Pravila voznje u kruznom toku

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • b_samardzic
    CBC Senator XXL
    • 02.04.2005
    • 1557
    • Smederevo

Tacno talko a jesi li probao da objasnis nekome to? I jel neko od vas citao nove testove? Tamo pise sijaset gluposti al potpuno nekorisnih. Imas u svakom testu par pitanja kolika je visina novcane kazne ukoliko si napravio taj i taj prekrsaj. Pa onda pise da je visina novcane kazne razlicita ukoliko je neko povredjen. Al nije ista kazna ako su teske povrede u pitanju a druga novcana kazna je ako su lakse povrede u pitanju. A ako je u trenutku udesa ili prekrsaja bilo maloletnih osoba u autu opet se menjaju visine novcane kazne i sve to treba da naucis. Ja se samo pitam kako stranci voze kod nas a neznaju kolika je visina novcane kazne.

Comment

• Radan
      CBC Član
      • 21.09.2013
      • 79
      • Grocka
      • Reno Megan 1

Originally posted by nikaragva View Post
      Sve je to tačno.
      Ali moje mišljenje je da je nekulturno kružiti spoljnom trakom dalje od prvog, drugog izlaza.
      Slažem se,neko iz neznanja neko iz bezobrazluka jer "ko mi šta može".Pravila u kružnom toku kao i druga saobraćajna pravila uglavnom krše siledžije,(npr vladini službenici) koji imaju skuplja kola i kuma u MUP-u ili početnici.Početnici ipak izbegavaju kružne tokove i gužve....Ali dobro bitno je hladne glave sesti za volan,jer danas moraš više da paziš kako drugi voze nego kako voziš ti.Kružni tok je naravno napravljen da bi se ubrzao saobraćaj ali dobro nekad mora i da se malo zastane da razmisliš gde si krenuo
      Bolje jednom dvaput nego nijednom triput

Comment

• miligor
        CBC Početnik
        • 14.05.2013
        • 4
        • KI
        • Astra G

Da li se mora davati levi migavac prilikom ulaska u KT (sa jednom trakom)?

Comment

• BJL
          CBC Senator
          • 20.05.2013
          • 275
          • backa palanka
          • golf 3 1.8

Jos nisam video ulaz u kruzni tok da se ulazi ulevo jer se smer kretanja u kruznom toku odvija u suprotnom smeru kazaljke na satu i kako god da okrenes moras uci u njega u desno

Comment

• nikaragva
            CBC Senator XXL
            • 03.06.2008
            • 521
            • B. Palanka
            • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

Ne daje se migavac na ulazu, nego na izlazu.

Comment

• miligor
              CBC Početnik
              • 14.05.2013
              • 4
              • KI
              • Astra G

Gledaću da napravim snimak, ovde (Kikinda) se mogu videti vozila auto-škola sa kandidatima za volanom, kako upravo ovo rade - daju levi migavac prilikom ulaska u kružni tok. Naravno da pri tom ulaze u KT u desno.

Comment

• nikaragva
                CBC Senator XXL
                • 03.06.2008
                • 521
                • B. Palanka
                • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

Možda ako se prestrojavaju u unutrašnju traku.

Comment

• miligor
                  CBC Početnik
                  • 14.05.2013
                  • 4
                  • KI
                  • Astra G

Rekoh na početku - samo jedna traka, nema prestrojavanja...

Comment

• zoranbg
                    CBC Senator XXL
                    • 23.03.2005
                    • 4098
                    • Rooster's Hill , Beog
                    • Grande Punto 1.2

ne znaju da voze,eto.
                    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• miligor
                      CBC Početnik
                      • 14.05.2013
                      • 4
                      • KI
                      • Astra G

I instruktori ne znaju? Može li neko sa sigurnošću da mi kaže da u Zobs-u ne postoji član, propis, ili šta već, po kome se mora uključivati levi migavac prilikom ulaska u KT? Mislim, ako krenem da se raspravljam sa pandurom, hoću da budem siguran da sam 100% u pravu!

Comment

• YUgisa
                        CBC Senator XXL
                        • 05.06.2008
                        • 793
                        • Subotica
                        • Yugo 1.1 EFI

Toliko dobra i prosta stvar kao kruzni tok i kod nas apsolutno svaki scenario odigrava u njima Video sam apsolutno sve varijante sa zmigavcima i oduzimanjem prevenstva prolaza i to u proseku skoro se sve jednako primenjuje

A da instruktori ne znaju, ne bi bilo nista cudno, ja sam polagao za B, C i E u jednoj autoskoli i instruktor sa kojim sam polagao B i instruktor sa kojim sam polagao za C i E su na par stvari pricali razlicite stvari upravo oko tog izbacivanja zmigavaca Secam se i kad smo se raspravljali u porodici da li u kruznom toku vaze pravila desne strane ili po automatizmu ima pravo onaj ko je u kruznom toku, pa sam ja pitao u auto skoli i onda su raspravljali oko 15min
                        Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• zoranbg
                          CBC Senator XXL
                          • 23.03.2005
                          • 4098
                          • Rooster's Hill , Beog
                          • Grande Punto 1.2

" Vozač koji svojim vozilom ulazi u kružni tok mora da smanji brzinu kretanja, a po potrebi i da se zaustavi i da fazu uključivanja izvede bez izazivanja opasnosti ili smetnji drugim vozačima. Prilikom uključivanja vozila u kružni tok vozač nema obavezu uključivanja pokazivača pravca - migavca. "

daje se migavac kad izlazis, i kad menjas traku u kruznom toku.

@yugisa ako nema znaka STOP ili " trougao " ima prednost onaj ko ulazi u kruzni tok. vecina kruznih tokova daje ovim znacima prednost onima koji su vec u kruznom toku.ali ima kruznih tokova gde neke nemaju znak, tu ima prednost onaj koji ulazi u kruzni tok. tako zvano pravilo desne strane.
                          imam ja jedan takav kruzni tok kad dolazim na posao,u rakovici kod kasarne u knezevcu. neki imaju znak neki ne.
                          ali vec se ovde dosta ponavljamo,ima sve lepo napisano. pa kome nije jasno nek cita unazad.
                          Last edited by zoranbg; 18.12.2015, 11:15.
                          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Chubbs
                            Everybody lies
                            • 29.01.2006
                            • 5807
                            • Novi Sad
                            • Audi A6 1.8T

Click image for larger version

Name:	11082464_10153325030711840_8319970867596247204_n.jpg
Views:	1
Size:	31.4 KB
ID:	881912
                            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• YUgisa
                              CBC Senator XXL
                              • 05.06.2008
                              • 793
                              • Subotica
                              • Yugo 1.1 EFI

@zoranbg: To sam i ja tvrdio ali sestrin muz je tvrdio da postoji "onakav" propis
                              Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• kuzmar
                                Moderator
                                • 18.12.2009
                                • 783
                                • Lazarevac
                                • Pezo 207 1.6 HDI

www.paluba.info

Comment

Working...
                                X