Idemo iz pocetka...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • *Egon*
    CBC Senator XXL
    • 31.12.2004
    • 1232
    • Beograd, Dorcol, N 44

Pa povedi i celo drustvo sa svadbe
    Garaza
    1996 SAAB 900 NG Cabrio

Comment

• zverko
      CBC Senator XXL
      • 19.08.2005
      • 7085
      • BGD
      • Audi A4

matori, nek vam je sa srecom pa uskoro da zakmeci jedno malo koje ce da ti vileni po kolima.
      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• luci
        CBC Senator XXL
        • 13.03.2006
        • 1103
        • odzaci

pratim sta radis i vidim da je tvoja wife to be puna razumevanja... moja cura je slicna pa me zanima da nam svima kazes oce li se to promeniti kad stanete na ludi kamen....

Comment

• BOOST
          Founder - Admin od Začetka
          • 29.09.2004
          • 8726
          • Gislaved//Sweden
          • SAAB 9000 AERO R; SA

Svedska chestita i zeli Vam dug Srpski brak
          Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
          move your mind

Comment

• Uros Piperski
            CBC Senator XXL
            • 31.01.2005
            • 2978
            • Beograd

Cestitke i od mene

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• 206
              Admin od ispočetka :)
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

O, pa kmekavac treba da se ispili pocetkom Novembra, mislim ja na sve

Brak, mrak, kako se kome zalomi Ma znas mene, meni brate svejedno, ionako sam odaaavno ozenjen

Inace, nema svadbe, samo registracija, a kad dodje vreme krstenja onda cemo kakvo okupljanje...

A do tada, srafimo
              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Kanarinac
                CBC Senator XXL
                • 08.10.2004
                • 2870
                • BG,Weedikovac

Ajd i ja da se upisem

Prvo puno srece u buducem (sadashnjem) brachnom zhivotu!!!!Da vam sve bude kako pozhelite!

A shto se sokocala tiche nisam ni sumnjao da cesh kad tad zavrshiti.Nije bilo bash kad ali tad je doshlo

I love my

Comment

• zverko
                  CBC Senator XXL
                  • 19.08.2005
                  • 7085
                  • BGD
                  • Audi A4

vidim ja da ti srafis a usput i busis... neka , neka... samo da sve bude kako treba
                  poz
                  deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• zvrle
                    CBC Senator XXL
                    • 01.11.2005
                    • 961
                    • Beograd, Batajnica
                    • Golf 4

Cestitam x2
                    “Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”

Comment

• 206
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

Ma radim na tri fronta

Comment

• Vocko
                        CBC Senator XXL
                        • 25.04.2005
                        • 4556
                        • nBGd

Znaci svi projekti gotovi u ovoj godini

Jos jednom cestitke i sve najbolje!

Comment

• 206
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Mislis svi do sada zapoceti projekti? Otprilike. Sto ne znaci da ne mogu da pocnem nesto novo

A nesto novo vec imam u planu, ali polaaaaaako...

Comment

• markokg1982
                            CBC Senator XXL
                            • 19.05.2007
                            • 409
                            • Kg-Bg

imas u planu da ugradis krila jer samo jos to fali pa da organizujes privatne letove po evropi al kada ugradis tu vecu bocu za NO2 bogami i dalje
                            http://www.youtube.com/watch?v=CWvkqhcItY8

Comment

• 206
                              • 09.12.2004
                              • 9548
                              • Beograd
                              • 206

Nego, malo nazad na temu...

U celoj prici oko mapiranja, sto za sada prilicno dobro ide, s obzirom na kolicinu pocetnih nepoznanica, i dalje imam par problema, uslovno tako da ih nazovemo. Uspeo sam prilicno dobro da popeglam sve osnovne mape, ali i dalje mi treba prilicno dobra informacija o 3 stvari:

1. Kolika je odgovarajuca kompenzacija za kolicinu goriva prema temperaturi u****? Mapiranje sam uglavnom radio na ~25c, tako da mi trebaju kompenzacione vrednosti kada temperatura u**** i opterecenje rastu. Na slici su vrednosti kompenzacije koje sad koristim, funkcija MAT vs. TPS (opterecenje)

2. Isto pitanje, samo za stepen paljenja - slika pokazuje vrednosti koje sad imam

3. Acceleration enrichment - vrednosti obogacenja smese pri naglom stiskanju gasa. Trebaju mi vrednosti za Slow i Fast enrichment, odnosno obogacenje koje traje vise od jednog takta (za to mi i treba faktor umanjenja i brzina opadanja enrichmenta), kao i parametre za "single event" Fast obogacenje. Slow enrichment izgleda otprilike ovako, ali vrednosti su u miligramima goriva, ne %

Ko razume, shvatice Sada imam prilicno veliki problem da, recimo ispeglam korekciju stepena paljenja vs. temperatura u****. Ako namestim kompenzaciju samo pri temperaturi, onda imam problem kada startujem vreo motor, jer temperatura u**** poraste preko 60c, iako je napolju mozda 30 (jer je motor ugasen), NIRA pomeri paljenje unazad, i tesko je upaliti. Kada se upali, temperatura opadne, enrichment nestane i to je to. Isti problem i sa obogacenjem goriva, mada to resavam tako sto obogacenje palim samo na vecem opterecenju...

Comment

• 206
                                • 09.12.2004
                                • 9548
                                • Beograd
                                • 206

...muk i tisina?

Aaaajde, pa nemoguce da NIKO bas nema nikakvu ideju, i da nikad nije iscitavao fabricke parametre za obogacenje iz mapa? Ili da niko ne zna da makar ugrubo proracuna koliko se vazduh "proredi" sa temperaturom (to bi trebalo da je Bojlov zakon?), jer to u stvari trazim...? Znam da je odnos pritiska i zapremine konstantan uz stalnu temperaturu, ali ako menjam temperaturu, odnos pritiska i zapremine se menja - ali za KOLIKO? Ili jos prostije, ako zagrejete odredjenu kolicinu vazduha u jedinici nepromenjive zapremine, koliko se poveca pritisak? Hajdemo, fizicari

E da sam pitao za felne ili nove branike, pa tu bi bilo svega

Comment

Working...
                                X