206, reci mi molim te, Gde bi mogao naci EGT sondu i shta li vec, da kupim, i namestim si, i predpostavljam da znash koliki EGT bi trebalo da bude na B2x4 motorima, ono ako znash od-do... predpostavljam oko 900-920 c?
Negde je BOOST pisao o tome... ali igrash se sa TRIONICom i tim motorom, pa reko mozda znash...
Sutra a mozda i veceras vec cu Probati da Fleshnem TRIONIC, pa reko da vidim taj EGT je dobar drugar... pa nije loshe da ga imam...
I josh jedna stvar...
GT28bla bla...
I TD04HL-19T...
Neshto gledah, ne razumem bash najbolje, ali rekoshe nedje da... GT28 kao moze da naduva 350 KS, a TD-19T 380... pa rekoh jel to tachno ili Ono mosha...
950-970c je OK radni opseg, trpi kratkotrajne peak-ove do 1100c, ali ne dugo Sve ispod 950c je nedovoljno iskoristen i gorivom preliven motor, sve iznad 970c je losa mapa i lose gorivo.
Trazi po Google-u EGT gauge, maltene svaki proizvodjac chukica ima svoj, dakle Thermocouple sonda + cukica. Sonda se zabode u izduvnu granu, u kolektor ispred ulaza u turbo. Cene su sarene, imas DEFI koji je vrhunski, ali skup kao djavo, a zahteva i poseban kontroler, do Autometer, VDO, itd...pa biraj.
GT28...? Koji? GT2860RS je ball bearing, jako popularan i jako dobar turbo, do 360KS sa mizernim vremenom spoolupa. TD04, ako ne gresim, nije ballbearing, samim tim i nesto je sporiji...GT2860RS je po meni daleko bolji izbor, jeste da je skuplji jedno 50%, ali ball bearing je ball bearing.
The difference between men and boys is the price of their toys
reci mi jesu li klipovi na kljestima istog ili razlicitog promera?
jeli i kod njih sistem sa jednim prasinarom-dihtungom?
ubijam se ko neko siroche da mi neko odradi na masini adaptere za kljesta...imas li nekog dole da to radi?
"I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me." No ROTOR no MOTOR...
Kakav je sistem i sa koliko dihtunga, pojma nemam...
Adaptere nije neki problem uraditi, dok god imas model prema kome se radi, sto je tezi deo posla, jer ces model morati sam da napravis, i to najbolje od drveta, lagano pa delji
The difference between men and boys is the price of their toys
Comment