ALFA ROMEO 75 - Rising Of The Legend!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vlasta
    CBC Član
    • 14.02.2007
    • 18
    • N.BGD stari merkator
    • alfa75 1,6ie

Nasao sam,postiji neka elektronska ploca ispod same konzole na delu klima- grejanje,ona je bila skroz bela od onoga sto se hvata i na klemama akumulatora,na njemu postiji i nesto u vidu relejcica pa je to pistalo.
    Ocistio sam to preletovao ulazne zice ,vratio na mesto i sad radi ne pisti i proradio mi prekidac za klapnu.
    Predpostavljam da je to neka elektronska ploca koja sluzi motorcicu za otvaranje i zatvaranje klapne,da je poremecen spoj guranjem konzole,ali sreca opet sve fercera.

Comment

• superfly tnt
      CBC Senator XXL
      • 29.05.2006
      • 609
      • Zagreb

to je relej koji gasi motor klapne kad dodje do kraja da nebi vrtio u besvijest. bimetal koji se zagrije kad dodje motor do kraja zvog otpora i gasi motor. isto tako zamjenjuje plus i minus kad treba klapna ic u drugom smjeru. bezvezarija uglavnom.
      TS power - yebale vas bošpumpe hidrošpaneri remeni i klackalice
      nova stranica

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Originally posted by vlasta
        Radi se o elektrinom zatvaranju otvaranju klapne preko prekidaca a ne
        mehanickom preko sajle.Pistanje se javlja odmah po ukljucivanja kontakta na bravi za paljenje,nema veze sa radiom,zvucnicima. Pistanje je elektricnog porekla,a javilo se posle montaze konzole nad tunelom.
        Meni isto tako pišti kad dam kontakt, valjda proverava sistem ali onda dalje ne pišti, samo radi posao....
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• JaMaL
          CBC Senator XXL
          • 14.04.2007
          • 448
          • JaMaL

Brzo pitanje,

Kako da skinem plafon..."roof lining" sa sektasice... dakle skinuo sam sve sem ovoga...

Za razliku od onih radionickih uputstava koja sam citao meni srednji srafovi se nalaze ispod sijalica ovih okruglih a en kako je u upustvima napisano... tako da kapiram da imam jos jedan sraf ispod ovog nosaca za retrovizor ali ne smem da ga cimam jer cu da ga izvalim... kako se on skida ili kako da dodjem do poslednjeg srafa... sve ostalo se odvaja i vec je skinuto...?

thx.

Comment

• Gruja
            CBC Senator XXL
            • 09.02.2006
            • 614
            • Bgd
            • Alfa 75 TS

Ako se dobro secam ispod nosaca retrovizora ima vise srafova, ali nebitno... U svakom slucaju moras da ga skines...

Vrati retrovizor na mesto, uhvati ga sa obe ruke tj. za oba kraja i cimni ka sebi...

Druge nema... Nemoj ni da pokusavas srafcigerima i slicnim pljosnatim alatima...
            Transaxle u krvi...

"ne mozu oni da nam oduzmu kol'ko mi moz' da namocamo..." - Pretty Diana

Comment

• Nigy
              CBC Senator XXL
              • 13.04.2006
              • 921
              • BGD

Ako je originalni, retrovizor se vadi na cim.

Originally posted by Jovana
              Samo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)

Comment

• JaMaL
                CBC Senator XXL
                • 14.04.2007
                • 448
                • JaMaL

Heh... Retrovizur skinut... Nebo izvadjeno...

zrtva... 1 nosac retrovizora... koji je pukao pri vadjenju...

jbg...

tako da mi sada treba A162.00.61038.00 deo....

Comment

• Gruja
                  CBC Senator XXL
                  • 09.02.2006
                  • 614
                  • Bgd
                  • Alfa 75 TS

Nista strasno, pravac otpad i gotovo

Jesi povukao za nosac ili si vratio retrovizor na njega prethodno?
                  Transaxle u krvi...

"ne mozu oni da nam oduzmu kol'ko mi moz' da namocamo..." - Pretty Diana

Comment

• JaMaL
                    CBC Senator XXL
                    • 14.04.2007
                    • 448
                    • JaMaL

I jedno i drugo... prvo sam probao za nosac... i bilo je previshe nezgodno za hvatanje... onda sam jedva vratio ogledalo... i povukao njega... krckalo je ali je kao izdrzalo da pukne u momentu kada sam povukao prema sebi na unutra kapirajuci da ako vucem prema soferki mogu samo nju da polomim...

i kada sam se obesio o ogledalo bukvalno... a imam 98 kg... samo sam seo u sediste sa pola nosaca i ogledalom u ruci... jbg... ostatak sam izvacio srafcigerom posto sam izbio feder napolje... na gore... prema soferci... da sam znao kako izgleda mehanizam mogao sam to odmah lakse da uradim... svaka skola se placa tako mi rekoshe...

Inace nije bilo sanse drugacije da se izvadi... kada sam vratio feder posle u nosac one sa strane poluloptaste zaptivace nisam mogao ni gedorama da pomerim... izgleda da su od kondenzacije zapekle u aluminium...

Inace sundjer sam vec ogulio i poskidao one plasticne konzole... sad je pitanje ici na srecu sa sintelanom ili neko zna gde se moze naci neki lepak u spreju za tekstil... bio sam u kralja petra i u balkanskoj i nisu to imali skoro niti ce... a 10 farbara u kraju nije nikada ni culo za to... wurth takodje to ne uvozi u programu kod nas...

Comment

• superfly tnt
                      CBC Senator XXL
                      • 29.05.2006
                      • 609
                      • Zagreb

najgluplja stvar u alfi. jedino se tako moze vadit a oce puknut. ja cu to skinut ionako(skidao par puta i nije puko, bice da je kod mene neka zilava kuja) i stavit onaj sta se ljepi na sajbu. pa ako jos nisi nasao posaljem ti
                      TS power - yebale vas bošpumpe hidrošpaneri remeni i klackalice
                      nova stranica

Comment

• ljube-kugla
                        CBC Senator XXL
                        • 04.05.2006
                        • 1531
                        • batajnica

i kad budes vracao malo namazi sa mascu da sledeci put ide lakse,ja skidao dva puta i islo je ali ga je relativno tesko i vratiti,lepak u spreju neces naci,uzmu konzervu i razredis malo sa nitro razredjivacem ali napravi koliko ti treba da se ne susi sve i naspes u pistolj za farbanje sa sto vecom diznom i lagano,mada je nebo na 75-ici je jako tesko tapacirati nebo,ja ga radio,mora izuzetno rastegljiv materijal,da bi se dobio oblik oko svetla
                        ko na nas krene iz mesta je naje&o
                        a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• bojan77
                          CBC Veteran
                          • 05.08.2006
                          • 179
                          • Jagodina

Uzmi slobodno sintelan i nitro kao sto Ljube rece.Meni je to odradio tapetar inace prijatelj,Ja nisam ponovo stavljao sundjer vec je lepljeno direktno na karton.Platno mozes da kupis u svakoj radnji metraze.Slobodno trazi za nebo
                          od auta jer ti materijali su rastegljivi, cena je smesna mislim da je bilo oko 600 dinara.Ako imas koliko iskustva sa tekstilom mozes taj posao da odradis sam ali ako nemas ne preporucujem,jer moras sve da radis ponovo.

Comment

• TOKYO
                            CBC Senator XXL
                            • 17.07.2006
                            • 1696
                            • Beograd- NBGD

Originally posted by jim_mojo

Inace sundjer sam vec ogulio i poskidao one plasticne konzole... sad je pitanje ici na srecu sa sintelanom ili neko zna gde se moze naci neki lepak u spreju za tekstil... bio sam u kralja petra i u balkanskoj i nisu to imali skoro niti ce... a 10 farbara u kraju nije nikada ni culo za to... wurth takodje to ne uvozi u programu kod nas...
                            Lepak za tekstil u spreju imas kod glavne zeleznicke stanice,fima se bavi prodajom marketinskog materijala,kalendara privezaka i gluposti,pokusacu da ti objasnim kako da dodjes do njih!

Kada krenes iz pravca Savske,ili sa pocetka Nemanjine (glavna zeleznicka) i nastavis prema Brankovom mostu,prodjes skretanje za onaj tramvajski most sto se sad radi,posle tog semafora druga levo (ulaz na lastin deo autobuske),cim tu skrenes posle nekih pedesetak metara imas jednu malu ulicicu desno,cim udjes u nju posle par desetina metara videces prodavnicu sa desne strane!

Ako neisi razumeo?,pitaj!
                            MY ex RWD Alfa
                            Drift & Donuts & Track

Comment

• ljube-kugla
                              CBC Senator XXL
                              • 04.05.2006
                              • 1531
                              • batajnica

dva materijala sam upropastio jer nije moglo da se lepo oblikuje oko svetla i guzvalo se,pa planiram kad otopli da ponovo uradim ali u eko kozu,u beloj ili sivoj boji posto mi je ovo sto sam radio malo probio lepak na par mesta i ruzno izgleda ali lepo stoji,mada sam ja lepio sundjer 0.5mm,da malo bude mekse kao sto sam i na tapacirunge na vratima radio
                              ko na nas krene iz mesta je naje&o
                              a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• TOKYO
                                CBC Senator XXL
                                • 17.07.2006
                                • 1696
                                • Beograd- NBGD

Koliko se secam vozio sam se sa nekim (mislim da je Aleksa) ko uopste nije imao taj pokrivac nego je samo karton ofarbao u crno i bilo je super!
                                MY ex RWD Alfa
                                Drift & Donuts & Track

Comment

Working...
                                X