Dnevna svetla kod nas(novi ZOBS)
Collapse
X
-
skrenuli smo sa teme... ja se licno radujem uvodjenju upotrebe svetala i tokom dana. npr., na Ibarskoj mnogo lakse, brze i na vecoj razdaljini uocim vozila iz suprotnog smera koja imaju upaljena svetla od onih koja nemaju, sto povecava sigurnost pri preticanjima...
inace, vec godinama vozim stalno sa upaljenim svetlima,cak i po gradu za sta opet mislim da nema potrebeNe znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem
Comment
-
-
Mada nisam siguran iz razloga sto ce sami bajkeri postati manje uocljivi, ali sam ipak i ja za uvodjenje obaveze paljenja svetala i preko dana.
Sve iz razloga sto razni slepci nemaju obicaj da ukljuce farove pri slabijoj vidljivosti. Ili kao upale - a upale samo poziciju, vidis ga na 5 metra od sebe.
Comment
-
-
Normalno da su bajkeri manje vidljivi kada idu 200 tamo gde ja idem 120 a dozvoljeno je 80... Ja sam prvi motor dobio sa 6 godina i dobro znam zasto sam padao poslednjih godina ili zasto me je auto opalio, zato vise i ne sedam na motor jer ne mogu sam sebe da iskontrolisem...Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem
Comment
-
-
Naravno da hoce, ali opet kazem da kada ne bi vozili toliko brze od automobila ne bi ni bili toliko ugrozeni, kada bi normalno prestizali a ne da se provlace izmedju 2 mimoilazeca auta... Smatram sebe za pazljivog vozaca ali masu puta ih ni ja ne provalim iako ih stalno ocekujem sa svih strana, bas zbog toga sto znam kako sam ja vozio. Dzaba im svetla kada u sekundi prelazi 150 metara i vise, pa dok pogledas na drugu stranu on se stvori tamo gde si proverio pre pola sekunde i niceg nije bilo...Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem
Comment
-
-
Originally posted by Elwood-stavi sijalice od 100W jer to niko ne proverava,mislis da vozi sa dugim svetlima ablendujes mu i onda dobijes takav udar iz kontra smera da krenu suze na oci.
Comment
-
-
Originally posted by StudentBGDskrenuli smo sa teme... ja se licno radujem uvodjenju upotrebe svetala i tokom dana. npr., na Ibarskoj mnogo lakse, brze i na vecoj razdaljini uocim vozila iz suprotnog smera koja imaju upaljena svetla od onih koja nemaju, sto povecava sigurnost pri preticanjima...
inace, vec godinama vozim stalno sa upaljenim svetlima,cak i po gradu za sta opet mislim da nema potrebeNepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.
Comment
-
-
danas na novosadskom auto putu prema zemunu,idem desnom trakom posto sam bio sa prikolicom i nesto tereta pa nisam jurco ali sam vodio kolonu sa nekih 75km/h,levom trakom poneko prodje i izmedju automobila mi u retrovizoru po suncu nesto blicne i vidim bajkera koji ide u cik-cak obilazi,kada je prosao pored mene kroz pulu otvoren prozor nabacio je prasinu sa puta,i u treptaju oka je nestao sa vidika,sto znaci da je isao bar 150km/hko na nas krene iz mesta je naje&o
a sto nas je vise,jaci smo
Comment
-
-
Originally posted by StudentBGDNDzaba im svetla kada u sekundi prelazi 150 metara i vise, pa dok pogledas na drugu stranu on se stvori tamo gde si proverio pre pola sekunde i niceg nije bilo...
150 m/sec = 540 km/h
Nesto bas sumnjam da voze tom brzinom
Comment
-
-
Ajde grad, manje više, ali za otvoreni put je takav zakon trebao da bude donesen još pre dosta godina. Iako vozim beli auto, i prošli auto mi je isto bio bele boje, uvek na otvorenom putu držim upaljena oborena svetla.
Ne može da se poredi trenutak uočavanja vozila sa i bez upaljenih svetala, danju, makar i po najjačem suncu. Ne znam da li ste obratili pažnju koliko se srebrna metalik vozila uklapaju u asfalt. Ja mislim da ih uočavam na 50% odstojanja u odnosu na ostala vozila. Što je najcrnje, tih vozila ima jako jako mnogo na ovim putevima.Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.
Comment
-
-
Pogotovo je nezgodno kad je malo losija vidljivost, ljudi uglavnom upale svetla, ali neki ne upale, recimo vlazan put, sumorno, covek pre vidi farove nego auto. Tako mi se jednom desilo da mi se stvori auto ispred mene u pola preticanja, srecom dao sam unapred dovoljno tolerancije za takav slucaj ali svejedno je vrlo neprijatno, vrlo. Pogotovo ako je klizavo.
Comment
-
-
Vozim crni auto sa i danju upaljenim svetlima. Smatram da sam zbog kontrasta crna boja / beli farovi daleko uočljiviji.
In those early days the Golf only had one serious rival - Ford's XR3, which was just as fast and handles just as well. It was the same size as a Golf, and about as a same price, but the drivers - they were completelly different...
Comment
-
Comment