VTS kutak

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • boban1982
    CBC Senator XXL
    • 14.03.2010
    • 1106
    • Batajnica
    • SAXO VTS-BIC

Odg: VTS kutak

@nidzola1
    Remont zadnjeg trapa nije ni malo lak posao,skidanje samog trapa nije komplikovano,cetiri srafa ga drze za patos,potrebno je skinuti auspuh,otkaciti kociona creva i sajlu rucne.A najveci problem je izbijanje torzionih sipki posto toliko zaribaju usled korozije da ih je nemoguce izvuci.Gledao sam kako to rade i ne svidja mi se nimalo.Na internetu sam nalazio neke snimke kako uz pomoc radapcigera izvlace torzije,a momci koji su radili na mom autu su tukli macolama pola dana da bi rasturili taj sklop.A sto hoces da ga remontujes,jel ti neki od zadnjih tockova dobio negativan nagib,jel se cuje skripanje?Kada ga pogledas od iza lepo se vidi da li je nagnut tocak ka unutra,ako stoje pravo kao strela ne diraj nista!

Comment

• mihilow
      CBC Veteran
      • 05.07.2011
      • 180
      • beograd
      • traktorce saxo

a da se ubacim da ne ispadne da reklamiram , ko hoce da spusta cuo sam se sa momcima iz smedereva oni bobo sport ,video sam broj kola koj su radili ,medju njima su i 106tice i saxo i za trke i ulicu ,za 160evra spustaju auto ,i pune amortizere tvrdjim punjenjem po zelji i spustanje po zelji ,prave i gewinde koliko sam video ,mislim da je to ok cena ?

Comment

• nidzola1
        CBC Senator
        • 26.04.2010
        • 252
        • Srbija

@boban1982
        skripi ubija, i to vozaceva, znaci leva strana. i u mestu kad ga pritiskam od nazad i u voznji cvili-cvrkuce na neravninama, kad sednem i ustanem(izadjem) iz auta bas cu snimiti telefonom zvuk. sad desava mi se jos nesto kad izlazim iz krivine pun gas cuje mi se tak-tak-tak, ne mog uda ocenim da li je nazad ili napred, homokineticki zglobovi nisu nema da puca kad namotam pa kruzim ni u jednu stranu, trap prednji sam proverio pajserom po sponama itd.. sve ok. sad verovatno to isto torzija radi.

@mihilow
        A short guide on How to lower your rear suspension on a Citroen AX, Citroen Saxo or Peugeot 106.

mislim da mozes da ga i sam spustis, za dz, ima milion i klipova itd...

Comment

• mihilow
          CBC Veteran
          • 05.07.2011
          • 180
          • beograd
          • traktorce saxo

ma ne mogu ja to sam da se zezam plus cu tvrdje da napunim posto je moj ko puding da vozim

Comment

• boban1982
            CBC Senator XXL
            • 14.03.2010
            • 1106
            • Batajnica
            • SAXO VTS-BIC

@nidzola1
            A kako ti stoje tockovi,pisao sam vec,jel ti deluje da se taj levi nagnuo ka unutra?Da li je vec remontovan trap,sta kaze prethodni vlasnik.Inace mu je rok trajanja od 60-100000km...Po nasim putevima ne verujem da moze izdrzati 100000km.

@mihilow
            U tu cenu od 160 evra jel ulaze i prednje opruge?Ajd se raspitaj kod njih na koju sve visinu spustaju zadnji trap...?

Comment

• mihilow
              CBC Veteran
              • 05.07.2011
              • 180
              • beograd
              • traktorce saxo

opruge amorti tvrdo punjenje i torzija ,spustaju kolko oces

Comment

• nidzola1
                CBC Senator
                • 26.04.2010
                • 252
                • Srbija

@boban1982
                koliko sam primetio tocak stoji pravo, ali toliko skripi da mi je vise neprijatno da bilo kog vozim kolima nesto cu morati da sredim.

Comment

• boban1982
                  CBC Senator XXL
                  • 14.03.2010
                  • 1106
                  • Batajnica
                  • SAXO VTS-BIC

Najverovatnije da su propali iglicasti lezajevi,tako da ce vremenom tocak poceti da se naginje ka unutra,spremaj se polako da ga radis.Postoji varijanta i da potrazis kompletan trap sa nekog stranca koji je u dobrom stanju,pa bi taj posao lako mogao sam da odradis,a da ga remontujes sam ne bih ti preporucio.Polovan trap ti je negde oko 150 evra,a remont oko 270 evra,a ja sam uvek za remont,jer tada znas da je sve novo i miran si bar 60 000km,ako ne i vise.Sve sto mozes sam da uradis je veliki plus i velika usteda.

Comment

• nidzola1
                    CBC Senator
                    • 26.04.2010
                    • 252
                    • Srbija

razmisljao sam i za tu varijantu da ce celu torziju zamenim, ali opet stoji ono kako da znam da je ta druga ok... Gde imaju da se kupe delovi za remont torzije, mislim jer rasprostranjeno to ok ili je komplikovanije do njih da se dodje?
                    razmisljam vec kad radim na tamo torziju, koliko je komplikovano da stavim i zadnje diskove nazad? jer se menja nesto sem creva za kociono ulje tj. jel tipa ono skinem dobose stavim diskove prevezem creva i to je to? ili je komplikovanije nesto?

Comment

• boban1982
                      CBC Senator XXL
                      • 14.03.2010
                      • 1106
                      • Batajnica
                      • SAXO VTS-BIC

Potrazi u radnjama koje drze delove za francuze,lezajevi i semerinzi ne bi trebali da budu problem,mozda jedino tuljke malo teze nadjes,to su ti dve osovine sa leve i desne strane koje ako su pojedene moras obavezno zameniti,a one se moraju nabiti pod presom.A sto se tice diskova,mislim da tu nema neke velike nauke,samo prebaciti sa drugog trapa,naravno sa saxa.

Comment

• mihilow
                        CBC Veteran
                        • 05.07.2011
                        • 180
                        • beograd
                        • traktorce saxo

a jel moguce napr da se prebace fabrik vts prednji napred kocioni sistem umesto dobosa ?atp buseno rezani diskovi za napred naruceni i full kocioni sist.al nece se videti zbog borbetki nazalost

Comment

• boban1982
                          CBC Senator XXL
                          • 14.03.2010
                          • 1106
                          • Batajnica
                          • SAXO VTS-BIC

E to vec ne znam,znam za za zadnje samo.

Comment

• mihilow
                            CBC Veteran
                            • 05.07.2011
                            • 180
                            • beograd
                            • traktorce saxo

zeznuo sam se ,mislio sam nazad da se prebace prednji vts diskovi mesto mojih fabrickih dobosa ne vidim na oci od ucenja vise

Comment

• boban1982
                              CBC Senator XXL
                              • 14.03.2010
                              • 1106
                              • Batajnica
                              • SAXO VTS-BIC

Razumeo sam te sta si pitao,ali stvarno ne znam da li moze.

Comment

• svarglic
                                CBC Senator XXL
                                • 30.10.2007
                                • 396
                                • Novi Sad
                                • golf 4 TDI

moze ali da se stavi rame sa vts a to ces tesko naci bolje je ceo trap da se prebaci
                                VTS
                                Originally posted by QV lale
                                Jos jedan....
                                Nekad je ovo bio cannonball .A od sada je Saxonball Community
                                where real Saxomans live...

Comment

Working...
                                X