Pomoć oko oduzetih vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Ajvanho
    CBC Član
    • 24.03.2009
    • 65
    • Beograd

Odg: Pomoć oko oduzetih vozila

Originally posted by Franjo View Post
    Danas, odlučim, da isteram stvar na čistac, po pitanju prekršajnog postupka u vezi mog "rovera", kod Prekršajnog suda u Rumi. Kad tamo, čeka me iznenađenje: presuda je doneta 01.04.11 i postala izvršna 16.04.11. Kao, čude se, što o tome nisam obavešten!

Zatražio sam, da mi kopiraju sve spise, koji mi nedostaju, da kompletiram predmet. Na upit, u koje svrhe, obavestio sam ih, da je pokrenut krivični postupak u Prvom osnovnom sudu u BG. Pokušali su, da me otkače, da će spise dostaviti na zahtev tog suda. Lepo sam im (već nabrušen) objasnio, da sam ja privatni tužilac i da su dužni da ispune moj zahtev. Uspeo sam, te su mi fotokopirali 30 strana. Platio sam taksu 300 dinara za kopiranje i 190 dinara za molbu. Nisam hteo, da se natežem, kako nisu u pravu, jer sam pribavio korisne informacije - dokazni materijal: izjave učesnika i dokumentaciju carine i MUP.

Inače, presuda, kao sve do sada prezentirane u ovoj temi: vozilo se ne oduzima, jer sam savestan kupac, a okrivljeni osuđen na plačanje novčane kazne i ostalog.
    I jel to znaci da ces najzad voziti svoj autic ili sta. Da nije i ostalima doneta presuda?

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Originally posted by Ajvanho View Post
      I jel to znaci da ces najzad voziti svoj autic ili sta. Da nije i ostalima doneta presuda?
      Ne verujem, da ću ga uopšte voziti! A, s obzirom, da mi je vozilo, među poslednjim, oduzeto u rumskom paketu (114 komada), rekao bih, da su prekršajni postupci uglavnom okončani - presudom!

Da rezimiramo:

1. Iz obaveštenja OJT Ruma (bivše) Broj KT 877/08 od 11.03.2009. izdvajam:
      - OJT Ruma je na osnovu krivične prijave PS Ruma broj KU 626/09 od 17.12.2008.g. u vezi registracije 162 motorna vozila na teritoriju PU Sremska Mitrovica, Istražnom sudiji Opštinskog suda Ruma stavila Zahtev za sprovođenje istrage dana 26.12.2008.g. protiv sledećih lica: poimenično 9 okrivljenih, svako po naosob zbog krivičnog dela krijumčarenja iz čl. 230 st.2 KZ, kriv. dela falsifikovanja isprave iz čl. 355 st.2 u vezi st.1 KZ, kriv. dela navođenja na overavanje neistinitog sadržaja iz čl. 358 st.1 KZ, kriv. delo prevare iz čl. 208 st.3 u vezi st.1 KZ u produženom trajanju u vezi čl. 61 KZ, dana 24.02.2009.g. stavljen je zahtev za proširenje istrage. (napomena: stari KZ)

2. U zahtevu za sprovođenje istrage od 26.12.2008.g. pod brojem LIX - obuhvaćeno je i Vaše (napomena: moje) vozilo marke "Rover" reg. oznake RU 132-953. U Vašim podnescima navodite da Vam je vozilo oduzeto dana 25.2.2009.g., ovo Tužilaštvo do danas nije zaprimilo potvrdu o privremeno oduzetim predmetima na Vaše ime. itd.

* * *

3. Kao u ostalim presudama Prekršajnih sudova, stoji:

NE ODUZIMA SE u smislu čl. 385. st.1. Carinskog Zakona predmetno vozilo marke "Rover 414" bliže opisano u izreci ove presude već se isto vraća na slobodno raspolaganje Ulm Franji iz Novog Beograda, kao savesnom vlasniku, nakon okončanja postupka naplate carinskih dažbina kako je već određeno u izreci ove presude. Predmetno vozilo marke "Rover 414", se nalazi pod carinskim nadzorom Odseka za FMP pod ev.br. 69/09 Carinarnice Šabac, a na osnovu odluke komisije za Carinske prekršaje Carinarnice Šabac br. P-282/09 od 13.05.2009.god.

Kroz ceo postupak, provlače se falsifikati počinjeni od strane sl. lica MUP i Carine, koje oni nazivaju "nenamernim greškama"!

I na kraju, Presuda je doneta 17.01.2011. godine!
      - pravosnažna 01.04.2011. godine
      - izvršna 16.04.2011. godine

O presudi nisam obavešten, već sam je dobio 17.01.2012.g. odlaskom u Prekršajni sud u Rumi i zahteva za uvid u spise predmeta.

Izvršenje čeka, jer se osuđeni leči u specijalnoj bolnici u Kovinu! Nakon svega, ni ja nisam daleko, da mu se pridružim.

Comment

• ZIV
        CBC Senator
        • 06.07.2009
        • 299
        • Beograd

Originally posted by LANCA View Post
        Juče sam sa ulpaćenim svim uplatnicama i registracionim listom drugu godinu za redom krenuo da registrujem svoj auto koji sam kupio 2009 godine, i od tada ga vozim na ovlašćenje koje mi je dao vlasnik vozila po saobraćajnoj. Ali u policiji u Rakovici kazu neće moći. Auto ne da nije carinjen nego nije ni prošao pored carine ima kompletne falš papire kupljen od izvesnog nemanje iz Pančeva, za kog su mi u policiji rekli da je već u zatvoru, kao i da nisam jedini. Kada sam kupio auto proveren je u policiji i rečeno mi je da je auto legalan i 2010 godine sam ga uredno registrovao u policiji, a ne u JKP Vodovod i Kanalizacija. Auto su mi oduzeli u 29. Novembru radi daljeg postupka, kako mi je objašnjeno radi veštačenja brojeva motra i šasije Dali je neko imao sličan problem, to jest ako ga je iko rešio kako ga je rešio. Unapred hvala. ...
        Dakle posle 3 godine pisanja, obracanja drzavnim organima, maltene crtanja..ista pesma...Opet se MUP neovlasceno bavi prikupljanjem sekundarnih sirovina /neverodostojan dokument-falsifikat-bezvredan papir - upravljanje ambalaznim i ostalim otpadom - sekundarna sirovina-prikupljanje sekundarnih sirovina/...Sta god taj Nemanja radio..radio je samo ono sto mu dozvolili...Nista vise - nista manje.. Na resenje o privremenom oduzimanju vozila bi se OBAVEZNO ZALIO, i odmah pokrenuo upravni spor. U zalbi bi iscitirao od pocetka do kraja vazeci zakon o registraciji i upitao zasto nije postupljeno po njemu. Zasto je drzavni cinovnik overio zvanican dokumenat na osnovu lazne dokumentacije. Bilo je dovoljno da se neko telefonom javi Upravi Carina njenom ERCU, posalje faks, telex, e-mail, posalje goluba pismonosu i proveri carinski broj. Ta radnja moze da se uradi za 10 minuta i kosata maskimalno 10 dinara. A bice oduzeto vozilo reda velicine 4-5000 EVRA i napraviti dopusnki troskovi od 1-1,5 hiljda EVRA /sudjenja, vestacenja, kompletna administracija..../.
        O ovome smo zvakali i prezvakavali 10000 puta..ali dzabe mi to zvakamo kad ljudi koji su u polugama vlasti nece da menjaju princip rada..Mozemo se kolektivno ubiti, preseci vene...njih to apsolutno NE ZANIMA... Kada prvi od drzavnih cinovnika ,,popije solidnu kaznu,, stvari ce poceti da se menjaju..a dotle vlada OMERTA /nemoj ti mene necu ja tebe/...
        Takozvane ..nenamerne greške,, sam apsolvirao u spisu o otklonjivim pravnim zabludama... Recimo da je covek na registraciji zaista bio u zabludi...Da li je mogao da otkloni tu zabludu? Da li je? Gore sam naveo kako je to mogao da otkloni. Na osnovu cega sud abolira rad drzavnih organa proglasavajuci to ,,nenamernim greskama,,.. Da li je bilo kog činovnika saslusao, uzeo na uvid i razmatranje sve dokumente, uzeo zakon o registraciji pa sve uporedio...Ljudi moji pa to je poptuno NEDOPUSTIVO. To je isto kao da bi neko /daleko bilo..puj.puj.puj/ zgazio coveka a sud utvrdio da je on to ,,nenamerno uradio,,...Pa recimo /suluda konstrukcija/ da je zaista to nenamerno...da li te ta nenamernost oslobadja krivice...Govorimo o onoj objektivnoj krivici...Da li?
        Posto niko nije nikada napao i osporio presudu suda /nismo ni ucestvovali u tome/..on radi kako radi...i donosi presudu koja devastira nasu privatnu svojinu...
        Last edited by ZIV; 02.02.2012, 13:17.

Comment

• Ajvanho
          CBC Član
          • 24.03.2009
          • 65
          • Beograd

Originally posted by Franjo View Post
          Ne verujem, da ću ga uopšte voziti! A, s obzirom, da mi je vozilo, među poslednjim, oduzeto u rumskom paketu (114 komada), rekao bih, da su prekršajni postupci uglavnom okončani - presudom!

Da rezimiramo:

1. Iz obaveštenja OJT Ruma (bivše) Broj KT 877/08 od 11.03.2009. izdvajam:
          - OJT Ruma je na osnovu krivične prijave PS Ruma broj KU 626/09 od 17.12.2008.g. u vezi registracije 162 motorna vozila na teritoriju PU Sremska Mitrovica, Istražnom sudiji Opštinskog suda Ruma stavila Zahtev za sprovođenje istrage dana 26.12.2008.g. protiv sledećih lica: poimenično 9 okrivljenih, svako po naosob zbog krivičnog dela krijumčarenja iz čl. 230 st.2 KZ, kriv. dela falsifikovanja isprave iz čl. 355 st.2 u vezi st.1 KZ, kriv. dela navođenja na overavanje neistinitog sadržaja iz čl. 358 st.1 KZ, kriv. delo prevare iz čl. 208 st.3 u vezi st.1 KZ u produženom trajanju u vezi čl. 61 KZ, dana 24.02.2009.g. stavljen je zahtev za proširenje istrage. (napomena: stari KZ)

2. U zahtevu za sprovođenje istrage od 26.12.2008.g. pod brojem LIX - obuhvaćeno je i Vaše (napomena: moje) vozilo marke "Rover" reg. oznake RU 132-953. U Vašim podnescima navodite da Vam je vozilo oduzeto dana 25.2.2009.g., ovo Tužilaštvo do danas nije zaprimilo potvrdu o privremeno oduzetim predmetima na Vaše ime. itd.

* * *

3. Kao u ostalim presudama Prekršajnih sudova, stoji:

NE ODUZIMA SE u smislu čl. 385. st.1. Carinskog Zakona predmetno vozilo marke "Rover 414" bliže opisano u izreci ove presude već se isto vraća na slobodno raspolaganje Ulm Franji iz Novog Beograda, kao savesnom vlasniku, nakon okončanja postupka naplate carinskih dažbina kako je već određeno u izreci ove presude. Predmetno vozilo marke "Rover 414", se nalazi pod carinskim nadzorom Odseka za FMP pod ev.br. 69/09 Carinarnice Šabac, a na osnovu odluke komisije za Carinske prekršaje Carinarnice Šabac br. P-282/09 od 13.05.2009.god.

Kroz ceo postupak, provlače se falsifikati počinjeni od strane sl. lica MUP i Carine, koje oni nazivaju "nenamernim greškama"!

I na kraju, Presuda je doneta 17.01.2011. godine!
          - pravosnažna 01.04.2011. godine
          - izvršna 16.04.2011. godine

O presudi nisam obavešten, već sam je dobio 17.01.2012.g. odlaskom u Prekršajni sud u Rumi i zahteva za uvid u spise predmeta.

Izvršenje čeka, jer se osuđeni leči u specijalnoj bolnici u Kovinu! Nakon svega, ni ja nisam daleko, da mu se pridružim.

Znaci da mi lepo njih u staro gvozdje i da bar 100 evrica dobijemo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comment

• Franjo
            Banovan
            • 14.08.2009
            • 2831
            • Inđija - Beograd
            • Renault megan II res

12.03. video sam Dražić Slobodana, dok smo, skoro pola sata, čekali na poziv sudije. Žučno je raspravljao nešto sa okrivljenim Stupar Vladanom. Rasprava je odložena zbog opravdanog odsustva advokata okrivljenog. Slobodan je pravdao odsustvo sina Vladimira, takođe pozvanog, zbog navodnog polaganja ispita na fakultetu. Nije se odazvao ni posrednik između Stupara (njegov zet) i Dražića, zbog bolesti deteta. Inače, Stupar i zet, predstavljali su se kao braća i na upit sudije, vadili su se na onu foru: brate!

Igre bez granica, nastavljaju se 04.06. u Palati pravde.

Comment

• Ajvanho
              CBC Član
              • 24.03.2009
              • 65
              • Beograd

Kod mene situacija da sam zvao sud u Pecincima i pricao sa sudijom koji vodi moj predmet. Rekao mi je da je za 20.03. zakazano saslusanje okrivljenih i da ga zovem oko 25. da mi kaze sta je bilo.

Videcemo

Comment

• Franjo
                Banovan
                • 14.08.2009
                • 2831
                • Inđija - Beograd
                • Renault megan II res

Broj predmeta, okrivljeni? Koji sudija? U tom sudu, moja kćerka radi još 15 dana, završava pripravnički staž. Može da pogleda, dokle se stiglo.

Comment

• Ajvanho
                  CBC Član
                  • 24.03.2009
                  • 65
                  • Beograd

Br predmeta PR-356/11, sudija Markovic Zoran.

Bicu zahvalan za bilo kakvu informaciju.

Hvala

Comment

• Franjo
                    Banovan
                    • 14.08.2009
                    • 2831
                    • Inđija - Beograd
                    • Renault megan II res

Tek danas mi je javila kćerka, da je razgovarala sa sudijom, ali sve ti je već poznato, jer si u međuvremenu razgovarao s njim. Ukratko, okrivljeni i svedoci se ne odazivaju na pozive, pa će im uputiti nove, za novo ročište. I tako do besvesti, tj. zastare. Očito, da se radi o pakovanju nekom, ko u ovom slučaju nije kriv. Ni u jednom slučaju, službeno lice, koje je registrovalo krijumčareno vozilo, nije odgovaralo za saučesništvo. Nije saslušano ni kao svedok, izuzev u mom slučaju, jer sam protiv iste podneo krivičnu prijavu. Ishod je poznat: nema elemenata krivičnog dela.

Da li je neko poduzimao neke radnje, radi rešavanja našeg slučaja? Predlozi, šta dalje raditi, jer se organizovani kriminal nastavlja. Prošle su tri godine, a sila i nepravda i dalje vlada.

Comment

• Ajvanho
                      CBC Član
                      • 24.03.2009
                      • 65
                      • Beograd

Kao sto kazes,danas sam ga zvao i nije imao odgovor ni na jedno moje pitanje !!!!!!!
                      Cak je imao hrabrosti da mi kaze kako su neki predmeti reseni ali ne zna da li je dozvoljena registracija jer je posle njih slucaj otisao na carinu, pazi majku mu.

Gde vodi ovo sve.

Comment

• dzvadzvaka

Ovu temu pratim vec godinu dana od kako su mi oduzeli auto i ne mogu da verujem da se jos uvek desavaju iste stvari a krivci jos nisu privedeni pravdi. Da li je moguce da nema pravde u drzavi ili je to sve povezano sa drzavnim vrhom. Pre godinu i po dana sam kupio auto Fiat Marea u Rumi od Kljajic Steve i posle se pojavio i nekakav Slobodan u kombinaciji i nakon 6 meseci mi je auto oduzet i dan danas nemam nikakvu informaciju a ova dvojica su jos uvek na slobodi i uz to sam saznao da su jos jednom momku iz Sremske Mitrovice prodali auto takodje podmladjen i koji je takodje skoro oduzet. Ako ima jos neko prevaren od ovih prevaranata neka se javi da ih tuzimo zajedno a ne da mi dobijamo prijave i placamo kazne i idemo u zatvor ni krivi ni duzni. ima li zakona u toj Rumi da stane za vrat konacno ovim prevarantima ili da mi na svoju ruku preuzmemo stvar u svoje ruke, pobijemo govna i gotova stvar!

Comment

• ZIV
                          CBC Senator
                          • 06.07.2009
                          • 299
                          • Beograd

Druze dostavi kopiju resenja kojim ti se oduzima vozilo..skenirano....Gde si ga tacno kupio..ko je izvrsio registraciju, od koga si kupio, ko je posrednik...Ceo dopis bi prosledio nacelniku MUPA u Sremskoj Mitrovici..gospodin Smajic..sa kojim ../posredno/ imam komunikaciju i istu nastavio kroz argumente
                          Hiljaditi put upozoravam> Ruma nastroze zabranjeno kupovati vozila a narocito preko posrednika...Bolje pare daj na pevaljke i muziku..proveseli se do bola..nego da puknes 5 soma evrica i jos da ispadnes onaj dugouhi stvor,,,

Comment

• dzvadzvaka

Ok cim se dokopam skenera sve dostavljam. U medjuvremenu sam sve to vec prepustio suraku koji radi u MUP-u Sremska Mirovica i postoji verovatnoca da castim neke ljude i iscupam auto ali ga se moram onda resiti sto pre i opet ne znam sta da radim jer nisam od tih da nekome uvaljujem nesto pa da neko drugi izbija oci.

Comment

• ZIV
                              CBC Senator
                              • 06.07.2009
                              • 299
                              • Beograd

Cisto tehnicki..Vozilo moze biti tvoje vlasnistvo A ...moze biti upisano u registar vozila B, moze biti registrovano C....Kad ti ga oduzmu..ono vise nije C i B..a ono pod A je pod znakom pitanja...Kad se proces zavrsi trebalo bi da se po placanju carine ponovo aktivira samo A...Ako ti vrate vozilo kako ce da se vrati u B...
                              B) Voleo bih da imam izvestaj o vestacenju 162 vozila...to mi je jako interesantno...

Comment

• dzvadzvaka

Da tehnicki i teoretski je sve tako ali ovo je Srbija i za par stotina evra sve se moze resiti ako znas kome treba da ih das, a ja sam mozda imao srece jer evo cekam odgovor od suraka i uz boziju pomoc uspecu da povratim svoje vozilo kao da mi nije ni oduzeto ali sta posle da radim sa autom, sta ako mi ga oduzmu u NS ili BG na nekoj vanrednoj proveri. Danas je sreda, surak mi rece da do petka ako mi ne vrati auto nece ga ni vratiti. Cekam pa cu videti. U igri su neki veliki ljudi u MUP-u tako da sanse postoje. Kako mi kaze surak olaksavajuca okolnost je sto je auto uslo u Srbiju sa laziranom italijanskom dokumentacijom i sve takse na carini i porezi i sve ostalo je placeno, jedino se ne slaze godina proizvodnje sa godinom koja pise u Saobracajnoj. Auto kad se proveri preko ePer-a je `99 a u saobracajnoj pise 2002 sto su jos u Italiji uradili da bi auto mogao biti uvezen u Srbiju a da ne mora ici na homologaciju jer nije euro3. Ma samo da ga vratim a sa Rumljanima cu se lako razracunati dobrom batinom tako da im takve stvari vise nece pasti na pamet.

Comment

Working...
                                X