HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• danek
    replied
    Odg: HHO - znamo li nesto o tome ?

@who?

pwm je nužan za zimu da voda ne mrzne
    ljeto je druga stvar-mala žlićica NaOH na 2L vode i spoj relejem i stvar tradi savršeno

Leave a comment:

• qwisko
    replied

Ne moras da pomeras paljenje osim ako nemas uredjaj koji daje preko 3lpm HHO. Dobar uredaj, sa 0.5-0.6 lpm na nekih 6A i ne treba pomeranje paljenja

Leave a comment:

• darkoarf
    replied
    Odg: pomeranje paljenja

na autu sam ugradio mali uredjaj za pomeranje pred paljenja tako da imam mogucnost da pomeram paljenje kako hocu na koliko da ga postavim kad ugradim hho generator.

Leave a comment:

• qwisko
    replied
    Odg: gwisko

Originally posted by darkoarf View Post
    dali ima razlike ako se uvodnice rade od mesinga ili se stave plasticne pg uvodnice u generator.
    Nikako od mesinga, pojesce ih NaOH vrlo brzo. Ili plasticne ili od inoxa. Ja sam kupio plasticne u Merkuru na Karaburmi na odeljenju za baste. Par je u pakovanju i kostaju malo preko 100 din

Leave a comment:

• who?
    replied

Originally posted by danek View Post
    sad lijepo izbaci smeće od sode van,rasklopi generator i očisti ploče-operi benzinom za čišćenje i poplakni destiliranom vodom
    -donje rupe pokrpaj gumicama koje imaju rupe 4mm kroz sredinu-lijepo epoxyjem poljepi zakrpe da se ne pomakne kod sklapanja-sklopi generator,ubaci 15% NaOH i struju pwm-om smanji na max 6A-i vozi
    -ćelija će se još čistiti u autu i navući željezno oksidni sloj-prljavu vodu izbaciš,natočiš u spremnik toplu destiliranu i pod pritiskom je izbaciš van da povuče još prljavštine zaostale u generatoru-napraviš novi elektrolit ubaciš i vozi.
    -donja rupa je velika,struja ide prema jačem polaritetu direktno i dijelom zaobilazi neutralne elektrode,tako da su + i - elektrode pod prevelikim naponom a svaki napon viši od podnošljivih 2.4V po ploči stvara grijanje i paru...možeš i ovako ostavit,ali ne struju drukat preko 5A i obavezna regulacija pwm-om...ta ćelija radi na 200W otprilike,svaki porast napona ruši uštedu radi sve nekvalitetnijeg hho plina i nepoželjne pare u kompresijskom prostoru-na 5A koliko napravi to je gotovo...
    -malo,ali vrlo kvalitetnog plina,jačeg nego na 9A...uz to ćeš dobiti solidnu cirkulaciju,odlično ispiranje ploča i provociranje veće proizvodnje hho plina-vozit do prvih rezultata 1000km dok se očisti kompresijski prostor od čađe i karbonskih deponija koji su smetnja termodinamičkom procesu u motoru-naime,hho izgori prije gmt i spali čađu i karbonske deponije,uleti nafta ili mješavina zraka i benzina kojima je nemoguće rastrgat molekularne lance produktima izgaranja čađe i deponija...kad se komp.prostor očisti na gorivo je direktan utjecaj izgaranja hho plina i počinje ušteda-manja potrošnja goriva i povećanje snage automobila-sve ostalo je gubitak novaca,vremena i veliko razočaranje
    Hvala, uradicu tako kako si reko ocisticu ploce, i samnjicu rupe, samo jos nesto da pitam, da li moze da se peru eko klinom (odmascivacem) ili da uzmem alkohol i da li da predjem preko ploca sitnom smirglicom,
    a sto se tice potrosnje struje, jel mora pwm-om ili mogu da ubacim manje NaOH, da li se postize isti rezultat?

Leave a comment:

• darkoarf
    replied

lakse mi je da napravim uvodnice od mesinga zato pitam

Leave a comment:

• darkoarf
    replied

dali ima razlike ako se uvodnice rade od mesinga ili se stave plasticne pg uvodnice u generator.

Leave a comment:

• qwisko
    replied

Zato sam ga ja i kupio... nije se isplatilo da pravim PWM za tu cenu
    Nepovratni ventil znam da je dobar od Opel kadeta Suze, a mislim i da je golfov isti

Leave a comment:

• darkoarf
    replied
    Odg: qwisko

koji je najbolji nepovratni ventil dali moze od servo kocnica za golfa ili neki drugi.

Leave a comment:

• darkoarf
    replied
    hvala na informaciji uzecu i ja taj pwm

za 2500 dinara da ga nepravim izgubicu dosta vremena dok nadjem sve elemente i pitanje je dali ce da radi kako treba.

Leave a comment:

• qwisko
    replied
    Odg: danek

Sto se tice PWM, ja sam kupio ovaj i prezadovoljan sam

Sa rastvorom NaOH koji bez njega radi na 26A, uz pomoc ovog PWM ga spustim na 6A a on se ne greje. Najduze sto je radio od jednom je sat vremena i nije se ugrejao

Leave a comment:

• darkoarf
    replied

ima i varijanta da kroz poklopac filtera za vazduh ubacim cev koja bi isla na 5 cm od leptira gasa.

Leave a comment:

• darkoarf
    replied

pre protokomera mi je ploca-mesac za tng dali se slazes da na njemu busim ulaz za gas ima mesta da se uradi navoj i direktno se mesaju plinovi i odlaze u motor.

Leave a comment:

• darkoarf
    replied

posle leptira mi je crevo 15 cm pa onda protokomer isto 15 cm pa plinska ploca jedino da busim crevo.

Leave a comment:

• danek
    replied

Originally posted by darkoarf View Post
    znaci 25 elektroda kao sto si mi rekao -nnnnn+nnnnn-nnnnn+nnnnn- ulaz u motor znaci mora 10 mm da bi motor stabilno radio.koji bi pwm bio bolji ima na netu tri seme dali da pravim ili da kupim gotov sta predlazes.

http://www.hhocarfuelcell.com/pwm-ci...quency-pwm.php
    10x8mm(kojeg ušrafiš u uvodnicu) i u njega umetak 8x6mm 5cm do leptira otprilike...

Leave a comment:

Working...
X