RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • igogitar
    CBC Član
    • 14.07.2010
    • 93
    • R.Srpska,Gradiška

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by max3m87
    Meni se svidja i bio bi zadovoljan i prikljuckom za mp3 tj. Aux... Inace cabasse ti je mnogo jaca firma od pionira prave iskljucivo srednju i visoku klasu muzickih uredjaja, a ti bi sa mp3 gubio na kvalitetu zvuka jer je mp3 velika kompresija wav-a
    Znam maxi ali kad pogledam fantasticno osvjetljen kilometar sat i komande od klime pa onda pogledam onaj bezze dio gdje je HU dodje mi da prodam auto-ruzno i neugledno izgleda. Pioneer sam samo nako lupio znam da ima mnogo boljih proizvodjaca.

Comment

• saxphotos
      CBC Član
      • 02.05.2009
      • 74
      • Uzice

Uz lagunu sam dobio dve kartice jedna funkcionishe ok, druga ne radi.
      Pa me zanima kakva je ova sa zelenim kljucem. I sta je u pitanju? Neka prevara prodavca da ima dve ili nesto trece?
      Kao sto se vidi na slikama zelena nije koriscena potpuno je nova i kljuc uopste nije narezan. Kako i nju staviti u funkciju?

Comment

• slavenm
        CBC Veteran
        • 11.10.2010
        • 128
        • Bijeljina

sto se tice kljuca narezi ga kod bilo kog ozbiljnijeg kljucara a sto se tice kodiranja kartice obrati se u bilo koji ovlasteni renault servis i oni ce ti to rado odraditi i naplatiti! pozzzz

Comment

• saxphotos
          CBC Član
          • 02.05.2009
          • 74
          • Uzice

Koja je cifra kodiranja?
          Znam da se nov kljuc krece oko 150e.

Comment

• Night Rider
            CBC Veteran
            • 10.12.2007
            • 127
            • Banja Vrujci

Da li se nekome desavalo da mu obrataju na leru budu konstantno 1100?
            A da dijagnostika ne ocitava nikakvu gresku i svi parametri rada motora su normalni!

Ugasim upalim auto vozim ga duze vrema ali kada ga izbacim na ler uvek isto 1100 obrtaja!
            http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ksU5guIKnQ

Comment

• mdarko
              CBC Član
              • 18.02.2011
              • 30
              • Banja Luka

Prebacio sam volan sa desne na lijevu stranu i sve lijepo izgleda, ali mi ne rade stop svjetla i podizači stakala, pa ako neko zna u čemu je problem, pošto kolega koji mi je radio prebacivanje nije imao auto električara i da se pohvalim naplatio mi je samo 150 e a dijelovi kod nas koštaju samo oko 700e + ruke.

Comment

• gsmgsm
                CBC Početnik
                • 06.02.2008
                • 9
                • loznica

Originally posted by saxphotos
                Koja je cifra kodiranja?
                Znam da se nov kljuc krece oko 150e.
                kodiranje je oko 30e, i mislim da ne mora u ovlasceni servis

Comment

• slavenm
                  CBC Veteran
                  • 11.10.2010
                  • 128
                  • Bijeljina

@ sax
                  kodiranje u Bijeljini u ovlastenom je 50 maraka (oko 25 evra) a naravno da ne mora ovlasteni servis, moze to da ti odradi svaki bolje opremljen majstor za renault vozila, samo pazi da imas povjerenja u njega da ne bi posle trazio auto po drzavi ili van nje

Comment

• nesabg
                    CBC Početnik
                    • 03.04.2011
                    • 2
                    • Beograd

Pozdrav za sve clanove i ljubitelje renoa,ja sam Nesa i potrebna mo je mala pomoc.....zelim da kupim lagunu 2.0 16 benzin 2005-2006 godiste(restajling) pa me zanima kakva su iskustva sa tim motorom?....unapred hvala.

u pitanju je ova laguna pa bi mi dobrodosla pomoc

http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... estayling/

Comment

• corect
                      CBC Član
                      • 31.01.2011
                      • 14
                      • Pariz

Pale su juce felne sa gumama. Odmah sam sa drugarom otisao da ih operem. Skinute su sa lagune initiale, gume continental u odlicnom stanju.

Comment

• CDanijel76
                        CBC Veteran
                        • 11.01.2010
                        • 144
                        • Novi Sad

lepe su ti felne ... ako nije tajna koliko te je izaslo?
                        --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• corect
                          CBC Član
                          • 31.01.2011
                          • 14
                          • Pariz

250 € su kostale, imaju senzore, a gume su kao nove. Ovde u Fr cena ide i do 400 za taj komplet. Dobio sam i centralne poklopce sa malim srafovima, 4 sigurnosna srafa sa kljucem, i mali kljuc za poklopce.

Comment

• makinus
                            CBC Član
                            • 17.06.2010
                            • 62
                            • Beograd

@nesabg

Posto je ovde vecina sa dizelom u krvi pogledaj sledeci link:
                            Read the definitive used Renault Laguna 2007 - 2012 review from What Car?. We tell you what you need to know before you buy.

Za 2.0 16V kazu da je "decent"

Comment

• savke
                              CBC Senator XXL
                              • 14.02.2006
                              • 575
                              • Novi Sad, Temerin
                              • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by nesabg
                              Pozdrav za sve clanove i ljubitelje renoa,ja sam Nesa i potrebna mo je mala pomoc.....zelim da kupim lagunu 2.0 16 benzin 2005-2006 godiste(restajling) pa me zanima kakva su iskustva sa tim motorom?....unapred hvala.

u pitanju je ova laguna pa bi mi dobrodosla pomoc

http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... estayling/
                              Ova laguna lepo izgleda za te pare. Jedino jos da ima 6 a ne samo 5 brzina....
                              Svidja mi se to sto je kod nas kupljen kao nov, ali cini mi se da je to model sa osnovnim paketom opreme za to godiste.
                              Naravno dok ga mehanicar i limar malo ne pregledaju tesko je reci da ili ne. Inace koliko ja znam to je OK motor.
                              Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• slavenm
                                CBC Veteran
                                • 11.10.2010
                                • 128
                                • Bijeljina

ja imam 2.0 16V motor od 99kw u paru sa automatskim mjenjacem i imam samo rijeci hvale za sam motor, radio mu veliki servis, nije skupo, sto se tice motora jako je fleksibilan , nosi karoseriju sa pola snage, na niskim obrtajima jako lijepo moze da povuce , a ne buni se ni kada kazaljka obrtomjera ode malo visocije, kod mene je sve to spakovano u karavan karoseriju , a za ovu saloon verziju odlican je i 1,8 16v motor, tj dovoljan je , ovaj 2,0 samo znaci da ces imati malo vise snage da ponizavas BOY RACERE koji vide veliki porodicni auto i misle da ne moze da ide brzo
                                napominjem da je kod mene laguna 2 ph1 a ovo je ph2 i vidim da ovde pise da ima 100 kw .... ali to bi trebalo u principu da bude isti motor
                                sve je dobro samo da nije IDE verzija e onda ne valja (tj dobar je IDE motor ali ukoliko mu sipas perfektno gorivo, sto je kod nas skoro nemoguce naci)

pozzz

Comment

Working...
                                X