Pitanje u vezi izbora ulja
Collapse
X
-
Bolje da je sipao isto ulje koje je već u motoru nego što je pravio koktel. Da je stani pani pa čisto da se dovuče do kuće i ok, ali ovako... Videćemo šta će biti
-
-
i ja koristim nisotek polusintetiku.
siguran sam u originalnost sto nije beznacajna stavka.
ali mi se cinilo da bi autu odgovaralo malo gusce ulje za ove vrucine.
pa sam kod zadnje izmene na 3 litra nisoteka dodao litar long-life , optimine,
racunam da sam dobio 12,5w-50
lepo se ponasaLast edited by Sasasta; 20.07.2017, 22:46.
Leave a comment:
-
-
Da dobija se kartica pomoc na putu besplatno,a i ulje je 15% na popustu ko ima onu nisovu karticu,kattica od 4L sa popustom kosta 1420din.
Leave a comment:
-
-
bila je akcija kada sam ja uzimao pre par meseci za autline 10w-40 4 litra.kupis kanticu ,dobijes karticu koju aktiviras kad oces i imas besplatni slep,pomoc na putu.komada jedan
. ja sam to ulje sipao u punta. ulje ko ulje .
Leave a comment:
-
-
Da, naravno (sasvim je o.k.).
Dobro je (naravno) Autoline Sint 5W-40, u nedostatku RN verzije 5W40 (ranije imali, pa sad nemaju u asortimanu, koliko vidim na sajtu).
Ipak, za primerak iz 2001. 10W-40 je bar jednako dobro ulje, a jeftinije je.
Pozdrav!
Leave a comment:
-
-
Da li je Nisotec 10w40 ulje dobro za Renault Scenic 1.6 16v iz 2001god koji ima predjenih 230 000km i ugradjen plin,i da li imate neku drugu preporuku od Nisoteca?
Leave a comment:
-
-
Samo da se setim o čemu se radi ... aha ... Fiat Doblo (ili kako se već piše) 1.9 jtd ...
Iskreno, Shell HX7 nije bolje ulje od Nisoteca (nisu baš ni isti tip, Nisotec je Mid-SAPS, ali svakako nije lošije, čak je po specifikacijama i bolje).
Nije velika razlika u ceni (doduše) ali zašto pa i davati više para. Da je Ultra pa da se kaže: "za 100 din. neka je i isto".
Posle dobrih iskustava sa Nisotec-om, ne bih tražio " 'leba preko pogače" (čak i kad nije kompenzacija ... cena je skroz o.k.).
Pozz
Leave a comment:
-
-
Našao sam jedino shell Helix HX7 5W40 po ceni od 670din za litar. Nisotec je 570din litar. Sta uzeti od ova dva ili uzeti nešto sasvim treće
?
Leave a comment:
-
-
Trebalo bi da jesu (da su o.k.).
Od korisnika dobijam informacije da su kao i pre. Još su i upristojili (jedno vreme bezobrazno visoke) cene, pa je razlog više da se ne izbegavaju.
Oštra propaganda je protiv njih a oni se i ne trude da (bilo šta) demantuju, tako da (jesu) na lošem glasu.
Navodno ruska nafta snižava kvalitet baznih ulja, što malo veze ima sa istinom. Jedino što rekonstrukcija rafinerije nije izvršena pa su to ona "stara dobra" HC ulja koja (doduše) jesu nešto manje moderna ali se lepo uklapaju u zahteve za III grupu baznih ulja (Sintetičkih po novom). Sadržaj sumpora je dovoljno nizak za standarde tako da 5-10x manji iz modernijih (ali ne baš brojnih) postrojenja nije od velikog značaja.
Sa druge strane, izgrađena je (čini mi se za jubilej, 2014. (60 god. postojanja)) potpuno nova (i automatizovana) blendara (pogon za umešavanje i pakovanje) tako da su finalni proizvodi sasvim o.k. (aditive su ionako uvek kupovali).
Naravno, ostaje da im je asortiman (iako donekle osvežen) pomalo zastareo ALI za prosek starosti automobila u regionu više nego odgovarajući (nedostaju doduše Ford i PSA ulja (ulja sa njihovim odobrenjima)).
Leave a comment:
-
-
Kakva su optima modrica ulja? Da li su ok za upotrebu?
Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока
Leave a comment:
-
-
Danas sam bas gledao i ovde kod nas u Požarevcu slabo ima Shell ulja, da li je Shell kvalitetniji od Nisoteca 5w40 ili nije? (pitao sam Vas za preporuku za fiat dobla 1.9 jtd, na prošloj stranici) razlog zbog koga ne sipam Seleniu (preporuka fabrike) wr 5W40 je zato što mislim da je preskupa a ja svakako menjam ulje na 10.000km. Ako ne nadjem Shell, da li da i dalje sipam Nisotec, ili imate preporuku za neku treću marku ulja koja je kvalitetnija od gore pomenutih? Izvinjavam se sto sam dosadan
Leave a comment:
-
-
Rece da ga je dugo koristio i onda mu valjda upao neki fals i prebacio se na Texaco koje je i nesto skuplje. Navodno ne moze da se kupi bas u mp, pa ga samo oni dobijaju.
Ako imate bolji neki predlog za raj motor i km, uzecu ga u obzir. Na kraju krajeva sipace sta mu ja kazem. Tek treba da se pokaze kao majstor, nov mi je, ali sam otisao u Renault servis, jer verujem da bolje poznaju mane automobila koje odrzavaju.
Sent from my SM-A510F using Tapatalk
Leave a comment:
-
Leave a comment: