Pomoć oko oduzetih vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ada
    CBC Senator XXL
    • 04.06.2005
    • 2375
    • Novi Sad
    • Svasta nesto

Re: Pomoć oko oduzetih vozila

Ja sam davnih dana rekao da ce se ovo desiti,i jedva cekam da se 206 oglasi i premota film šta sam mu pričao
    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• mistermobil
      CBC Senator XXL
      • 09.11.2008
      • 469
      • pecinci

Sto je najgore,znam ljude koji su vec bili nahebali kod ovih vozila o kojima je rec u ovoj temi,tj ona su im oduzeta zbog neplacene carine, pa su opet kupili vozila carinjena po letosnjoj uredbi.na koju semu je sve to carinjeno mogu samo da zamislim..sve fals.valjda su bar carinu platili...zanima me sta bi sa Dusanovim slucajem i resenjem,on je dobio pozitivno pa je ulozena zalba.Jel se nesto resilo dalje nekom odavde sa foruma
      Ko leti,vrijedi
      Ko vrijedi,leti
      Ko ne leti,ne vrijedi..
      (Grunf,TNT..)

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

Nije svejedno! (reklama Nektar)
        Pitanje za "savesne kupce": Da li ostajemo u ovoj temi, ili ćemo seliti u drugu, na primer Prevareni kupci? Kupci "crnogoraca" to nisu, ni savesni, ni prevareni. Uredbom je omogućeno vlasnicima vozila registrovanih u CG, da preregistruju vozila uz plaćanje povoljnih dažbina. Pošto se u nekim slučajevima radi o prevari, ne bih kalkulisao o broju, ovaj postupak MUP je za svaku pohvalu!

Comment

• delpierro
          CBC Početnik
          • 17.12.2009
          • 3
          • Apatin

ne... moglo se registrovati bilo koje auto.. ja sam konkretno imao auto na cg table, ali kada sam hteo da ga carinim gospodin koji je završavao papirologiju je rekao da nemože prihvatiti punomoć koju sam mu dao, al ok, mogu oni napraviti drugu, to je "nebitan" dokument. sada su mi uzeli auto zbog faslifikovane punomoći..

Comment

• DAEWU
            CBC Veteran
            • 16.03.2009
            • 194
            • lazarevac

Originally posted by DAEWU
            LJudi ja smatram da bi o ovom nasem slucaju trebalo obavestiti javnost.Uredbom vlade RS.o preregistraciji vozila sa CG.tabli napravljena je velika rupa u zakonu,evo o cemu se radi.Kod nas u Lazarevcu pocela je da kruzi prica da je uvoz slobodan do kraja jula za sva auta,pa sam se ja malo raspitivao.Nazvao sam jednog poznanika koji je inace zaposlen u MUP-u,koji mi je rekao da on nezna nista o tome sem da je i on to isto cuo da ima jedna agencija koja radi na sredjivanju papira za 200eura.Na pitanje, sto je potrebna agencija da sredjuje papire ?on mi je odgovorio da carina prihvata da carini sva auta koja imaju kupoprodajni ugovor zakljucno sa 1.1.2008.Ja ga pitam,pa jeli to u redu ijel to legalno,a on kaze"Ma gde uredu a jos manje legalno,nego je trenutno opsta navala na carinu pa se malo ili cak nista ne proverava,a kad dodje na red dase proverava procice isto kao i mi"On mi je predlozio da mi to ako ikako mozemo objavimo u medijma i da tu stvar ubrzamo dok traje ova uredba jer je cinjenica da drzavi treba para a i da spasimo mnogo potencijalnih istomucenika.Ja cu pokusati preko nekog prijatelja da se nas problem objavi na RTS-u.POZDRAV...
            To sam pisao 18-tog juna jos dok je trajala preregistracija.Samo da smo malo bili aktivniji mogli smo spasiti mnoge od problema,al sta vredi.Mi nemozemo da se organizujemo ni sebi da pomognemo a kamoli drugom.Sto se tice onoga ,,uvali ga nekom,,zamisli da si taj neko TI.POZDRAV..

Comment

• 206
              Admin od ispočetka :)
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Originally posted by ada
              Ja sam davnih dana rekao da ce se ovo desiti,i jedva cekam da se 206 oglasi i premota film šta sam mu pričao
              A sta da kazem...ljudi veruju ono u sta hoce da veruju, ja ispadoh ****** sto vikah "VUK!" onda. Nece niko da proverava...jok

Originally posted by delpierro
              ne... moglo se registrovati bilo koje auto.. ja sam konkretno imao auto na cg table, ali kada sam hteo da ga carinim gospodin koji je završavao papirologiju je rekao da nemože prihvatiti punomoć koju sam mu dao, al ok, mogu oni napraviti drugu, to je "nebitan" dokument. sada su mi uzeli auto zbog faslifikovane punomoći..
              Pa ne znam sta da ti kazem, zbog tog "nebitnog" dokumenta ostaces bez auta. A, iskreno, ne mogu da verujem da ti BAS nista nije palo na pamet u smislu da to mozda nije legalno, kad ti je predlozeno da ti u agenciji "naprave" taj nebitan papir, nisi valjda mislio da agencija u kojoj te prvi put vide na neki nacin moze da ti obezbedi legalan dokument? Sad jedino mozes da izlomis kolena tom gospodinu iz Agencije, ali problem neces resiti.

Uostalom, za sve koji imaju ili ce imati slican problem:

viewtopic.php?f=7&t=40128&hilit=preregistracija&st art=900
              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Franjo
                Banovan
                • 14.08.2009
                • 2831
                • Inđija - Beograd
                • Renault megan II res

... sada su mi uzeli auto zbog faslifikovane punomoći..
                Ne verujem da su ti uzeli zbog punomoći, već zbog drugog prekršaja ili krivičnog dela pre ovog "uvoza". Mene čudi, što još niko nije odgovarao za isto takav postupak preregistracije na imaoce kosovskih LK, ili možda ja to ne znam?

Comment

• 206
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Ne verujes da su mu oduzeli auto ako su utvrdili da je registrovan na osnovu falsifikovane dokumentacije?

Comment

• Franjo
                    Banovan
                    • 14.08.2009
                    • 2831
                    • Inđija - Beograd
                    • Renault megan II res

Rekao sam ovlašćenja, a falsifikovana dokumentacija je ono pod krivično delo, koje je prethodilo: da li je bilo registrovano u CG, ko je bio vlasnik, da li je uredno odjavljeno i druge činjenice. Ne bi me iznenadilo, da se radi o ukradenom vozilu.

P.S. Pročitao sam uredbu i mislim da si u pravu, jer je ovlašćenje pored JCI uslov za registraciju vozila.

Comment

• delpierro
                      CBC Početnik
                      • 17.12.2009
                      • 3
                      • Apatin

Originally posted by Franjo
                      ... sada su mi uzeli auto zbog faslifikovane punomoći..
                      Ne verujem da su ti uzeli zbog punomoći, već zbog drugog prekršaja ili krivičnog dela pre ovog "uvoza". Mene čudi, što još niko nije odgovarao za isto takav postupak preregistracije na imaoce kosovskih LK, ili možda ja to ne znam?
                      Da, upravo zbog punomoći... Tako mi je rekao inspektor.. Prekjuče su i kolegi oduzeli auto, takođe sa istim razlogom.. Oba auta su bila registrovana na naše ime, s tim što je moj bio crnogorac, a njegov iz nemačke. Taj drugar je na taj način uvezao još jedan auto, samo što mu je osoba koja je završavala špediciju rekla da nemože više direktno na njegovo ime, nego će on registrovati na sebe. Taj drugi auto je na SU tablicama, i još nije oduzet. Za sva ta tri auta je falsifikovana punomoć.

Comment

• 206
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

Pa ovlascenje, kao obavezan deo dokumentacije i jeste bilo najcesci predmet "muljanja" i "nabavke" od strane agencija, odnosno promena datuma na istom.

Comment

• mistermobil
                          CBC Senator XXL
                          • 09.11.2008
                          • 469
                          • pecinci

Franjo,fals ovlascenje pri uvozu im je dovoljan razlog u SUPu za oduzimanje
                          Ko leti,vrijedi
                          Ko vrijedi,leti
                          Ko ne leti,ne vrijedi..
                          (Grunf,TNT..)

Comment

• Franjo
                            Banovan
                            • 14.08.2009
                            • 2831
                            • Inđija - Beograd
                            • Renault megan II res

Blic (danas): "Sve bismo lako izdržali samo kad bismo znali kako nam je i o čemu se radi. Ni te najgore procene ne bi bile tako strašne ako bismo ih bili svesni i ako nas ne bi lagali. Nemamo informacije ni gde smo, ni šta smo, ni o čemu se, u stvari, radi, kaže istaknuti pesnik Matija Bećković".

Na pitanje o putu kojeg nema, gde je i treba li ipak ići njime... kaže:
                            - Taj je najsigurniji. Do sada se pokazao kao najsigurniji. Najduže traje i najtvrđi je.

Moj propali pokušaj, bolje rečeno onemogućen, da izdvojimo kukolj iz zrna, dok ga je još malo, u temu Prevara ponovo, dovodi me u nedoumicu, zbog čega. Mislim da će uskoro ovde preovladati kukolj, jer će pomoć tražiti oni, koji su kršili zakon. Da im pomognemo, kako bi bili obeštećeni, ili je donekle umanje. Ne bi me čudilo, da gospoda kao pominjani Dražić traže našu pomoć, ili su to već pokušali inkognito. Ustvari, dovoljno je da posete ovaj sajt i saznaju šta se događa. Da vide
                            , da ih niko ne goni.

Comment

• panto
                              CBC Veteran
                              • 04.11.2007
                              • 148
                              • ljubic

U današnjem "Čačanskom Glasu", Saopštenje Policijske Uprave u Čačku, pod naslovom, "Falsifikati Za Vozila", piše da je Borisu M. vlasniku agencije "MMB"iz Gornjeg Milanovca, određena mera zadržavanja, zbog osnovane sumnje da je u vremenskom periodu od maja do juna ove godine, obezbedio za više lica falsifikovana ovlašćenja, koja su bila osnov za preregistraciju vozila. Pa "neka je Bog upomoć" njegovim mušterijama. P.S. Ovo bi trebalo da ide u temu "Preregistracija", al' ne moze od katanca na njoj .

Comment

• sri98
                                Admin od Trpeze
                                • 24.10.2004
                                • 7262
                                • Republic of Konjarnik
                                • Toyota Corolla E 210

Originally posted by 206
                                Originally posted by ada
                                A sta da kazem...ljudi veruju ono u sta hoce da veruju, ja ispadoh biiiip! sto vikah "VUK!" onda. Nece niko da proverava...jok
                                ako ti je lakse, nisi jedina ******

Originally posted by sri98
                                Prinicp je isti - falsifikat je falsifikat.

Valjda necemo imati temu" Pomoc oko oduzetih vozila - drugi deo"
                                Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

Working...
                                X