Provaljen zeder ?!?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Janko3x
    CBC Član
    • 21.04.2006
    • 20
    • NBGD

Provaljen zeder ?!?

Posto imam nameru da ga ugradim zanima me da li imate i vi ove informacije. Ne pustam buve i dezinformacije da uplasim nekoga, nego pre par dana mi rece jedan crnogorac koji mi zavrsava registraciju dole da ga lopovi izbuse cas posla na nekim tacno odredjenim tackama. Naravno radi se o profesionalcima a ne amaterima. Posto su se diskusije o zederu vodile pre oko pola godina (posle vise nema postova o istom), sto na ovom sto na drugim forumima zanima me da li je nekom ne daj boze ukradeno vozilo sa njim.

Pozz
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Opste je poznato pravilo da ne postoji stvar koja ne moze biti ukradena i da ne postoji sistem zastite koji ne moze biti provaljen. Pre ili kasnije, za sve se nadje fora, pa tako i za Zeder.

Sada, da li je vec provaljen ili je to samo prica, ne znam.
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• NemaN
      CBC Senator XXL
      • 29.11.2004
      • 1560
      • munze

provaljen ukradeo je do sad koliko ja znam 2 kola jedna bora u yubc i tuareg u paviljonima...
      I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141
        • Beograd, barajevo-zemun
        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

zeder je kopija koja je manje ili vise dobro odradjena.
        s obzirom na cenu koja je nekoliko (desetina ?) puta niza od originala verujem da je upotrebljen materijal losijeg kvaliteta (manje otporan i zilav).

originalni sistem (Volvov) koristi posebno legirane zilave celike i potpuno je oklopljen pa nema uopste pristup spolja niti je vidljiv.
        da bi se uopste stiglo do zastitnog sistema blokade potrebno je rasklopiti maltene pola auta a i tada je potreban specijalan alat za demontazu.
        original je otporan na busenje, lomljenje i slicne mehanicke uticaje i prakticno neunistiv kako se do sada pokazao u praksi za nekoliko decenija primene.

slicno je i kod drugih proizvodjaca vozila koji koriste taj princip, sistem blokade je integrisan u upravljacki sistem i veoma dobro zasticen odnosno nedostupan spolja.

da bi mehanicki sistem bio funkcionalan cela struktura karoserije (sasije) vozila treba da bude inzenjerski isprojektovana i predvidjena na nacin da sistem bude integrisan i zasticen od spoljasnjih uticaja.
        u originalu nista se ne vidi iz kabine, jedino kontakt brava koja sluzi iz otkljucavanje blokade upravljackog sistema.
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• fantom
          CBC Senator
          • 24.06.2005
          • 218
          • Subotica
          • Fiat 500, StreetKa

Originally posted by neman
          provaljen ukradeo je do sad koliko ja znam 2 kola jedna bora u yubc i tuareg u paviljonima...
          Vlasnik vw bore je clan VG foruma i tamo je pisao o svom slucaju...neki pricaju da je zeder na ukradenim automobilima bio provaljen,a drugi govore o tome da je jednostavno otkljucan kljucem koji su lopovi iskopirali u praonici...sad sta je tu prava istina izgleda niko ne zna
          Old school...

Comment

• TETAK
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 3034
            • Čačak, Srbija

Kod mene u Čačku je pre par dana jedan lik prijavio kradju VW Pasata sa ugradjenim Zeder sistemom zaštite.Kada smo kasnije pronašli vozilo ispostavilo se da brava nije ni bila zaključana.Inače sam Zeder nije ništa specijalno osim što bi trebalo da je proizveden od jako kvalitetnih materijala koje je teško oštetiti a brava je tako konstruisana da se ne može "češljati".Samo mesto gde se brava ugradjuje je prilično nedostupno tako da je lopovu nemoguća primena težih alatljika!
            Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• 206
              Admin od ispočetka :)
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Imam dosta pouzdane informacije da je u maltene svim slucajevima kradje vozila sa Zederom u Beogradu u pitanju bila ili kradja kljuca (ili kopiranje istog, bilo kom prilikom), ili Zeder uopste nije bio ni zakljucan. Sistem verovatno i jeste kopija Volvo sistema ali dovoljno dobro uradjena da makar obeshrabri pokusaj kradje u dovoljnoj meri. E sad, ako se BAS zainati i ima dovoljno dobru priliku i dovoljno vremena (cela noc u nekoj sporednoj garazi...) verovatno ce i moci da ga skine kao uostalom i sve ostale zastite ikad smisljene. Za sada, mislim da Zeder, takav kakav je, medju mehanickim zastitama nema premca.
              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• dekideki
                CBC Senator XXL
                • 26.07.2005
                • 1914
                • Beograd

ljudi
                poznat je izraz: "brave su za postene!"
                nema 100% sigurne zastite od lopova. mozda imate srece pa samo posteni snimaju vasa kola... ako imate celicnu osovinu volana (golf III npr.) dovoljna je kandza i ne treba vam ni alarm. ako imate aluminijumsku (golf IV, golf V) ugasili ste ga. kupili ste kandzu za ukras. moze da se chupa dzipom na cim kroz peta vrata, zameni se ceo kokpit i voziiiii. moooozda moze da vam pomogne zeder ali sta ako i njega ishchupaju sa celim volanom? (iskustvo iz druge ruke, ortaku ukrali golf IV usred bela dana za 10 min ispred kuce. platio otmicu i nasao ga na naznacenom mestu, na putu kod Resnika. ceo kokpit i volan u komadima, na zadnjem sedistu...

srecno
                .

Comment

• jovan30
                  CBC Senator
                  • 07.05.2006
                  • 322
                  • Beograd

@dekideki, imenjace pozdrav, zato se u vozila VW/Audi grupe i preporucuje iskljucivo zeder posto se on ne cupa zajedno sa volanom, a ja bih svakom preporucio kasko, ja nemam ni LK ni Zeder al imam kasko! Inace auto parkiram u garazi sa video nadzorom (sve se snima na hard disk), a u gradu ga redovno parkiram u javnim garazama makar i malo vise pesacio, racunam sigurne su (jos nisam cuo da je nekom ukraden auto u javnoj garazi)

Comment

• MOSLER
                    CBC Senator XXL
                    • 27.05.2005
                    • 1064
                    • Niš

Originally posted by dekideki
                    ljudi
                    (iskustvo iz druge ruke, ortaku ukrali golf IV usred bela dana za 10 min ispred kuce. platio otmicu i nasao ga na naznacenom mestu, na putu kod Resnika. ceo kokpit i volan u komadima, na zadnjem sedistu...
                    Nisam shvatio jel tvoj drug imao zeder ili kandzu kada su mu ukrali auto?

@DJDexy ne vidim kako ce video nadzor da ti pomogne ako lopov navuce masku na glavu.
                    Sto se kradje po javnim garazama tice znam da je jednom profesoru iz Nisa pre jedno 4 god. ukraden BMW iz javne garaze u Beogradu.

Comment

• dekideki
                      CBC Senator XXL
                      • 26.07.2005
                      • 1914
                      • Beograd

samo kandzu. ovo se desilo u vreme tik pred zeder eru.
                      .

Comment

• TETAK
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 3034
                        • Čačak, Srbija

Taj sistem za "rešavanje" kandže je poznat mada ima i suptilnijih načina(ne bih da edukujem čitateljstvo) ali je kod Zedera ne primenjiv.I dalje tvrdim da jedan dobro postavljen tajni prekidač može da pored mehaničke zaštite zada velike probleme lopužama!Ovo kažu ONI sami!

Comment

• dekideki
                          CBC Senator XXL
                          • 26.07.2005
                          • 1914
                          • Beograd

bilo sta neocekivano. naravno. originalna resenja za blokiranje, uopsteno receno. volana, goriva, struje jedne struje druge... samo masta i strpljenje ogranicavaju zastitu kola.
                          .

Comment

• sw.brick
                            CBC Senator XXL
                            • 09.10.2004
                            • 8141
                            • Beograd, barajevo-zemun
                            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

..vakuuma.

gomila novijih auta ne moze da se pokrene ako se odgovarajuce tanko crevo ili iskljuci ili otvori ka atmosferi obicnim elektro ventilom.
                            i slicno..
                            volvo
                            945 SE turbo lpg
                            344 GL lpg

Comment

• TETAK
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 3034
                              • Čačak, Srbija

Prave ste pametnice, eto mesta da se nešto tako i proizvede i naravno možda i lepo zaradi!
                              Uvek gledajte da vam različiti majstori urade blokade i naravno osnovno je JEZIK ZA ZUBE!

Comment

Working...
                              X