Voznja po snegu- par pitanja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zzZZzz
    CBC Član
    • 12.12.2008
    • 84
    • BGD

Re: Voznja po snegu- par pitanja

Da dignem temu iz mrtvih:

Dal' je neko mozda isprobao ove auto socks ?

Meni nesto ne obecavaju na prvi pogled, jer karakteristike koje reklamiraju uglavnom ukazuju na poboljsane performanse tamo gde lance i ne bismo stavljali.
    Dakle moj zakljucak je da i nije u pitanju prava alternativa lancima.

Sta vi mislite ?
    Life is a lesson - You learn it when you're through

Comment

• halo
      CBC Član
      • 31.07.2010
      • 60
      • Kruševac

I meni je to zainteresovalo prošle zime. Raspitao sam se kod ovlašćenog predstavnika iz Jagodine i koštalo je oko 5000 dinara par. Moram priznati da za toliko para mogu uzeti 5 komada lanaca, ali kao što vidite na YOUTUBE snimcima, Autosock veoma lako vuče vozilo uzbrdo po velikom snegu, a i za razluku od lanaca ne oštećuje gumu i felnu.

Comment

• prolupator
        CBC Senator XXL
        • 02.09.2005
        • 3968
        • Zemun

Pa .. malo nas ide poplaninskim poluutabanim stazama. Ja, lično, ne idem nigde gde trebaju lanci i nikad nisam imao potrebu za montiranjem istih, ne znam ni da ih montiram.
        Interesuje me kako se to sokna ponaša po asfaltiranom putu delimično ili potpuno prekrivenih ledom i utabanim uglačanim snegom i kad se opali u poneku rupu?! Dezintegrišu se od preterane upotrebe ili šta ?! Smatram da se takva skalamerija stavlja kad nemaš više apsolutno nikakvog izbora pa zato pominjem najgori scenario.
        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• StudentBGD
          CBC Senator XXL
          • 18.12.2007
          • 1027
          • Beograd

Ja sam ih vidjao na Alpima kako izvlace skupocene i teske RWD po poprilicno ug;acanom i utabanom snegu koji iz nekog razloga nisu cistili kroz naselje. Pretpostavljam da su zato i bile na tim kolima ,er ne mogu da ostete felnu...
          Pise u uputstvu da se skinu kada se predje na ociscen kolovoz da se ne ostete, sto mi nije bas prakticno jer sam cesto nailazio ne deonice gde su potrebni lanci pa ide 100m cistog puta pa opet sneg...
          Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• zzZZzz
            CBC Član
            • 12.12.2008
            • 84
            • BGD

Ne verujem da bi se ostetile posle par (stotina) metara.
            Mislim da je to za skidanje vise protiv ****** koje bi planirale da ih stave i ne skidaju danima/kilometrima.

Ja se dvoumim dal' da uzimam lance ili ove "carape".

Carape
            za: lakse se montiraju, ne ostecuju felnu/krila/trap.
            protiv: verovatno manje "drze"/sluze svrsi u odnosu na lance, cena

Lanci:
            za: odlicno "drze", cena
            protiv: umeju da ostete felne, zajebani za montazu (narocito po nekoj vejavici), ako se otkace razjebu i krilo, generalno slab vek trajanja, verovatno se voze sporije u odnosu na "carape"

...

Comment

• boban1982
              CBC Senator XXL
              • 14.03.2010
              • 1106
              • Batajnica
              • SAXO VTS-BIC

Uvek ima dobra ili losa strana!Za nas u gradu hvala bogu,te stvari nisu potrebne.

Comment

• zzZZzz
                CBC Član
                • 12.12.2008
                • 84
                • BGD

Naravno!

Za grad mi i ne treba, tu zimske savrseno zavrsavaju posao.
                Vise me zanima zbog odlazaka na skijanje po alpima. Tamo je uglavnom sve manje-vise ocisceno, ali videli smo sta se desilo na putevima pre 10ak dana po evropi...

Comment

• kuzmar
                  Moderator
                  • 18.12.2009
                  • 783
                  • Lazarevac
                  • Pezo 207 1.6 HDI

Znate kako da prosto proverite kako funkcionisu te carape? Kada bude bilo leda izdjite u obicnoj obuci i hodajte a zatim pronadjite one vunene carape {valjda se zovu partizanke) i onda po istom ledu probajte da hodate. Princip je isti sve su ostalo nijanse sto rece Djole.
                  www.paluba.info

Comment

• zzZZzz
                    CBC Član
                    • 12.12.2008
                    • 84
                    • BGD

Po ledu mi je logicno i jasno da je carapa bolja i od zimske gume i od lanaca.
                    Ali po snegu joj ne vidim bas primenu - cipela sa dubokim kramponima bolje drzi nego kad preko iste navucem vunenu carapu...

Comment

• painter
                      Banovan
                      • 04.03.2010
                      • 738
                      • beograd,m.mostanica

Ja mislim da su te carape samo za letnje gume. Moj savet vam je da kupite dobre zimske gume i da uvezbate voznju po snegu i nista vam vise ne treba. Lance i ja nosim u gepeku za svaki slucaj ali nikad ih nisam montirao. Isao sam na planinu i sa celavim letnjim gumama.(ne preporucujem) U zimskim odmaralistima sneg je utaban i tuda se lako vozi. Naj bitnija je dobra tehnika voznje. Obzirom da velika vecina vozi "penzionerski" ja sa celavim letnjim gumama nisam nikome smetao na putu,bio sam bas "penzos" kao i ostali. Sa zimskim gumama vozim kao i leti,bitno je upoznati svoje sposobnosti,mogucnosti guma i mogucnosti automobila (negde van puta),posle je lako. Sa zimskim gumama izlazim uzbrdo,uskim vijugavim putem gde je i leti nezgodno izaci,u selo kod dede. Svi seljaci svakodnevno tuda voze bez problema,znaci sve je stvar volje i vezbe!

Comment

• boban1982
                        CBC Senator XXL
                        • 14.03.2010
                        • 1106
                        • Batajnica
                        • SAXO VTS-BIC

Slazem se sa tobom da je jako bitna tehnika voznje,dzaba ti sve ako ne znas da vozis...Samo polako i strpljivo,stizes bez problema!

Comment

• Eon
                          Moderator
                          • 10.03.2005
                          • 4225
                          • Beograd-NBG-44
                          • Superb 2.0 4x4 DSG

Na snegu, letnja guma drži 30 posto, zimska 60, a lanci 90 posto. NIje sve niu tehnici, a kamoli da može sa zimskim po snegu da se vozi kao sa letnjim po suvom!
                          Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                          Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• painter
                            Banovan
                            • 04.03.2010
                            • 738
                            • beograd,m.mostanica

Dobro,ali lanci su samo za dubok sneg i slicne vanredne okolnosti. Naravno,ako upadnes u kanal ni lanci ne mogu pomoci! Veoma ogranicavaju,moras sporo s njima jer ces u suprotnom ostetiti auto (ili lance),kad naidjes na parce suvog puta eto problema,a ako lanac nije dobar mozes zavrsiti van puta (u kanalu ili provaliji,ako si na planini) zbog bocnog proklizavanja ili klizanja zadnjeg dela vozila na nizbrdici pri kocenju.! Znaci,za redovne okolnosti,a to je 99% voznje,zimska guma i uvezbanost (cujem da ima sad i kod nas neka skola za to),i lanci samo u gepeku,ako bas mora! Nisam ja neki super vozac,ima mnogo boljih od mene,ali generalno ljudi mnogo lose voze i to je osnovni problem! Cesto zimi stanem na sred uzbrdice i "isteram" tudji auto(koji ima nove zimske gume i nije mogao da izadje iz zaleta) pa se vratim u moj auto i takodje krenem iz mesta,na uzbrdici... U auto skolama cilj je uzeti pare a ne nauciti nesto ljude. Ali,da ne bi smo ispravljali krive drine,hajde da se organizujemo na forumu,pa da napravimo malu skolu zimske voznje! Ja cu rado pomoci,a trenutno mi jos pada na pamet M POWER,on isto odlicno vozi po snegu (naravno,ako hoce da ucestvuje). Nemam ideju kako to izvesti,ali zato ste vi tu!

Comment

• Stratos
                              CBC Senator XXL
                              • 10.09.2008
                              • 2594
                              • Novi Sad

hajde da se organizujeno na forumu,pa da napravimo malu skolu zimske voznje!
                              Podržavam ideju!

Comment

• banekg
                                CBC Senator XXL
                                • 06.09.2010
                                • 1274
                                • Nis
                                • Toyota Carina e 2.0

Kad je rec o neznanju, prosle zime, na Gledickim planinama, videh Mecku 124 sa lancima na prednjim tockovima, ide baja...zao mi sto nisam imao cime da slikam.
                                Long Live CBC!!!

Comment

Working...
                                X