koliko ja znam moj je 626/08 ako je to to sto ja mislim ...
Nije to to. Taj broj je zajednički za sva vozila u prijavi MUP Ruma, Tužilaštvu u Rumi. Broj u carinsko-prekršajnom postupku sigurno je manji. Moja prognoza trajanja postupka je samo statistička, tj. netačna, jer ne baratam podacima koliko je predmeta iz prošlih godina rešeno. Osim toga, čekalo se na nalaz veštačenja.
Moj broj je P-282/09 od 18.03.2009, kada je MUP Ruma predao vozilo sa prijavom carinarnici u Šapcu. Unatoč sumnjama i ja se nadam da će mi vozilo vratiti do kraja ove godine, što iskreno želim svima.
ljudi izgleda da je nasim mukama dosao kraj,dule prvi vodi u kafanu Ps. moj broj u carinarnici sabac je P-823/08, koji je tebi broj dule? cudno mi je sto mene nisu zvali u sud kada ste svi vi bili svi
Nije to to. Taj broj je zajednički za sva vozila u prijavi MUP Ruma,
Franjo ne unosi zabunu,bas je to taj broj.To mi je potvrdio carinski sluzbenik.Dusanov broj je 69.kroz 09.Kako mi je Dusan ukratko objasnio za carinu i ostale za.......je tereti se prvi vlasnik,sacekajmo do sutra.Milutine..ni ja nisam bio pozvan kada su ostali bili na sudu.POZDRAV..
Ne znam šta vam je ljudi? I u drugoj temi me napadaju i banuju. Zar nisi primetio da se Milutin sam ispravio.
Odavno sam naveo deo iz obaveštenja OJT Ruma: ... na osnovu krivične prijave PS Ruma broj KU 626/09 od 17.12.2008.g. u vezi registracije 162 motorna vozila na teritotiju PU SM,...
Prema tome, Milutine, očekuj uskoro rešenje, jer je tvoj predmet iz prošle godine i zato veliki broj.
Carinu i PDV plaća prvi vlasnik tj. kaznu u vrednosti od 1300 EUR ili 115000 dinara. Rok za plaćanje te kazne je bio do juče jer je gospođi koja je bila prvi vlasnik suđeno odnosno sednica za moje rešenje je bila 02.11.2009.godine., ili joj teče rok od juče kada sam primio rešenje pa narednih 15 dana.
Pozdrav svima.
P.S. moj broj u carini je 79/09, a to Vam piše na potvrdi o vraćenom vozilu.Posle 13h treba da se čujem sa Svetlanom Bošković da mi kaže način na koji mogu da rešim registraciju, tj šta će mi biti potrebno od papirologije da registrujem vozilo.A koliko sam čuo poslato je tek nekih 10-tak rešenja nama savesnim vlasnicima, okrivljenima i Mupu u S. Mitrovici.Rešenja se obrađuju i šalju po redosledu (datumu) kada su oduzimana.Moraćemo da najverovatnije čekamo da ova rešenja budu konačna a to je 8 dana po prijemu rešenja ali kad se budem čuo sa Svetlanom popodne napisaću koja je tačno procedura.
Rešenje koje sam dobio nije konačno iz razloga što se čeka period od 8 dana za žalbu.
1. Ako se niko nije žalio donosi se odluka da je ovo rešenje konačno i u njemu će pisati koja je dalja procedura za registraciju.
2. Ako se neko bude žalio u ovom roku, moram da sačekam da se donese rešenje na tu žalbu pa tek onda čekam na kućnu adresu konačno rešenje.
Za sva buduća pitanja treba se obratiti upravnom odeljenju ili pisarnici u Carinarnici u Šapcu.
Što se tiče Mup-a oni se neće žaliti jer je rešenje doneto onako kako su oni zahtevali od Carinarnice.
Sa konačnim rešenjem tek mogu da registrujem vozilo.
Eto to je ono što sam saznao od gospođe Svetlane i od Mupa.
Pozdrav svima.
Čuo sam se sa carinom,na žalost već stižu žalbe na rešenja koja su poslata.Kažu to su i očekivali što znači da to odlaže registraciju vozila dok se ne reši žalba.
Ako neko treba da se žali to su oštećeni savesni kupci... Mesecima trpe direktnu materijalnu štetu, pretrpljenu duhovnu bol, patnju, izgubljenu dobit... Cifra koju treba da plate nulti uvoznici je veom mala... gde je kamata za neblagovremeno plaćene javne prihode od 23% na godišnjem nivou, kazna, i masa drugih potraživanja... Ako je to jedina šansa da neko ostane na slobodi a ne u zatvoru onda je to tragično, Dužan si zbog kriminala, nemaš pare, vrši se konverzija duga u zatvor i tu je kraj... u protivnom će svaka žalba da bude nastavak naše agonije koja traje li traje.... Jedino ako gangsteri koji su uhapšeni shvate da cajger sa protokom vremena žestoko otkucava ima neke šanse....
Nažalost informacija od pre 10 minuta sa Carinarnice u Šapcu glasi:
Rešenje postaje pravosnažno 8 dana od prijema a izvršno 15 dana od pravosnažnosti.Posle tog roka rešenje se šalje u upravno odeljenje Carinarnice u Šapcu koje odlučuje koliko koštaju carina i PDV i ko će to da plati.Ako gospođa koja je okrivljena nema novac da plati, naplatiće joj prinudnom naplatom. Kada upravno odeljenje dobije potvrdu da je iznos uplaćen za carinu i PDV, ja dobijam konačno rešenje i tek tada mogu da registrujem vozilo.
Konkretno: BŠ treba za min 130-150 vozila plati minimalno po 1.300,00 EVRA po vozilu. MINIMALNO. Ko veruje da on te pare ima kod sebe u novčaniku, neka digne ruku... Prinudna naplata...od čega .. koju on pokretnu ili nepokretnu imovinu ima da bi podmirio tih 200-300 hiljada EVRA... I šta sad dragi gledaoci... Para nema..izveštaja da je carina i PDV plaćena nema, našeg rešenja nema.... Jedino da mi inkognito dođemo do tog rešenja pa da u ime kriminalca opštom uplatnicom platimo njegov dug...da bio onaj tamo u carini zatvorio carinsku obavezu i da bi dobili to rešenje... Druga solucija da carina prihvati kaznu izrečenog zatvora kao ,,IZVRŠENJE OBAVEZE,, ... Sa ovo malo pameti to su jedine dve solucije od kojih je ona druga malo verovatna.
P.S. Ima li neki pravnik, ima li nekog ko se razume u ove varijante....ima li neko ko može da nam pomogne kroz savet, pomoć a da je iz struke....
prijatelji,koliko sam ja razumeo 1300 e je na racun kazne koja nema veze sa nama a da ce posle da izreknu cifru za placanje carine i pDv a to moze da se desi da traze od nas sto bi trebalo da iznosi manje od 1300
Mozda gresim ,videcemo
Nažalost informacija od pre 10 minuta sa Carinarnice u Šapcu glasi:
Rešenje postaje pravosnažno 8 dana od prijema a izvršno 15 dana od pravosnažnosti.Posle tog roka rešenje se šalje u upravno odeljenje Carinarnice u Šapcu koje odlučuje koliko koštaju carina i PDV i ko će to da plati.Ako gospođa koja je okrivljena nema novac da plati, naplatiće joj prinudnom naplatom. Kada upravno odeljenje dobije potvrdu da je iznos uplaćen za carinu i PDV, ja dobijam konačno rešenje i tek tada mogu da registrujem vozilo.
Sad ne razumem i ja.Sta predstavlja data kazna za ``prve`` vlasnike-CARINU I PDV ili KAZNU ZA CARINSKI PREKRSAJ.Hoce to biti odvojeno?A ti prvi znaju kome su dali licnu kartu..I da,Shumadinac kaze da se neki `pravdoljubivi`idioti zale?!Na cega majku im
Ko leti,vrijedi
Ko vrijedi,leti
Ko ne leti,ne vrijedi..
(Grunf,TNT..)
Comment