HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • grozda_88
    CBC Član
    • 28.07.2010
    • 47
    • Nis

Re: HHO - znamo li nesto o tome ?

Od pocinkovanog, to su probne plocice da vidim rezultate, ako se sistem pokaze kao efikasan onda ih pravim od 316l.

Treba malo pristedeti u ovo vreme, ako sistem nije efikasan onda bi samo bacio pare za inox.

Comment

• strauss
      CBC Član
      • 24.01.2011
      • 68
      • Frankfurt

Samo napadaj.

Comment

• mvujanovic
        CBC Veteran
        • 08.06.2010
        • 102
        • beograd

Originally posted by strauss
        Druze, nema problema..samo iznosim moja iskustva.Ako mi ne verujes, sve je ok.Napravio sam makar 2 kilograma PWM-ova.Imam i orgonalnih dosta evo ti jedan ..ovaj je dosao iz Amerike..Na 15a mi je zveknuo mosfet.Bas kod ovog kojeg gledas.Struja varira, nije elektrolit uvek isti..ako ti je danas 15A sutra moze biti 18A kako se destilovana voda triosi, tako elektrolit postaje zasiceniji..pa ono sto je juce bilo 10% posle odredjene kilometraze postane 15% cak 20% samim tim amperaza skace.Zato se obavezno ugradjuje ampermetar..da vidis stanje stvari, da ne iskaces iz auta svaki cas, i gledas kanister.Kazem, nema problema ali moj stav je 30A za 1,5 lpm gasa je malo..Video sam i one koji su na 40A PWM ugradjivali cooler.U svakom slucaju ne brini..imam PWM-ova koliko hoces, ako ti zvekne..dobijes jedan na poklon..pozz.

Nisam dovodio u sumnju tvoju celiju.Pricao sam iskljucivo o PWM-u..
        Ma opušteno,samo ti iznosim kako jeste i ne sumnjam da ti nisi u pravu,ja sam za elektroniku truba,i meni je čudno da je fet potpuno hladan,ali to radi, e sada videćemo dokle.Nisam stavio ampermetar pa nemogu tvrditi koliko struje vuče,kad završim taj deo iznosim zapažanja,ako PWM ne rikne u međuvremenu!

Comment

• banekg
          CBC Senator XXL
          • 06.09.2010
          • 1274
          • Nis
          • Toyota Carina e 2.0

Kupi na pijaci plasticni pistolj koji vari plastiku imas one uloske sipke..kad sastavljas srafove obavezko dodajes vrucu plastiku izmedju..
          Gospodo Pronalazaci, jedan dobronameran savet, iz dvodecenijskog iskustva, maximalnog koriscenja ovih lepkova isl. Gorepomenutu plastiku u stiku, nemojte koristiti pod haubom, jer se topi vec na 70 stepeni, tako da nije sigurna. Preporuka su Victor Reinz proizvodi za zaptivanje. Jesu malo skuplji, ali ono sto pise na njima to i jeste - zaptivnu masu na kojoj pise 300 stepeni, testirao sam na 450 i nisam joj mogao nista. Veliki pozdrav svima.
          Long Live CBC!!!

Comment

• strauss
            CBC Član
            • 24.01.2011
            • 68
            • Frankfurt

Nije potrebno citirati post na koji se nalazi odmah iznad i cini redovan tok diskusije

Ma opusteno..ako mi tecnost bude 70 stepeni bacam sve u smece.Ta plastika se nanosi pa se stegne matica tako da visak izadje napolje i ostane vrlo tanka folija izmedju.U svakom slucaju, hvala na pomoci.

Comment

• halo
              CBC Član
              • 31.07.2010
              • 60
              • Kruševac

Upravo sad prvi put vidim ovaj snimak iz 1992 godine o Stenley Meyeru i njegovom vozilu na vodu:

Comment

• halo
                CBC Član
                • 31.07.2010
                • 60
                • Kruševac

Stan Meyers Circuit TOP SECRET

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Originally posted by strauss
                  Nije potrebno citirati post na koji se nalazi odmah iznad i cini redovan tok diskusije

Ma opusteno..ako mi tecnost bude 70 stepeni bacam sve u smece.Ta plastika se nanosi pa se stegne matica tako da visak izadje napolje i ostane vrlo tanka folija izmedju.U svakom slucaju, hvala na pomoci.
                  Možda tečnost neće biti 70 stepeni ali pod haubom ume da bude i toplije od te temperature...
                  Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• painter
                    Banovan
                    • 04.03.2010
                    • 738
                    • beograd,m.mostanica

Imate u Beogradu i Novom Sadu firmu "wobby house",kod njih je najjeftinije kupiti prskalicu za vodu od bele poluprovidne plastike,u pitanju je polipropilen veoma debeo. Za babler cak ne mora da se busi za prikljucke vec mogu da se upotrebe prikljuČci vec postojeci na cepu,uz manje prepravke. Slikacu pa cu postaviti. 2litarska je manje od 300din.
                    Neko napisa da ce probati sa pocinkovanim limom...ne ide to tako!S njim ces dobiti potpuno drugacije rezultate,pa nije merodavan.Odmah ce ti spasti cink i sve obojiti u zuto-zeleno,i moze te otrovati. Kad spadne cink onda ce gvozdje sve da oboji u crveno-braon.Naravno,ovo vazi za bazni elektrolit.Ako koristis drugaciji elektrolit opet nije merodavno... Kupi inox 304,jeftiniji je za bar 50% od 316 i sasvim zadovoljava. Vec od 0,8mm moze da se koristi.

Comment

• strauss
                      CBC Član
                      • 24.01.2011
                      • 68
                      • Frankfurt

Slazem se, te prskalice su od vrhunskog materijala, ali su nezahvalnog oblika pa ih je teze ugraditi pod haubu.Kanister se moze i zakaciti.Konektor creva moze da ima bilo koji dihtung koji dobro drzi, i koji je otporan na baze.Meni ova plastika zaista radi odlicno, nemam zamerki.Slazem se da je pod haubom vruce, ali nice se kanister istopiti ako ne dodiruje motor, to je sigurno.U protivnom svaka plastika ce lose proci.Sve sto predlazem, koristim pod svojom haubom.Problem je recimo kad ti covek dodje sa Mercedesom i kaze ugradi mi HHO, a ti otvoris haubu i vidis da nema gde da se idla ubode.Nema mesta ni za celiju..e to su problemi.Ostalo se resivo.

Comment

• strauss
                        CBC Član
                        • 24.01.2011
                        • 68
                        • Frankfurt

Painter,dzaba mu ti pricas..probace on taj pocinkovani lim sigurno.Znas i sam kako to ide.Nadisao sam se svojevremeno sode bikarbone i ako sam znao da je gas otrovan.Ali dok me pluca nisu zabolela nisam prestao..tako je to. Zato nisam insistirao,objasnjavao.Neka covek proba, pa kad mu se stvori blato za pola sata, shvatice da to tako ne ide.Cak i 304 stvara probleme.Moj savet je, 316l ili ne pocinji nista.Jedino ce sa 316l napraviti prave parametre, jer zbog toga i eksperimentise.Napisao sam gore kako se ne moze omanuti sa celijom,postovao fotografije, mislim da sam i dimenzije dao.Samo je bitno da se majstorski deo odradi kako treba.Dugo se bavim ovom gimnastikom,ali ima i onih koji su jos duze od mene u ovoj prici.Moje geslo je, proverim tudju pricu tj.onih koji zive od toga.koji dnevno prodaju tonu bustera.Pa ako sam nezadovoljan idem dalje.

Comment

• mvujanovic
                          CBC Veteran
                          • 08.06.2010
                          • 102
                          • beograd

Nego STRAUS kad već nudiš PWM i imaš iskustva sa tim,zamolio bih te da okačiš šemu ili da napraviš jedan,plaćam koliko košta,taj PWM bi trebao zameniti platinsku dugmad,znači da tera bobinu da baca lepu varnicu i da može da se podešava vreme okidanja.
                          Probao sam nešto na foru voltinog luka i aluminijuma i mogu reći da to radi,ali sam ručno glumio platinsku dugmad pa neznam koliko je efikasno!

Comment

• strauss
                            CBC Član
                            • 24.01.2011
                            • 68
                            • Frankfurt

Evo ti scheme.Idi u'' Kelco'' Timocka 18/1u BG-u,Bivsi radio klub.. kupi elemente za par eura dobices kesu elemenata i pici.Ako ti posaljem,Platices carinsku deklaraciju..samo da vide sta je u pitanju najmanje 30e.

Sto se ostale price tice, prvi put cujem da to mozes sa PWM-om.Nesto mi tu ne pije vodu.Pazi bobina baca sekundarnu struju visokog napona.Pa ce taj napon da uleti na primarne namotaje,sta ce biti sa elementima pomaze bog.Sto se platina tice ..taj sekundarni napon se skida sa platinskih dugmari tj.primarnih namotaja ..kondenzatorom,Da ti ne bi platine gorele..one i nisu od platine vec tumsten...itd.A sta ce biti sa PWM-om..neka kaze neko ko zna bolje..ja ti veze nemam.

Comment

• strauss
                              CBC Član
                              • 24.01.2011
                              • 68
                              • Frankfurt

Mozda i moze..ali ne sa ovom vrstom PWM-a koji se podesava rucno potenciometrom.

Comment

• Dora
                                Nadzornik!!!
                                • 24.10.2004
                                • 17451
                                • Novi Sad
                                • FIAT

Platinska dugmad služe isključivo kao prekidač strujnog kola. Radi se o jednosmernoj struji pa trafo (bobina) ne bi radio. otvaranjem platina dobija se prekid primara pa se indukuje struja u sekundaru.
                                Da bi radio bez platina treba drugi razvodnik i što šta još... Sa platinama može tiristorsko ili tranzistorsko paljenje ali opet mora imati platine (prekidač) samo nema varnice na platinama i traju znatno duže.
                                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                                X