PREREGISTRACIJA sa CG i ostalih

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • macaneli
    CBC Senator XXL
    • 04.08.2008
    • 327
    • sremska mitrovica - Genova
    • S-max

Re: PREREGISTRACIJA sa CG i ostalih

do sad nije bilo zvanicnog uvoza kod nas,prvo je bila rupa u zakonu kad su se kola sklapala na osnovu uvoza sasije i motora na postojecu saobracajnu,pa kad su se poceli raditi hameri i mecke 2003 onda su uzeli da provere,a za ovo drugo uvoz kao da je euro 3 motor,ni za to nije bilo obavestenje nego su neki ljudi odradili papire na svoju ruku i opet su preterali kao po obicaju,tako da su opet uzeli da isproveravaju i eto ti belaja,jer kad odradis za 2-3 meseca preko 300-400 novih registracija ( mislim na PU ili ti SUP ),mora nekom da upadne u oci.....a sto se tice dali ce ovo ono,ljudi nismo deca nek radi ko kako hoce,a sto se punomoci tice ako se pojavi brdo istih ovlascenja tj modela pa naravno da ce proveravati...nije isto ovlascenje u Milanu,Rimu,a nasi sve to prave na isto.....i na kraju ko ne reskira ne profitira kako kaze Del Boy...
    ima se,moze se-nema se,mora se

Comment

• zoranbg
      CBC Senator XXL
      • 23.03.2005
      • 4098
      • Rooster's Hill , Beog
      • Grande Punto 1.2

ma kakav profit.. pale su cene i ovdashnjih kola na konto tih iz uvoza shto je i logichno.
      profiti sa izakanim leshevima starim preko 10 god (kakav i ja vozim).
      pa tje idutje godine domatji auto da kosta isto ko i taj sto si ti uvezo.. on tje malo da pojeftini a taj tvoj tje imati neku zaradu(ali manje nego sto sad planiras).i dodje mu na isto ili razlika 200-500 evra max.
      Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• macaneli
        CBC Senator XXL
        • 04.08.2008
        • 327
        • S-max

ovde se ne prica o profitu od uvoza,vec da za manje pare ljudi dodju do auta....e da to sam zaboravio da napomenem,jednom prilikom kad sam uvozio auto nasa drzava tj carina nije htela da mi uvazi original ugovor napravljen u ACI ( auto club italia ),vec su u spediciji sve zavrsili....banana drzava

Comment

• ivan.stojanovic
          CBC Veteran
          • 21.05.2007
          • 115
          • Novi Sad - Kragujevac

E pa dragi moji forumasi, ja vise nisam crnogorac

Auto: Golf III GTI 16V, 1984ccm3, 110kW, 1994.godiste, A/C klima.

Troskovi:

35000din - Carina i PDV
          27000din - Registracija
          150eura - Spedicija
          2000din - Ugovori
          ------------------------------------
          Sve skupa: oko 800eura

To je sve sto sam platio, lezarinu nisam platio, to je nesto spediter zavrsio.

Posto ja nisam imao ovlascenje pre 1.1.2008., a lik koji mi je prodao auto je imao ovlascenje pre tog datuma, auto sam morao da carinim na njega, i za to mi je bilo potrebno:

-fotokopija njegove licne karte
          -potpisana 3 dokumenta (o vrednosti auta, o verodostojnosti i izjava o tome da nece carina vratiti pare ako nesto ne valja)
          -saobracajna i polisa
          -ovlascenje pre 1.1.2008. (to njegovo)

Kada je carina zavrsena, sledi registracija vozila. U BGu, u SVIM SUPovima moze da se carini na jednu osobu, a registruje na drugu, ja sam to uradio u SUP Vozdovac, a moze i bilo gde drugde, a potrebno je:

-ugovor da je ovlascenik sam sebi prodao auto (on sa ovlascenjem prodaje auto zato sto ima pravo na to, i prodaje ga samom sebi)
          -ugovor da je ovlascenik prodao nekom drugom auto (meni) i time je auto moj

Ta dva ugovora, carinsku deklaraciju i sve sta se dobije sa carine i uradjen tehnicki pregled i popunjeni oni papiri za registraciju (to je sve uradila agencija koja mi je i spediciju radila) sam odneo u SUP i bez ikakvih problema registrovao auto na moje ime.

Krajnja racunica:

2400eura sam platio auto
          800eura preregistracija
          -------------------------------------------
          SVEGA 3200eura

Izgubio sam najvise posto sam 500eura platio registraciju u martu...malo se ugradio ovaj crnogorac i jbg...Ako i to uracunam (a oduzmem registraciju koju bi morao svakako), eto 3500eura, a auto realno vredi 3500-4000eura, mada ga ja cenim vrlo i ne bi ga dao ispod 4000e

Eto, ako imate nekih pitanja, rado cu odgovoriti!!!

Pozdrav svima!!!
          Ivan Stojanovic
          Golf Mk3 GTI 16V '94 god.

Comment

• Paja Chutura
            CBC Član
            • 31.05.2007
            • 47

Originally posted by bili_piton
            Imam veliki problem sa preregistracijom. Moj crnogorac je dat na preregistraciju preko speditera. Medjutim, postojala je greska u jednom slovu u broju sasije u saobracajnoj, a ja to nisam znao do trenutka dok nisam dao kola spediteru. Recimo umesto slova L crnogorci su upisali slovo C i to u ovoj novoj, njihovoj saobracajnoj, a u originalnim papirima, je napisano ispravno. Spediter je rekao da to moze bez problema da se uradi, ali ja cekam na auto vise od tri nedelje, sad nemam pojma sta da radim. Spediter je rekao da su kola na carini i sad se ceka da oni odluce. Zvao sam carinu, a oni me upucuju na mup, a kad zovem mup oni mi kazu da je carina nadlezna i da ona jedino moze da dozvoli preregistraciju. Znaci niko nije nadlezan. Vise ne znam sta da radim. Ako je neko mozda zna sta mogu ciniti dalje i ako je uopste neko cuo za ovakvu vrstu problema ranije, voleo bih neki savet. Hvala.
            Na kojoj carinskoj ispostavi?Deklaracija moze da se stornira,ali to je krajnje resenje.Strpljiv-spasen.imas jos dovoljno vremena.Posto je jedan znak(slovo,broj..) ajde da se nadamo da je greska u kucanju u pitanju.Sta imas od papira iz C.Gore?imas li njihovu carinsku deklaraciju?Najbolje bi bilo posto ti je auto jos uvek Crnogorac da to resis dole,proveris kako je doslo do te greske.i da izmenis u saobracajnoj to.A to mozes iskljucivo dole.

Originally posted by Kojotpera
            Sedim i citam sta je ko napisao i niko nema slican problem kao ja!
            Dali sam ja toliki baksuzzzzz ili sta je ja neznam,ali toliko me smorilo ovo oko preregistracije da ja nemam vise snage!
            Znate moju pricu o dva ovlascenja i da sam bio primoran da prenesem na drugu osobu auto jer pravi vlasnik nije zeleo da mi vise registruje vec mi odjavio auto i ja regiustrovao na drugu osobu i sad imam dva ovlascenja i posedujem auto pre tog famoznog 1.1.2008! Samo sto mi je prvo ovlascenje od prvog vlasnika iz tog datuma a drugo iz maja 2008
            I zamislite da mi niko nemoze reci sta da radim,spedicije neznaju,carinu nisam zvao a sumnjam da i oni znaju.....i tako ce doci 21.7.2009 i ja necu preregistrovati auto a stvarno imam volju i zelju da to uradim ali ne protiv zakonito ALI KAKO???
            Ako iko ista zna ili je cuo da moze nek mi javi ili na PP ili ovde!
            Unapred zahvalan svima
            Kojotpera
            E,Pero,Pero..Kolega je rekao da ce da javi.Ne vredi,u strasnoj je guzvi.Pitao sam te da li imas staru saobracajnu slucajno,ali posto mi nisi odgovorio verovatno je i nemas.Jesi pitao nekoga nesto,zvao nekog speditera, jesi li imao neke aktiovnosti sem pisanje ovde? Logicki kao sto sam rekao ti imas sve uslove za registraciju,ali posto je ovde kod nas sve na: ja mogu-ti to isto ne mozes,najbolje je da uzmes stvar u svoje ruke i za pocetak okrenes sve speditere iz oglasa.

Comment

• pikec-tuning
              CBC Član
              • 19.08.2005
              • 64
              • subotica

Ja sam Bio U Nemackoj po automobile da ih kupim i uzeli smo 5 auta koja su bila narucena samo smo gledali da je brif uredu a ostalo se radi kod nas i auti se bez problema PREREGISTRUJU
              http://www.pikec-tuning.com/diskusije/v ... =8&t=11976
              Evo mali slika iz NEMACKE
              potpis nije po pravilima foruma

Comment

• bili_piton
                CBC Početnik
                • 23.06.2009
                • 2
                • Beograd

Na kojoj carinskoj ispostavi?Deklaracija moze da se stornira,ali to je krajnje resenje.Strpljiv-spasen.imas jos dovoljno vremena.Posto je jedan znak(slovo,broj..) ajde da se nadamo da je greska u kucanju u pitanju.Sta imas od papira iz C.Gore?imas li njihovu carinsku deklaraciju?Najbolje bi bilo posto ti je auto jos uvek Crnogorac da to resis dole,proveris kako je doslo do te greske.i da izmenis u saobracajnoj to.A to mozes iskljucivo dole.

Luka Beograd. Pokusao sam da uzmem auto, medjutim ne moze, cekaju se neka vestacenja, i auto ne mogu da uzmem, posto je vec carinjenje uslo u proceduru. Obracao sam se na silne brojeve telefona, niko mi ne daje odgovor. Imam carinsku deklaraciju. Da li mogu ja uopste da se nadam preregistraciji pod ovim okolnostima?

Comment

• shonsy
                  CBC Senator XXL
                  • 11.05.2007
                  • 1391
                  • London/Beograd
                  • Honda CBR 125R

Kada ce biti obustavljena akcija?

Comment

• ivan.stojanovic
                    CBC Veteran
                    • 21.05.2007
                    • 115
                    • Novi Sad - Kragujevac

@shonsy

Kakva bre akcija?

Ako mislis na uredbu, do 21.jula.
                    Ivan Stojanovic
                    Golf Mk3 GTI 16V '94 god.

Comment

• ada
                      CBC Senator XXL
                      • 04.06.2005
                      • 2375
                      • Novi Sad
                      • Svasta nesto

Cisto da znate. Pocela je kontrola punomoci za vozila. Neka vam je sa srecom.
                      Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                      Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                      Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                      Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• 206
                        Admin od ispočetka :)
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

Toliko o tome da niko nikad nece gledati nista. "Lepo sam vam rekao" mi nekako nije dovoljno jako, ali...lepo sam rekao.

Malo vise podataka, ako moze, gde je pocelo, sta se gleda, ko gleda, zasto, kako...?
                        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• macaneli
                          CBC Senator XXL
                          • 04.08.2008
                          • 327
                          • S-max

naravno da su poceli jer se SVE radilo na dva modela punomoci ili cak na jedan,a znam likove koji su uvezli kola koji cak nemaju ni pasos!!!!

Comment

• misa lab
                            CBC Član
                            • 25.03.2009
                            • 29
                            • Cerak 011

Da i ja sam cuo nesto slicno , komsija mi je uvezao vozilo koje je uslo u zemlju pre dve nedelje... a covek nikada nije ni izasao iz srbije.

S' druge strane , debilizam odredbe zasto punomocje za stranca (not CG) treba da bude starije od 01.01.2008 , sta je tada bilo ? srbija se otcepila od EU ili je morala da se podvuce crta i da se napravi rupa za kojekakve mutne poslove?

Comment

• amargedon
                              CBC Početnik
                              • 11.06.2009
                              • 2
                              • asas

Kako ja o tome nista nisam cuo,jel ima neko pouzdanu informaciju da proveravaju ovlascenja?

Comment

• mistermobil
                                CBC Senator XXL
                                • 09.11.2008
                                • 469
                                • pecinci

Miso,ovo je Srbija,zemlja cudaka na brdovitom Balkanu..sto mora normalno kad moze komplikovano..a ovo za proveru ovl sam i ja cuo,bio nekim poslom u SUP Sombor i oni tamo rekose da vec pecaju neku firmu.bice veselo,a likovi pozurili ko mutavi da carine sve zivo.
                                Ko leti,vrijedi
                                Ko vrijedi,leti
                                Ko ne leti,ne vrijedi..
                                (Grunf,TNT..)

Comment

Working...
                                X