Neki su zaskocili na MAF sensor s obzirom na kod, a bilo je i pitanje o regulatoru i pritisku goriva. Sto se moze zakljuciti o istima na osnovu grafikona parametara? Ako zelite da vam pomjerim marker, recite.
naj deo sa signalom B1 senzora,smesa je rich smanji kolicinu goriva,a onda
pre nego sto smo presli 0.45V umesto da idemo jos do 0.2 ECU ponovo obogacuje smesu sve do 0.8V pa opet isti problem.MAF signal i pedala gasa za to vreme miruje.Zasto se to desava?
Normalna pojava za stariji motor s 180K milja. Prljavstina, karbon na ventilima itd.
Sistem sa povratnom spregom ne bi trebalo tako da se ponasa.Po meni ovo ukazuje na neispravnost ECU ili injektori nemaju konstantan protok.
Moguce.
Molio bi komentar i na onaj deo gde MAF kasni za TPS signalom,ne mogu da podelim vremensku osu toliko precizno ali cini mi se do je par sekundi u pitanju.
Baud rate i nacin na koji skener cita prametre ne dozvoljavaju preciznost osciloskopa.
Ja bih i dalje ostao na ubrizgavanju. Imamo ispravnu sondu, podatak sa sonde posle kata nije merodavan, jedna polovina motora radi "pristojno", nemamo falš vazduh , znači injektori zapušeni ili sama rampa na toj polovini motora.
Neki su zaskocili na MAF sensor s obzirom na kod, a bilo je i pitanje o regulatoru i pritisku goriva. Sto se moze zakljuciti o istima na osnovu grafikona parametara? Ako zelite da vam pomjerim marker, recite.
Comment