RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • max3m87
    CBC Senator XXL
    • 17.05.2010
    • 531
    • Beograd
    • Renault LagunaII 1.8 16v

Odg: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Last edited by max3m87; 16.05.2012, 03:33.

Comment

• dci Šabac
      CBC Član
      • 16.10.2009
      • 60
      • Šabac

Pozdrav kolege, nakon dugo vremena da vas pozdravim.

Imam i ja aktuelnu situaciju sa prednjim desnim podizacem, pa bi mi koristila informacija o servisu.
      Takodje od pre nekog vremena ne mogu da otvorim zadnja vrata spolja iako rukohvat na potezanje isto radi kao i ranije, to je misterija za koju nisam cuo na forumu ?????

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

Malo bolje objasni šta se dešava - u čemu je problem? Desni prednji podizač ne radi u oba pravca (spušta-podiže)? Da li na displeju pokazuje kada su ta vrata otvorena?

Ne možeš otvoriti ni leva, ni desna zadnja vrata? Kako ti funkcioniše zaključavanje child-lock - da li radi (zaključava-otključava)? Da li je rezervoar otključan, kada karticom otključaš vozilo? Da li se pale unutrašnja svetla kod vozača, nakon otključavanja i otvaranja vrata?

ne mogu da otvorim zadnja vrata spolja iako rukohvat na potezanje isto radi kao i ranije
        Ni ovo nije jasno. Zar ne osećaš onaj otpor brave prilikom otvaranja, ili ide lako, kao kad su vrata zaključana? Probaj, da pritisneš vrata pored bravice (rukohvata) i potegneš ručicu do kraja, pa otvoriš vrata.

Comment

• Plavke
          CBC Član
          • 11.05.2010
          • 47
          • Nova Pazova
          • Renault Laguna II 1.6

Kad su ti vrata otvorena okreni "šraf" za ručno zaključavanje vrata, ako imaš lagunin priručnik imaš sliku na strani 1.12. to bi trebalo da reši problem oko otvaranja spolja. Nemoj dirati polugicu za zaključavanje sa unutrašnje strane ili ti ručni childlock jer može da se desi da nemožeš da otvoriš ni iznutra. Vrlo je moguće da ti neradi motorić za zaključavanje i otljučavanje, to jest da je ostao zaglavljen u položaju zaključano, možda proradi kad okreneš onaj šraf. Možeš proveriti da li ti motorić radi tako što ćeš kad su ti otvorena zadnja vrata karticom zaključati i trebalo bi da se čuje da škljocne. Ja sam imao problem što nije htelo da zaključa zadnja desna vrata, kad sam rasturio bravicu ispostavilo se da je bio prljav kontakt na motoriću, očistio sastavio i radi.

Comment

• dci Šabac
            CBC Član
            • 16.10.2009
            • 60
            • Šabac

Pozdrav postovane kolege, hvala vam na brzoj reakciji.

Evo ovako: sto se tice podizaca stakla na suvozacevim vratima- moze da se spusti cca 5 cm, i normalno se podize gore do kraja (tih 5 cm), prilikom skidanja tapacirunga sam video da je jedna od niti (koje su upletene i cine sajlu) pukla i obmotala se oko sajle, te pravi prepreku.

Sto se tice popravke ne znam menja li se samo sajla ili ceo sistem. Zato mi je potrebna vasa pomoc oko toga, kao i broj tel nekog ko se time bavi. Sudeci po vasim iskustvima menjanje npr samo sajle izadje jeftinije od kupovine polovnog podizaca u kompletu.

Moj drugi problem- oko otvaranja zadnjih vrata spolja: rukohvat pruza isti otpor i isto se ponasa kao i kad normalno otvara vrata, samo ne odradjuje posao. Rec je o zadnjim levim vratima. Inace pale se svetla kod otvaranja vrata, child lock normalno radi svoj deo posla...

Poucen Plavekotivm iskustvom otvorim malopre tapacirung i malo popustim, razmrdam bravu i ponovo stegnem srafove, te probam onako bez tapacirunga - kad ono normalno otvara vrata !? I sta cu, vratim tapacirung i sada radi !?????

Comment

• Franjo
              Banovan
              • 14.08.2009
              • 2831
              • Inđija - Beograd
              • Renault megan II res

Upravo iz Šapca, snabdevaju se i specijalizovani reno servisi polovnim delovima u dobrom stanju, sa garancijom. Uglavnom sa havarisanih, novijih vozila. Ništa jeftinije nećeš proći, ako uradiš reviziju starog podizača, tj. zamenu sajle. A zamenu kompletnog podizača (sa motorićem), možeš lako da izvršiš sam. Nakon skidanja tapacirunga, samo lepljivom trakom učvrstiš staklo u gornjem položaju, odvrneš šest šrafova i izvučeš mehanizam. Postaviš drugi i izvršiš inicijalizaciju motorčeta u gornjem položaju i fertig machen!

Comment

• cale
                CBC Senator
                • 22.03.2009
                • 297
                • Backa Topola

max3m87 pozdrav pa gde si ti. Uzeleo sam te se,od ovih doktora ne moze se doci do reci
                NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• Franjo
                  Banovan
                  • 14.08.2009
                  • 2831
                  • Inđija - Beograd
                  • Renault megan II res

Originally posted by dci Šabac View Post
                  ... sto se tice podizaca stakla na suvozacevim vratima - moze da se spusti cca 5 cm, i normalno se podize gore do kraja (tih 5 cm), prilikom skidanja tapacirunga sam video da je jedna od niti (koje su upletene i cine sajlu) pukla i obmotala se oko sajle, te pravi prepreku.
                  Odmotaj tu nit i sećicama prekini koliko možeš. Ako je na delu do motorčeta, pa se ponovo mota, ponovo iseci, koliko možeš da odmotaš - i tako, dok ne rešiš problem. Malo ćeš da oslabiš sajlu, ali će da služi, bar privremeno.

Comment

• max3m87
                    CBC Senator XXL
                    • 17.05.2010
                    • 531
                    • Beograd
                    • Renault LagunaII 1.8 16v

heheh evo radim... inace moram da razocaram dobio sam licno svog ljubimca kog sam zeleo od uvek.. hhehehe...tako da sad lagunu voze cale i brat..

inace da vam ispricam sta se desilo, znate da sam menjao prosle god poluosovinu e sad uradio ja veliki servis i zakrpio ona curkanja sitna motora na dihtunzima i vozim 2 dana i vidim ulje.. kad ono braon iz menjaca.. oteram kod majstora kad ono sa te poluosovine nove kupljene otkacio se neki delic i udarao po semeringu i iskrivio ga i kapljalo ulje zlo...

Inace citam redovno forum bar se nadam da mogu pomognem.. heheh.. nema sta nisam menjao cak i zadnju desnu bravu.. tako da ako neko zna da popravi staru sto ne zakljucava rado cu pokloniti hehe

Comment

• krelac
                      CBC Član
                      • 19.06.2010
                      • 17
                      • brcko

Inace citam redovno forum bar se nadam da mogu pomognem.. heheh.. nema sta nisam menjao cak i zadnju desnu bravu.. tako da ako neko zna da popravi staru sto ne zakljucava rado cu pokloniti hehe
                      Ako ti je vec brava za bacanje... Meni je pukao plasticni zupcanik sto je naslonjen na motoric, tako da mi neradi brava a lako bi je popravio kad bi imao taj dio.A imam rodbinu u BG pa bi se lako dogovorili...

Comment

• kimi r
                        CBC Član
                        • 27.04.2012
                        • 55
                        • Nis
                        • Laguna 2 1.8 16V

Da li se i vama desava sporo odmagljivanje stakala. Naime, zbog sumnje da je mozda filter kabine los, iskljucim klimu, pustim samo ventilator,imam dva tastera za odmagljivanje ukljucim jedan,probao i oba, usmerim ka sofersajbni, i prvo se odmagljuje sredina, pa tek onda desna i leva strana, a o bocnim staklima ma skoro nista, pa onda kombinujem sa duvanjem toplog vazduha i u kabini i na sofersajbni, sve to ide veooma sporo!!???P.S.Dvojica su mi rekli da je tako kod Lagune,(moja inace 2001. godiste, karavan 1.8 16 v, kao i njihove), mada ne verujem da su u Renou toliko omasili, imao sam mazdu 626 1991.god. kad se zagreje motor i kad pustim ventilator osusi sve za sekundu!

Comment

• kimi r
                          CBC Član
                          • 27.04.2012
                          • 55
                          • Nis
                          • Laguna 2 1.8 16V

I da sta znace dva tastera za odmagljivanje, znam da je jedan za zadnje staklo , da li prvi znaci, da imam grejace na prednjoj soferki u sta sumnjam!?

Comment

• kimi r
                            CBC Član
                            • 27.04.2012
                            • 55
                            • Nis
                            • Laguna 2 1.8 16V

Bas me zeza, kisni su dani sutra i u naredna tri dana treba da predjem oko 1000 km, pa neki savet!?

Comment

• Franjo
                              Banovan
                              • 14.08.2009
                              • 2831
                              • Inđija - Beograd
                              • Renault megan II res

Originally posted by kimi r View Post
                              I da sta znace dva tastera za odmagljivanje, znam da je jedan za zadnje staklo , da li prvi znaci, da imam grejace na prednjoj soferki u sta sumnjam!?
                              Nije jasno, na koja dva prekidača misliš? Ima više izvedbi kontrolnog panela, ali za sve je zajedničko, da imaju taster klime i taster el. grijanih vetrobranskih stakala (uglavnom zadnjih i spoljnih retrovizora).

Odmagljivanje i odmrzavanje šoferke, uglavnom se vrši toplim vazduhom, postavljanjem dugmeta u položaj označen samo grejanje šoferke, ili isto takvim sa strelicom u pravcu nogu. Naravno, dugme za podešavanje temperature, treba da je na toplo, a recirkulacija isključena. Na brzinu odmagljivanja utiče i brzina ventilatora, što ti je sigurno poznato.

Ako ne funkcioniše kako treba, mogući uzrok su klapne i motorići. Proveri, da li ti kroz otvore ispod šoferke ubacuje topao vazduh i da li rade sve brzine ventilatora.

Comment

• kimi r
                                CBC Član
                                • 27.04.2012
                                • 55
                                • Nis
                                • Laguna 2 1.8 16V

To sve i uradim i iskljucim cirkulaciju, i gore kao sto sam na pisao...a dva tastera,sorry ako sam ispao glup u drstvu, ali imam automatsku klimu jedan ispod drugog stoje, e sad ubacuje topao vazduh ali su ostala stakla i pozadi zamagljena uz klimu se naravno sva stakla zamagle da nista ne vidis,..?

Comment

Working...
                                X