RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Mrcela
    CBC Veteran
    • 23.02.2013
    • 191
    • Zemun
    • Citroen C5 HDi 98 kw

Kod mene uvlači pri dnu ,kod tebe možda si trebao podignuti više. Dižeš i spuštaš dok ne nađeš gde najviše uvlači.
    Pršćeš od menjača levo i desno ,preema filteru . Tako i sa druge strane. Dobro si ti to uradio.
    -Жиле-

Comment

• mupe
      CBC Senator XXL
      • 05.10.2006
      • 822
      • bg
      • Laguna 3 GT 2.0T 205

Na laguni se teško dolazi do isparivača, na žalost.

Kako si postigao da ti filter bude kao nov posle godinu dana? Meni posle 6 meseci mrtvi četnici ispadaju iz njega!

Comment

• markofpi
        CBC Senator XXL
        • 27.07.2006
        • 1552
        • Bezanijska Kosa

I meni

Comment

• Acabatistuta
          CBC Član
          • 05.07.2013
          • 63
          • Zaječar
          • Laguna 1,9dci

Verovatno što slabo koristim klimu generalno pa je zato dobar filter.
          A jel se teško rasturaju prekidači podizača stakala ? sijaličke u njima bih zamenio

Comment

• Mrcela
            CBC Veteran
            • 23.02.2013
            • 191
            • Zemun
            • Citroen C5 HDi 98 kw

Originally posted by Acabatistuta View Post
            Verovatno što slabo koristim klimu generalno pa je zato dobar filter.
            A jel se teško rasturaju prekidači podizača stakala ? sijaličke u njima bih zamenio
            Da si ti bio blizu topola,breza,lipe bio bi on pun za kratko vreme.
            -Жиле-

Comment

• zoranbg
              CBC Senator XXL
              • 23.03.2005
              • 4098
              • Rooster's Hill , Beog
              • Grande Punto 1.2

zaprljanost filtera ima veze sa koriscenjem ventilacije uopste,a ne sa klimom.
              i naravno koliko si kilometra presao i u kakvim uslovima zaprljanosti spoljasnjeg vazduha (prasina,polen..itd.)
              Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Acabatistuta
                CBC Član
                • 05.07.2013
                • 63
                • Zaječar
                • Laguna 1,9dci

Naravno, ali ako slabije koristiš ventilaciju ili klimu svejedno jer u oba slučaja radi ventilator, ne može toliko da strada filter što je toliko logično.
                A sa pređenim kilometrima baš i nema veze koliko sa sredinom gde voziš auto. Možda pređeš dosta km sa jednim filterom, ali ako su uslovi kao što kažeš zaprljanost spoljašnjeg vazduha, dosta prašine i polena naravno da će pre stradati

Comment

• markofpi
                  CBC Senator XXL
                  • 27.07.2006
                  • 1552
                  • Bezanijska Kosa

Juce zamenjeni zadnji diskovi sa sve lezajem, plocice i kociona tecnost...ceh 190eur Ne znam ciji su diskovi i plocice ali ako su po kvalitetu slicni prednjim koje sam pre par godina menjao imacu samo reci hvale. Nema vise cudnog osecaja struganja na papucici kocnice, niti igranja i cupanja volana iz ruku prilikom kocenja pri vecim brzinama. Posle zamene kocione tecnosti i diskova papucica kocnice je nekako drugacije, nije vise onako francuska da cim je pipnes ukopas auto vec se mora vise pritisnuti da bi postala agresivna. Ako je za utehu doziranje je nezno i pruza dobru kontrolu.
                  Da li je neko menjao UCH jedinicu!?

Comment

• Franjo
                    Banovan
                    • 14.08.2009
                    • 2831
                    • Inđija - Beograd
                    • Renault megan II res

Originally posted by markofpi View Post
                    Da li je neko menjao UCH jedinicu!?
                    ????????
                    Zašto?

Comment

• markofpi
                      CBC Senator XXL
                      • 27.07.2006
                      • 1552
                      • Bezanijska Kosa

Pa desava mi se da auto ne mogu da startujem vec samo verglam jer se ne iskljuci blokada motora. Onda u toku voznje tabla podivlja...nekad prijavi gresku na esp-u, nekad ne radi obrtomer, nekad upali lampicu za airbag, pa mi ne rade pokazivaci goriva i temperature motora. Tabla ume po par puta da se restartuje sama kao pri svakom normalnom pokretanju motora. Onda pocne da se otkljucava i zakljucava sam ili da mi menja podesenost retrovizora itd. itd. Auto je u par navrata bio kod majstora i ustanovljeno je da je kompjuter kabine, odnosno UCH pobrljavio i da njega treba zameniti. Nov je 400e, a polovan treba naci, a otezavajuca okolnost je ta sto mora biti sa istog auta, sa istim motorom i istog paketa opreme.

Comment

• Franjo
                        Banovan
                        • 14.08.2009
                        • 2831
                        • Inđija - Beograd
                        • Renault megan II res

O zameni polovnim, bilo je već više puta reči, ali nisam našao nijedan post, nekoga, da je to uspešno uradio. Toliko (nabrojanih) problema, moralo bi se, bar neki uzrok otkriti dijagnostikom. Da li si ugrađivao "jaču" muziku, menjao radio, ugradio neki uređaj jačeg EM polja u blizini UCH? I, koji UCH imaš, za koji nivo opreme?

Comment

• markofpi
                          CBC Senator XXL
                          • 27.07.2006
                          • 1552
                          • Bezanijska Kosa

Sem alarma ama bas nista. Sve je fabricki. Majstor kaze da ima jos dvojicu sa istim problemom, a moj paket opreme je Initiale ili Initiale Paris...nisam siguran jer su isti ili razliciti!?

Comment

• Acabatistuta
                            CBC Član
                            • 05.07.2013
                            • 63
                            • Zaječar
                            • Laguna 1,9dci

Da li je neko skidao motorčiće klapne na Laguni 2003 god.?
                            U pitanju je vozačeva strana. Naime kad radi klima, na suvozačevoj strani hladi kako treba, dok na vozačevoj malo slabije hladi a zimi slabije greje. Usmerivači vazduha su dobri jer podjednako dobro duva i u noge, i u glavu i u šoferku ali verovatno je motorčić usmerivača za mešanje vazduha na vozačevoj strani. Kako da dođem do njega? Da li mora cela tabla da se skida? Znači Laguna 2003 god. 1,9dci 88kw karavan.

Jos jedno pitanje. Kako da promenim sijalice u prekidačima podizača stakala? Radi mi samo na zadnjim levim vratima a strašno me nervira kad ne svetli sve kako treba.
                            Ja sam skidao ceo sklop na vozačevoj strani prošle god ali koliko se sećam nisam uspeo da otvorim prekidače skroz da zamenim te sijalice

Comment

• Franjo
                              Banovan
                              • 14.08.2009
                              • 2831
                              • Inđija - Beograd
                              • Renault megan II res

Originally posted by Acabatistuta View Post
                              Da li je neko skidao motorčiće klapne na Laguni 2003 god.?
                              ... Kako da dođem do njega? Da li mora cela tabla da se skida?
                              Kakva je klima: digitalna (automatska), ili ručno upravljanje?
                              Mora da se skida tabla! Kod automatske, svaka strana ima svoj motorić i svoj flap (klapnu). Moguće greške: neispravan motorić, ili zaglavljen flap. Manualna ima samo jedan mešač i nakon skidanja table, vidi se, da li se klapna pomera celim hodom: otvoreno-zatvoreno.
                              Last edited by Franjo; 07.07.2014, 13:40.

Comment

• Acabatistuta
                                CBC Član
                                • 05.07.2013
                                • 63
                                • Zaječar
                                • Laguna 1,9dci

Digitalna klima je u pitanju. Nije ogromna razlika u temperaturi na levoj i desnoj strani ali se ipak oseća. Sećam se da mi je par puta bilo hladnjikavo zimus jer slabije greje nego suvozačeva strana. A i bolje bi hladila klima u celom autu tj. ne bi morao da podešavam da duva malo jače.

Drugar je kupio pre par dana Pežoa 307, 2006 god. Kod njega tek ne radi klimatizacija. Jedva se oseća da duva kad se podesi u noge i glavu. Jedino u šoferku duva kako treba. Kad uključi klimu, hladi samo sa vozačeve strane i to u šoferku, dok kod suvozačeve greje ali bukvalno tako da u mom slučaju i nije toliko strašno
                                Last edited by Acabatistuta; 07.07.2014, 22:24.

Comment

Working...
                                X