RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Imobilajzer
    CBC Član
    • 03.02.2012
    • 38
    • Juzno backi okrug
    • Laguna 1,9 dci 120 2002

Originally posted by cale View Post
    Gde si remontovao?
    Neznam da li ce biti problem da napisem naziv firme da ne ispadne da ih reklamiram a sto se mene tice ne bih da ih vidim opet. Dovoljno je da kazem da je u Novom Milosevu

Comment

• cale
      CBC Senator
      • 22.03.2009
      • 297
      • Backa Topola

Hvala, i ne bi bila reklama. Dovoljno si napiso i ovako, o njima se dosta zna (dobrog)
      NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• mobbdeepqb
        CBC Senator XXL
        • 19.07.2009
        • 383
        • beograd

Zna neko kako da zamenim sijalice pozicije napred?Jedva ruku zavucem,a onda ne znam sta da radim,ne vidi se nista.Imam fabricke xenone i ne bi nesto da pokvarim

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

Upravo tako, zavučeš ruku, skineš poklopac i izvučeš poziciju sa grlom. Zameniš sijalicu i ponovo "ubodeš" na njeno mesto i vratiš poklopac. Ja imam tanku šaku i duge prste, ali mi zamena sijalica na meganu pričinjava poteškoće, pa sam pre nedelju dana u servisu zamenio sijalicu kratkog (oborenog) svetla i poziciju na istom faru za 400 dinara.

Da bi došao do pozicije, na levom faru, treba skinuti usisno crevo, jer smeta, pa kroz taj prostor uvuči ruku.
          Last edited by Franjo; 18.11.2012, 12:17.

Comment

• mupe
            CBC Senator XXL
            • 05.10.2006
            • 822
            • bg
            • Laguna 3 GT 2.0T 205

Re: RENAULT LAGUNA II

Na meganu se sijalice menjaju kroz otvor koji se nalazi na podkrilu. Smota se volan, skine poklopac i provuče ruka. Tako je zamišljeno, ali i nije najsrećnije rešenje.

Na laguni ima dosta mesta. Ja mojim debelim ručerdama promenim bilo koju sijalicu bez većih problema. Sa desne strane treba prvo skinuti levak za tečnost za prozore.

Comment

• mazzy
              CBC Veteran
              • 25.07.2010
              • 164
              • Sarajevo

Jedno pitanje .

Da li ikako mogu skinuti one klapne od ventilacije na LAguni ..
              Naime, jednom sam se iznervirao i malo lupio po njima. SAd ima jedan unutraasnji dio, jedna plastika koja ih drzi zajedno tj. kada pomjeram gore-dole da sve idu zajedno . I ona mi je ispala. Nekako sam je uspio izvaditi, nije otisla dalje negdje,..

E sad, postoji li kakav nacin da se nekako ovo skine i vrati ili ne *?

Na ovo mislim, samo sto ovo nije laguna.

Comment

• Franjo
                Banovan
                • 14.08.2009
                • 2831
                • Inđija - Beograd
                • Renault megan II res

Koje godište? Ima nekoliko izvedbi, pa bi bilo dobro, da okačiš sliku tvoje. Na prikazanoj slici je usmeravanje levo-desno, a ti govoriš o gore-dole. Sigurno sa jednim dugmetom na sredini?

Inače, neko je već pisao o takvom problemu. Rešio ga je uz pomoć pinceta. Ako ti ne uspe, jedino skidanje celog panela, jer ni skidanjem radija i konzole, ne može se pristupiti tom delu. Uspeh te "operacije" zavisi i od toga, da nešto nije polomljeno na toj lajsni, ili na dugmetu za podešavanje.

Comment

• mazzy
                  CBC Veteran
                  • 25.07.2010
                  • 164
                  • Sarajevo

Laguna II 2004 godiste, 1.9 dCi .

Kad izadjem uslikat cu pa cu postaviti slike. U mene ima i gore-dole i lijevo-desno. Uglavnom, ovom plastikom su sve one plastike vezane za ovu srednju, i kad pomjeram srednju idu sve. E sad ne mogu jer je ova plastika spala. A meni se cini da nije nigdje puklo....

Comment

• mazzy
                    CBC Veteran
                    • 25.07.2010
                    • 164
                    • Sarajevo

Prva slika je lijevo gdje fali ta plastika

Druga slika je sama plastika sto sam izvadio

Treca slika je s desne strane gdje jos stoji taj dio.

Last edited by mazzy; 19.11.2012, 16:19.

Comment

• Franjo
                      Banovan
                      • 14.08.2009
                      • 2831
                      • Inđija - Beograd
                      • Renault megan II res

Odlični snimci! Deo je oštećen, tako da je neupotrebljiv - ne drži vodu. Sve štipaljke (kopče) oštećene sa donje strane - nedostaje deo. Ako ne nađeš, ispravan, polovan deo, pokušao bih sa nekim elastičnim, metalnim delom - oblikovati i zagrevanjem "upresovati" na mesto nedostajućeg dela. Trenutno, padaju mi na pamet, oni polovi četvrtaste baterije 4,5 V.

Ili, izraditi novi deo od tvrde plastike, samo, što je to pipljiv posao.

P.S. Ni desni mi ne izgleda u redu, ono podešavanje levo-desno!?
                      Last edited by Franjo; 19.11.2012, 17:14.

Comment

• hope
                        CBC Senator
                        • 03.06.2010
                        • 212
                        • ca

franjo,ti si izgleda za sve strucan,ja ne vidim da je ovde nesto polomljeno.

Comment

• b_samardzic
                          CBC Senator XXL
                          • 02.04.2005
                          • 1557
                          • Smederevo

Pucajte ja i dalje drzim cas!!!!

Deo je ispravan samo treba da se vrati na mesto sto ne moze bez resturanja.

Comment

• Franjo
                            Banovan
                            • 14.08.2009
                            • 2831
                            • Inđija - Beograd
                            • Renault megan II res

Lako se vrati, tehnikom "štapa i kanapa", tj. pinceta, špicangi i konca (ili selotejpa), ali prvim pokretanjem će da spadne! Otvori moraju da imaju izgled slova "c", a ovde je donji deo okrnjen, pa neće da drži.

Kao, što sam već rekao, neko od veterinara (veterana) ovog foruma opisao je postupak vraćanja te lajsne (spojke), bez skidanja rešetke. Najbolje, vežeš koncem taj deo, pa ga spustiš s gornje strane rešetke, prihvatiš pincetom kroz rešetke i uz pomoć špicangi, jedan po jedan otvor navučeš - postaviš na svoje mesto.

Kad je deo ispravan, otvor je neku desetinku mm uži od prečnika onog dela na koji se navlači po sistemu "klik".

Comment

• mazzy
                              CBC Veteran
                              • 25.07.2010
                              • 164
                              • Sarajevo

Definitivno ovaj mali dio nije pukao ..vidjelo bi se .
                              E sad, unutra ne vidim jel puklo nesto. Vidjet cu sutra kad probam.

PS: da li je neko imao problema sa cudnim zvukom kada auto radi ?
                              ONo, isto kao da auspuh udara nedje ... ?

Rekli su mi da je neka mreza u pitanju i da se moze popraviti za 50ak eura .

Comment

• hope
                                CBC Senator
                                • 03.06.2010
                                • 212
                                • ca

franjo...Kad je deo ispravan, otvor je neku desetinku mm
                                moram da priznam da je meni to promaklo...
                                franjo ,cime se ti bavis u privatnom zivotu kada imas oko sokolovo.

Comment

Working...
                                X