RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sjstephy91
    CBC Veteran
    • 28.11.2010
    • 143
    • Beograd- Srbija

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

@Max...
    ``poz svima... jel se desava nekome samo pri prvom paljenju da kad upali kao da hoce da se ugasi pa podigne obrtaje i tako neko kratko vreme... dok otprilike ne stisnem gas....``

To se desavalo meni na benzincu, kod dizela ne postoji takav problem ili je redak, ali kod benzinaca je ucestaliji, uostalom nije to nikakav problem, jednostavno, tako je.. Ali i bez da dodas gas auto se nece ugasiti, pasce mu obrtaji na npr 600, mozda zatrese malo, ali ugasiti se nece...To se desava u hladnim danima, slabije leti..

Sto se tice felni da li planiras originalne lagunine 16``??? Ako mozda znas gde mogu da se nabave meni treba jedna, nikako da je nadjem, posto mi je prethodna unistena pri udarcu.. Trazili mi 60e da je poprave... A mislim da za oko 100e mogu da nadjem dobru polovnu..
    RENAULT, SAAB, VOLVO >>>>>>>>>>>>>VW, BMW, FIAT

Comment

• saxphotos
      CBC Član
      • 02.05.2009
      • 74
      • Uzice

Trebao bi da dospem malo ulja na minimumu mi je tranutno. A pojma nemam koje je ulje sipano ranije pa me zanima koje smem da dospem a da ne za****m stvar? Zamenu svega planiram posle kraceg puta a to je za nekih 1000km.

Comment

• sjstephy91
        CBC Veteran
        • 28.11.2010
        • 143
        • Beograd- Srbija

Originally posted by saxphotos
        Trebao bi da dospem malo ulja na minimumu mi je tranutno. A pojma nemam koje je ulje sipano ranije pa me zanima koje smem da dospem a da ne za****m stvar? Zamenu svega planiram posle kraceg puta a to je za nekih 1000km.

Ako ti nije frka zameni ga komplet.. Msm ipak je to neka mizerna cifra, naspram onoga sto moze nedostatak ulja da napravi..

Comment

• mupe
          CBC Senator XXL
          • 05.10.2006
          • 822
          • bg
          • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by slavenm
          ma drugari nema ona direktne veze sa tempomatom , nasuo sam neko lose gorivo , plus kada ide na konstantnim obrtajima duze vrijeme , upali mi se to ... provjeravao sam ... ima neka fora sa regenerisanjem filtera cestica ...
          Ti imaš 2.0 16v? Ako je tako, on nema filter čestica, pa samim ti ni potrebu da ga regeneriše. Može da se desi da se lampica pali zbog lošeg goriva, ali bih ja na tvom mestu ipak otišao do nekog servisera koji ima Clip da bih tačno saznao koji je uzrok, tj. koja greška je memorisana.

Comment

• mdarko
            CBC Član
            • 18.02.2011
            • 30
            • Banja Luka

Očistio sam EGR i čini mi se das manje čadi ali se lampica ne gasi.

Comment

• makinus
              CBC Član
              • 17.06.2010
              • 62
              • Beograd

Drugari, da vam se pozalim...

Pre par dana primetio sam da mi je manzetna na desnom homokinetickom masna. Odem kod majstora (po preporuci), kaze nije problem, mozemo i semering da promenimo na poluosovini i drugu manzetnu. Ja se slazem i dodam, ajde kad smo vec tu da vidimo i ovo sto lupka oko trapa. Kaze majstor solje amortizera. OK, rekoh da odradimo i to.

Ostavim juce auto, pokupim ga posle tri sata. Pitam jeste probali dal' se sad cuje lupkanje (racunam ovo oko poluosovine i manzetni 1/1 reseno), kazu sve utegnuto cakum/pakum.

Krenem kuci sav srecan sto nece vise da lupka, nailazm na prve neravnine i na prvo razocaranje - i dalje lupka, al' tesim se ne "onoliko". Naci cu valjda jednom majstora koji ce da me usreci sa tim lupkanjem.

Ne lezi vraze, sinoc se vozim i primetim neko drugo lupkanje, onako tup tup tup kad dam gas. Opet, rekoh' uhvatilo se neko blato skinuce se... Jutros krenem, dam gas, tup tup tup. I tako svaki put kada ga poteram on zalupa. Pocinje nervoza... Stanem, smotam pun desni, sagnem se - spala selna sa manzetne homokinetickog. E tad sam prs'o! Zvao sam majstora, idem sutra.

Da li je nastalo ostecenje homokinetickog jer je ostao bez masti, da li je (ne daj Boze) stavljena neka druga poluosovina? Za ovo prvo, pretpostavljam, nije moglo tako brzo, a za ovo drugo kaze majstor da nije.

Posto izuzetno cenim ovu druzinu, molim za savet kako da sutra nastupim sa doticnim "majstorom"? Ako upadnem u vatru, necu znati da se iskontrolisem...
              Hvala

Comment

• mdarko
                CBC Član
                • 18.02.2011
                • 30
                • Banja Luka

Da li neko može da mi uslika džek od suvozačevih podizača stakala, potreban mi je raspored žica po bojama, pa ako nekome nije problem da mi uslikaili da mi na pp pošalje raspored žica. Unaprijed se zahvaljujem.

Comment

• mupe
                  CBC Senator XXL
                  • 05.10.2006
                  • 822
                  • bg
                  • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by makinus
                  Posto izuzetno cenim ovu druzinu, molim za savet kako da sutra nastupim sa doticnim "majstorom"? Ako upadnem u vatru, necu znati da se iskontrolisem...
                  Hvala
                  Nema šanse da se oštetio zglob za tako kratko vreme, a verovatno i nije potpuno ostao bez masti. E sad, stvarno mi nije jasno kako je uspeo da stavi manžetnu tako da spadne posle prve vožnje. To treba umeti...

A kakvo se to novo lupanje pojavilo... to će ipak samo majstor moći da ti kaže.

Comment

• max3m87
                    CBC Senator XXL
                    • 17.05.2010
                    • 531
                    • Beograd
                    • Renault LagunaII 1.8 16v

sta majstori mogu to ne moz niko, evo ja sam obisao jos 2 servisa koje svi hvale i nista niko ne moz mi resi sto su mi ovi razdrndali... idem jos u utorak i to je to... sve mi nameste sto ne treba nikako ono sto ja hocu, toliko mi se smucilo da sam kamerom snimio da im pokazem jer ne znam sta im nije jasno... poz

@sjstephy91
                    e a kakva felna ti treba... imam par ljudi koji prodaju delove pa mogu vidim za koliko para...

Comment

• savke
                      CBC Senator XXL
                      • 14.02.2006
                      • 575
                      • Novi Sad, Temerin
                      • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by modesti
                      Nidjeveze-samo u jednoj recenici cu ti reci da meni "sitnice" poput dig.klime, alu felni, radio cd-a, kožnih sedišta i volana...itd daju potpuni ugođaj u autu koji posedujesm. Da sam imao novaca veruj mi da bi pazario provereni initiale, pa može i initiale paris.
                      O tom nivo može mnogo više Savke da ti kaže.
                      Nesto se nisam upustao u komentare oko paketa opreme bas iz tog razloga sto meni svaka sitnica koju auto moze da ima kao dodatak znaci i volim da je imam. Zato sam i prilikom kupovine birao samo Iniciale, a budzet koji sam hteo da izdvojim za to zadovoljstvo je bio dovoljan. Moja je Initiale paris, ali iz nekog razloga nema ESP. Voleo bih jos da imam i panorama krov ali sta je tu je.....

Sto se tice 17" felni, slazem se da lepse izgledaju i da nisam imao potrebe da uzimam karavana, sigurno bih ganjao neku lagunu sa 17" felanama. Inace naravno da auto sa 17" tockovima mnogo bolje lezi i u krivinama i na ravnom asfaltu, ali previse je onih koji su se nasukali na nasim putevima u rupe i rupetine. Evo za nesto vise od godinu dana i sa 20kkm koje sam presao od svih overavanja rupa samo mi je jedna dotakla felnu, ali toliko da mi je vulkanizer jednim udarcem cekica ispeglao sve. To je i razlog zasto se 17" felne za lagunu mogu naci za zmogo manje para nego 16".
                      Znaci za onoga kome treba auto da lepo izgleda bolje su 17", ali za onoga kome auto pre svega treba jer mu je potreba preporucio bih ipak 16".

Mozda je najbolja kombinacija zima 16" celicne a leto 17" alu felne.
                      Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• sjstephy91
                        CBC Veteran
                        • 28.11.2010
                        • 143
                        • Beograd- Srbija

@max3m87

To originalna sa Lagune.. Ima slicna i sa megana, bio sam narucio kod jednog lika i on mi poslao sa megana, one se malo razlikuju, tako da nisam nista sem toga nasao, a ne bih da imam razlicite felne...
                        Ovako izgleda PRAVA :

Comment

• markofpi
                          CBC Senator XXL
                          • 27.07.2006
                          • 1552
                          • Bezanijska Kosa

Koja je da kazem zvanicna razlika izmedju Initiale i Initiale Paris!?

Comment

• savke
                            CBC Senator XXL
                            • 14.02.2006
                            • 575
                            • Novi Sad, Temerin
                            • Laguna 2 ph2, Golf 3

E to bih i ja voleo da znam!
                            Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• sjstephy91
                              CBC Veteran
                              • 28.11.2010
                              • 143
                              • Beograd- Srbija

Heheheh i mene, ali izgleda da to niko ne zna..
                              Ono sto sam ja primetio je po meni beznacajno, to su neki vise aluminijumski detalji, natpis na podu kad se otvore vrata i jos neke ``originalne`` sitnice..
                              Mada sam negde procitao da Initiale Paris ima potpunu oremu, znaci sve sto se moze staviti, ali tu informaciju je demantovao Savke kad je rekao da njegova nema ESP. Ipak ja mislim da je to samo marketinski trik, jer zvuci nekako elegatno, ali i dalje ne shvatam poentu..

A mozda je i to samo za one koji zive u Parizu... hah, salim se naravno..

Comment

• makinus
                                CBC Član
                                • 17.06.2010
                                • 62
                                • Beograd

Pozdrav.

Bio sam danas kod majstora, namestio mi je manzetnu. Sada se cuju udarci samo kada dam pun levi i kada ga opteretim (uzbrdo).

Sta se tu desilo nije mi najjasnije, znam samo da se nije nista culo ranije. Zakazao sam u sredu da majstor sve lepo prepakuje pa cemo da vidimo. On pominje srednji zglob. Prica se komplikuje, ja gubim vreme i zivce.

Comment

Working...
                                X