Koji akumulator da kupim?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dzoni_mkv
    CBC Senator XXL
    • 29.04.2007
    • 875
    • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

@ Srdjan, u principu mozda moze da ga otvori ali posle treba lepo da zavari kutiju nazad. Gledam svaki dan te kutije i mogu da ti kazem da se prave za jedno varenje. Ne vise. Tesko da ikako moze posle toga da je zavari kako treba, pogotovu deo oko terminala. Terminali stizu sa poklopcem pa se ostatak vezivanja sa unutrasnoscu baterije radi livenjem.
    Drugo pitanje je sta moze da popravi tu? Jedino ako su mostici izmedju komora odlomljeni ali to je jako tesko. Ima ljudi koji mogu da ti prepakuju celu bateriju. To moze. Kako to radi i koliko je to pouzdano posle toga ne znam.

Sada cu da proverim kod menadzera zaduzenog za kvalitet da li zna nesto o tim Exide Premium koji tako naprasno umiru. Oni su pravljeni ili u Poljskoj ili u Italiji. Videcu da li su imali nekih problema i da li je dokumentovano kao serijski problem.

Na magic eye ne obracajte paznju. To je sranje. Ne sluzi nicemu.

EDIT: Kolega kaze da nema detalje za druge fabrike osim za nas. To svako odeljenje zaduzeno za kvaitet proizvoda drzi kao internu dokumentaciju i ne deli se medju fabrikama. Tako da vam ne mogu dati vise informacija.
    Last edited by Dzoni_mkv; 28.01.2013, 15:33.
    You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• markofpi
      CBC Senator XXL
      • 27.07.2006
      • 1552
      • Bezanijska Kosa

Znam da je s*anje ali eto...da i to spomenem usput.

Comment

• gorky
        CBC Senator XXL
        • 08.06.2007
        • 860
        • Vojvodina,Kikinda

markofpi:nazovi andreja temerin,imas na netu broj, trazi laciku ili danijela i izlozi svoj problem sigurno ce ti izaci u susret i resiti ti problem... sto se tice otvaranja akumulatora- zaboravite,da ne objasnjavam jer takva ideja ne zavredjuje odgovor...sto se tice samog exide akumulatora,to je vrhunski akumulator,kod svakog tipa akumulatora postoji odredjen procenat reklamacija,ali za exide tvrdim da ima izuzetno mali procenat reklamacija,da je drugacije sigurno ne bi bio i u mom autu,evo 5. godina fiat multijet bez garaze pali na 'miris kljuca'...

Comment

• chobo13
          CBC Senator XXL
          • 01.05.2009
          • 1274
          • pozega,srbija
          • AUDI,VW

zadnje dve godine sam licno ugradio sa jos jednim servisom koji jedini u mom kraju zastupa exide,oko 200 akumulatora,vecinom premiuma,a bilo je i exela od 30mes garancije,i mogu reci da sam tek pre neki dan poslao jedan premiium od 64ah na reklamaciju,crkao je posle god i po dana.al to je jedan jedini,a exel koji se vodi kao tehnoloski losiji,nisam ni jedan imao u reklamaciji.ok,bilo je tu ispraznjenih i sl,al do fabr greske nije bilo.
          od skoro sam poceo da radim i za vartu,pro atomic i energajzer.varta bleck i pro atomic prate toplu po pitanju crkavanja.ima i varte blu,al ok,u svakom zitu ima kukolja.i energajzer spada u porodicu johnson controlsa,ali mislim da je ispred svih u rangu exida..

Comment

• Siera
            Cbc Senator
            • 09.11.2009
            • 1365
            • Čačak
            • Stralis

Monbat kupljen u početku leta 2008 95ah bez održavanja, radi mi u surovim uslovima zimi od -30c do +40c preko leta, jednom sam ga dopunio prošle zime i to je sve. Mogu da se pohvalim sa njim. Koristim ga na agregatu za hladnjaču, start nakon stajanja od mesec dana besprekoran vidim da mu je u tim trenutcima napon u verglanju nakon grejača 9.4v u eksploataciji dugo bude na kontaktu dok je aktivirana automatika po recimo 3-4 sata opet besprekorni pali i sve to pri veoma niskim temp. Zadovoljan sam
            Red Bull daje krila al zato rakija daje quatrro

Comment

• markofpi
              CBC Senator XXL
              • 27.07.2006
              • 1552
              • Bezanijska Kosa

Danas zvao majstor, ubacio nov akumulator i testirao nedelju dana i sve OK! Normalno puni, ne vuce struju, svi moguci parametri ok....zakljucak, moj acu neispravan. Nosim ga sutra na reklamaciju da vidim sta ce oni reci...osecam bice rata

Comment

• Siera
                Cbc Senator
                • 09.11.2009
                • 1365
                • Čačak
                • Stralis

Više nego sam siguran da će reći da je akumulator sasvim u redu i opet treba pregledati auto, stara priča, slično je sa gumama, boš pumpama itd

Comment

• markofpi
                  CBC Senator XXL
                  • 27.07.2006
                  • 1552
                  • Bezanijska Kosa

Dajem im auto. Da li da s eponasam siledzijski iako to gledam ako je ikako moguce da izbegnem, em nisam takav po prirodi i karakterno niti izgledam tako ali svaciji fitilj dogori pre ili kasnije!?

Comment

• Cacanin
                    CBC Senator XXL
                    • 10.10.2005
                    • 343
                    • Cacak

Одг: Koji akumulator?

Samo da se javim i pohvalim Vartu...
                    Koriscen u Hondi 1.4 sest godina.
                    Kupljen nov Vartin za Volvo, 3 godine, presao 60.ooo km auto prodat sa akumulatorom.
                    Sad opet kupljen za Punto van i zarekao sam se samo VARTA.

Comment

• bmiillan
                      CBC Senator XXL
                      • 18.04.2005
                      • 393
                      • beograd
                      • clk 200k

Originally posted by markofpi View Post
                      Dajem im auto. Da li da s eponasam siledzijski iako to gledam ako je ikako moguce da izbegnem, em nisam takav po prirodi i karakterno niti izgledam tako ali svaciji fitilj dogori pre ili kasnije!?
                      samo insistiraj na svojim pravima kao kupac i na garanciji, ne škodi da pomeneš eventualnu tužbu i
                      nadokanadu za svo izgubljeno vreme, što su te šetali tamo amo, kao i troškove koje si imao od
                      nepotrebnog remonta alternatora i ostalih pregleda vozila, kao i nemogućnost korišćenja vozila dok
                      je bilo u servisu gde su tražili nepostojeći kvar. (za to moraš da imaš račune, ali to ti verovatno nije
                      problem)

obično budu puno mekši posle toga, ne škodi ni pominjanje da ćeš to pustiti u medije itd.

javi šta si uradio
                      nemoj na silu uzmi veci cekic

Comment

• markofpi
                        CBC Senator XXL
                        • 27.07.2006
                        • 1552
                        • Bezanijska Kosa

Nakon sto vratih auto od majstora i posle 5 dana stajanja na parkingu ponovo ista prica, acu prazan i nema snage da zavergla dovoljno da bi upalio. Skidam ga i nosim u servis pa javljam dalje ishode. Neko ce biti biven definitivno!

Comment

• markofpi
                          CBC Senator XXL
                          • 27.07.2006
                          • 1552
                          • Bezanijska Kosa

Odneo akumulator, standardna prica, mora ostati na proveri i ispitivanju, ako je neispravan dobijam nalog za drugi, ako je ispravan placam punjenje 500din. Na moje pitanje sta ako vi kazete da je akumulator ispravan, a meni majstor rekao da je sa autom sve ok pali su blago teleci pogledi. Kako se ipak na moje insistiranje moralo odgovoriti odgovor je bio sledeci: dovezite onda vas auto da ga mi proverimo. E onda na moje pitanje sta ako dovezem auto i sve je ok, a akumulator ispravan posle ispitivanja i ja se lepo vratim kuci i opet ostanem negde na putu!?? Odgovor: mi smo ovde strucni samo za akumulatore!!!
                          Isto tako na pitanje sta ako vi prilikom provere kazete da auto nije ok, a majstor kod koga odrzavam kaze da je ok, sta onda!?? Opet ostadoh bez odgovora. Epilog, vreme ce pokazati...

Comment

• Siera
                            Cbc Senator
                            • 09.11.2009
                            • 1365
                            • Čačak
                            • Stralis

Mislim da puno "filozofiraju" po njima i njihovom vidjenju stvari uz njihov akumulator bi čovek trebao posedovati i punjač pa ako auto stoji duže od " 15 minuta " prvo zakačiti na punjač par sati a potom se odvesti gde treba. Mislim da u ovom slučaju sa njima treba malo drskije da se razgovara. Šta ga više pune napunjen je neće da pali posle duže vremena auto provereno šta bi još trebalo da se uradi a napomeni da ćeš da se obratiš uvozniku Exida u SRB

Comment

• mupe
                              CBC Senator XXL
                              • 05.10.2006
                              • 822
                              • bg
                              • Laguna 3 GT 2.0T 205

Da nemaš ti neki potrošač koji se ne isključuje? Aftermarket muziku, npr. Da li ti je majstor merio potrošnju kad je auto ugašen?

Comment

• Cacanin
                                CBC Senator XXL
                                • 10.10.2005
                                • 343
                                • Cacak

Moguce da ima neki kratak spoj i da to vuce snagu iz akumulatora. Meni je npr pravila problem sijalica (fasung) na stop lampi...

Comment

Working...
                                X