VV,samo jos jedno,sta je donja granica vakuma mereno u barima jer mi one brojke na bocinom manometru nisu jasne?Ili za koliko% u odnosu na nov motor?
potreban savet
Collapse
X
-
gorki,iz mojih merenja vidis koliko se pad vakuma,za 0.10 odrazava na stanje motora.Ovaj EFI nema ni 60%snage od potrebne.Mislim da nam VV hoce reci da mozda ovaj test ukazuje na pravo stanje zaptivanja ventila i karika tj na nepouzdanost merenja samo kompresije
Comment
-
-
Decki, kad se oduzme gorivo, iskra i ostali mehanizmi na motoru, on je nista drugo nego obicna pumpa koja u****va i ispuhuje zrak. Probajte pomjeriti zubcasti remen napred ili nazad i pogledajte sto se desava s podtlakom. Takodjer probajte zacepiti ispusnu cijev, nekih 50% recimo, i pogledajte manometar.
Comment
-
-
skroz ste u pravu.evo slučaja od danas,sutra kačim slike.skoda felicija,motor VW AEE 1,6,došao čovek kaže crkao mu neki modul,majstori ne znaju koji,pa ga poslali da proverim.mislim zamislite majstore,bivši perač iz jednog sarvisa proglasio sam sebe za majstora i stručnjaka za skodu.auto evidentno radi na 3,vidim razvodna kapa u očajnom stanju,promenim je isto.poskidam svećice vizuelno dobre,premerim kompresiju 1.i 4.- 10;2.i 3.- 9.loše ali morao bi da radi na sve.prikačim mu vakummetar a kazaljka ide gore dole konstantno,na većim obrtajima takođe igra.epilog, skinem glavu prespojio zaptivač glave između 2.i3.cilindra.sutra čupam motor napolje radi se generalna
Comment
-
-
Originally posted by Valent VudrigaKako ces eliminirati bilo sto ako nemas manometar?
Za pocetak me samo interesuje kako se ponasa VAKUM u odnosu na backpressure, zainteresovalo me ono sto si napisao da probaju vakum manometrom sa 50% zatvorenim izduvom.3SG(T)E EXPERT
MAN service
Comment
-
-
jedan od testova zaptivenosti izduva, bez ikakvog instrumenta je da zapusis rukom (i krpom da se ne opeces) izduvnu cev.
za oko 10 sekundi motor treba i mora da se ugasi sam od sebe.
ako se ne ugasi, negde je busan sto motor sto izduvni sistem.
vrlo pouzdan metod testa zaptivenosti, nepogresivo pokazuje gde produvava makar i malcice. (cuje se po zvuku gde je to mesto gde ne zaptiva dobro).
sto rece VV, klipni motor je obicna pumpa, ko za gume npr.
doduse malo skuplje izradjena i ima jos nekih delova usput koji nas sada ne zanimaju po pitanju pritiska.
u stvari i taj vakuum koji merimo je (pozitivni) pritisak, tacnije vrednost apsolutnog pritiska izmedju 0-1 bar.
bitno je da instrument, skala njegova, ima brzi odziv pa da se moze "videti" kretanje vazdusnog stuba tokom procesa u****vanja/ pumpanja od strane klipova.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
Comment