Pitanja i zanimljivosti

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • HEMI 426
    CBC Senator XXL
    • 23.12.2005
    • 1833
    • Novi Sad -United States of Liman

Originally posted by luci
    pozdrav radni narode.............

za pocetak nekoliko pitanja
    1. koje je godiste pontiack gto iz filma xxx sa vin diselom i ima li ga u srbiji
    2. ima li u srbiji koja korveta '63 godiste
    3. u backom petrovcu stoji parkiran cini mi se trans am zute boje zna li neko nesto o njemu prvenstveno zasto se nije pomerio ni malo vec jako dugo
    1. Horsepower je u pravu, GTO iz XXX je 1967 god i u Srbiji postoje 2 GTO-a. Jedan je 70 i to verzija Judge ( slike sam vec postavljao, nalazio se u banatu ) a drugi je bas 1967 god i to cabrio ( 389 motor sa TriPower opcijom, nalazi se u okolini beograda ) ali je u izuzuetno losem stanju, kazu da se mahovina uhvatila na haubi !?!

2. Stingray Corvette prve generacije ( 1963 - 1968 ) je bilo 2 ili 3 u srbiji. Prema onome sto ja znam, jedna je otisla u italiju ( ranih 90tih ), jedna je slupana a za jednu su mi pricali da je postojala na otpadu u zemunu pa je ona nestala ( moguce da je to ta ista slupana ). U svakom slucaju, u ovom momentu se ne zna za ni jednu a ako zelim ti puno srece da je nadjes. Inace, prema nekim informacijama, trebala bi da postoji i 53-54 Corvetta u navodno odlicnom stanju!!!

3. Backi Petrovac je blizu ns-a pa sam cesto bio kod tog lika. Taj zuti TA je 80 god ( ali mu je prednja maska 81 god ) sa stock opemom i motorm od 5,7 l i 155 KS. Auto je na prodaju a ako te interesuje mogu da ti dam i broj telefona vlasnika. Inace, auto je u drobrom stanju ( mada je lose ofarban ) ali je sve na mestu. Lik inace ima i jedan 79 Firebird ali je za delove i Pontiac Bonneville 75 koji se sredjuje a imao je i Plymouth Duster 71 i AMC Javelin AMX iz 71. Imam slike svih ovih automobila ali nemam skener pa ne mogu da ih postavim.

Comment

• Horsepower
      CBC Senator XXL
      • 29.12.2005
      • 2000

Koliko $$$ je taj Trans Am?

Comment

• HEMI 426
        CBC Senator XXL
        • 23.12.2005
        • 1833

kad sam zadnji put pricao sa njim, mislim da je spominjao nekih 4000 e ( sto je mnogo ) ali tad je auto bio i registrovan. garantujem, kad bi mu se neko pojavio sad sa 2000 e u keshu i tresnuo ih o haubu, mogao bi da odveze Firebird

Comment

• Horsepower
          CBC Senator XXL
          • 29.12.2005
          • 2000

Pitanje jedno: ako je taj Trans Am 1980 godiste, zar on onda nema 301 cid (4.9L) turbo V8 sa 210 hp?

350 cid kod Trans Am se koristio do 1979 i onda je ponovo ubacen kao opcija 1987.

Comment

• HEMI 426
            CBC Senator XXL
            • 23.12.2005
            • 1833

u pitanju je Firebird. Oni su tih godina imali 5,0, odnosno 301 ili chevyev 305 ali je definitivno to taj motor ( video sam motor nema turbo ) a vlasnik tvrdi da je 5,7 ali to sad nije bitno ( mozda je i ubacivan )

Comment

• Ivvan
              Moderator
              • 29.09.2004
              • 1574
              • Nis
              • SAAB 9000

Originally posted by HEMI 426
              kad sam zadnji put pricao sa njim, mislim da je spominjao nekih 4000 e ( sto je mnogo ) ali tad je auto bio i registrovan. garantujem, kad bi mu se neko pojavio sad sa 2000 e u keshu i tresnuo ih o haubu, mogao bi da odveze Firebird
              Eehh, bice valjda jednog dana
              Turbos make torque,and torque makes fun

Comment

• Horsepower
                CBC Senator XXL
                • 29.12.2005
                • 2000

Ta cena meni zvuci potpuno fer jer ih nema mnogo, posebno u Evropi. '80 i '81 Firebird/Trans Am nije bio popularan auto i nije se velik broj prodao. '77-'79 model (izgledao identicno, ali drugi motor je imao) je daleko laksi za naci i daleko skuplji, mada opet nije velika cifra u pitanju. Sa kompletnom restoracijom moze se naci za ispod $15,000.

Comment

• HEMI 426
                  CBC Senator XXL
                  • 23.12.2005
                  • 1833

znas kako, mozda je to i fer cena ali u inostranstvu jer kod nas 4000 evra je ipak dosta kesha za auto u koji moras da ulozis jos najmanje toliko. Inace, Firebirda svih generacij i godista je bilo i jos uvek ima dosta u evropi jer se recimo u Francuskoj i Nemackoj, Pontiac uvek mnogo cenio i vozio a kad su svi ostali muscle modeli nestali ( posle 1974 ) svi oni koji su hteli da voze muscle a nisu imali kesha za corvette su kupovali Firebird ili TA. Kad pogledas evropske oglase ima ih koliko hoces i jos nisu tako skupi...

Comment

• Horsepower
                    CBC Senator XXL
                    • 29.12.2005
                    • 2000

Hemi, jesi li imao priliku ikada da vozis poslednju generaciju Trans Am? Moj jedan prijatelj ga je imao, nije bio WS6 nego obican 5.7L, to auto leti. Posle tog dana Trans Am je na mojoj listi omiljenih auta.

Comment

• HEMI 426
                      CBC Senator XXL
                      • 23.12.2005
                      • 1833

Na nazlost nisam...
                      posledju generaciju Camaro/Firebirda sam samo vidjao po ulici a pre par godina, jedan lik iz mog kraja je imao cabrio ali je bio V6. Kapiram V8 i jaci WS6 su mozda i najbolji New Muscle modeli iz 90 tih uz Z28 Camaro. Mustang je bio popularniji ali slabiji i manji. Sad je vreme da se kupuju, jeftini su a jako dobri i brzi!

Comment

• Horsepower
                        CBC Senator XXL
                        • 29.12.2005
                        • 2000

Sad ih ima najvise u ponudi (prolece) ali sada su i najskuplji. Preko zime ih ima dosta manje u prodaji, ali su cene daleko povoljnije.

Comment

• luci
                          CBC Senator XXL
                          • 13.03.2006
                          • 1103
                          • odzaci

stasu na jako nafriziranim kolima ona niklovana cuda koja vire iz haube. rekao bi da sluze za uzimanje vazduha al bi voleo da mi neko objasni

Comment

• Wiz
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 3104
                            • Nish

Bas to,mada kod nekih sluze i samo za ukras

Comment

• luci
                              CBC Senator XXL
                              • 13.03.2006
                              • 1103
                              • odzaci

moze li neko da mi "kaze" nesto o dodge viperu (kada je pocela proizvodnja, cena...) ili da me makar uputi na sajt na kome mogu da nadjem te informacije

Comment

• HEMI 426
                                CBC Senator XXL
                                • 23.12.2005
                                • 1833

Originally posted by luci
                                stasu na jako nafriziranim kolima ona niklovana cuda koja vire iz haube. rekao bi da sluze za uzimanje vazduha al bi voleo da mi neko objasni
                                ako si mislio na ovo:

to su usisnici za vazduh ( naravno ) ali su najcesce prikaceni na mehanicki kompresor - supercharger da bi se dobilo vise konja.

Sto se vipera tice ima dosta sajtova na netu sa tom tematikom samo malo "googlaj" A ako te ne mrzi pozuri i idi u IPS i tamo imas super knjigu o Viperima u kojoj je apsolutno sve opisano a cak nije ni skupa, nekih 460 din, ako se dobro secam

Comment

Working...
                                X