstor reko da vozim dok ide

p.s. ljudi na moj auto imam 205/55 R16 , hocu da stavim 215-225/45 R17 , jel ima neko od vas vakvo ili slicno iskustvo t.e. da je stavljao gume i felne vece nego fabrickih? Znam od prilike kakve su rezultate {veca potrosnja , bavno zabrzivanje , trap ...} ali voleo bih neko ko se sve to uradio da mi kaze , btw moj auto je 1.9 dci 110 ks pa jel moze ovaj motor to sve da vuce?

Comment

• Laguna 2002
                  CBC Senator
                  • 13.12.2009
                  • 297
                  • Bačka Palanka

Ne radi to. Da li si skoro gledao cene guma 17"? Estetski jeste lepše, ali je po novčanik katastrofa. Da mogu stavio bih kod mene 15". U toj dimenziji ( 15" ) mogu da kupim extra gumu za 7000 dinara, dok u 16" ne mogu ni Tigar, a 17" nemoj ni gledati bez 10-12 000 po komadu.
                  Ali ipak ti najboje znaš koliko možeš da se pružiš.
                  PS Da ne bi bilo posle:
                  Dala baba dinar da uđe u kolo, a posle bi dala dva da izađe.

Comment

• vlaja1302
                    CBC Član
                    • 26.01.2011
                    • 52
                    • 245

Trenevski meni auto ide sasvim normalno, znaci auto ubrzava normalno i sve je ok samo me to bunilo sta je.

Comment

• mupe
                      CBC Senator XXL
                      • 05.10.2006
                      • 822
                      • bg
                      • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by slavenm
                      hvala na odgovoru samo me zanimalo ima li to i jedan renault , jer sam vidio da neki modeli imaju GUIDE ME HOME svijetla pa mi i to palo na pamet
                      Evo još preciznijeg odgovora na tvoje pitanje.

http://www.renault.com/en/Innovation/au ... lights.pdf

Comment

• markofpi
                        CBC Senator XXL
                        • 27.07.2006
                        • 1552
                        • Bezanijska Kosa

Sto se tice kvacila....kako se lamela trosi tako pedala kvacila sve vise hvata. Ako hvata pri vrhu ne mora da znaci da je neispravna i za menjanje vec samo koliko je istrosena. A kad se desi da pri polasku na uzbrdici kvacilo proklizava, trese, auto se gasi....e onda je za zamenu pod hitno kako zbog same voznje tako i zbog plivajuceg zamajca.

Comment

• debeli73
                          CBC Član
                          • 16.05.2010
                          • 75
                          • Kragujevac

Hoću da menjam krajeve spona, kugle i gumu na balans štangli. Da li neko može da mi kaže kog bi proizvođača trebao da tražim da ne nabodem nekog "divljaka" (mada će to najverovatnije da se desi)?

Comment

• slavenm
                            CBC Veteran
                            • 11.10.2010
                            • 128
                            • Bijeljina

hmmmm ja sam uzimao dijelove od NJEMACKOG dobavljaca RUVILLE koji nije sam proizvodjac ali je jedan od najvecih dilera OEM dijelova za automobile!krajevi spona bilo kojeg proizvodjaca nisu puno skupi, kugle, nek ti je sa srecom pri zamjeni njih, jer su zapertlovane za lafet, a sto se tice gumica na balans stangli, pretpostavljam da si mislio na stabilizatore, takodje nije neka skupa stavka

Comment

• max3m87
                              CBC Senator XXL
                              • 17.05.2010
                              • 531
                              • Beograd
                              • Renault LagunaII 1.8 16v

pa kvacilo je samostelujuce ne moz se steluje ja sam se raspitivao kad sam kupio auto u servisu jer hvata malo vislje jer na prethodnim kolima je bilo nastelovano skroz nisko sto je bolje... juce kad sam bio za vrata pao je i detaljan pregled celog vozila, rekli su da sve radi super, da je sve uredu i bez ijedne greske na racunaru.. tako da kuul za sada... ja juce gledo zimske gume miselin asimetrik 17" kostaju 24 500rsd po komadu... ja vozim na 17" 225 45 i tvrdo ko zmaj i na volanu mnogo vise vuce na neravnine a i pikavac da zgazis osecas.. jedino sto bolje drzi u krivinama i koci malo bolje.. ali nit ces se trkas nit ista a letnja sara ti je pa prosek oko 15000rsd po komadu pa vidi... ljudi poz
                              e da kad sam kupio auto menjao sam kugle i spone i krajeve spona i to sve me je kostalo 15 000rsd ispod tezge sa nekih 20-30% popust inace uzimao sam neke nemacke delove i kazu da su dosta kvalitetni eto devet meseci po ovim rupama i nema lufta jos...extra.. poz

Comment

• cale
                                CBC Senator
                                • 22.03.2009
                                • 297
                                • Backa Topola

A jesu li ti nasli sta ti je to lupkalo nazad_?
                                NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

Working...
                                X