Logan - dan pred kupovinu

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Heinz
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 1027
    • Beograd, Voždovac
    • Avensis 2.0 D4D

Da li je izvodljivo otići u Rumuniju i pazariti Logana? Video sam na onom Dacia Club forumu da ljudi iz raznih krajeva Evrope imaju takve ideje.
    Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• gordi014
      Moderator
      • 02.10.2004
      • 1049
      • Valjevo, Srbija
      • PEUGEOT 206 XS 1.6

Evo još nekih iskustava:

Citat:

"Da, Logan mi eto curi na sve strane kad i manji pljusak padne, trosi vec ulje na 1500 predjenih kilometar, vrata lupam nogama kako bi ih zatvorio, sve od elektronike crkava, ne postize 100km/h za 8s.......
      ....ma dajte ne preterujte. Sve cuo sam, eto kazu.......
      Solenza i Logan se ne mogu nikako porediti. Solenza je totalno rumunski proizvod u smislu projektovanja u koji je nakon Renaul-ovog ulazka u grupu sa Daciom samo ubacen reno motor. Logan je kompletno projektovan u istom cnetru kod Pariza gde se projektuju Laguna, Klio, Modus. Ceo taj gotov projekat je gospodi rumunima prenesen, izgradjena nova fabrika samo za ovaj model. 500-600 mil eur
      Da ne duzim oni koji "pljuju" na Reno, Daciu i Logana neka pogledaju malo konkretne podatke zbog cega je postignuta ta cena Logana.
      11.500 koliko bi kostao sa carinom i nije malo zar ne, ako hocete da poredite samo cenu. Za nase uslove je i 7.000 eur mnogo.

Nego da ne bude opet prica, kupio sam logana 1,4 laureat pack. I ja sam sasvim zadovoljan sa automobilom. Sitnih nedostataka ima recimo kao sto je nesrecno reseno otvaranje gepeka etc....ali kome bre to smeta uopste u svakodnevnoj upotrebi da ne kupi za 9000eur takav automobil. Mozda onima koji su navikli na mercedes, volvo, bmw....ali oni nisu ni ciljna grupa za model Logan. Zar ne!?
      A i svi ti skupi automobili evo vidimo idu na silne vanredne servise, zamene zbog potencijalnih kvarova, greske.......

A sto se tice potrosnje evo sa motorom 1,4 i ukljucenom klimom pre neki dan sam bio do NS-a. Otvoren put+ gradska voznnja. Presao sam 259km i u trenutku kad sam gasio automobil kompjuter je pokazao potrosenih ravno 14,0l. PA eto toliko o potrosnji.
      A sto se tice lenjosti ovo i nije automobil za neko jurcanje i mogu priznati da pod ukljucenom klimom kod startovanja moze osetiti nedostatak snage, ali opet govorim za veliku vecinu vozaca koji ne jurcaju kao da su Shumaheri ovaj motor je sasvim dovoljan.

A sto se tice dizel motora bice ga od jeseni, 1,6 dizelas sa 115 konja, i kostace 1.500 eur vise."

Comment

• bakara
        CBC Senator XXL
        • 29.01.2005
        • 977
        • nBGd

Cekajte..nisam znao da je logan dizajniran u francuskoj meni ne izgleda tako, vise mi lici kao da su ga dizajnirali rumuni (bez uvrede)
        pozdrav

Comment

• BRABUS
          CBC Senator XXL
          • 15.10.2004
          • 2399
          • London

Originally posted by Heinz
          Da li je izvodljivo otići u Rumuniju i pazariti Logana? Video sam na onom Dacia Club forumu da ljudi iz raznih krajeva Evrope imaju takve ideje.
          Evo ti cene u Rumuniji....cene kod nas neznam, al bih rekao da su u tom rangu. Preuzeto sa www.dacia.ro. Pretpostavljam da je uracunat PDV rumunski

Ambiance 1.4 MPI 5980 Evra
          Preference 1.4 MPI 6680
          Preference 1.6 MPI 7080
          Laureate 1.4 MPI 7380
          Laureate 1.6 MPI 7780
          Ambition 1.6 MPI 8450

Comment

• Alexandar
            CBC Član
            • 14.06.2005
            • 68
            • Futog, Vojvodina

Da li ovaj Ambiance odgovara našem Laureat Pack nivou opreme?
            Panonski Mornar
            ALMERA 1.5S Tekna

Comment

• TETAK
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 3034
              • Čačak, Srbija

Reno je kroz projekat "Logan" pokazao da potpuno shvata potrebe i situaciju u zemljama istočne Evrope i još koje gde, tako da je proizveden pravi narodni auto, što je uvek dobra tržišna orjentacija!Neki(koji su ovu filozofiju postavili) to polako zaboravljaju i to će naravno platiti....
              Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• jaksa
                CBC Senator XXL
                • 23.10.2004
                • 701
                • Novi Beograd, SC

Alexandar verovatno misli na Ambition opremu?

Comment

• Heinz
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 1027
                  • Beograd, Voždovac
                  • Avensis 2.0 D4D

Originally posted by TETAK
                  Reno je kroz projekat "Logan" pokazao da potpuno shvata potrebe i situaciju u zemljama istočne Evrope i još koje gde, tako da je proizveden pravi narodni auto, što je uvek dobra tržišna orjentacija!Neki(koji su ovu filozofiju postavili) to polako zaboravljaju i to će naravno platiti....

FIAT je isto to imao sa modelom Palio, samo što smo mi bili daleko od svega i od sveta u to vreme. Pravio se kojekude po svetu, prodavao po tržištima kao što je naše, imao prostu konstrukciju i bio jako robustan.
                  Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• sw.brick
                    CBC Senator XXL
                    • 09.10.2004
                    • 8141
                    • Beograd, barajevo-zemun
                    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Cekajte..nisam znao da je logan dizajniran u francuskoj meni ne izgleda tako, vise mi lici kao da su ga dizajnirali rumuni (bez uvrede)
                    Reno je jos uvek u Francuskoj, i cak stavise drzavna frima nesto kao nasa Zastava u KG- malo automobili, malo kamioni, malo oruzje, malo...pa dobro nesto moze da ostane tajna

i meni (bez uvrede) dizajn Renoa lici kao da su ga dizajnirali neki iz treceg sveta koji prvu saznaju sta je to uopste auta- tu mislim na Megane sadasnji, Vel Satis, pa Espace, pa Thalia, Clio sa onim velikim vim farovima koji su kao razliveni, ranije onaj Twingo....

jedino mi se Laguna cini da je u pitanju auto koji je namenjen nekoj upotrebnoj vrednosti a ne dizajn radi dizajna po svaku cenu.

Renoi mi deluju tako staromodno
                    volvo
                    945 SE turbo lpg
                    344 GL lpg

Comment

• Wiz
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 3104
                      • Nish

A sto se tice potrosnje evo sa motorom 1,4 i ukljucenom klimom pre neki dan sam bio do NS-a. Otvoren put+ gradska voznnja. Presao sam 259km i u trenutku kad sam gasio automobil kompjuter je pokazao potrosenih ravno 14,0l
                      5.4 prosek malo ga pretera ovaj lik,pa nije to dizel

Comment

• BRABUS
                        CBC Senator XXL
                        • 15.10.2004
                        • 2399
                        • London

Jos i sa klimom i gradska voznja....i ja mislim da je preterao

Comment

• @lix
                          CBC Senator XXL
                          • 17.12.2004
                          • 875
                          • Panchevo, Serbia; Moscow, Russia

Mozda i kompjuter ne radi kako treba
                          Što više za što manje

Comment

• sizif
                            CBC Član
                            • 08.06.2005
                            • 14
                            • N44.80779 E020.45737

Originally posted by BRABUS
                            Jos i sa klimom i gradska voznja....i ja mislim da je preterao
                            Mada na otvorenom putu (put za NS), lagana vožnja oko 90kmh, bez naglih promena brzine, možda je i moguće?

Hoću samo da kažem da zavisi i od stila vožnje, ja sam recimo sa kolegom delio jedan novi Ford Windstar, vozili smo ga samo nas dvojica, i uvek i bez razlike njemu je trošio prosečno oko 16l a meni opet uvek oko 12. Naravno, on vozi ekstremno agresivno, a to se kod automatika itekako naplaćuje...

Comment

• Wiz
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 3104
                              • Nish

Mada na otvorenom putu (put za NS), lagana vožnja oko 90kmh
                              Tako je moguce ali u gradskoj voznji nikako sem ako nije vozio 10km po gradu,a ovo ostalo sve na otvorenom 70-90km

Comment

• bakara
                                CBC Senator XXL
                                • 29.01.2005
                                • 977
                                • nBGd

Originally posted by brick

i meni (bez uvrede) dizajn Renoa lici kao da su ga dizajnirali neki iz treceg sveta koji prvu saznaju sta je to uopste auta- tu mislim na Megane sadasnji, Vel Satis, pa Espace, pa Thalia, Clio sa onim velikim vim farovima koji su kao razliveni, ranije onaj Twingo....

jedino mi se Laguna cini da je u pitanju auto koji je namenjen nekoj upotrebnoj vrednosti a ne dizajn radi dizajna po svaku cenu.

Renoi mi deluju tako staromodno
                                Ma meni je dizajn Renoa super, ali dacia ni najmanje ne lici na bilo koji Reno, ljudi koji kupuju reno kupuju izmedju ostalog bas zbog tog avangardnog i neobicnog dizajna...gde je tu dacia?
                                solenca mi je licila ne neki reno pre 30tak godina, logan takodje lici na neki model pre 20tak godina...verovatno ce naredni model biti nekog savremenijeg dizajna...
                                A o unutrasnjosti...sta reci? Grozno...I nije u opste tacno da je prostrana...spolja izgleda veca nego sto je unutra...
                                pozdrav

Comment

Working...
                                X