@206
BOOST =>
"...Posto je u pitanju potraznja vece vazdusne mase, da bi se dobio efekat, imas jednu caku, i to je obrada siceva ventila na MIRA FREZERICI, u RADIUS, tkz. venturi. Koriscen je efikasno da se poveca stepen volumetrickog punjenja cilindra na nacin da se ubrzaju gasovi pri ventilu, na diesel motorima od strane Mercedesa, pre nego li je dolo do turbinskih punjaca.
Finta je da povecas vazdusnu masu za oko 10-15% u cilindru u svim rezimima rada. Postoji kao sicevi na kompresorima za industriju gde se trazi veliki protok gasa sa velikim stepenom iskoriscenja.
Sicevi se vade i ubacuje se nova masa koja se obradjuje da prati obikom pecurku ventila sa gornje strane. To je nesto sto se primenjuje danas na svim pravim racer masinama. Karakter motora je posle obrade neprepoznatljiv. Jednostavo dobijas veci obrtni momenat, a odziv motora je sveden na minimalne vrednosti...
...daje jedno uzvanredno poboljsanje homogeniteta smese, jer ubrzavanjem gasova se dobija smesa bez siromasnih tampon zona, te na taj nacin motor nije ni najmanje osetljiv na samodetonacije!!!"
POMOC =>
...idi u neku boljeopremljenu masinsku radionicu i pitaj da l imaju MIRA frezericu ili neki drugi nacin za obradu siceva u radijus ( )...radijus treba da je isti kao na ventilu za koji se sic pravi a ugao na koji naleze ventil uradis kao i do sad sto je bilo...bar tako smo mi odradili...znaci...sicevi moraju da se menjaju a sto se materijala tice nisam kompetentan...moraces to sa gazdom...
...a ako budes resio da menjas siceve onda ima jos jedna stvarcica ali o tome kasnije... ...za sad ovoliko...
Dobro, otprilike mi je jasno. Gledao sam kako bi trebalo uraditi ventile (secenjem 3 ugla na njima), ima li to kakve veze s time?
...xaxaxa...vidi se da si tamo imao posla sa mikisonom...
...e tako...samo ne ide na tri ugla nego se tu lepo odradi radijus kao na ventilu...a naleganje ide pod uglom...
Comment