Originally posted by sw.brick
jedina obaveza vlasnika vozila je da se jednom godišnje pojavi na tehni?kom pregledu, i posle toga nema nikakve obaveze prema policiji niti daljem pregledanju vozila od strane policije. tako je sada regulisano zar ne.
problem nije u tome da li je vlasnik prijavio promenu, i dobio papir?e iz razloga što je platio to uverenje nekome uz prate?e takse.
to papir?e nije nikakav dokaz tehni?ke ispravnosti u realnosti, ni na sam dan izdavanja a kamoli 11 meseci npr posle toga. ...[/quote:1lf5x1qe]
Sad ve? zvu?iš isfrustrirano. O?eš pravila ili ne?eš pravila? Kojim redosledom bi ti uvodio pravila u ovoj zemlji? Jel bolje bez pravila? Svako trista na sat sa kolima ko kakva ho?e?
ALO!
Ako ti nije jasno, malo se raspitaj kako su se formirala pravila u skandinaviji. Nisu pala sa nebesa ovakva kakva su. I ovde se tek u?imo da policija ima neke obaveze a ne samo prava ali i da vlasnici vozila imaju obaveze a ne samo jednu "da se jednom godišnje uplate za registraciju". Vlasnik vozila je prema stavu zakonodavca stalno odgovoran za svoje vozlo pa ?ak i onda kada je neispravnost zbog koje ?e biti kažnjen daleko od njegove mo?i procenjivanja. Tek treba da definišemo nivo odgovornosti servisera.
Do tada, važi onako kako sam napisao. Vozilo na kome je nešto imenjeno je neispravno dok se ne dokaže da nije. Svidelo se to tebi ili ne. Svejedno je dali se ja slažem sa time ili ne.
Za sada papir?e koje ?e neko dobiti važi samo da bi se promena upisala u saobra?ajnu i tek to je kraj postupka. Za stanje tehni?ke ispravnosti odgovornost pored vlasnika vozila ima MUP i on odre?uje pravila igre. Za MUP na osnovu ovlaš?enja rade tehni?ki pregledi i institucije koje pregledaju vozila. Zna?i samo kao njhov servis a oni mogu da uverenje odbiju (i pokrenu postupak) ili prihvate. Njihov pe?at je zadnji. Elem, da ne ponavljam ko švaba tra-la-la. Obaveza je završena tek kada to MUP potvrdi. Dotle mogu ako ho?e da izvuku vozilo iz saobra?aja.
Da se ne bi nadpisivali do beskraja, svako druga?ije mišljenje ?e biti sigurno odgovaraju?e primljeno od strane stranke za koju glasaš i preko njihovih predstavnika prosle?eno do skupštinskih amandmana. Ja ne o?ekujem da ?e moje skromno mišljenje ikad imati ikakav zna?aj u skupštini zato ga i ne?u izneti

Comment