Nikada nisam imao nijedan problem sa senzorima, a ni sa bilo kojim drugim delom elektronike za 10 godina koliko vozim lagune. Prvo je bila laguna I, a već pet godina ova II.
RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke
Collapse
X
-
-
Franjo, na pinu 4 je napajanje konstatno. Znači, ima ga uvek osim kad izvučem osigurač od 20A koji se nalazi ispod pepeljare. Kod mi traži bez obzira na paljenje motora. Dovoljno je da isključim plejer na taster koji se na njemu nalazi i nakon ponovnog paljenja opet traži kod. Na pinu 7 se pojavljuje 12V kada se da kontakt. Ostali pinovi ne bi ni trebalo da imaju napon, osim kada se upale svetla i slično, u zavisnosti od funkcije.
Noćas sam ostavio isključen osigurač od 20A i ništa se nije promenilo.
Sve više mi se čini da je nešto pokvareno u samom uređaju, ali na žalost nemam drugi da probam...
Comment
-
-
Ah ta LagunaJa sam juce prvi put od kad imam auto dosao do rezerve. Sve sipacu sipacu, a iznenada sam morao u jednom cugu i do grada i do aerodroma i eto ali vise se nece ponoviti. Mada da toga nije bilo ne bih ni znao da mi umesto upozorenja za rezervu pali lampicu za ait bag, a na ekranu pise Service.
Comment
-
-
Moj problem je rešen. Pade mi na pamet danas da probam da isključim xcarlink pre unosa koda, pošto su na renou headunit i cd changer upareni u pogledu koda. Ispalo je da sam u pravu. Nakon što sam isključio xcarlink, kod je prihvaćen i više ga ne traži.
Comment
-
-
Originally posted by maguna18 View PostLaguna 2, 2002. god., 1.8 16v, benzin-gas, prešla oko 250.000. Vozim je već 6 godina. Nisam imao ama baš nikakvih problema. Troši oko 1,5 lit ulja elf 5-40w od zamene do zamene. Juče odem u servis da mi izmere kompresiju čisto informativno. Kažu ovako: I, II i III klip 12 a IV do zamajca 5. Ja se šokiram. Mereno na hladan motor. Inače auto savršeno radi, olično vuče, na leru se ne oseća da radi. Ima li ko bilo kakav komentar. Hvala.
Comment
-
-
Očigledno da su razlog bile karike. Jer samo je njih zamenio, sve komplet. On je meni rekao pre otvaranja motora da sve može da košta oko 550 evra. Ali kad je završio rekao je da je radio samo najmanju intervenciju jer je sve ostalo u odličnom stanju. Tako da je koštalo dosta jeftinije. Bio sam i video kad je sve bilo raspakovano. Stvarno se sve sija. Inače laguna je imala fabrički gas ugradjen na 0 km u renou. A ja sam 2008 morao da ga demontiram zbog ovih naših atesta i ugradim drugi. Majstor kaže da se vidi da radi na gas. Nema nikakvih naslaga.
Comment
-
-
citac kartice
citam ovaj forum vec duzi period vremena i video sam da je problem sa citacem kartice vec objasnjavan, al moram da pitam. dakle ovako, 2012. godine su mi na parkingu ispred zgrade pokusali ukrasti lagunu II (restajling) i tom prilikom mi ostetili citac kartice. od tada auto ne pali na dodir dugmeta nego mora da se drzi duze dok god ne upali, i ne gasi muziku i struju odmah po vadjenju kartice nego posle nekih 5-6 sekundi. e sad mene zanima da li postoji u NS-u ili okolini neki auto elektricar (ili neki clan ovde koji je to vec radio na svom autu) koji bi mogao da mi resi ovaj problem za korektne novce, s obzirom da se ne radi o velikom kvaru, vec o obicnom polomljenom plasticnom delu u citacu. hvala.
Comment
-
-
Komsija "troy"
i meni je od pre dve nedelje prestao da radi start motora na jedan pritisak tako da mi predstoji otvaranje citaca i resavanje problema. to planiram odraditi ove nedelje pa ako si zainteresovan za resavanje tvog problema mozemo se naci. naravno ja nisam majstor niti elektricar i necu ti naplatitiako uspemo da resimo.
--->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---
Comment
-
-
Imam sledeći problem. U pitanju je Laguna karavan 2003 1,9dci. Imam dvozonsku ili odvojivu digitalnu klimu u autu. Sinoć je bilo prilično hladno pa je došlo da se pusti grejanje u autu. Uključim ja grejanje na AUTO, međutim primetim da sa vozačeve strane duva samo hladno i na podešenih 16 i 26 stepeni a kod suvozača duva normalno tj. povećava se i smanjuje grejanje na toj strani. Primetio sam još i to recimo podesim da duva samo gore na šoferku, a ono je znalo da duva i u glavu.
Znači problem je da sa vozačeve strane duva samo hladno. Zna li neko u čemu je problem ? Da li je problem u nekoj klapni za vozača pa ne otvara i zatvara kako treba ili je crkao centralni displej u autu ? Svi dugmići i komande rade na centralnom displeju klime
Comment
-
-
Originally posted by Acabatistuta View PostImam sledeći problem. U pitanju je Laguna karavan 2003 1,9dci. Imam dvozonsku ili odvojivu digitalnu klimu u autu. Sinoć je bilo prilično hladno pa je došlo da se pusti grejanje u autu. Uključim ja grejanje na AUTO, međutim primetim da sa vozačeve strane duva samo hladno i na podešenih 16 i 26 stepeni a kod suvozača duva normalno tj. povećava se i smanjuje grejanje na toj strani. Primetio sam još i to recimo podesim da duva samo gore na šoferku, a ono je znalo da duva i u glavu.
Znači problem je da sa vozačeve strane duva samo hladno. Zna li neko u čemu je problem ? Da li je problem u nekoj klapni za vozača pa ne otvara i zatvara kako treba ili je crkao centralni displej u autu ? Svi dugmići i komande rade na centralnom displeju klime
Comment
-
Comment