Brava sada funkcionise, i meni su posavetovali tog bravara u 22 oktobru u Zemunu pa cu ovih dana poci do njega da on to sredi.
Inace WD je odradio svoje posle vise spricanja, ocigledno je prljavstina jer mi na kljucu ostaje crni trag
Inace skripanje nisam resio na zalost, mada je sada dosta manje, Dragan kaze da je od guma na casama od bombi ali da se zbog toga ne isplati da se menjaju case sem ako ne nadje iste negde po nekim bagatelnim cenama.
Inace promenio sam silen blokove prednje viljuske i to je dalo izvesnog rezultata tako da se to skripanje sada starno oseca samo iznad casa na kojima su bombe.
P.S.Koliko je problematicno skidanje i podmazivanje kontakt brave?
Nije Nikakav problem dok god radi. Skines Plastiku oko volana, odsrafis jedan srafcic i okrenes kljuc (ima tacan polozaj) i izvadis bravu...
Kad je izvadis uradis isto sto i sada samo temeljnije
Ups sad videh ne ne ne. Sto se tice tvog skripanja idi na sajt BX odrzavanje i uradi sam.
Tamo ti je direktno opisano sta da radis da nemas skripanje.
Sta bih ja uradio: Podigni auto na najvisi stepen. Pomeri zastitnu plastiku sa amotizera. Videces klip od amortizera. Uzmi malo LHM-a na ruku i namazi klip. Odradi gimnastiku nekih 15 minuta i to bi trebalo da ti resi problem skripanja....
P.S.
Nisam mislio na skelkove kod gimnastike nego sa BX-om ides gore pa dole pa gore....
Naravno i na XM-u. Dobro je sto se pokrene prljavstina i vecim protokom LHM-a dospe u posudu gde je zadrzi filter. Istovremeno se i amortizeri malo razrade.
Jesi, zastitne gume se vide i kad nije na najvisem nivou ali u toj poziciji je mnogo laksi pristup.
Okreni tockove do kraja u jednu i u drugu stranu da bi imao vise prostora.
Na sajtu pise da moze da se koristi LHM ili neko prodiruce ulje (recimo WD).
Uspeo sam poprilicno lako to da uradim i uz malo "fiskulture" efekat je vidljiv tj cujan
Videcu jos malo dok ulje "uhvati" sve delove ali za sada je prvi utisak povoljan.
Samo treba posle lepo vratiti gume da se ne bi lepila prasina.
Sta reci...Djuka hvala jos jednom!!!
Druze moram da te malko i razocaram. Skripanje ces ukloniti lako ali efekat nece biti dugotrajan. Naravno posle mozes opet da namazes i tako u krug. Ja sam uspeo da postignem nesto duzi efekat upotrebom castrol masti...
P.S.
Tecnost za ciscenje sistema trebalo bi da dobijem krajem avgusta.
Radite gimnastiku redovno...
nesto hydrauri... tako se zove i kosta oko 7E litar. E sad to sam ugovorio sa drugaricom koja dolazi iz francuske.
Lakse bi bilo da sam dogovorio litar parfema
Comment