Ma ne radi mi mozak...  

) ali ipak na analognom vizuelno mozete utvrditi odakle dokle igla skace i odrediti gde je otprilike sredina - na digitalcu nemate tu mogucnost, gledate brojeve koji se smenjuju i nemate nacin da "vizualizujete" gde bi bila sredina.
) ali ipak na analognom vizuelno mozete utvrditi odakle dokle igla skace i odrediti gde je otprilike sredina - na digitalcu nemate tu mogucnost, gledate brojeve koji se smenjuju i nemate nacin da "vizualizujete" gde bi bila sredina.  

E sad, ovde ima mala zabuna, odnosno nejasnoca - NIRA uputstvo kaze da se meri ugao izmedju sredine hall davaca i "trailing edge" od ndostajucih zuba - kako sam ja razumeo trailing edge je dakle dalja ivica od centra hall davaca: tako mereno ugao je 131 stepen. Medjutim mereno od centra davaca do ivice gde pocinju 2 nedostajuca zuba, ima 117 stepeni. Na 131 stepen autop ne radi uopste. Na 117 stepeni kad upali, radi. Medjutim, palio je i na 111 stepeni, radio sasvim fino...malo sam zbunjen, iskreno...Ja licno mislim da je problem BAS u ovom delu podesavanja, a zatim i u nedovoljno dobro odredjenom uglu paljenja kod verglanja...
 E sad, ovde ima mala zabuna, odnosno nejasnoca - NIRA uputstvo kaze da se meri ugao izmedju sredine hall davaca i "trailing edge" od ndostajucih zuba - kako sam ja razumeo trailing edge je dakle dalja ivica od centra hall davaca: tako mereno ugao je 131 stepen. Medjutim mereno od centra davaca do ivice gde pocinju 2 nedostajuca zuba, ima 117 stepeni. Na 131 stepen autop ne radi uopste. Na 117 stepeni kad upali, radi. Medjutim, palio je i na 111 stepeni, radio sasvim fino...malo sam zbunjen, iskreno...Ja licno mislim da je problem BAS u ovom delu podesavanja, a zatim i u nedovoljno dobro odredjenom uglu paljenja kod verglanja... Ravnomerna, okida po redu, bez izuzetka, svaki puls (vadio bobine, kacio svecice, omotao zicu kao uzemljenje oko bobina, odmakao se i verglao
 Ravnomerna, okida po redu, bez izuzetka, svaki puls (vadio bobine, kacio svecice, omotao zicu kao uzemljenje oko bobina, odmakao se i verglao  Svetli ko bozicno drvo
 Svetli ko bozicno drvo  
  Ono sto me budi je da nema pravila, ponekad se cuje da posle 15 sekundi motor uhvati takt-dva, stucne, ponovo nastavi da vergla "na prazno", pa uhvati par puta, stucne i na kraju upali, i dalje (uslovno receno) normalno radi. Ponekad nece da uhvati ama bas nijedan jedini takt ni posle 10 minuta verglanja. Kad ga opet ugasim posle kratkog rada, isto bez pravila, ponekad upali maltene posle par sekundi uz par kasljucanja, ponekad opet treba po 10 minuta...E onda krenem da se ********m sa pretpaljenjem i uglom, setam gore dole i pokusavam da ukacim sta mu prija a sta ne po tome da li neki od onih "zivih" taktova detoniraju na usisu ili izduvu, i prema tome trazim gde, otprilike da mu stavim ugao paljenja. Sve je to naravno jako frustrirajuce jer nikako ne mogu da ukacim pravilo ako takvo postoji, kad ce da vergla minut a kad pola sata...
 Ono sto me budi je da nema pravila, ponekad se cuje da posle 15 sekundi motor uhvati takt-dva, stucne, ponovo nastavi da vergla "na prazno", pa uhvati par puta, stucne i na kraju upali, i dalje (uslovno receno) normalno radi. Ponekad nece da uhvati ama bas nijedan jedini takt ni posle 10 minuta verglanja. Kad ga opet ugasim posle kratkog rada, isto bez pravila, ponekad upali maltene posle par sekundi uz par kasljucanja, ponekad opet treba po 10 minuta...E onda krenem da se ********m sa pretpaljenjem i uglom, setam gore dole i pokusavam da ukacim sta mu prija a sta ne po tome da li neki od onih "zivih" taktova detoniraju na usisu ili izduvu, i prema tome trazim gde, otprilike da mu stavim ugao paljenja. Sve je to naravno jako frustrirajuce jer nikako ne mogu da ukacim pravilo ako takvo postoji, kad ce da vergla minut a kad pola sata... 

Mozda ne znam tacno kako se zove efekat, ali znam da bi Hall trebalo da generise signal (ne znam tacno da li generise signal smanjivanjem napona ili generisanjem napona, ali nije ni bitno...) kad naidje na prekid, odnosno nedostajuce zube je li tako?
 Mozda ne znam tacno kako se zove efekat, ali znam da bi Hall trebalo da generise signal (ne znam tacno da li generise signal smanjivanjem napona ili generisanjem napona, ali nije ni bitno...) kad naidje na prekid, odnosno nedostajuce zube je li tako? 

Comment