HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • strauss
    CBC Član
    • 24.01.2011
    • 68
    • Frankfurt

Re: HHO - znamo li nesto o tome ?

Moderator, predlazem da batalimo pricu na ovu temu.Sto se tice Expendable I Painter-a, ljudi su dali konstruktivni doprinos ovoj temi..i da nije njih..ovaj forum ne bi ovako izgledao..makar ne ova tema.Moram ti priznati da sam se zbog njih registrovao.To da ti mozes da drzis nekome predavanje, bravo.Daj da nesto naucimo..zato smo tu.Da budem iskren, do sad ti ne videh nikakvo znanje na temu HHO.Ili ti je elaborat u pripremi.

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

Ova tema je na Forumu koji ima NULTU toleranciju na netacne informacije, pausalne i nepotkrepljene tvrdnje, rekla-kazala "informacije" i slicno. U tom kontekstu, dato je objasnjenje i ispravka informacije za glinicu i aluminijum oksid, te se i to ubraja u osnovnu namenu Foruma, odnosno ucenje uz razmenu misljenja.

Sto sve nema nikakve veze sa temom o HHO u koju se apsolutno ne mesam, niti imam zelju od trenutka kada je pocela prica o krsenjima Zakona termodinamike, i slicno...Tema je tu jer, ocigledno, ima ljudi koji se u materiju razumeju, a ima i interesovanja drugih koji o tome nemaju pojma.

Dakle, batali kojekakve dosetke, nazad na temu.

@expendable
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• joja
        CBC Član
        • 01.12.2010
        • 27
        • Zemun

Originally posted by strauss
        Da se vratimo temi.Obecao sam da cu postovati kanister..evo ovako to izgleda..odradio sam sa nekim Holandskim lepkom Bizon se zove..U kanisteru je matica i napolju takodje..

Kao sto se vidi ne koristim bubler.Sama posuda radi kao bubler.
        E pa i ja sam skoro napravio identican tj jos nisam probusio kanister, ali sam te poslusao i napravio prikljucke od slicnih srafova. Pitanje? Oba prikljucka si stavio na dno ( u nekom materijalu sam video da se stavljaju prikljucci na razlicite visine - mozda zbog bolje cirkulacije )? A zasto ne korists bubler ili vodeni osigurac ( ako sam ja to dobro razumeo - sluzi da spreci povratnu eksploziju u KOH koja bi napravila stetu ako iscuri )? I gde da kupim KOH? Pozdrav!

Comment

• strauss
          CBC Član
          • 24.01.2011
          • 68
          • Frankfurt

Ovako stoje stvari, moze jedna rupa na dno jedna sa strane iznad tecnosti.Za takav sistem ti treba naknadni bubler.Ja sam to resio ovako, obe su na dnu..kanister koristim kao bubler.Naravno ima tu sad jedna caka,ulaz u celiju mora da bude na dnu celije a izlaz za gas na vrhu.Kad imas na kanisteru drugi sistem tj.kad gas dolazi sa strane onda oba kontakta za crevo na celiji mogu biti na gornjem delu celije.Nadam se da si me shvatio..Ako nisi ..postovacu ti fotografiju..samo reci..

Comment

• strauss
            CBC Član
            • 24.01.2011
            • 68
            • Frankfurt

Ustvari mozes da radis kako hoces.Ako ti ne treba bubler, onda napravi dobar flas back obavezno.Sigurno ce bolje drukati kad gas ne nailazi ni na kakav otpor ali kazem, stvar izbora.Na diesel-u koristim ovaj sistem bez flash back-a.I to radi odlicno..Za benzince , moje misljenje i bubler i flash back.Nikad ne znas kad moze varnica da uleti..ima kiseonik ima vodonik...he he..divota.

Comment

• joja
              CBC Član
              • 01.12.2010
              • 27
              • Zemun

Originally posted by strauss
              Ovako stoje stvari, moze jedna rupa na dno jedna sa strane iznad tecnosti.Za takav sistem ti treba naknadni bubler.Ja sam to resio ovako, obe su na dnu..kanister koristim kao bubler.Naravno ima tu sad jedna caka,ulaz u celiju mora da bude na dnu celije a izlaz za gas na vrhu.Kad imas na kanisteru drugi sistem tj.kad gas dolazi sa strane onda oba kontakta za crevo na celiji mogu biti na gornjem delu celije.Nadam se da si me shvatio..Ako nisi ..postovacu ti fotografiju..samo reci..
              Da razumeo sam. Posto moja celija ima izlaz tj ulaz na istom gornjem nivou moracu da napravim na kanisteru razlike u nivoima. Sad me zanima, zasto da ne postavim gornju rupu na kanistru tako da bude ispod nivoa rastvora KOH? Mislim da bi na taj nacin cirkulisao rastvor zbog neke razlike u temperaturi a ceo sistem bi bio kao neki bubler, mada cu staviti jos jedan spolja sa destilisanom vodom da sprecim eventualno rasprskavanje KOH rastvora..

Comment

• strauss
                CBC Član
                • 24.01.2011
                • 68
                • Frankfurt

Sto se KOH-a ticene znam gde se nalazis.U Bg-u ga prizvodi Mol..na Batajnickom putu.Ali ne znam hoce li ti dati ako nemas firmu.Ako ne nadjes kOH rokni mu Naoh, neces pogresiti.Sta god da uzmes ne stavljaj preko 10% ako mislis da ti booster potraje.

Comment

• strauss
                  CBC Član
                  • 24.01.2011
                  • 68
                  • Frankfurt

Upravo o tome sam pricao.Znam da imas taj booster.Moraces jednu dole jednu iznad nivoa tecnosti.Obavezno flash back i to provereno dobar.Sta rece da vozis, zaboravih?Ako je diesel..da nemas nista nece, biti problema ..ali sa benzinom je neizvesno..moras oprezno.Mada ja bih nesto obavezno imao ili bubler ili fash back.

Comment

• strauss
                    CBC Član
                    • 24.01.2011
                    • 68
                    • Frankfurt

To ti je sistem kao kod diferencijala.Planetarni sistem..tamo gde je manji otpor tamo okrece tocak.Ako bi stavio ovako kao ja na dno, imao bi situaciju da bi gas izlazio na obe rupe i ulazio na iste..znaci..konfuzija burazeru..he he.

Comment

• joja
                      CBC Član
                      • 01.12.2010
                      • 27
                      • Zemun

Ja mislim da mu nece smetati ako gornju, visu rupu na kanisteru postavim da bude ispod povrsine. U osnovi ce biti isto kao u tvom slucaju..Pretpostavljam da ce biti protok elektrolita veci..sto ce smanjit verovatno grejanje celije a i odrzavace ravnomernu koncentraciju elektrolita. Ugradjujem je na brodski dizel motor ( ima prostora pa cu sve spakovati u veliki kanister tako da moze da bude i mobilni uredjaj za varenje-secenje )

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Štrause, ajde komponuj te poruke u jednu, napišeš tri za redom pa ne mogu da pohvatam šta i kome odgovaraš. Ili bar citiraj rečenicu na koju odgovaraš.
                        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• grozda_88
                          CBC Član
                          • 28.07.2010
                          • 47
                          • Nis

Kako vidoh na MOL-ovom sajtu kalijum-hidroksid se prodaje u tecnom stanju i to ima u raznim koncentracijama. Neznam zasto sam ja iz foruma zakljucio da je KOH prah. Jel uzimao neko KOH u molu???

Comment

• joja
                            CBC Član
                            • 01.12.2010
                            • 27
                            • Zemun

Originally posted by joja
                            Ja mislim da mu nece smetati ako gornju, visu rupu na kanisteru postavim da bude ispod povrsine. U osnovi ce biti isto kao u tvom slucaju..Pretpostavljam da ce biti protok elektrolita veci..sto ce smanjit verovatno grejanje celije a i odrzavace ravnomernu koncentraciju elektrolita. Ugradjujem je na brodski dizel motor ( ima prostora pa cu sve spakovati u veliki kanister tako da moze da bude i mobilni uredjaj za varenje-secenje )
                            A da li neko ima iskustva koliko ce se zagrejati celija posle vise sati rada.. radi se o suvoj celiji , 21 ploca , 24V oko 18 A.?

Comment

• strauss
                              CBC Član
                              • 24.01.2011
                              • 68
                              • Frankfurt

Originally posted by grozda_88
                              Kako vidoh na MOL-ovom sajtu kalijum-hidroksid se prodaje u tecnom stanju i to ima u raznim koncentracijama. Neznam zasto sam ja iz foruma zakljucio da je KOH prah. Jel uzimao neko KOH u molu???
                              Koh prodaju u granulama..Mozda neke vece kolicine u tecnom stanju..najbolje je zvati..pa pitati.Ko zna od kad je ta informacija na site-u

Comment

• strauss
                                CBC Član
                                • 24.01.2011
                                • 68
                                • Frankfurt

A da li neko ima iskustva koliko ce se zagrejati celija posle vise sati rada.. radi se o suvoj celiji , 21 ploca , 24V oko 18 A.?
                                Celija koju si kupio je odlicna.Ne zamaraj se ..prikaci i uzivaj..To su majstori.Grejace se svaka ako mu roknes 28-30% ..rekoh 10% i nista vise...
                                Videces kako to ide kad malo udjes u fazon..

Comment

Working...
                                X