Re: Kako povratiti sjaj boji automobila ? Polirati ili ...
prao sam jednom na MOL-u e sad kakav im je sampon nemam pojma ali nije urodilo plodom, nisam probao u perionicama jer nemam naviku da tamo perem auto vec sam samponom ali ni to ne pomaze, mislim da treba dosta pranja da prodje da se to izbije iz tih "pora" ne znam mozda se i ne promeni ali nekako moram to da resim
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
Ja sam rekao da je oko 45 eur.
Video sam isto na limundou.
Ova je agresivna ona druga je srednja-mild.
Sa ovom treba malo pobazrivije ali za nase mahom stare i nikad glinom temeljno ociscene automobile ova je ok.
Ako se neko odluci da odradi sa glinom treba mu i nesto za "podmazivanje" poput meguairs last tucha ili neki kvalitetniji sampon za atomobile.
Originally posted by zverko
moze i samo voda sa par kapi deterdzenta...
I ima da nagrize glinu da posle koriscenja mozes odmah u korpu da je bacis!ako vec dajete za clay 4-5k din,mozete da odvojite jos koju k za dobar lubrikant.
Moze sampon, samo nisam siguran koliko ga treba razblaziti sa vodom.
Megs last touch ide 1 : 1
Imate link sa detailersworlda za uputstvo za rad sa glinom.
Glina i jeste za jednokratnu upotrebu.
Nakon upotrebe se moze eventualno upotrebljavati za ciscenjne stakala,farova i felni.
I obazrivo sa njom narocito sa ovom agresivnom.
Originally posted by Najed
Moze sampon, samo nisam siguran koliko ga treba razblaziti sa vodom.
Megs last touch ide 1 : 1
Imate link sa detailersworlda za uputstvo za rad sa glinom.
Glina i jeste za jednokratnu upotrebu.
Nakon upotrebe se moze eventualno upotrebljavati za ciscenjne stakala,farova i felni.
I obazrivo sa njom narocito sa ovom agresivnom.
ja ne znam zaista odakle ti info da je glina za jednokratnu upotrebu........glinu mozes koristiti 3-4.....6x,sve dok u njoj ne bude previse pokupljene kontaminacije sa povrsine vozila,ali to moze da bude i sa jednim vozilom,nigde nije odredjeno koliko puta mozes jedan deo gline da koristis!ja recimo 1/3 gline sonusovu utra finu na svojim vozilima koristim 4x,i nikakvih problem anisam imao,niti bilo kakve defekte na laku posle 4tog koriscenja!i po meni last touch nije bas neki lubrikant,bas zato sto sadrzi silikon................bolje koristiti final inspection #34 razblazen destilovanom vodom 1:1 ili od dodo juice born slipy(moj omiljeni)inace born slipy je jedan od najblazih lubrikanata trenutno na trzistu i daje neverovatnu glatkost,da glina veoma lako klizi po povrzini laka!
Neso, da se ne raspravljamo. Radje mi reci gde se snabdevas sonusovom glinom i gde kupujes dodo ...
Najblize sto sam nasao je dodo u Budimpesti i Sonus u Rumuniji.
Ok, predlazem da nesa, posto je covek u tom poslu i ako ga ne mrzi, detaljno u par navrata opise proceduru i hemiju koju za sta koristi. pocev od pranja, preko cicenja (claing) pa sve do voskiranja i zastite. naravno, ponavljam, ako ga ne mrzi. na ovom forumu imamo sve i svasta a o car detailing-u skoro nista tj sve neka nagjadjanja. bilo bi dobro da cujemo coveka koji ima iskustva sa tim a usput bi mogao i da okaci slike nekih svojih radova, znam da ih ima
narednih dana(mozda vec od sutra) detaljno cu objasniti svaki postupak,korak po korak,sad zaista nemam vremena,svratio sam samo da procitam pm,i na brzinu ovu temu
Comment