ALFA ROMEO 75 - Rising Of The Legend!
Collapse
X
-
isao je u 164 . u ono vrijeme je bilo opasno imat previse konja na fwd , otud mana snaga. integrale je bio jaci. u sustini su to isti motoriTS power - yebale vas bošpumpe hidrošpaneri remeni i klackalice
nova stranica
Comment
-
-
U 155 nikad nije ishao 8v TB, samo u 164-ku.
164-kin redni 4 TB nema balansere (90% siguran), dok Fiat ima... Njen menadzment za paljenje i ubrizgavanje je katastrofa (kao i u 75T). Odmah trazhi Marelli od Dedre za varijantu bez zlotokomera. Dora zna shifru kompa, a cena je oko 100 eur.
Predpostavljam da ce ti neko predlozhiti da ostavish skrnavi Bosch jer, Boze moj, Marelli je pakovan u Fiat.
Comment
-
-
Kako god, 2.0T 8V nije nesto zaostajao za 2.0T V6 po performansama, a trebalo bi da moze vise da mu se dize snaga.
Sto se tice Turba na TS, to nije, niti ce doci u obzir. Vec imam jednu turbinu na bloku sa hilznama, i od mene dosta.
Prvobitna ideja je bila da se ubaci V6 TB u sektasicu, cak je i bocnut viljuskom jedna motor, ali se nije otvorila kombinacija, taj motor je prakticno unisten, a ovaj je dosao kao porucen. A posle ikustva sa hilznama na 1.8, ne bih danas ni odabrao V6...
Sto se ECU-a tice, u zavisnosti od finansija, mozda tu upadne i nesto mnogo savremenije.
A predrasuda o italijanskoj elektronici i nemam preterano.
Originally posted by JovanaSamo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)
Comment
-
-
Nije losa ideja, samo bez 1.6 menjaca, suvise je kratak. Menjac iz ts, ako budes imao kesa vems, druga turbina i to bi bilo to
Comment
-
-
I pored matematike da bi na taj motor bilo besmisleno staviti menjac iz 1.6, nije iskljuceno da cu provo njega isprobati, posto je isti vec na makini.
A vems je zelja br. 1.
Originally posted by JovanaSamo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)
Comment
-
-
-
Kad vec pominjete NS...
Dobio me je za onoliko koliko sam ja dobio prethodna dva puta, i to posto je Aleksin bata seo kod mene.
A i svi moji startovi taj dan (a nisam ni hteo da izadjem na crtu) su bili smesni - 5000rpm i otpustanje kvacila sa ogromnim spinom. Razlog za to je bio potencijalna prodaja makine, pa nisam hteo da rizikujem i spalim lamelu.
A na prozivke da nije mogla da postigne 7.6 do 100 cu odgovoriti kada sredim TS.
Comment
-
-
Jes' pa da shvatimo da i pored svilenog odela, kajle i braon kravate zavoleti me nece, s moje crne sektasice ona svoj pogled skrece...
Nego, kocnice....
Nesto se razmisljam o poboljsanjima, za pocetak o diskovima...
Gledam katalog Bremba sto je dekideki ostavio o smorio sam se kao bubica... BremboMax nema za sektomobil....
Sta je drugo na njihovom nivou a da ima za nas???
Koliko se secam i M-power je gledao u katalogu kod njega za Ate, i oni imaju obicne diskove, bez 'rezbarija', ali ja bi nesto jace....Transaxle u krvi...
"ne mozu oni da nam oduzmu kol'ko mi moz' da namocamo..." - Pretty Diana
Comment
-
-
Dve identichne 75-ice... To postoji u paralelnom univerzumu (od prilike).
Comment
-
-
Originally posted by kankkunenOriginally posted by TOKYOAko se secas NS skupa??,do sto sam te uzeo sa kankunenovim autom koji je isao kao traktor u poredjenju sa ispravnim v6 agregatom!
Ali Nigy izgleda da ne kapira tih 7,6s ,ja sam samo naveo kao reper kako mu ide auto,jel daj boze da je tvoj tada isao i 8,6 a kamo li 7,6!
To jest moja 75, kada je bila u top stanju posle servisa dizni filtera paljenja i svega ,sve sumnjam da je isla 7,6 a pritom sam imao priliku da probam Nigy-jev auto i mogu samo da se nasmejem za tih 7,6 ili koliko vec??
Mogu da dodam jos jedan podatak,vozio sam i Milosevu 155,koja fabricki ide 8,nesto,i Milos bi ga uzeo bez ikakve muke,ZATO LJUDI DAJ DA SE NE LAZEMO!
A sta reci za jednu pricicu koju sam pricao stotinu puta u garaazi, koliko je Aleksin auto mogao da ima u poredjenju sa Nigiyevim kad ga je dobio stock hebeni GSI 16v????
Bice da Nigi sa TS om ima 7,5
Aleksa sa 3.0 TS 6,5
i hebeni GSI 6.0
Znaci smeh
Comment
-
Comment