Pomoć oko oduzetih vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Re: Pomoć oko oduzetih vozila

Zaboravio sam da navedem u vezi carinsko-prekršajnog postupka iz Šapca, koji su prebačeni u SM Palatu pravde, informacije preko centrale 022/600-100 tražiti pisarnicu prekršajnog.

Prema današnjoj informaciji, raspored oko hiljadu predmeta, potrajat će još oko mesec dana, da bi se tek tada počelo sa radom na rešavanju.

One informacije o prenetim predmetima u Rumu su netačne, jer su sudovi u Rumi ukinuti! Postoji samo organ za prekršaje, kao odelenje Osnovnog suda iz SM.

Comment

• ZIV
      CBC Senator
      • 06.07.2009
      • 299
      • Beograd

Informacija o dodeli predmeta sudovima prema mestu registracije tablica /RU/SM/ dobijena je od carine u Šapcu /prekršajno/. I opet znači da isti ili nemaju prave informacije ili da ponovo šalju dezinformacije...Procesiranje naših slučajeva u carinarnici Šabac mi je potpuno besmisleno gubljenje vremena, energije, novca, ....Oni godinu dana konstatuju da je sneg beo, da je more slano, da kiša pada dole i ostale veoma interesantne i široj javnosti nepoznate činjenice... Svi predmeti su odmah morali ići direktno na sud sa zvaničnim podatkom iz Uprave carina da nisu plaćeni carina i PDV. Tačka. ... Ovako..... nešto se drndalo dugo u Šapcu a onda se prenelo na sud na dondrndavanje... Zašto se nisu izricale odmah mandatne kazne takozvanim nultim uvoznicima da plate odmah carinu, PDV, kaznu, i kamatu, a onda da se nastavilo u narednih 2000 godina bezbrižno procesiranje... /ročište, veštačenje, presude, žalbe/.... Ukratko jedna veoma mučna slika, potpuna konfuzija i anarhija.. a sistem po kome sve ovo funkcioniše je ostao nedirnut . Prevedeno ON RADI I DALJE..... /o glavi stanovnika/....

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

Upravo sam od OJT SM primio obaveštenje, da neće pokretati krivični postupak protiv radnika MUP PS Inđija na osnovu podnete krivične prijave:

Toliko o pravosuđu i potvrdi obrisanog posta, koji sam i sam nameravao da obrišem, ali me je neko preduhitiro. Shvatio sam, da će biti pogrešno protumačen.

Comment

• ZIV
          CBC Senator
          • 06.07.2009
          • 299
          • Beograd

OK ovo nije prošlo... Pokušaću sa članom 361 KZ a kao potporu dostaviću prepisku sa UC..... A ako ni to ne prođe e onda je stvar potpuno jasna...

Comment

• Franjo
            Banovan
            • 14.08.2009
            • 2831
            • Inđija - Beograd
            • Renault megan II res

Kao što reče La Pasionaria, ovo njihovo, non pasaran! Za mene je i te kako prošlo, jer mi pruža dokaz za tužbu višim instancama. A odavno sam napisao, da je moguće ovakvo rešenje, zbog toga, što gosp. Života i ostali u inđijskom paketu registracija, nisu videli o čemu se radi i shvatili, da smo samo kolateralna šteta, u obračunu nekih grupa. Namerno ne kažem Države i organizovanog kriminala, jer pravna država tako ne postupa.

P.S. Iako su me na smrt preplašili, više zbog ostalih članova porodice, ne odustajem od nastavka borbe za ljudska prava.

Comment

• ZIV
              CBC Senator
              • 06.07.2009
              • 299
              • Beograd

Smatram da treba informisati SVE koji nešto odlučuju o tome šta se dešava... A državni organi treba da se donesu odluku... Hoće li biti na strani zakona, pravde, građana ili će moćni pojedinci i grupe biti jači od sistema... Ako su Pera Mika Žika jači od sistema onda su oni jači od svih i svega...
              U tom slučaju mi smo njihovi privatni građani.. a pravni okvir je samo maska... Ako ministarstvo finansija /kojima sam pisao x puta/ nije zainteresovano da se u državnu kasu sliju pare od carine i od PDV /govorimo o milionima EVRA/ onda je neko veomA zainteresovan da se u njegov privatan džep sliju sve te pare... Ako nema ima neku treću ideju molim da me prosvetli da ne živim u mraku neznanja....
              Dakle ubitačan trougao:
              1) MUP ne vrši nikakvu suštinsku kontrolu prijemne dokumentacije za registraciju vozila /plavi pečati, papiri, ...srednji vek/
              2) Ministarstvo finansija /pripadnici UC direktno povezani sa krimalnim grupama, potpuno nezainteresovani za priliv sredstava u budžet..kao da pare stižu iz svemira../
              3) pravosudje /2 godine treba sudu u Mitrovici da isčupa papire iz Smedereva o dosijeu ,,Batrovačka grupa,, . Bošnjački Saša je pregazio pravni sistem jer je čekajući zatvor organizovao grupu koja je odgovorna za ovo što nam se dešava...
              Izvršavam sve obaveze prema državi... Plaćam porez i javljam se na ratni poziv.... Šta više kao pojedinac treba da radim

Comment

• Indigoplava
                CBC Član
                • 23.12.2009
                • 57
                • vrnjacka banja

Sanjala sam san...Kao, Ona je zenskog roda...Velika je,i ima najvecu moc u drzavi,a ljude koje zive u njoj,kao posteni ljudi,uvazava...postuje.Ona resi jednog dana,uze telefon u ruke i okrenu Ministarstvo policije i pita ih:Zasto ste ovom coveku oduzeli auto?...Oni odgovaraju..trte, mrte.Ona pita zasto takav auto stoji, 3 meseca kod vas,oni neznaju odgovor.Ona svojom moci otera sa posla glavnog.Drugog dana pozove Ona ministarstvo carina...i pita:Zasto vam predmeti sa carina stoje godinu dana?Oni odgovaraju...te cekali smo Mup,te vestacili pecate,te bili na odmoru,bolovonaju..trudnickom ...i ostalo.Ona smeni glavnog ,da ostane bez posla.Treceg dana Mocna pozva ministarstvo u kome sede sudije i pita ih:Gde su vam predmeti?Oni pocese u glas...Znate ovih dana je reizbor...imamo mnogo predmeta...razvarstavamo ih..bla truc.Ona svojom moci istog trenutka otera glavnog sa posla i on nemade cime da hrani porodicu.Nisam sigurna kako se zove,mislim da se zvala Prava Pravda....Ali na zalost ovo je bio samo san.
                Administratori uzese da obrisu ovaj post...Prava Pravda...posmatra
                "Ako nije kako ja hocu,onda necu!"

Comment

• Franjo
                  Banovan
                  • 14.08.2009
                  • 2831
                  • Inđija - Beograd
                  • Renault megan II res

Ovaj neće, jer nema ništa protivno pravilima foruma. Samo si pogrešila na kraju, jer je Pravdi povez na očima. Ovih dana neko na TV je rekao: "Istina i Pravda često ne idu zajedno".

Comment

• DAEWU
                    CBC Veteran
                    • 16.03.2009
                    • 194
                    • lazarevac

Kako ti imas divne snove,ja samo nocne more.

Comment

• ZIV
                      CBC Senator
                      • 06.07.2009
                      • 299
                      • Beograd

Sud u sremskoj Mitrovici recimo posle nekoliko meseci razvrstavanja, upoznavanja sa našim predmetima zakaže ročište i posle jednog ili dva ročišta donese presudu. Na osnovu pouke o pravnom leku /uputstvo u kome da se neko žali ako nije zadovoljan saržinom presude/ optuženi se žali apelacionom sudu kao drugostepenom... Isti prima žalbu..uzima je u razmatranje i posle nekog vremena i on donosi rešenje... Recimo da potvrđuje prvostepenu presudu...Recimo da sve ovo u paketu nije trajalo duže od godinu-godinu i po dana... I recimo da po isteku nekog roka ova presuda postane PRAVOSNAŽNA. Šta se dalje dešava saznaćete iz rubrike drugi pišu:
                      Na izvršenje čeka milion i po presuda
                      M. Ilić | 21. 02. 2010. - 00:02h | Foto: S. Maričić | Komentara: 26
                      Beograd - Oko milion i po sudskih odluka čeka na izvršenje i veliko je pitanje koliko će biti realizovano. Ovo je nesumnjivo najakutniji problem srpskog pravosuđa, kaže u intervjuu za „Blic nedelje“ Slobodan Homen, državni sekretar Ministarstva pravde.
                      Koliko u Srbiji traje izvršni postupak, odnosno koliko vremena prođe od donošenja pravosnažne odluke do njenog izvršenja?
                      – Taj postupak kod nas traje u proseku 500 dana, a u zemljama Evropske unije 18. Ako u Srbiji to ne svedemo na šezdesetak dana, postupak se obesmišljava jer posle proteka tog vremena mnoge sudske odluke više i ne mogu da se izvrše. To je naročito karakteristično u slučajevima kada firme posle izgubljenog spora, da bi izbegle sprovođenje sudske odluke, naprasno odlaze u stečaj.
                      Kako nameravate da rešite ovaj problem?
                      – Pre desetak dana je završena javna rasprava o novom zakonu o izvršenju, koji ima dva suštinska revolucionarna rešenja. Jedno od njih praktično sprečava da se posle pravosnažne odluke vodi još jedan parnični postupak, kao što je sada slučaj. Osnovna ideja je da se mogućnost isticanje žalbi i prigovora u izvršnom postupku svede na najmanju meru. Dobar primer su odredbe iz Zakona o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela, po kojima izvršenje traje tri dana. Drugo rešenje je uvođenje privatnih sudskih izvršitelja i, prema našem planu, prvi ljudi s ovim zanimanjem mogli bi da stupe na dužnost već u oktobru ove godine.

Comment

• Franjo
                        Banovan
                        • 14.08.2009
                        • 2831
                        • Inđija - Beograd
                        • Renault megan II res

Prošlog utorka pozvao sam, da mi se na mobilni jave u potpunosti savesni kupci, radi zajedničkog rešavanja našeg problema. U narednih 24 časa nije mi se javio nitko, pa sam taj deo posta izbrisao. Ne verujem, da nema takvih, između nas dvadesetak sa poslednjeg spiska, već je nešto drugo u pitanju.

U vezi prevara u prodaji opreme za automobile, neko je skrenuo pažnju na sajt tunning styling, na kojem su u toku jedne noći, za nekoliko sati, složnom akcijom, raskrinkali nepoštenog prodavca i naterali da pored priznanja više dela, obeća da će svoje grehe ispraviti. Opametio se, jer su mu bile obećane batine i pretnja policijom.

Comment

• mrgud
                          CBC Član
                          • 29.04.2009
                          • 14
                          • novi sad

Pozdrav svima,

dobio sam poziv da se javim kod istraznog sudije i dam izjavu
                          u svojstvu svedok osteceni u krivicnom postupku koji se vodi
                          protiv S.B i drugih lica.
                          Odgovor na tuzbu od Vrhovnog suda nisam dobio, nista do leta.

Comment

• Ajvanho
                            CBC Član
                            • 24.03.2009
                            • 65
                            • Beograd

Da li cemo organizovati novi datum za neki sastanak koji je bio planiran za 12.2.?

Sto se mene tice pravo da vam kazem,ja i nisam neki koji kompetentan da govori o nekim pravnim stvarima,sta i kako,ali bih voleo da se mozda sastanemo i da nam neko ko to malo vise zna,objasni i uzivo,i da se dogovrimo konkretn sta nam je ciniti?

Comment

• Franjo
                              Banovan
                              • 14.08.2009
                              • 2831
                              • Inđija - Beograd
                              • Renault megan II res

Dugujem izvinjenje svima, koje sam doveo u zabludu, da im se predmeti carinskog prekršaja nalaze u SM, jer sam i sam bio obmanut. Celo pre podne sam izgubio tražeći moj predmet, radi uvida u spise. U SM opšti haos. Samo što su počeli da rade, naređeno im je da ugase sve kompjutere, pa sam posle podne samo ostavio nekoliko podnesaka u pisarnici suda. Na moje insistiranje, proverili su spisak predmeta iz Šapca i našli da je preraspoređen u Sud za prekršaje u Rumi.

Nakon odlaska u Rumu i "obaveštenja" da su pretrpani predmetima, da još nisu raspoređeni, na moje insistiranje da mi se daju spisi na uvid, udostojili su se da pregledaju spiskove predmeta i našli, da je moj predmet preraspoređen u Inđiju.

Prekršajni sud u Rumi (novoformirani) tel. 022/474-324

U Inđiji ista priča: predmet nije kod njih, jer su prilikom raspodele gledali da se postupak ne vodi u mestu okrivljenog. Sudija je pozvao Rumu i nakon mnogo ubeđivanja dobio potvrdu da je moj predmet ipak u Rumi. Kao rasporedili ga u Inđiju, pa su odustali.

U svim sudovima gomila fosila i debila (mislim na zaposlene), a i oni što izgledaju normalno, kao da štrajkuju. O nama, sluđenim strankama da ne govorim.

@mrgud O kakvoj tužbi govoriš?

Comment

• Indigoplava
                                CBC Član
                                • 23.12.2009
                                • 57
                                • vrnjacka banja

dobio sam poziv da se javim kod istraznog sudije i dam izjavu
                                u svojstvu svedok osteceni u krivicnom postupku koji se vodi
                                protiv S.B i drugih lica.
                                Odgovor na tuzbu od Vrhovnog suda nisam dobio, nista do leta. "mrgud"

Dali si pre toga isao kod istraznog sudije,kao svedok? Nas su zvali u Carinu Sabac, kod pravnice , na takav razgovor pre 5 meseci.
                                "Ako nije kako ja hocu,onda necu!"

Comment

Working...
                                X