PEUGEOT 406 - kupovina

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • maniac
    CBC Član
    • 07.04.2006
    • 91
    • NBG

Reci cu jos ovo i da ne idem vise u off,jer tema je kupovina..
    Euro 3 motori su niskofrikcioni,kao takvi nemaju elemente (karike ) kao isti ti prethodne generacije,narvno ne odnosi se samo ne pezo vozila. Imaju tendeciju ka vecoj potrosnji i zbog duplo veceg broja ventila a samim tim i gumica ili teflona.
    Zato neke 406 ne trose ulje pri normalnim uslovima eksplatacije jer su euro 2,kao i moj prethodni auto vento 1.8 koji sa 300K na 5 K ne potrosi ni 2-3mm sa meraca.
    Zato potrosnja kod novijih motora nije nista neoubicajeno,samo treba redovno kontrolisati nivo ,pogotovu posle doze voznje autoputem pri vecem opterecenju,eto.
    http://www.youtube.com/watch?v=edLnXzAwHVc

Comment

• blackwolf
      CBC Veteran
      • 22.04.2008
      • 152
      • Beograd

Pa, Kure , tu aroganciju ostavi za neko drugo mesto. Ako si se mozda nasao pogodjenim, nije mi bila namera niti da te kojim slucajem ismevam.
      I ja sam kao i Malivuk bio iznenadjen jer do sada zaista nisam cuo da 406 benz. trosi toliko ulja. Znam nekoliko ljudi koji voze pomenuti auto i to nisam cuo.
      Sto se tice potrosnje. Ako moj 1.8 16v trosi izmedju 10 i 11l malo vise trosi 2.0 , zavisi sve od noge na gasu ( naravno po gradu), a kad upadnes u kolaps koji je cesto tu nema racunice

Comment

• blackwolf
        CBC Veteran
        • 22.04.2008
        • 152
        • Beograd

Malivuce, sta ti je rekao svajcarac?

Comment

• CikaKure
          CBC Senator XXL
          • 14.08.2005
          • 668
          • Beograd

Malivuk se javlja, bugari se ucutali, a crni vuk se javio i evo, vec me proglasava arogantnim, bez da je video onog smajlica sto se kezi u mojim postovima - bas ovakvog

Jeste tema kupovina pezoa 406, al moram delimicno u offtopic, obzirom na price o potrosnji ulja.
          Sluzbeni A6, kupljen nov, stvarnih 160k km, V6 2.4 benzinac - trosi ulje, na 1000km vec se uocava nizi nivo ulja, pogotovo ako se ide na neki duzi i brzi put (recimo do Beca i nazad, uz stiskanje pedale gasa na autoputu).
          Sluzbeni SuperB, kupljen nov ove godine, par hiljada km presao, V6 2.8 benzinac - trosi ulje, i to ohoho vise od 1l/5.000km.

Comment

• blackwolf
            CBC Veteran
            • 22.04.2008
            • 152
            • Beograd

Pa jesi arogantan, i to je odlika ljudi...

Ti sad pricas o Audiju o drugim markama automobila. Naravno da ima motora koji trose ulje i to se zna. Za Alfu je to normalno, bar mi je to rekao cove koji duze vremena vozi samo Alfu. Ali 406 benz. zaista ne bi trebalo da trosi ulje, bar ne 1.8 16v, a mislim da nebi trebalo ni 2.0.

Comment

• malivuk406
              CBC Senator XXL
              • 04.04.2007
              • 490
              • Nbg

pa nije mi nista rekao jer ne prodaje on auto...
              jbg, ja necu da cernjam auto po gradu jer od njega zivim, i ne isplati mi se, ali cesto idem na puteve i tu nikad ne vozim ospod 160-170, i ne trosi ulje...
              promenio sam fitere i ulje pre 5 dana (i dalje je bilo zuto) i posle toga isao za Zg. preko 800 km auto-puta, nisam spustao ispod 150, ulje nije mrdnulo.
              sto se tice benzinaca necu nista da pricam jer ne znam...

ne kapiram samo, sta se ja javljam?

Comment

• blackwolf
                CBC Veteran
                • 22.04.2008
                • 152
                • Beograd

Onaj crni 406 ti se nije javljao?

Comment

• CikaKure
                  CBC Senator XXL
                  • 14.08.2005
                  • 668
                  • Beograd

Evo ga opet... Covece, ti me ni ne poznajes, a lepis mi takve epitete.

Ajd spusti loptu malo na zemlju, probaj da razumes salu i neobavezan karakter razgovora ovde. Sad jos kad vidis moj predlog da uradimo jedan dopis za Verano u drugoj temi, nemoj molim te da se onesvestis samo

Comment

• malivuk406
                    CBC Senator XXL
                    • 04.04.2007
                    • 490
                    • Nbg

to kazes Blackwolf-u?

nije se javljao, rekao je da ce tek krajem meseca za Bg. verovatno.

Comment

• bugarin
                      CBC Član
                      • 04.06.2008
                      • 75
                      • Pozarevac

Mishkom od mene nemas tezu nogu i tu pricu da hdi trosi ulje kad se brzo vozi ostavi za nekog drugog,sa njima imam licno iskustvo.Moj auto ima stvarnih 120000 i nema price o potrosnji ulja,ako hoces uvericu te licno jer ja na auto put ne vozim ispod 160 pa sve do maksimuma.Ako potrosi i gram ulja ide na prodaju.

Comment

• blackwolf
                        CBC Veteran
                        • 22.04.2008
                        • 152
                        • Beograd

Kure, `ajde da zakopamo sekire. Saljem ti lulu mira , i da se bacimo svi na posao u vezi Verana

Comment

• Mitosaurus
                          CBC Početnik
                          • 13.06.2008
                          • 6
                          • Beograd

Ja sam uzeo 406hdi 90ks pre dva meseca, presao je 193k od toga sam ja presao 4000. Nije kap ulja potrosio, zamenio sam mu korpu ilamelu i vrlo sam zadovoljan sa njim. po gradu trosi oko 7,5, na auto putu pri brzinama oko 140-150 5,5-5,8 stvarno sam prezadovoljan.
                          Ima jedna stvar koja me nervira a to je prekidac sa leve strane volana( pored koturica za nagib svetla) na kome je nacrtan auto i strelica u levo. Kad ga pritisnem upali se zuta lampica na njemu. CEMU TO SLUZI????
                          JEL HOCE NEKO DA MI ODGOVORI ILI NEMATE NI VI POJMA?

Comment

• malivuk406
                            CBC Senator XXL
                            • 04.04.2007
                            • 490
                            • Nbg

to je nesto dodatno ugradjivano, ja tu nemam nista...
                            aj stavi sliku..

Comment

• Milan.87
                              CBC Član
                              • 18.05.2008
                              • 76
                              • N.Beograd

stvarno nemam pojima, Ja takvo dugme nemam.
                              Stavi sliku pa mozda protumacimo

Comment

• Mitosaurus
                                CBC Početnik
                                • 13.06.2008
                                • 6
                                • Beograd

Jok brate. Originalno je i na uputstvu koje je na Holandskom, cini mi se da sluzi da se iskljuce sistemi protiv proklizavanja, al nisam siguran. Ne znam Holandski Nije na volanu nego sa leve strane kod tockica za podesavanje nagiba svetla iznad kutije sa osiguracima. Auto je 2001 godiste i ne mogu da nadjem uputstvo(sva su od 2002 pa na dalje)

Comment

Working...
                                X