HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • halo
    CBC Član
    • 31.07.2010
    • 60
    • Kruševac

Re: HHO - znamo li nesto o tome ?

Originally posted by hmisa
    .....sa nečim što se zove VORTEX.
    VORTEX?!
    Da nema to veze sa izumom Viktora Schaubergera koga su Nemci iskoristili za pravljenje letećih tanjira i koga su Amedrkanci živog "pojeli" kako bi jeftino otkupili sva njegova prava na patente i licencije?!

Comment

• hmisa
      Banovan
      • 02.11.2008
      • 36
      • Beograd,Vrčin

NE
      na ovo sam mislio http://www.turbozet.com/TYPHOONeye.html

Pozz

Comment

• painter
        Banovan
        • 04.03.2010
        • 738
        • beograd,m.mostanica

Vortex je uvek vortex! Bez obzira ko ga koristi i na koji nacin. Viktor Sauberger je najdalje otisao u tome,to je covek kojeg stavljam iznad Tesle i verujem da ne gresim. Hmiso samo napred!

Comment

• halo
          CBC Član
          • 31.07.2010
          • 60
          • Kruševac

Originally posted by painter
          Vortex je uvek vortex! Viktor Sauberger je najdalje otisao u tome,to je covek kojeg stavljam iznad Tesle i verujem da ne gresim.
          Teško da je iznad Tesle kad se uporedi sa brojem njihovih patenata, a i Tesla je u ono vreme bio najmanje 1000 godina ispred svog vremena. Svaka čast "neobrađenom" tj. poluobrazovanom Šaubergeru koji je nesputano i spontano intuitivno, kao i Tesla, shvatio suštinu prirode.

Comment

• painter
            Banovan
            • 04.03.2010
            • 738
            • beograd,m.mostanica

Proverio sam,jeste Herman Anderson. Koga zanima moze da izgugla o njegovom radu.

Comment

• alexa05
              CBC Senator XXL
              • 23.07.2006
              • 1769
              • Smederevo
              • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Ovu temu citajuci imam utisak kao da gledam Explorer, Nacionalnu Geografiju ili Diskaveri. Svaka cast kolege!!!
              EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• milangru
                CBC Član
                • 25.10.2010
                • 34
                • Novi Sad

Originally posted by painter
                Vortex je uvek vortex! Bez obzira ko ga koristi i na koji nacin. Viktor Sauberger je najdalje otisao u tome,to je covek kojeg stavljam iznad Tesle i verujem da ne gresim. Hmiso samo napred!
                Vortex sam probao na stoadinu ok. smanjenje potrosnje neznatno ali glavna stvar kod vortexa je sto za 90% smanjuje koncentraciju CO2 u izduvnim gasovima* nisam ja ustanocvio i izmerio jer nemam aparaturu)
                www.sitans.iz.rs
                Zajedno smo jaci i mozemo menjati stvari

Comment

• milangru
                  CBC Član
                  • 25.10.2010
                  • 34
                  • Novi Sad

Da li je neko citao o razbijanju molekula vode uz pomoc jakog magnetnog polja koji je patentirao Stenly Meyers.

Ako ste upoznati sa njegovim radom lako cete videti da je lako napraviti oscilatorno kolo u rezonanciji od ploca za elektrolizu i kalema

Kvaka je u tome sto izmedju ploca gde se vrsi elektroliza ne prolazi struja vec se formira jako magnetno polje

Kada izmedju 2 ploce ne prolazi struja vec je izmedju njih izolator a na njima napon dobijate kondezator koji sa odgovarajucim kalemom lako stavljate u rezonanciju

Poenta rada gosp. Meyersa je
                  1.
                  Naci rezonantnu frekvenciju na kojoj se najlakse(najvise) odvaja vodonika i kiseonika iz vode( po mojim saznanjima 2.2 MHz ali nisam siguran u to ako neko zna tacno bilo bi lepo da podeli sa ostalima)
                  2.
                  Kondezator(ploce elektrolizera) i kalem postaviti da rade na visokom naponu( oko 1000V) kako bi se izmedju ploca kalema dobilo sto vece magnetno polje
                  3.
                  podesiti oscilatorno kolo(kalem i kondezator) da rade u rezonanciji- to se podesi na 2.2MHz

Po zakonima elektronike ako u oscilatornom kolu protice 100% energije
                  gubici su 5%
                  to znaci da bu u LC kolu proticalo 100% energije potrebno je da dodajemo samo 5%
                  www.sitans.iz.rs

Comment

• expendable
                    CBC Senator XXL
                    • 04.11.2009
                    • 3662
                    • Bor

Hmmm ... na prvi pogled izgleda "too good to be true". Naravno vredi probati.
                    Trebalo bi malo više podataka. Nema potrebe da se kriju jer znamo kako su završili oni koji su sve pokušali da patentiraju.
                    Sam princip i okvirni podaci neće rešiti problem niti će pomoći "konkurenciji". Zapravno jedinom mogu skratiti postupak.
                    Ako više ljudi (5-6) ili timova dođe do rezultata morali bi (ko već) da izazovu masakr, genocid ili "teroristički" napad da bi uništili dokaze, što je manje verovatno i teže za prikrivanje nego kada je pojedinac u pitanju (saobraćajka, grip (sad ih ima tušta i tma smrtonosnih), samoubistvo zbog koje čega: dugova, neuzvraćene ljubavi, razočarenja u čovečanstvo, naknadno pronađene greške u patentu, i slično).
                    No da se vratim temi sa stručnog aspekta.
                    NMR radi na sličnim principima, iako ima suštinske razlike. U jakom (ali stvarno jakom) magnetnom polju (cca. 1T) i frekvencu reda MHz, desetine MHz koliko se sećam (morao da pogledam literaturu), za nisko energetski transmiter radio talasa. Ovaj drugi uzrokuje male oscilacije elektromagnetnog polja u uzorku. Otprilike princip je u tome da kada se oscilujuće polje izjednači sa prelaznom frekvencom jezgra atoma dolazi do rezonancionog efekta koji se beleži na detektoru. Ovo na osnovu opšteg znanja ljudi koji rade mogli bi malo više o tome. Jedva da se sećam.
                    E sad, ono o čemu je pisano je nešto drugačije. Ipak ilustrovao sam prethodno u smislu da je za frekvenciju u području MHz izazivaju zapravo promene kvantovanih nivoa ugaonog momenta nuklearnog spina. NMR rezonanca (e ovo je iz malog mozga pa ako nešto lupim na moju je savest a ostalima izvinjenje) bi trebala da bude otprilike:
                    frek. = (delta)E/h (možda i "ći" - h/2*3,14, čak verovatno, ali sigurno nešto od ta dva) gde je promena energije (delta E) zapravo (kvantizovana, naravno) razlika energije između dva susedna nivoa energije za dva magnetna kvantna broja (ili tako već nešto).
                    I da ne idem u teoriju koju sam odavno zaboravio, korisni aspekti:
                    Dakle frekvenca ne deluje baš obećavajuće ali nikad se ne zna. Voda ima složenu strukturu koju može da naruči i dejstvo nukleusa ili pak kako i elektroni imaju spin, preko uticaja na njih. Za kidanje veze su (doduše na drugi način) potrebne mnogo veće frekvence elektro-magnetnog polja, ne iz domena mikrotalasnog ili radio zračenja već u domenu vidljive svetlosti ili UV zračenja (frekvence 10e14 ili više Hz) te ne izgleda obećavajuće.
                    Ipak voda je čudo te treba probati. Teorija (i dosadašnja praksaI je jedno a eksperiment i priroda nešto sasvim drugo.
                    Uostalom teorijski vidljivo zračenje ne može da izvrši fotosintezu kod autotrofnih organizama (koja započinje baš procesom "cepanja" vode) jer je za početnu reakciju (uprošćeno i u nekoliko stepena): CO2 + H2O ("strelica") (CH2O) + O2 (slobodan kiseonik je čisto iz vode) potrebno nekih 5eV dok kvant (crvene, koja se "hvata") svetlosti na 650 ili 700 nm ima nekih tri puta manje. Kako se uopšte sve odigrava? Pa tako što ne samo da je hemijska reakcija stupnjevita nego je i kvantna energija svetlosti preko složenih i do kraja nepoznatih mehanizama zapravo "stupnjevita" gde se kvanti svetlosti umnožavaju preko složenih molekulskih mehanizama te klasično i prosto gledanje preko fotoelektričnog efekta nije odgovarajuće. Naravno život je čudo a i imao je milione godina, ipak i mi smo neki život (više-manje inteligentan) pa je nešto za ove milijarde godina ostalo u genima da se poslužimo sličnim "trikovima" prirode.
                    Sve je moguće, dok se ne proba možemo ovako do večnosti. Praktičari u napad!
                    Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• expendable
                      CBC Senator XXL
                      • 04.11.2009
                      • 3662
                      • Bor

Naravno zaboravio sam detalje, inače ne bih ni pisao (lupao) da se ne sećam principa.
                      Ima i grešaka u kucanju ali valjda se razume (ne mogu se prepravljati post-ovi na ovu temu, što ima i dobrih i loših stana).
                      Na primer: Ovaj drugi uzrokuje male elcilacije - naravno da su oscilacije
                      Predhodna rečenica je malo nedovršena: ... za nisko energetski transmiter radio talasa.
                      Misli se da je frekvenca koja se spominje zapravo frekvenca transmitera radio talasa.
                      Oscilacije u jačini magnetnog polja su reda mT (miliTesla) ili desetine ili stotine mikroT, što nije pomenuto ali može biti značajno.
                      Naravno ukoliko oscilujete visoko energetski transmiter stvari mogu biti drugačije. Ili ukoliko u jakom magnetnom polju puštate impulsnu jednosmernu struju, ili niskog potencijala (napona) - možda i ispod 1,23V ili baš suprotono vrlo visokog potencijala (pominjanih 1500V) gde su impulsi reda mikro ili mili sekundi (ili čak nano) te je potrošnja struje zapravo mala za reakciju cepanja vode. Tu je negde i caka.
                      Kao što rekoh pa da ponovim: Praktičari na posao!!
                      Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• milangru
                        CBC Član
                        • 25.10.2010
                        • 34
                        • Novi Sad

koga interesuje rad Stanley Meyer's water fuel cell moze otici na
                        http://en.wikipedia.org/wiki/Stanley_Me ... _fuel_cell

nalazi se i spisak patenata koje su omogucili da automobil ide na vodu.

Mene i nas bi najvise trebalo da interesuje ovaj
                        http://www.google.com/patents?id=GNQfAA ... &q&f=false

tu je detaljno opisano kako elektroliza vode treba da izgleda , nemojte se puno zamarati laserima i jonima treba za pocetak da nas interesuje kako da dobijemo dovoljnu kolicinu gasa!!!

Ako neko ima elektrolizer sastavljen od ploca metala zeleo bih da se udruzimo pa da probamo
                        potrebno je da ploce elektrolizera oblepi selotejpom 2-3 sloja kako bi ih dodatno izolovao

Sada tezi deo potrebno mi je da neko ko se razume u elektroniku konstruise ovo
                        http://217.26.67.168/uploads/2/7/270795 ... ignala.JPG
                        STO SE TICE IZLAZNE SNAGE NE MORA BITI 200W
                        tu je samo izgled signala generatora

POTREBNA MI JE SHEMA ELEKTRONIKE KOJA MOZE DA MI OMO0GUCI DA DOBIJEM OVAKAV SIGNAL
                        AKO NEKO MOZE TO DA MI URADI MOOOLIM VAS PUNO DA ODVOJITE VRREME!!!!
                        nalazio sam neke integralce koji mogu to da rade pa mi treba neko da napravi shemu
                        kako bih ja mogao da je sastavim

ili mozda ovo

ako ima neki drugi koji moze da se kupi i kod nas nemam nista protiv samo da radi posao

Ako mi neko resi elektroniku MISLIM DA SMO SAMO MILIMETAR OD VOZNJE AUTOMOBILA NA VODU

POZZZ i nadam se da znate nekoga ko zna elektroniku
                        www.sitans.iz.rs

Comment

• milangru
                          CBC Član
                          • 25.10.2010
                          • 34
                          • Novi Sad

Zaboravio sam da naglasim da je napajanje za tu elektroniku 12V DC tj. sa akumulatora
                          pozz
                          www.sitans.iz.rs

Comment

• halo
                            CBC Član
                            • 31.07.2010
                            • 60
                            • Kruševac

Milangru,
                            i pera ždera je kao i ti iz Novog Sada, i on ima koliko mi se čini jak tim za elektroniku.
                            Nego, u prethodnom postu moraš da uploaduješ slike iz ovog foruma a ne da "krademo" iz Elitesecurite (http://217.26.67.168/uploads/2/7/270795 ... ignala.JPG) a isto takođe i zadnju sliku. Mi ne vidimo ništa.

Comment

• milangru
                              CBC Član
                              • 25.10.2010
                              • 34
                              • Novi Sad

skontao, tamo sam trazio pomoc ali nista evo slike izgleda signala
                              www.sitans.iz.rs

Comment

• milangru
                                CBC Član
                                • 25.10.2010
                                • 34
                                • Novi Sad

evo je i poslednja slika
                                www.sitans.iz.rs