Novi ZOBS - vaše mišljenje, iskustva...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • jomini
    CBC Senator XXL
    • 11.03.2007
    • 490
    • Novi Sad

Re: Novi ZOBS - vaše mišljenje, iskustva...

Originally posted by JAPANX
    koji to super bajk(kako ih vec zoves) nema mesta za kesu 15x10 ?

sto se mene tice, neka zalepi pod rep, tamo gde je drzao tablicu, neka stavi na akumulator, moze i u dzep od jakne ako vozi sa opremom

ne pricam o vozacima kojima je glavna oprema naocare na glavi i FILA papuce po mogucstvu plave
    Koji? Recimo Kawasaki ninja 250r. Ili ZX10r. Ili Aprilia RSV4. Gomila njih.
    Taman da postoji i samo dva modela na tržištu koji nemaju tovarni prostor, treba uobličiti propis, ograditi se. A stavljati u džep jakne... Brate mili, ovo ti je otvorilo put do radnog mesta u trenutnim zakonodavnim organima u Srbiji.
    San ispunjen. Impreza Turbo.

Comment

• jomini
      CBC Senator XXL
      • 11.03.2007
      • 490
      • Novi Sad

Originally posted by kuntalo
      Originally posted by jomini
      Znači kupiti sedište? Pa kako onda dozvoljavaju da se ne dograđuje pojas nazad na kolima koja ga nemaju? Razumeš šta pričam? Negde su pustili - neka ga, nema veze sad bezbednost, nećemo da cimamo ljude sa ugradnjom pojaseva, a za drugi primer - kupi si sedište?!?
      Naravno, zašto bi tebe zanimalo što neko drugi vozi auto bez fabričke ugradnje pojaseva pozadi?
      Nema šta da me zanima ili ne zanima, pričam o drugoj stvari. Za malu decu kažu ti - yebi se, stavi jastuče pod guzu ili pazari sedište. A zašto ja (ili bilo ko) da se dajem u trošak 50€ za sedište, a vlasnik auta bez pojaseva da ne ugrađuje pojaseve nazad? Je l' bezbednost primarna ili ne? Ili-ili...
      Naravno, evidentno je da će neko ovo da protumači kao da navijam da ljudi ugrađuju pojaseve azad, ali se nadam da će bar dvoje ljudi shvatiti da pričam suprotnu stvar.

Comment

• kuntalo
        CBC Senator XXL
        • 02.03.2007
        • 342
        • Predgradje

A zašto ja (ili bilo ko) da se dajem u trošak 50€ za sedište, a vlasnik auta bez pojaseva da ne ugrađuje pojaseve nazad?
        Zato što se radi o Tvom detetu? U tom slučaju bi svi trebalo da predupredimo državu, te da se krstimo komšiji što vozi nevezanu decu da mu skaču po zadnjem sedištu, a ne da mu zavidimo jer je izbegao 50EUR troška...
        Save the Panda!

Comment

• JAPANX
          CBC Senator XXL
          • 10.08.2006
          • 2159
          • Beograd

koji to super bajk(kako ih vec zoves) nema mesta za kesu 15x10 ?

sto se mene tice, neka zalepi pod rep, tamo gde je drzao tablicu, neka stavi na akumulator, moze i u dzep od jakne ako vozi sa opremom

ne pricam o vozacima kojima je glavna oprema naocare na glavi i FILA papuce po mogucstvu plave
          Koji? Recimo Kawasaki ninja 250r. Ili ZX10r. Ili Aprilia RSV4. Gomila njih.
          Taman da postoji i samo dva modela na tržištu koji nemaju tovarni prostor, treba uobličiti propis, ograditi se.
          ima da nose na glavi i da budu srecni, ne znam sta se ti tu bunis i nalazis ostecenim

u stvari, izmisljas toplu vodu

koji bi tvoj predlog bio? da oni budu izuzeti ili sta? Po meni je inace glupost to za prvu pomoc kao sto sam i ranije rekao ali ako svi nosimo na motorima i u automobilima, sto bi neki nindza ili mindza bio izuzet toga?
          A stavljati u džep jakne... Brate mili, ovo ti je otvorilo put do radnog mesta u trenutnim zakonodavnim organima u Srbiji.
          ovo ne razumem, deder pojasni

Comment

• jomini
            CBC Senator XXL
            • 11.03.2007
            • 490
            • Novi Sad

A zašto ja (ili bilo ko) da se dajem u trošak 50€ za sedište, a vlasnik auta bez pojaseva da ne ugrađuje pojaseve nazad?
            Zato što se radi o Tvom detetu? U tom slučaju bi svi trebalo da predupredimo državu, te da se krstimo komšiji što vozi nevezanu decu da mu skaču po zadnjem sedištu, a ne da mu zavidimo jer je izbegao 50EUR troška...
            Kakvo moje dete? Yebe mi se za "moje" dete, pričam uopšteno.

I kao što rekoh iznad:
            Naravno, evidentno je da će neko ovo da protumači kao da navijam da ljudi ugrađuju pojaseve azad, ali se nadam da će bar dvoje ljudi shvatiti da pričam suprotnu stvar.
            Prvi deo izjave se pokazao tačnim, iskreno se nadam da sam pogodio i drugi deo rečenice.

Comment

• jomini
              CBC Senator XXL
              • 11.03.2007
              • 490
              • Novi Sad

ima da nose na glavi i da budu srecni, ne znam sta se ti tu bunis i nalazis ostecenim

u stvari, izmisljas toplu vodu

koji bi tvoj predlog bio? da oni budu izuzeti ili sta? Po meni je inace glupost to za prvu pomoc kao sto sam i ranije rekao ali ako svi nosimo na motorima i u automobilima, sto bi neki nindza ili mindza bio izuzet toga?
              Pa da budu izuzeti poput ljudi koji nemaju fabrički pojas nazad. Zar nije logično? Ili pošteno, korektno na kraju krajeva?

A stavljati u džep jakne... Brate mili, ovo ti je otvorilo put do radnog mesta u trenutnim zakonodavnim organima u Srbiji.
              ovo ne razumem, deder pojasni
              Zezam te malo, to sa "nošenjem u džepu jakne" sam očekivao od gostiju kod Alvirovića, onih iz MUP-a ili političara koji "objašnjavaju" svoje bagove.

Comment

• JAPANX
                CBC Senator XXL
                • 10.08.2006
                • 2159
                • Beograd

ne smeta kad se naviknes, ja sam za vreme bombardovanja nosio u unutrasnjem dzepu vetrovke veliku prvu pomoc i samo mi je 1 dan smetala, sledecih 3 meseca je nisam ni osetio.. Kad se zavrsilo bombardovanje, bilo mi je cudno bez toga.. kao da smo srasli

Isto tako je i sa pojasom, u pocetku bilo cudno ali sad ukoliko se ne vezem, imam osecaj da cu ispasti iz sedista..

Comment

• jomini
                  CBC Senator XXL
                  • 11.03.2007
                  • 490
                  • Novi Sad

Ma slažem se, ali realno, glupo je da te teraju na nošenje PP-a a nemaš mesta na motoru. Neka ograda poput one za pojaseve nazad i to je to.
                  Slična stvar sa maglenkama u naseljenom mestu, da malo skrenem s tematike... Pre oko dva meseca me zaustavi policajac i hoće da mi piše kaznu... A napolju magla...

Comment

• kuntalo
                    CBC Senator XXL
                    • 02.03.2007
                    • 342
                    • Predgradje

Kakvo moje dete? Yebe mi se za "moje" dete, pričam uopšteno.
                    Pa valjda ono Tvoje dete što mu pojas prelazi preko vrata? Ali ako Ti se za Nj. Yebe, te ti je 50EUR preskupo rešenje, onda OK, izvinjavam se.

I kao što rekoh iznad:
                    Prvi deo izjave se pokazao tačnim, iskreno se nadam da sam pogodio i drugi deo rečenice.
                    Nema šta da se tumači, ja sam u svoj auto naknadno ugrađivao pojaseve kako bih mogao da instaliram sedište za dete. Po Tvom mišljenju sam verovatno idiot, ali šta ću, mora i to neko da bude.
                    Save the Panda!

Comment

• jomini
                      CBC Senator XXL
                      • 11.03.2007
                      • 490
                      • Novi Sad

Pa valjda ono Tvoje dete što mu pojas prelazi preko vrata? Ali ako Ti se za Nj. Yebe, te ti je 50EUR preskupo rešenje, onda OK, izvinjavam se.
                      Ono za moje dete sam pisao u smislu da mi je u priči nebitno da li je moje, tvoje ili bilo čije dete. Poenta je u detetu.
                      Nema šta da se tumači, ja sam u svoj auto naknadno ugrađivao pojaseve kako bih mogao da instaliram sedište za dete. Po Tvom mišljenju sam verovatno idiot, ali šta ću, mora i to neko da bude.
                      A kupovati sedište za dete od recimo deset godina... Mislim stvarno...

Comment

• kuntalo
                        CBC Senator XXL
                        • 02.03.2007
                        • 342
                        • Predgradje

Ono za moje dete sam pisao u smislu da mi je u priči nebitno da li je moje, tvoje ili bilo čije dete. Poenta je u detetu.
                        Upravo! Koliko god da je.

Izvini ukoliko izgleda da pametujem, ali ja sam doživeo udes sa detetom u kolima i ne smem da mislim šta bi bilo da nije bilo u sedištu - nikome ne želim ništa slično. Sa druge strane, malo mi je licemerno da se vozač Imrece (i to Turbo) buni što će sigurnost svog deteta platiti 50 apoena, imalo ono jednu ili deset godina...

Pozdrav!
                        Save the Panda!

Comment

• jomini
                          CBC Senator XXL
                          • 11.03.2007
                          • 490
                          • Novi Sad

Em mi je glupo da dajem i 1 dinar ako je besmislica u pitanju (verujem da svi tako rezonujemo), a drugo, dete je 10+ godina. Sedište i da kupim, ne može da stane u njega.
                          Da li je sigurnost ili nije, ne znam baš. Ako bismo išli u krajnost, stavio bih blokadu na automobil na 80km/h, kupio bih sigurnosna vrata za stan i slično, da sad ne lupetam preko granice... Ipak je to sigurnije, međutim, sva priča oko bezbednosti, sigurnosti i svega na ovom svetu je balans. Razuma i potrebe recimo u našem slučaju.

Comment

• kuntalo
                            CBC Senator XXL
                            • 02.03.2007
                            • 342
                            • Predgradje

Kao što rekoh, tebi je besmislica, nekome nije - dobro je dok o tome može normalno da se razgovara bez moralisanja i učitavanja.ž

Pozdrav!
                            Save the Panda!

Comment

• kuzmar
                              Moderator
                              • 18.12.2009
                              • 783
                              • Lazarevac
                              • Pezo 207 1.6 HDI

Sad bi bio red da se ovakav nacin iznosenja stavova prekine inace ce da sledi brisanje.

Rekoh svoje pa da vidimo. Ili konstruktivna i civilizovana diskusija ili brisanje i katanac.
                              www.paluba.info

Comment

• prolupator
                                CBC Senator XXL
                                • 02.09.2005
                                • 3968
                                • Zemun

Meni uopšte ne smeta forsirana bezbednost tipa Prva pomoć za sve učesnike u saobraćaju, sedišta za decu i sl. Samo mi smeta što se to forsira na nepristojan način.
                                Jesam za poštovanje svih najnovijih standarda, oporezivanje krševa koji zagađuju okolinu, forsiranje ugradnje pojaseva, realna ograničenja brzine, zimske gume zimi, dečija sedišta do puberteta, realne tehničke preglede i tako redom ...
                                Jedino mi smeta što se u tom slučaju ne forsira i smanjenje poreza na bezbedonosnu opremu, što nema raznolikosti za svačiju potrebu i mogućnosti i sl. A ko nema mogućnosti - ne treba ni da se vozi. S tim što poštovanje standarda (dečije sedište, gume ...) mora biti dostupno onom ko ima para da poseduje auto i da ga koristi. Onaj ko samo ima auto i vozi ga jednom mesečno ni ne treba da ima auto - taxi mu je jeftiniji ...
                                I trebalo bi svakog ko prekorači brzinu 40% preko ograničenja terati da gleda snimke nesreća jedno 7 dana bez pauze i da ide po bolnicama da pomaže unesrećenima da vidi šta je realnost.
                                OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

Working...
                                X