ALFA ROMEO 75 - Rising Of The Legend!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Nigy
    CBC Senator XXL
    • 13.04.2006
    • 921
    • BGD

Da gi bem.
    Evo sta ja iskopah link1 link2 a kod kuce sam nasao jos neke sajtove za cipovanje tih motora, gde se snaga slaze sa ovom...
    Evo i za Themu link1 link2...
    A u 155 mislim da nije isao 8V motor...

Originally posted by Jovana
    Samo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)

Comment

• superfly tnt
      CBC Senator XXL
      • 29.05.2006
      • 609
      • Zagreb

isao je u 164 . u ono vrijeme je bilo opasno imat previse konja na fwd , otud mana snaga. integrale je bio jaci. u sustini su to isti motori
      TS power - yebale vas bošpumpe hidrošpaneri remeni i klackalice
      nova stranica

Comment

• kilson
        Moderator
        • 09.10.2004
        • 3216
        • NoviBGD
        • AR 75 GT

U 155 nikad nije ishao 8v TB, samo u 164-ku.
        164-kin redni 4 TB nema balansere (90% siguran), dok Fiat ima... Njen menadzment za paljenje i ubrizgavanje je katastrofa (kao i u 75T). Odmah trazhi Marelli od Dedre za varijantu bez zlotokomera. Dora zna shifru kompa, a cena je oko 100 eur.

Predpostavljam da ce ti neko predlozhiti da ostavish skrnavi Bosch jer, Boze moj, Marelli je pakovan u Fiat.
        Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• Nigy
          CBC Senator XXL
          • 13.04.2006
          • 921
          • BGD

Kako god, 2.0T 8V nije nesto zaostajao za 2.0T V6 po performansama, a trebalo bi da moze vise da mu se dize snaga.

Sto se tice Turba na TS, to nije, niti ce doci u obzir. Vec imam jednu turbinu na bloku sa hilznama, i od mene dosta.

Prvobitna ideja je bila da se ubaci V6 TB u sektasicu, cak je i bocnut viljuskom jedna motor, ali se nije otvorila kombinacija, taj motor je prakticno unisten, a ovaj je dosao kao porucen. A posle ikustva sa hilznama na 1.8, ne bih danas ni odabrao V6...

Sto se ECU-a tice, u zavisnosti od finansija, mozda tu upadne i nesto mnogo savremenije.
          A predrasuda o italijanskoj elektronici i nemam preterano.

Samo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)

Comment

• Sasha
            CBC Senator XXL
            • 04.10.2004
            • 4126
            • Novi Sad

Nije losa ideja, samo bez 1.6 menjaca, suvise je kratak. Menjac iz ts, ako budes imao kesa vems, druga turbina i to bi bilo to
            www.arcs.org.rs/forum

Comment

• Nigy
              CBC Senator XXL
              • 13.04.2006
              • 921
              • BGD

I pored matematike da bi na taj motor bilo besmisleno staviti menjac iz 1.6, nije iskljuceno da cu provo njega isprobati, posto je isti vec na makini.
              A vems je zelja br. 1.

Comment

• 230
                CBC Senator XXL
                • 02.04.2007
                • 775
                • Semberija

A kako planiraš da povežeš menjač i diferencijal sa FWD motorom?
                155+75=230
                VIVA LA VITA!!!

Comment

• Nigy
                  CBC Senator XXL
                  • 13.04.2006
                  • 921
                  • BGD

Presidente je vec prepravljao kardan (link) za FWD motor koji je postavljen da pogoni RWD, tako da to ne bi trebalo da predstavlja problem.

Comment

• 230
                    CBC Senator XXL
                    • 02.04.2007
                    • 775
                    • Semberija

Sorry, potpuno sam zaboravio na to...
                    155+75=230
                    VIVA LA VITA!!!

Comment

• kankkunen
                      CBC Član
                      • 15.06.2005
                      • 69
                      • Beograd

Originally posted by TOKYO
                      Ako se secas NS skupa??,do sto sam te uzeo sa kankunenovim autom koji je isao kao traktor u poredjenju sa ispravnim v6 agregatom!
                      Prošli petak sam ti rekao šta je bio problem u NSu...
                      FIRE STARTER

Comment

• Nigy
                        CBC Senator XXL
                        • 13.04.2006
                        • 921
                        • BGD

Kad vec pominjete NS...
                        Dobio me je za onoliko koliko sam ja dobio prethodna dva puta, i to posto je Aleksin bata seo kod mene.
                        A i svi moji startovi taj dan (a nisam ni hteo da izadjem na crtu) su bili smesni - 5000rpm i otpustanje kvacila sa ogromnim spinom. Razlog za to je bio potencijalna prodaja makine, pa nisam hteo da rizikujem i spalim lamelu.

A na prozivke da nije mogla da postigne 7.6 do 100 cu odgovoriti kada sredim TS.

Comment

• Friš75turbo
                          CBC Senator XXL
                          • 22.06.2005
                          • 545
                          • Novi Sad

Drugari, poenta je da svako bude zadovoljan sopstvenim vozilom, pa kakve god da su mu performanse...
                          Ako se ikada organizuje negde neki Alfa 75 Cup, pa svi sednu u identična vozila, onda može da se raspravlja, ovako je sve besmisleno.

P.S.-SLUŠAJTE PERO DEFFORMERO I UŽIVAJTE ! ! ! !
                          http://www.myspace.com/perodefformeroklan

Comment

• Gruja
                            CBC Senator XXL
                            • 09.02.2006
                            • 614
                            • Bgd
                            • Alfa 75 TS

Jes' pa da shvatimo da i pored svilenog odela, kajle i braon kravate zavoleti me nece, s moje crne sektasice ona svoj pogled skrece...

Nego, kocnice....
                            Nesto se razmisljam o poboljsanjima, za pocetak o diskovima...

Gledam katalog Bremba sto je dekideki ostavio o smorio sam se kao bubica... BremboMax nema za sektomobil....

Sta je drugo na njihovom nivou a da ima za nas???

Koliko se secam i M-power je gledao u katalogu kod njega za Ate, i oni imaju obicne diskove, bez 'rezbarija', ali ja bi nesto jace....
                            Transaxle u krvi...

"ne mozu oni da nam oduzmu kol'ko mi moz' da namocamo..." - Pretty Diana

Comment

• kilson
                              Moderator
                              • 09.10.2004
                              • 3216
                              • NoviBGD
                              • AR 75 GT

Dve identichne 75-ice... To postoji u paralelnom univerzumu (od prilike).
                              Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• TOKYO
                                CBC Senator XXL
                                • 17.07.2006
                                • 1696
                                • Beograd- NBGD

Originally posted by kankkunen
                                Originally posted by TOKYO
                                Ako se secas NS skupa??,do sto sam te uzeo sa kankunenovim autom koji je isao kao traktor u poredjenju sa ispravnim v6 agregatom!
                                Prošli petak sam ti rekao šta je bio problem u NSu...
                                Znam ja sta je bio problem,opusti se

Ali Nigy izgleda da ne kapira tih 7,6s ,ja sam samo naveo kao reper kako mu ide auto,jel daj boze da je tvoj tada isao i 8,6 a kamo li 7,6!

To jest moja 75, kada je bila u top stanju posle servisa dizni filtera paljenja i svega ,sve sumnjam da je isla 7,6 a pritom sam imao priliku da probam Nigy-jev auto i mogu samo da se nasmejem za tih 7,6 ili koliko vec??

Mogu da dodam jos jedan podatak,vozio sam i Milosevu 155,koja fabricki ide 8,nesto,i Milos bi ga uzeo bez ikakve muke,ZATO LJUDI DAJ DA SE NE LAZEMO!

A sta reci za jednu pricicu koju sam pricao stotinu puta u garaazi, koliko je Aleksin auto mogao da ima u poredjenju sa Nigiyevim kad ga je dobio stock hebeni GSI 16v????

Bice da Nigi sa TS om ima 7,5
                                Aleksa sa 3.0 TS 6,5
                                i hebeni GSI 6.0

Znaci smeh
                                MY ex RWD Alfa
                                Drift & Donuts & Track

Comment

Working...
                                X