HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • expendable
    CBC Senator XXL
    • 04.11.2009
    • 3662
    • Bor

Re: HHO - znamo li nesto o tome ?

Kao što "painter" kaže, tema je živnula!
    Vidi se ozbiljan pristup i to ne samo "pera ždere". "hmisa" je dobio cca. 20% uštede mada bi trebalo još testirati. I nije samo do testiranja nego i atestiranja - da bi se sistem komercijalizovao. Nadam se će cena biti pristupačna (red veličine ugradnje plina).
    Za sada nema konkretnih "elektrohemijskih" podataka pa ne bih ništa da komentarišem, čekam prvi perin izveštaj.
    Jedna ćelija je "eksplodirala" kako kaže on te još jednom: vodite računa o bezbednosti i koristite (makar) zaštitne naočare (makar plastične iz farbara, cca. 1€).
    "Na koliko se stepeni ugreju vase celije?"
    Što bolje iskorišćenje struje (energije) manje će se ugrejati
    O.K. neću više dok ne stignu rezultati merenja. Pozdrav svima i puno uspeha u radu!
    Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• painter
      Banovan
      • 04.03.2010
      • 738
      • beograd,m.mostanica

Originally posted by Pera Zdera
      Pitanje za one koji su napravili svoje uredjaje:
      Na koliko se stepeni ugreju vase celije?
      Sve preko 2V po celiji i ako postoji curenje struje medju celijama(ako ih je vise) greje vodu. Moguce da ce se ugrejati malo i sa 2V ako je plasticni rezervoar(kuciste). Ok je negde do 60*C. Meni je ponekad problem sto nece da se greju(novije varijante generatora) pa vuce malo struje i efikasnost je manja jer toplota(oko50*C) pojacava reakciju. Kod klasicnih "dry cell" fora je staviti prohromski rezervoar da odvodi visak toplote,samo je dosta skuplje. Ako je metalno kuciste generatora onda moze da se stavi alu hladnjak(rebarca) i eventualno ventilator. Sve zavisi gde i kako se ugradjuje. Nije isto u kolima i na stolu.

Comment

• expendable
        CBC Senator XXL
        • 04.11.2009
        • 3662
        • Bor

Sve što je painter rekao je O.K.
        Plastika je popriličan izolator a prohrom (makar 10 puta gori provodnik od bakra) gotovo idealan (ni mnogo ni malo).
        50 cel. je u redu i zaista pomaže ali vodite računa da veće temp. naročito od 80 na gore komplikuju stvari iz više razloga te bi temp. trebala da se drži na 40 do 60 cel. (max.).
        Toliko za sada.
        Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• painter
          Banovan
          • 04.03.2010
          • 738
          • beograd,m.mostanica

Ovako izgleda nepazljivo rukovanje hidroksi gasom:

Mene bolje sto niste videli. Cuvajte se. Rukavice,naocare,i flasa razblazenog sirceta pri ruci,zbog natrijum hidroksida.

Comment

• painter
            Banovan
            • 04.03.2010
            • 738
            • beograd,m.mostanica

Detalj: merenje potrosnje na skuteru pezo elystar 125ccm. Nije pedantno kad sam nestrpliv da vidim rezultate,ali sluzi svrsi.

Comment

• banekg
              CBC Senator XXL
              • 06.09.2010
              • 1274
              • Nis
              • Toyota Carina e 2.0

Uff, procitah sve u dahu. Pozdrav i podrska svima koji eksperimentisu.
              Prvo - pre tri meseca u bmw prodajnom salonu u Minhenu stoji motor u izlogu prikljucen na vodu i radi.
              drugo - dobri ljudi ovde ne pokusavaju da naprave perpetum mobile, vec auto koji kao pogonsko gorivo koristi vodu, tj. ono sto elektrolizom moze da se izdvoji
              trece - i sa benzinom auto ne ide na benzin vec na vazduh (14.7-1)
              cetvrto - zvanicna fizika je jos ukoliko juce promenjena iz korena (kada je pocepan atom), to je sto se tice zvanicnih naucnih blokada
              I na kraju pitam paintera da li mogu da kupim gotov proizvod za ugradnju u auto - ovaj sto smanjuje potrosnju. Video sam vec reklamiranje nekog lika, koji je prikazao i sertifikat o patentiranju, a i ti si se javljao na taj sajt kao moguci saradnik.
              Long Live CBC!!!

Comment

• painter
                Banovan
                • 04.03.2010
                • 738
                • beograd,m.mostanica

Pozdrav Banetu! Lepo si sazeo neke cinjenice.
                Nisam siguran na koji sajt mislis posto sam kontaktirao sve za koje sam cuo da se bave ovom temom. 2eco.me.rs jos nisu poceli da prodaju. Onaj Ivantic je odustao od proizvodnje,odnosno prestao. Hidrogen solutions rade punom parom,kod njih je uredjaj oko 750 evra s ugradnjom,za automobile do 3l ili 3,8l,nisam siguran. Ovo mi je malo nelogicno,nece im to kupiti ni jedan vozac juga ili bilo kog manjeg automobila,nije mi jasno zasto ne prave manje uredjaje. Treba da odem do njih pa cu saznati. Na limundu ima uredjaj za oko 400(ili 450) evra,pravi ga clan ovog foruma,hmisa,i on takodje ima jednu velicinu. Ja se jos dvoumim(brzo bih se odlucio da imam vremena ali posto radim po ceo dan tesko je). Mozda izbacim klasicnu verziju uredjaja za pocetak (kao ove sto su vec na trzistu) da popunim ove klase koje su "kolege" propustile,znaci manje i starije automobile. Trenutno su mi jedine prepreke vreme i saradnja s "kooperantima",odnosno firme koje mi odradjuju deo posla. Kad bih mogao sve sam bilo bi super. Naime,na waterjet-u i kod varioca prohroma nikad nema mesta za nas koji ne radimo na veliko. Varioci koji bi odradili na vreme hoce da me oderu! A vare se rezervoari za vodu. Jedino da progutam knedlu pa ubacim plasticne rezervoare kao i svi ostali,mnogo je jeftinije(samo sto ja pravim specijalne plasticne rezervoare a mislim da ostali kupuju gotove). Ali moja je zamisao da prohromski rezervoar bude pod obavezno jer kad je uredjaj hladan preko prohroma "uvuce" toplotu motora(koji se mnogo brze zagreje) a kad pocne da se pregreva preko prohroma onda ispusta visak toplote! Tako se postize maksimalna efikasnost celija i kontrola temperature bez elektronike!Takodje mi je vreme(zauzetost) prepreka da odem da patentiram moj uredjaj,a pre patentiranja ga ne bih prodavao. Patentiracu ceo sistem koji sam osmislio(moj generator povezan na auto na odredjen nacin i nekoliko dodataka) koji smanjuje potrosnju preko 50%. Kad patentiram pusticu u prodaju samo generatore a kasnije i ceo sistem pa ce oni koji su kupili generator moci da nadograde. Ovo je zbog organizovanja proizvodnje,atestiranja i ostalih zavrzlama a i cena celog sistema nece biti svakome pristupacna(osim ako se serijskom proizvodnjom ne smanje troskovi drasticno).
                Dakle,prati temu pa ces saznati.

Comment

• painter
                  Banovan
                  • 04.03.2010
                  • 738
                  • beograd,m.mostanica

Originally posted by zzivic
                  Pozdrav svima na ovom forumu.

Malo me zagolicala ova tema od pre izvesnog vremena pa cu Vam se pridruziti u pokushajima oko HHO celija. Za pocetak sam napravio test celiju i sa njom poceo dobijati neke rezultate. Svakako da josh puno treba raditi no sa ovim sto sam vec dobio sam dosta zadovoljan.

Ispitna celija ima 9 prohrom ploca 70*160 mm na rastojanju od oko 2 mm. Voda obicna gradska bez aditiva. Celija povuce oko 20A na 12V i generishe dosta lepo gas. Nisam uradio sistem za merenje. To cu ovih dana pa onda nastavljam dalje.

Cini mi se da sam propustio da odgovorim?
                  Dobro nam dosao! Lepo izgleda tvoj generator. Kako to da povlaci 20A bez elektrolita? Verovatno si sve ploce povezao,nema neutralnih? Pa i onda je cudno,verovatno se greje pa vuce sve vise...ili pijete ko zna sta?! Gde si nabavio akrilne cevi? Cesmovaca zaprlja sve... Cekamo rezultate merenja!

Comment

• banekg
                    CBC Senator XXL
                    • 06.09.2010
                    • 1274
                    • Nis
                    • Toyota Carina e 2.0

mislio sam na ovaj uredjaj, stavio je cenu 150e
                    Zainteresovan sam za sve novotarije, a pogotovo kad su aftermarket ugradnje u automobilima u pitanju. Mozda zvuci cudno, ali nista ne ugradjujem da bi smanjio potrosnju ili tako sto, vec zato sto imam manijakalnu ljubav prema cackanju oko auta, a ako se potrosnja smanji - odlicno. I plin sam ugradio iz zelje da vidim kako to radi, pa sad vec 10 godina vozim na plin. Ugradicu i oil catch cann i flush lube, samo zato sto VOLIM.
                    Long Live CBC!!!

Comment

• painter
                      Banovan
                      • 04.03.2010
                      • 738
                      • beograd,m.mostanica

Da to je onaj ivantic,rekao je da nece da radi s hho. Ne znam kako i zasto radi taj hvatac isparenja(najbolje da kupis kompresorski odvajac vode) jer mislim da mu ta isparenja pomazu a ne stete! Doduse probao sam na starijim automobilima,kad izvuces odusku iz filtera vazduha auto bolje radi ali mislim da je to iz drugih razloga koje treba ispitati. Flush lube... ne znam mislis li na ulje (aditiv) ili ceo sistem filtriranja ulja,izbacivanje fabrickog filtera itd?

Comment

• painter
                        Banovan
                        • 04.03.2010
                        • 738
                        • beograd,m.mostanica

Inace taj "ivantic" generator koristi sodu bikarbonu(wet cell,kopija "smak buster-a") a vec smo pricali da soda bikarbona nije dobar elektrolit... Na tom sajtu sam ostavio podatke ako nekome treba pomoc oko izrade generatora i zvao da dodju na forum jer sam video da ima zainteresovanih...

Comment

• banekg
                          CBC Senator XXL
                          • 06.09.2010
                          • 1274
                          • Nis
                          • Toyota Carina e 2.0

Mislim na oil separator, i na sistem ukapavanja aditiva za zastitu sedista ventila pri koriscenju TNG, ali o tome ima dovoljno pisanija na ovom forumu, i mislim da je potvrdjeno kao dobro, ali je off za ovu temu. Ja sam sve to naveo kao novotarije koje mene interesuju, zato sto mi je to hobi i ljubav, ali je HHO do sada najveci izazov i nepoznanica.
                          Ovaj forum citam godinama, a od skoro sam postao i clan. Smatram ga veoma korisnim zahvaljujuci jako kvalitetnim ljudima kao npr. Dora, koji mi je promenio zivot jednom sitnicom, za koju verujte majstori u KG-u nisu znali: "zatvori klapnu za usis toplog vazduha" - i auto polete. Da pomenem samo da mi je ta klapna do tada bila zaglavljena na topao vazduh i auto je isao odvratno na TNG. Ovo je opet off, ali moram da pojasnim svoju ljubav prema novim saznanjima, i zasto me je privukla tema o HHO.
                          Ja nisam pronalazac, ali sam odlican krajnji korisnik i tester svega novog, a za toliko mi i novac ne predstavlja problem i ne zalim pare zato sto VOLIM.
                          Long Live CBC!!!

Comment

• Chubbs
                            Everybody lies
                            • 29.01.2006
                            • 5807
                            • Novi Sad
                            • Audi A6 1.8T

nego, da se mi vratimo na hho...
                            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• banekg
                              CBC Senator XXL
                              • 06.09.2010
                              • 1274
                              • Nis
                              • Toyota Carina e 2.0

Jedva cekam - upijam sve sto ovi dobri ljudi pisu
                              Long Live CBC!!!

Comment

• painter
                                Banovan
                                • 04.03.2010
                                • 738
                                • beograd,m.mostanica

Chubbs,delimicno ima veze s hho jer ako razmatramo ideju voznje na cist hho bez benzina(sto mnogi prizeljkuju a ja ih odvracam za sada)onda bi dodatno podmazivanje sedista ventila bilo pozeljno(mozda ne na svim motorima) a u svakom slucaju voznja na lpg +hho trazi razmatranje ove ideje.

Comment

Working...
                                X