Peugeot 307 -Nikola. S. (19) iz Niša poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče u 9.45 časova na putu Niška Banja - Jelašnica. Povrede opasne po život zadobili su Strahinja Stojanović (19) iz Kučeva i Igor Veličković (19) iz Niša, dok je Žarko Petrović (19) iz Niša zadobio teške povrede, ali je van životne opasnosti
1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.
2. Danas je Petak. To je dan kada se Beogradjani vracaju kuci.
3. Ima jedan grad, a pored je Beograd.
Zemunci Goran V. (27) i Anita K. (26) poginuli su juče oko 11 časova u automobilu marke „opel kalibra” užičkih registarskih tablica koji je podleteo pod autobus Gradskog saobraćajnog preduzeća na liniji 79 na autoputu Beograd-Niš, kod isključenja za Šumice.
1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.
Ne znam, nasao sam kada sam video i ovaj peugeota 307...
No, u medjuvremenu se desila jos dva:
Užice – Juče su dve žene stradale na magistrali između Požege i Užica kod mesta zvanog Šengolj. U smrskanoj „ladi” poginule su Nada Đurić(49) iz Požege i Gordana Kolarević(47) iz požeškog sela Bakionica.
„Ladu” registracije UE 601-17 vozio je Miodrag Radovanović iz Šengolja, na putu od Požege ka Sevojnu. On, NadaĐurić, Gordana Kolarević i još jedna putnica u tom vozilu, Danka Živanović, radili su u dvema valjaonicama, pa su rano ujutru krenuli zajedno na posao. Iznenada, na pravom delu puta gde se obično brzo vozi, „lada” je iz još nerazjašnjenih razloga naglo skrenula udesno, pa udarila u metalnu ogradu kraj magistrale, a zatim se zaustavila na obližnjoj strmini.
Od siline udara, ivica ograde se podigla, zarila u prednji deo automobila, probila ga i u kabini nanela smrtonosne povrede i Gordani Kolarević, koja je sedela na mestu suvozača, i Nadi Đurićkoja je sedela iza nje.
i drugi:
Irig – U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče ujutru u Irigu, kada je šleper uleteo u jednu kuću, poginule su dve osobe. Na mestu nesreće stradao je Đorđe Grubješić, putnik u kamionu, dok je vozač šlepera Marko Grubješić (18), u teškom stanju hitno prebačen u Klinički centar u Novom Sadu, gde je uprkos nastojanju lekara da ga spasu, podlegao povredama.
Marko Grubješić je, vozeći kamion sa prikolicom natovaren veštačkim đubrivom, izgubio kontrolu nad vozilom pri ulasku u Irig, na velikoj nizbrdici, pa se pretpostavlja da su mu otkazale kočnice. Pokušao je da izbegne da udari u dva kamiona ispred sebe, ali je u međuvremenu očigledno potpuno izgubio kontrolu nad kamionom koji je jurio niz ulicu velikom brzinom. Zaustavio se tek kada je udario u zid kuće i uleteo u stan Branke Đokanović.
Peugeot 307 -Nikola. S. (19) iz Niša poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče u 9.45 časova na putu Niška Banja - Jelašnica
Na kraju tog puta je poznato izlestiste na Suvoj planini. Put je na pocetku ravan i dobar u duzini od oko 4-5km, posle krece planina.
E sad kad se vracaju sa planine, po pravilu su svi pijani, pa kad naidju na taj ravan deo pred sam grad, raspale 200 km/h.
Za 1.maj sam morao da idem 2 puta tuda, da prevezem 2 ture ljudi sa planine. Kad sam se vracao na gore, bio sam sam u svojoj traci a u susednoj krcato. Svi voze 100, a jedan pacijent usao u preticanje i nema gde da se uglavi , a verovatno nema ni nameru. Onda je usledila igra zivaca - ko ce pre da popusti , ja ili on. Na kraju sam potpuno stao, ali on nije!!
Onda sam brzo usao u njivu nadesno i tu stao. Posle 2-3 sec je pored mene proleteo IDIOT.
Inace na tom putu se voze i one freze i traktori, biciklisti.
Poenta je : Ako vozite vikendom tim putem - otvorite cetvore oci !!!
Originally posted by Valent Vudriga
ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.
Deki razumem te u potpunosti na sta mislis. Meni se to vise puta desilo na Ibarskoj,kao i ti bukvalno sam se sklanjao i zaustavljao na travi pored puta da bi lik prosao!!! NE znam sta je takvim ljudima u glavi?! Sto je jos gore svaki put mi se to desavalo na ravnim preglednim deonicama gde se bukvalno gledamo po par sekundi. Jednom sa na zrenjaninskom putu bezao u njivu jer je lik preticao kolonu u krivini... Zar ne brinu za sebe?
Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem
Cuo sam od dobrog ortaka da je neka buda-letina, pre neki dan, nocu, menjala tocak na auto-putu kod Autokomande i to skroz u levoj, brzoj traci tj. traci za preticanje!
Kaze mi ortak, baja mrtav ladan sa nekim mercedesom stao skroz u levo, 10m pre stavio onaj crveni trougao i menja zadnji desni tocak.Sto je najbolje, mogao je, kada mu je vec pukla guma, lagano da se zaustavi u zaustavnoj traci, skroz desno.
Boze kakvih degenerika ima da je to strasno.
Gledao sam sinoc na nacionalnoj geografiji neke scene sudara pri ogromnim brzinama na nemackom autobanu i sablaznuo se - tu ne pomaze nikakva poznata pasivna ili aktivna zastita sto znaci da ako izgubis kontrolu nad autom ode i zivot bez obzira u cemu se vozis.. ipak to je, statisticki, jedan od najsigurnijih puteva na svetu zasta je pored tehnologije gradnje velikim delom zasluzan visemesecni edukativni program vozaca u kombinaciji sa prakticnim delom gde instruktor bukvalno uci polaznike kako da se nose sa 200km/h i vise.
Sa druge strane kod nas je sveprisutan manjak edukacije i samosvesti kod pojedinaca pa jos u kombinaciji sa alkoholom ili nekom drugom drogom dobija se efekat bombe na putu cije dugme drzi destruktivni/neprilagodjeni mutant iz nekih davno proslih vremena.
Niko nije siguran u saobracaju - cak i oni koji treba da budu primer gaze ljude nicim izazvano usled prebrze voznje(recimo u Zajecaru je prosle godine stradalo dete tako sto ga je napaljeni pandur na duznosti obrisao sluzbenim autom sa preko 100km/h gde je ogranicenje 50, naravno nije bio pod rotacijom a i da jeste sve je jedno). Naravno da se provukao(sto se tice suda) a i mnogi civili se provuku manje zbog neefikasnosti sudstva a vise zbog sveprisutne korupcije pa to onda ohrabri te iste a i druge labilne vozace da ce se izvuci iz bilo cega bez posledica. Naravno ima i onih opasnijih kamikaza koji su dovoljno tupi da ih bas briga za posledice.
Comment