Pravila voznje u kruznom toku

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Radan
    CBC Član
    • 21.09.2013
    • 79
    • Grocka
    • Reno Megan 1

Opet isto po stopedesteosmi put....ti nemaš pojma a ja sve znam.U 99% slučajeva postoji obrnuti trougao na ulazu u kružni tok.Kuzmar je primetio nelogičnost a ne nepravilnost.
    Last edited by Radan; 12.08.2015, 22:44.
    Bolje jednom dvaput nego nijednom triput

Comment

• zoranbg
      CBC Senator XXL
      • 23.03.2005
      • 4098
      • Rooster's Hill , Beog
      • Grande Punto 1.2

nije primetio nelogicnost,nego neobicajnost.
      Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• b_samardzic
        CBC Senator XXL
        • 02.04.2005
        • 1557
        • Smederevo

Kuzmaj mozes da se ljutis ali u testovima postoje raskrsnice i secam se da su mnogi govorili

da to nema veze sa zivotom i da nisu tacni. Cuo sam i ljude koji kazu ja vozim od 15 godine

i nemam problema sta ce mi sad ovi testovi ovo su buda-lastine. Isto tako sam se vozio sa

ljudima koji neznaju sta znace neki znakovi.

Doro kruzni tok nije jedna raskrsnica pa si uso u nju. Kruzni tok je ulica a svako ukljucenje

u kruzni tok je raskrsnica za sebe. Vazi vravilo desne strane ukoliko nema znakova.

Ima po srbiji dosta kruznih tokova u kojima vazi pravilo desne strane.

Isto tako po smederevu ima raskrsnica koje nisu logicne ali to ne znaci da ne treba da se

postuju. Prava ulca sda istom nazivnom oznakom i pre i posle raskrsnice, sa desne strane

se ukljucuje put pod 90 stepeni. Stavljeno je da je to sporedna ulica glavni put koji se

od raskrsnice nastavlja desdno. Potpuno nelogicno postavljeni znakovi. Puno puta mi se desilo da ljudi

stanu i cekaju da prodjem iako imam znak stop. Isto tako mi se dasevalo da kad sam u toj ulici i imam

prednost ljudi projure jer verovatno i ne gledaju znakove, sta ce im to aaakad oni znaju i bez pravcila

saobracaja da voze.

Comment

• vujke
          Admin
          • 29.09.2004
          • 1673
          • Mladenovac
          • Daewoo Lanos 1.5SX

A moglo je i u prethodnom postu da se lepo kaze a ne onako...
          while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• kuzmar
            Moderator
            • 18.12.2009
            • 783
            • Lazarevac
            • Pezo 207 1.6 HDI

Dakle evo fotografije. Na ulasku u KT iz pravca Rakovice ima obrnuti trougao, na izlasku ponovo ima isti znak

evo fotografije izlaska iz KT na kojoj se vidi da put iz pravca Bubanj potoka ima prvenstvo prolaza

I onda dolazimo u sledecu situaciju - vozaci koji dolaza iz pravca Bubanj potoka ako idu prema Ibarskoj imaju prednost u odnosu na one koji su vec u KT, ali ako idu prema gradu ili zele da se vrate nazad nemaju prednost. Moja konstatacija je bila da nema logike da onaj ko je usao u KT mora da stane i da propusti nekoga ko u KT tek ima nameru da udje. Istao kao u bilo kojoj drugoj raskrsnici.
            Mozda ja na znam i mozda nisam ucio ZOBS. Ko ce se setiti sta je bilo pre 20-ako godina. Mozda sam vozacku nasao na ulici.
            www.paluba.info

Comment

• StevoTDI
              CBC Član
              • 14.12.2007
              • 68
              • Beograd

Taj drugi obrnuti trougao nema veze sa kruznim tokom, nego znaci da se vas put tek ukrsta sa putom sa prvenstvom prolaza. Odnodsno to je na ovoj slici ovaj desno put sto mota na most.

Comment

• stevak
                CBC Senator XXL
                • 31.05.2009
                • 1215
                • Zemun
                • Saab 9000 cs 2.0T

Izgleda da znakove na terenu postavlja neko ko se baš i ne razume.
                Kod mene u kraju su postavili znak stop na trasi kojom idu autobusi a prednost su dali sporednoj ulici koja vodi do 10-ak kuća. Posle par meseci promenili, valjda im neko javio.
                ex SAABotražitelj

Comment

• b_samardzic
                  CBC Senator XXL
                  • 02.04.2005
                  • 1557
                  • Smederevo

Originally posted by kuzmar View Post
                  Dakle evo fotografije. Na ulasku u KT iz pravca Rakovice ima obrnuti trougao, na izlasku ponovo ima isti znak

evo fotografije izlaska iz KT na kojoj se vidi da put iz pravca Bubanj potoka ima prvenstvo prolaza

I onda dolazimo u sledecu situaciju - vozaci koji dolaza iz pravca Bubanj potoka ako idu prema Ibarskoj imaju prednost u odnosu na one koji su vec u KT, ali ako idu prema gradu ili zele da se vrate nazad nemaju prednost. Moja konstatacija je bila da nema logike da onaj ko je usao u KT mora da stane i da propusti nekoga ko u KT tek ima nameru da udje. Istao kao u bilo kojoj drugoj raskrsnici.
                  Mozda ja na znam i mozda nisam ucio ZOBS. Ko ce se setiti sta je bilo pre 20-ako godina. Mozda sam vozacku nasao na ulici.

Vazenje znaka je tek iza njega. Tvoj auto krwetanjem ka mostu prolazi kroz 2 raskrsnice.

Prva raskrsnica je ova sa desne strane gde se ne vidi znak, tj ako ga nema znaci da moras da

propustis automobile koji ulaze u kruzni tok. Druga raskrsnica je posle ovog trougla i

nema veze sa kruznim tokom posto si se sa kruznog toka vec iskljucioi.

Jos jedna stvar po pravilu saobracaja ukoliko se putem krece vozilo i skrece ka mostu

vozac koji se iskljucuje sa kruznog toka je duzan da vozilo zaustavi na kruznom toku jer

bi zaustavljanjem ispred znaka blokirao prethodnu raskrsnicu sto je zakonom zabranjeno.

Licno mislim da je raskrsnica lose obelezena ali dok se ne promeni mora da se postuje.
                  Last edited by b_samardzic; 13.08.2015, 23:06.

Comment

• zoranbg
                    CBC Senator XXL
                    • 23.03.2005
                    • 4098
                    • Rooster's Hill , Beog
                    • Grande Punto 1.2

da upravo je tako.inace prolazim ovim kruznim tokom kad idem na posao i vracam se,i to je tako ko sto kaze b_samardzic. ali u praksi,ovi sto se penju na most iz pravca bubanj potoka,po nekoj navici ili utisku da tako treba,obicno propustaju ove iz kruznog toka sto idu na most.
                    e sad ima napusavanja vrlo cesto, jer je u sustini napravljeno tako da ovi koji dolazi iz pravca bubanj potoka imaju prednost i ako idu u kruzni tok ili na most svejedno. to je valjda i bila neka zamisao konstruktora ove raskrsnice.
                    inace mislim da su kruzni tokovi super stvar, jer ne zadrzavaju saobracaj semaforima kada nema guzve, usporavaju saobracaj ( zbog zakrivljenosti,ne moze da se proleti kao kroz raskrsnicu , mozda skuplji u startu ali trajno resenje bez odrzavanja i moze svuda jer ne treba struja )
                    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Heinz
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 1027
                      • Beograd, Voždovac
                      • Avensis 2.0 D4D

Obratite pažnju na Autokomandi, sad su svuda trouglovi (i iz smera od Karađorđevog parka).
                      Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• GM
                        CBC Član
                        • 01.04.2005
                        • 79
                        • Beograd
                        • Opel Astra, 1.6

Sada kada su iscrtali trake, vozaci nikako da skapiraju da prilikom izlaska iz kruznog toka moraju propustiti vozila koja su u desnoj traci a zadrzavaju pravac.

Comment

• nikaragva
                          CBC Senator XXL
                          • 03.06.2008
                          • 521
                          • B. Palanka
                          • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

A ti iz desne trake nikako da shvate da ne treba da kruže spoljnom trakom

Comment

• GM
                            CBC Član
                            • 01.04.2005
                            • 79
                            • Beograd
                            • Opel Astra, 1.6

Ne znam da li neko kruzi namerno, ali je izuzetno opasno ono sto radi 2/3 vozaca, da iz skroz leve (unutrasnje) trake seku i srednju i krajnju desnu traku prilikom izlaska iz kruznog toka misleci da imaju prvenstvo prolaza cak i kada neko nastavlja pravac iz tih traka.

Comment

• b_samardzic
                              CBC Senator XXL
                              • 02.04.2005
                              • 1557
                              • Smederevo

Kruzni tok je skup vise raskrsnica a ispred raskrsnice je nekad potrebno stati. Naravno da prelaskom iz jedne u drugu traku treba propustiti vozilo koje se krece u toj traci.

Comment

• nikaragva
                                CBC Senator XXL
                                • 03.06.2008
                                • 521
                                • B. Palanka
                                • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

Sve je to tačno.
                                Ali moje mišljenje je da je nekulturno kružiti spoljnom trakom dalje od prvog, drugog izlaza.

Comment

Working...
                                X