Uff...
Koliko sam upoznat u M E36 nema dvostruki vanos. Mozda vas je zbunilo double-vanos al to se odnosi na primenu vanosa pored inlet i na exhaust camshaft. Tek E46 ima dvostruki valvetronic ali cak i on ne pomera bregastu- ne bas sretno resenje zbog rpm na kojim se vrti nego je i dalje ulezistena u svojim pesnicama a pomera plocicu(klackalicu) izmedju brege i ventila.
Da redukcioni ventil ima na zajednickom izlazu.
Mada za ovo gore ne mojte me drzati za rec, veceras nisam u mogucnosti da proverim ista, jer njegovo je poslednje godiste i dal su tada primenili dvostruki bez mog znanja ne znam
Koliko sam upoznat u M E36 nema dvostruki vanos. Mozda vas je zbunilo double-vanos al to se odnosi na primenu vanosa pored inlet i na exhaust camshaft. Tek E46 ima dvostruki valvetronic ali cak i on ne pomera bregastu- ne bas sretno resenje zbog rpm na kojim se vrti nego je i dalje ulezistena u svojim pesnicama a pomera plocicu(klackalicu) izmedju brege i ventila.
Da redukcioni ventil ima na zajednickom izlazu.
Mada za ovo gore ne mojte me drzati za rec, veceras nisam u mogucnosti da proverim ista, jer njegovo je poslednje godiste i dal su tada primenili dvostruki bez mog znanja ne znam

), ali sa par malih razlika. Naime, opterecenje motora se vise ne kontrolise polozajem leptira gasa, nego visinom otvaranja ventila. Znaci, leptir je tu (i to drive-by-wire) ali nema funkciju kao pre, da da glavni podatak o opterecenju motora, vec je skoro uvek potpuno otvoren, a valvetronic uzima onoliko vazduha koliko mu treba kroz njega otvaranjem ventila vise ili manje, cime se redukuje odnodno eliminise vakuum u usisnom sistemu.

Znaci i dalje mislim da ne moze da se pronadje tako brzo sa gorivom. Ostajem pri ideji da probamo sa lambdom, nista nas ne kosta.
Comment